Levante – Vigo 0:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:2 (kon.)
Zaragoza – Mallorca 3:2 (kon.)
koniec
Atlético Madrid
1:2 (1:1)
Real Madrid
Sobota 27.04.2013, 20:00 • Estadio Vicente Calderon • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Dnes by to bolo z mojej strany všetko. Lúči sa tak s Vami Tomáš Batiz. Prajem príjemný zvyšok večera.
     
    Pred pár sekundami sa nám skončil zápas najvyššej španielskej ligy medzi Atlético Madrid a Real Madrid. V súboji o hlavné mesto Španielska sú tí šťastní hráči bieleho baletu, ktorí zdolali súpera výsledkom 2:1.

    Veľmi vyrovnaný zápas, v ktorom sa bojovalo o každý meter ihriska. V druhom polčase sa hralo najmä v strede ihriska, kde nemôžme povedať, že jeden z tímov bol ten lepší. Atlético Madrid malo svoje šance, tak isto aj Real Madrid. Pochvalu si zaslúži aj brankár López, ktorý bol taktiež kľúčom k úspechu a aktuálna dvojka Casillas to bude mať naozaj ťažké s návratom do brány. Samotné tri body vybojoval pre pusinky dvojgólvoý strelec Di Maria, ktorý naklonil misky v 63. minúty.
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Atlético Madrid sa dostáva k lopte až teraz a do konca zápasu je ešte pár sekúnd. Falcaou spolu s Costom čakajú na center, ktorý po pár sekundách aj prišiel. Loptu opäť pokryl López.
     
    45+2
    Vyzerá to tak, že Real dokáže v dnešnom zápase vyhrať, keď v nadstavenom čase ešte nedal možnosť súperovi. Je tomu tak aj teraz, keď z vlastnej polovice posiela dlhý center do útoku.
     
    90+1
    Real sa v záverečných minútach dostáva do útoku, čo je pre nich dosť dôležité. Po autovom vhadzovaní sa najskôr hra stiahla do zadu, vzápätí už prichádza kombinácia v okolí 16-tky súpera.
     
    90+1
    Začal sa nám už nastavený čas, v ktorom sa bude hrať ešte tri minúty.
     
    90
    Domáci hráči to predsa vyskúšali. Pár prihrávok a center z pravej strany. Tieto lopty nerobia žiaden problém pre brankára Lópeza, ktorý ukázal, že toto je jeho doména.
     
    89
    Hra je prerušená, čo hrá do karát Realu Madrid. Rozohrávať však po chvíli budú domáci hráči, tí sa musia snažiť o to aby sa zdražili v okolí 16-tky a zakončili na bránu.
     
    89
    Atlético Madrid sa snaží si vytvoriť nejakú tú šancu. Možnosť, ktorá ich však môže mrzieť je, že po centri nezakončil ani jeden z hráčov a do protiútoku idú hostia z Realu.
     
    88
    Záverečné sekundy zápasu. Bojuje sa naozaj o všetko a v úvodzovkách aj o samotný Madrid. V posledných sekundách zápasu sú viac pri chuti domáci hráči.
     
    86
    Boj v strede ihriska skončil faulom, po ktorom idú do útoku domáci hráči. Pár prihrávok a center z ľavej strany, ktorý dokázal Real odraziť. Z podobnej situácie to vyskúšal Costa opäť, keď jeho ďalší center skončil v náručí Lópeza.
     
    85
    Nebezpečná šanca na strane Atlética Madrid, ktoré sa v závere zápasu mohlo dočkať vyrovnania. Je vidieť, že do útoku sa zapája väčšia časť hráčov. Po prihrávke do 16-tky sa dostal do zakončenia Luis, ktorý z prvej mieri tesne vedľa ľavej tyče.
     
    84
    Atlético Madrid ešte nevzdáva tento zápas a domáci tím sa dostal k lopte. Prihrávka zo zadných radov mierila na ľavú stranu, loptu na aut prerušuje Varane.
     
    83
    Dobre kombinuje Real. Je to síce vo väčšej vzdialenosti od brány, ale je to na súperovej polovici, čo v súlade so stavom vyhovuje Realu.
     
    82
    Tento zápas bude napínavý až do konca. Aj samotný tréner Murinho sa na to nemôže pozerať a po niekoľkých pokynoch si išiel sadnúť. Real však ostáva pri lopte na súperovej polovici.
     
    81
    Atlético Madrid sa dostáva k lopte aj po výkope od hosťujúcej brány. Loptu držia prevažne v zadných radoch.
     
    80
    Pár minút nám ešte ostáva a Atlético Madrid sa stále snaží o vyrovnanie. Do útoku sa predieral Costa, pri lopte bol však skorej brankár López, ktorý dobre zasiahol.

    Tomáš Batiz

    Góly: 4. Falcao – 13. Maria, 63. Maria

    Karty:   13. Filipe (MAD), 25. Koke (MAD), 74. Costa (MAD) – 7. Albiol (RMA), 18. Khedira (RMA), 19. Pepé (RMA), 41. Morata (RMA)


    Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Miranda, Godín, Luis – Raúl Garcia, Suarez, Gabi, Koke – Falcao, Costa
    Real Madrid: Lopez – Essien, Albiol, Carvalho, Nacho – Khedira, Pepe – Di Maria, Kaká, Morata – Benzema

    Rozhodca: Perez – Cote, Martinez