Levante – Vigo 0:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:2 (kon.)
Zaragoza – Mallorca 3:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 27.04.2013, 18:00 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu by sa dal rozdeliť na tri časti. Prvou bola tá, keď bolo všetko vyrovnané, ba dokonca domáci dominovali v hernej aktivite. Ďalšia, pomerne dlhá sa začala v 59. minúte, keď do hry nastúpil Lionel Messi. Ten už v 67. minúte vyrovnal na 1:1 a v 69. minúte vypracoval šancu pre Alexisa Sáncheza. Ten otočil zápas v prospech Barcelony na 2:1. Od nejakej 80. minúte však začala tretia časť, keď hostia poľavili. Nakoniec tento fakt gólovo využil domáci Ander Herrera, ktorý zapríčinil, že body sa budú deliť.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:00:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci De Marcos nepríjemne zložil k zemi hosťujúceho Iniestu, za čo si odnáša žltú kartu. Celá táto situácia sa odohrala tesne za stredom ihriska.
     
    90+2
    Po pravom krídle sa dobre presúval Messi, no jeho následný center pred gólmana Iraizoza bol neúspešný. Pozorný Iraola upratal loptu do bezpečia.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Bilbao dalo gól!
    Opäť je vyrovnané! ANDER HERRERA si vycvičil dvoch barcelonských obrancov a svojou následnou delovkou z pravej strany nedal gólmanovi Valdésovi žiadnu šancu. Barcelona potrebuje na zisk troch bodov ešte poriadne zabrať.
     
    88
    Fàbregas chcel nájsť Messiho, no nepodarilo sa mu to. Pri lopte sa napokon ocitol pozorný Ramalho, ktorý upokojil tempo hry.
     
    87
    Jordi Alba poslal pred bránu Bilbaa nebezpečný center, no gólman Iraizoz bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí. Na rade je ďaleký odkop od jeho brány.
     
    86
    Ďalší domáci hráč sa pripisuje na listinu, ktorá nie je veľmi uznávaná. Gurpegi nekompromisným faulom zložil k zemi Messiho a vidí žltú kartu.
     
    85
    Po pravej strane sa tentokrát dobre presúval domáci Gurpegi, no jeho následný center na Llorenteho bol len veľmi nepresný. Gólman Valdés loptu pohodlne zachytil vo svojom náručí.
     
    84
    Jordi Alba našiel na pravej strane nebráneného Fàbregasa, ktorý však príliš dlho váhal a následne ho od lopty odstavil pozorný Ramalho.
     
    83
    Bilbau rohový kop veľmi nevyšiel, keďže po centri od Susaetu sa k lopte dostal len pozorný Adriano, ktorý upokojil tempo hry.
     
    82
    Domáce Bilbao sa v závere zápasu prebúdza a snaží sa ešte niečo vymyslieť. Delovka Susaetu bola zblokovaná len za bránu hostí. Na rade je teda rohový kop pre Bilbao.
     
    81
    Messi vypracoval ďalšiu dobrú šancu pre svojho spoluhráča Thiaga, no jeho následný center skončil len v náručí gólmana Iraizoza.
     
    80
    Iniesta si zbehol s loptou po pravej strane a následne dobrým centrom našiel na ľavom krídle Jordiho Albu. Ten bol síce nebránený, no lopta mu odskočila a jeho následná strela skončila len nad domácou bránou.
     
    79
    De Marcos tvrdo zakončoval z hranice pokutového územia, no napokon bola jeho delovka len veľmi nepresná a skončila mimo barcelonskej brány.
     
    78
    Tréner Barcelony – Tito Villanova posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Sáncheza nastupuje do hry Iniesta.
     
    77
    Sánchez sa dobre presúval po pravej strane, no následne loptu len veľmi nepresne odcentroval na stred, kde si ju prevzali domáci hráči.
     
    76
    Z pravej strany preveril svoju pravačku domáci Llorente, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila len v náručí gólmana Valdésa.

    Góly: 27. Susaeta, 90. Herrera – 67. Messi, 69. Sánchez

    Karty:   40. Ander Herrera (BIL), 86. Gurpegi (BIL), 90+3. De Marcos (BIL) – 35. Fàbregas (FCB), 55. Adriano (FCB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José (71. Ramalho), Aurtenetxe (73. Ibai), Akiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Aduriz (74. Llorente), Muniain, De Marcos.
    FC Barcelona: Valdés – Abidal (46. Adriano), Dani Alves, Piqué, Jordi Alba, Fàbregas, Xavi (59. Messi), Song, Thiago Alcântara, Sánchez (78. Iniesta), Pedro.

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández