Watford – Crystal Palace 0:1 (kon.)
koniec
Watford FC
0:1 (0:0)
Crystal Palace FC
Nedeľa 27.09.2015, 17:00Anglická Premier League • 7. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.
     
    Vážení priaznivci futbalu! Vítam Vás pri sledovaní 7. kola najvyššej anglickej súťaže a to Premier League. V dnešnom dueli proti sebe nastúpia Watford FCCrystal Palace FC

    Vzájomné zápasy:

    27.05.13 Crystal Palace – Watford 1 : 0
    08.02.13 Watford – Crystal Palace 2 : 2
    18.08.12 Crystal Palace – Watford 2 : 3
    18.02.12 Crystal Palace – Watford 4 : 0
    15.10.11 Watford – Crystal Palace 0 : 2


    Watford FC nováčik súťaže sa momentálne nachádza na celkom dobrej pozícii. V úvode sezóny patrí Watfordu 12 priečka s 9 bodmi a so skóre 5:5. Watford v posledných dvoch kolách bodoval naplno – zároveň to boli prvé dve výhry v tejto sezóne. Tú prv´si nováčikovia pripísali proti Swansea výsledkom 1:0 a tú ostatnú výsledkom 1:2 proti Newcastlu. Oba presné zásahy za domácich si pripísal Ighalo.


    Crystal Palace FC na opačnej strane máme tím, ktorý ma taktiež 9 bodov. Hostia sa momentálne nachádzajú na 10. priečke so skóre 8:7. Hostia v tejto sezóne zvíťazili 3krát, no posledné dva zápasy skončili prehrou. V 5. kole si s Crystal Palace poradil Manchester City gólom v závere zápasu – 1:0. Posledné kolo dopadlo obdobne ako to predošlé. Crystal Palace neudržal remízový výsledok a v závere zápasu znovu stratil všetky body proti Tottenhamu 1:0.
     
    Hráči oboch celkov sú pripravení na hracej ploche, stretnutie sa o malý okamžik začne. Domáci dnes nastúpia v čierno-žltých a hostia v modro-červených dresoch.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O výkop sa postarali futbalisti hostí. Lopta sa ihneď po rozohrávke dostala na Bolasieho, ktorý si ju potiahol na hranicu 16-tky. Prišla aj prvá strela stretnutia, no tá letela vysoko nad bránku.
     
    2
    K lopte sa dostane už aj Watford po zákroku Hangelanda na vlastnej polovičke. Je to však dosť ďaleko od bránky.
     
    3
    Séria centov Abdiho nenašla adresáta vo vápne. K lopte sa ešte dostal Anya, no je z jeho kopačky to dopadlo dosť podobne.
     
    3
    Momentálne sa lopta drží na kopačkách domácich futbalistov. Tí však kombinujú len na poliacej čiare. Uvidíme čo sa im podarí vymyslieť.
     
    4
    Z dobrých 30 metrov sa do lopty oprel Capoue. Projektil z kopačky tohto futbalistu bol síce razantný, no chýbalo mu okolo metra a pol na to, aby skončil za chrbtom Hennesseyho.
     
    5
    Uvidíme aj prvý rohový kop stretnutia po zákroku Souareho, ktorý včas zakročil aby odzbrojil šprintujúceho protihráča.
     
    6
    Rohový kop priniesol hlavičkové zakončenie Prodla, no pokus bol veľmi nepresný a tak si už na malé vápno stavia loptu gólman Crystal Palace.
     
    7
    Watford je v úvodných minútkach veľmi aktívny. Svoje chce v úvode však povedať aj hosťujúci Crystal Palace, ktorý momentálne zakladá protiútok po krídle.
     
    8
    Puncheonova kolmica cez dvojicu v žltom bola príliš razantná. K lopte sa znovu dostávajú domáci futbalisti. Tí však majú momentálne problém predrať sa cez stredový kruh.
     
    9
    Gayle si bežal po loptu až pred Gomesa. Gólman Watfordu však nezaváhal a loptu včas ukryl vo svojich rukaviciach. Ihneď po odkope sú pri lopte znovu hostia.
     
    10
    Séria nepresností pred Gomesom viedla k ďalšej strate lopty. Sako veľmi nepresne centroval na Bolasieho. Loptu si už stavia na odkop gólman Watfordu.
     
    11
    Loptu aspoň na malý moment vyviezol cez poliacu čiaru Juradu. Bez podpory spoluhráčov sa však musel otočiť a prihrávať smerom na vlastných stopérov.
     
    12
    Ďalšia štandardka pre domáci celok po faule na Capoueho. Lopta je však veľmi ďaleko od bránky. Takže streliť gól z takejto pozície bude takmer nemožné.
     
    13
    Priamy kop uvidíme aj na opačnej strane po tom, čo Nyom poslal k zemi rozbehnutého Saka. Kľudne mohol za tento zákrok vidieť žltú kartu.
     
    14
    Tak a na sveteľnej tabuli už mohlo svietiť 0:1. Z priameho kopu prišiel center priamo na hlavu Hangelanda, ktorý však cez dobre postaveného Gomesa nerozvlnil sieť. Uvidíme aspoň rohový kop Crystal Palacu.
     
    15
    Ani následný center od vlajočky nepriniesol úvodný gól stretnutia. Hostia sú v úvode stretnutia veľmi aktívni.
     
    16
    Cabaye zakončil kombináciu na jeden dotyk pasom za obranu. Loptu poslal do priestoru, kde nestál ani jeden z hráčov v modro-červenom a tak sa domáci futbalisti oslobodzujú veľmi jednoducho.
     
    17
    Momentálne zavreli domáci Crystal Palace na vlastnej polovičke. Loptu si vymieňa Watson s Capouem, no žiaden z týchto futbalistov si nevie nájsť priestor na strelu.
     
    18
    Tak toto bude zaujímavá pozícia na strelenie gólu po faule na Cabaya. Lopta je len malý kúsok od hranice veľkého vápna.
     
    19
    Do lopty sa napokon oprel samotný faulovaný Cabaye, no tvrdou strelou napálil len do dobre postaveného múru. Ani následná dorážka Puncheona si nenašla priestor za chrbtom Gomesa.
     
    19
    Ďalší z faulov na hosťujúceho futbalistu. Tento raz leží na trávniku Gayle. Previnil sa Prodl.
     
    20
    Crystal Palace je už od úvodného výkopu aktívny smerom dopredu. Bolasie s Puncheonom priniesli síce pár strieľ smerom na bránku, no obom projektilom chýbali presné miery.
     
    21
    Rohový kop môžu zahrať aj domáci. Loptu si k rohovej zástavke stavia Abdi.
     
    22
    Abdiho center nenašiel žiadneho z mužov v žltom. Dopredu sa rútia už hostia z Londýnu. Konkrétne to je Bolasie, ktorý bude z krídla hľadať vo vápne Gayla.
     
    23
    Hra nám ožíva a my sledujeme futbal zo strany na stranu. Momentálne presne zakrútil loptu Abdi, ktorý našiel hlavu Ighala. Ighalo žiaľ triafa len pred sebou stojaceho stopéra Crystal Palacu.
     
    24
    Pridlhý center prišiel z kopačky Capoua, ktorý chcel hru otočiť na Anyu. Domáci sa aj takouto chybou prirpavili o loptu a vhadzovať bude Kelly.
     
    26
    Ale krásnu to kombináciu nám teraz ponúkli domáci futbalisti, ktorí si loptu vymieňali na jeden dotyk pred vápnom Crystal Palacu. Po zacentrovaní Deeneyho sa k lopte dostal ešte Abdi, no ani jeden z týchto mužov sa cez obranu orlov nepresadil.
     
    27
    Ighalo verzus Kelly. Súboj síce vyhral hosťujúci zadák, no my uvidíme rohový kop. Verdikt rozhodcu bol jasný.
     
    28
    Watfordu sa dnes centre od vlajočky naozaj nedaria. Ani tento štvrtý pokus nekončí gólom a hra sa znovu presúva na stred hracej plochy.
     
    28
    Faul Cabayeho znamená prisúdenie lopty Watfordu. Center takmer od poliacej čiary však nenašiel adresáta vo vápna CP a tak sa lopta znovu vracia k stredovému kruhu.
     
    30
    Sako to skúšal individuálne cez Cathcarta, no pri kľučke loptu nechal za sebou a tak je tu možnosť pre domáci celok zaútočiť.
     
    31
    Domáce tribúny sa dočkali ďalšieho nebezpečnejšieho pokusu. Tentokrát to bolo pred bránkou Crystal Palace. Po centri Abdiho sa k zakončeniu hlavou odhodlal Deeney, no mieril kúsok od tyčky.
     
    32
    Množstvo zbytočných faulov je vidieť v prvej 45 minútovke, ktorá samozrejme ešte nie je na konci. Momentálne sa previnil jeden z domácich futbalistov.
     
    33
    Rohový kop si zahrá aj Crystal Palace po výbornej práci Saka. Tomu sa podarilo aj vystreliť, no projektil bol samozrejme zblokovaný.
     
    34
    Loptu si k rohovej zástavke postavil Yohan Cabaye. Ten sa do lopty oprel až príliš a tak tá preletela vápnom domáceho celku bez povšimnutia aj za postrannú čiaru.
     
    35
    Podobne ako sako to teraz skúšal Gayle, no tomuto futbalistovi sa nepodarilo zakončiť cez Prodla a tak uvidíme len odkop od domácej bránky.
     
    37
    Tempo hry v poslednej 10 minútovke hry upadlo. Lopta lieta zo strany na stranu, no ani jeden z celkov sa nevie dostať k ohrozeniu bránky. Práve nás o tom presvedčil aj Yannick Bolasie, ktorý centroval veľmi nepresne.
     
    38
    Hosťujúci futbalisti operujú v tesnej blízkosti 16-tky Watfordu. Táto aktivita smerom dopredu priniesla aj svoje ovocie a tým je priamy kop zo sľubnej pozície po faule Capoueho.
     
    39
    Priamy kop sa presunul ešte bližšie k vápnu Watfordu po zákroku Abdiho na Bolasieho. Loptu si už stavia Cabaye.
     
    40
    Cabayeho nebezpečný center sa prepadol až na zadnú tyčku, no Hangeland bol na túto loptu prikrátky a tak sa zakončenie nekonalo.
     
    40
    Žltú kartu dostáva Almen Abdi (Watford FC).
     
    41
    Na šprintujúceho Yannika Bolasieho si teraz dal pozor gólman Gomes, ktorý síce opustil svoju bránku ale to len pre to aby loptu odkopol do bezpečia.
     
    42
    Domáci predviedli naozaj krásny brejk do vápna Crystal Palacu. Prišiel aj nebezpečný prízemný center z ľavej strany, no Hangeland si pokus Watsona ustrážil.
     
    43
    Abdi teraz po zákroku jedného z útočníkov Crystal Palace stratil kopačku. Hlavný arbiter samozrejme odpískal faul a Bolasie môže byť rád, že neuvidí žltú kartu.
     
    44
    Bakary Sako to znovu skúšal individuálne. Z krídla sa však nedokázal presadiť, no vybojoval aspoň rohový kop pre svoj celok.
     
    45
    Po rohovom kope sa k lopte dostal Sako. Ten sa pokúsil dvakrát zakončiť, no cez húf hráčov nenašiel priestor za chrbtom Gomesa a tak sa stav stále nemení.
     
    45
    V samom závere uvidíme štandardku domáceho Watfordu po zákroku Hangelanda. Lopta je dobrých 18 metrov od bránky a kľudne môže skončiť v sieti.
     
    45+1
    Do lopty sa napokon oprel Almen Abdi, ktorý mieril presne, no dobre postavený múr jeho projektil zblokoval ešte na rohový kop. Ten zahral taktiež Abdi, no gól neprišiel ani z tejto štandardky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Je za nami prvá 45 minútovka stretnutia medzi Watfordom FC a Crystal Palacom FC. V prvom polčase sme sa gólu nedočkali. Azda najväčšiu šancu mal Hangeland, ktorý razantnou hlavičkou nedokázal prekonať skvelého Gomesa. Stav je tak bezgólový a my sa už tešíme na druhý polčas, ktorý začne približne o 18:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    O výkop do druhého polčasu sa postarali futbalisti Watfordu. Tí sa rozhodli pre kombináciu smerom pred vlastného gólmana a pomaly ale isto postupujú vred.
     
    47
    Ledley poslal k zemi Abdiho a Watford má k dispozícii ďalšiu štandardku zo sľubnej pozície. Tak kto sa tentokrát do lopty oprie.
     
    48
    Tak tomuto sa hovorí naozaj smola. Do lopty sa napokon oprel Jose Jurado, ktorý technicky obstrelil múr. Ba dokonca by prekonal aj gólmana, no lopta sa zastavila na vonkajšej časti brvna bránky Crystal Palace.
     
    49
    Po gólovej strele, ktorá bola zastavená brvnom zvyšujú aktivitu smerom dopredu aj hosťujúci futbalisti. Tí to skúšajú po krídle, no zatiaľ bez úspechu. Center Souareho končí len v rukách Gomesa.
     
    50
    Sako si doslova vypýtal faul kúsok od rohovej zástavky. Bude sa tak jednať o centrovanú loptu. Vo vápne sú už nachystaní všetci dobrí hlavičkári.
     
    51
    Zakončenie sa pred Gomesom nekonalo. Domáci sa na malý moment oslobodili, no po faule Capoueho uvidíme ďalší priamy kop. Tento je trošku vzdialenejší od 16-tky domácich ako ten predchádzajúci.
     
    53
    Souare si teraz moc neporozumel s Bolasiem. Loptu mu síce posúval, no príliš neskoro a tak lopta opúšťa hraciu plochu.
     
    53
    Ďalší z faulov. V poradí sa jedná už o štvrtý za 8 minút. Previnil sa Puncheon, ktorý zostrelil rozbehnutého Watsona.
     
    54
    Souare to skúšal nakopnúť na Gayla. Lopta to bola však pridlhá a tak končí v rukách Gomesa, ktorý ju bez váhania posúva na svojich spoluhráčov.
     
    55
    Almen Abdi mohol po rýchlej kontre rozveseliť domáce tribúny. Loptu zo stredu 16-tky napálil naozaj tvrdo, no len do rukavíc Hennesseyho, ktorý bez ťažkostí likviduje túto strelu.
     
    56
    V doterajšom priebehu druhého polčasu sa hrá prevažne pred veľkým vápnom Crystal Palacu. Prišlo už aj pár strieľ, no žiadny z projektilov nepriniesol ovocie v podobe gólu.
     
    57
    Stav sa nezmenil ani po rohovom kope Watfordu. Skvelý Bolasie vyhral hlavičkový súboj a loptu prepašoval až na polku súpera.
     
    58
    Po Abdiho nedovolenom zákroku uvidíme zaujímavý priamy kop aj pred Gomesom. Pri lopte je až trojica futbalistov Crystal Palacu.
     
    59
    Do lopty sa napokon oprel Sako, ktorý podstrelil múr. Následne lopta poskakovala pred gólmanom Gomesom, ktorý s problémami ale predsa vyrazil na rohový kop.
     
    60
    Center od vlajočky nekončí gólom. Domáci loptu síce dostali do bezpečia, no Crystal Palace ostane ešte pri lopte. Vhadzovať bude Souare.
     
    60
    Tak tomuto sa hovorí naozaj smola! Druhýkrát za druhý polčas zvoní tyč! Po krásnom pase Saka s k lopte vo vápne dostal Gayle, ktorý bez váhania pálil. Podarilo sa mu prekonať gólmana Gomesa, no strela opečiatkovala len spojnicu bránky.
     
    61
    Tempo hry sa naozaj stupňuje. Futbal sa momentálne hrá pred Hennesseyim, ktorý teraz musel likvidovať strelu z kopačky Anyu.
     
    62
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Bakary Sako, prichádza Wilfried Zaha.
     
    63
    Nový muž v dese Crystal Palace sa teraz pokúsil prekabátiť Nyoma, no zadák Watfordu našiel ešte dostatok síl na to, aby Zahu odzbrojil. Lopta už je novu na opačnej polke.
     
    64
    Bolasie sa teraz hnevá na hlavného arbitra, ktorý mu odpískal faul v strede hracej plochy. Po opakovanom zábere je vidieť, že sa Bolasie hnevá právom.
     
    65
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Almen Abdi, prichádza Steven Berghuis.
     
    65
    Ďalšia z individuálnych akcií Zahu. Ani tentokrát sa tento ofenzívny hráč nedostal cez Nyoma, ktorý je dnes v naozaj bezchybnej forme.
     
    66
    Na ihrisku sa momentálne nič zaujímavé nedeje. Lopta lieta zo strany na stranu a je naozaj ťažké určiť, ktorý z celkov je pri lopte častejšie.
     
    68
    Štandardku majú momentálne k dispozícii futbalisti Crystal Palacu. Lopta je však ďaleko od Gomesa a tak ohrozenie príde len naozaj ťažko.
     
    69
    Center takmer z poliacej čiary končí priamo v rukaviciach vybehnutého gólmana Watfordu, ktorý bez problémov chytá.
     
    70
    Uvidíme penaltu po zákroku Nyoma na Zahu!
     
    71
    Crystal Palace dal gól!

    Loptu si na biely bod postavil YOHAN CABAYE! Gólman Gomes síce vystihol smer Cabayovho projektilu, no na tvrdú strelu nemal nárok a tak nám už na svetelnej tabuli svieti 0:1.
     
    71
    Žltú kartu dostáva José Manuel Jurado (Watford FC).
    Yohan CABAYE - 0:1
     
    73
    Zahovi nestačí výsledok 1:0 Momentálne v individuálnej akcii hľadá cestu cez obranu Watfordu. Tá si však naňho dáva pozor a k zakončeniu ho nepúšťa.
     
    74
    Po inkasovanom góle ožívajú aj domáci futbalisti, ktorí to momentálne skúšajú po krídle. Lopta sa z ľavej strany dostala až na Ighala, ktorý v dôležitom momente padá a tak gól neuvidíme.
     
    75
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Allan Nyom, prichádza Nathan Aké.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Yohan Cabaye (Crystal Palace FC).
     
    77
    Domáci sa ženú a dorovnávajúcim gólom. No ani z tohto priameho kopu neprišiel center, ktorý by skončil za chrbtom Hennesseyho.
     
    77
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Yohan Cabaye, prichádza James McArthur.
     
    78
    Aké hádzal loptu až do vápna, de síce našiel kopačku Deeneyho, no ten sa už presadiť nedokázal. Watford začal aktívne, no stav hovorí v prospech hostí.
     
    79
    Nadýchaný center prišiel na opačnej strane z kopačky Bolasieho. Ten našiel hlavu Gayla, no cez Gomesa sa teraz lopta do bránky nedostala.
     
    80
    Zaujímavý priamy kop majú teraz k dispozícii hosťujúci futbalisti. Lopta je dobrých 18 metrov od bránky. Pri lopte už stojí Puncheon.
     
    81
    Strela Puncheona síce prekonala múr, no Gomes si priestor za svojim chrbtom postrážil a strelu chytá.
     
    81
    Žltú kartu dostáva Jason Puncheon (Crystal Palace FC).
     
    82
    Capoue predviedol naozaj krásnu prácu s loptou. Kľučkoval s loptou pri rohovej zástavke, zbavil sa dvojice hráčov, no cez Hangelanda sa už nedokázal presadiť.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Craig Cathcart (Watford FC).
     
    83
    Striedanie v tíme Watford FC: z ihriska odchádza Ben Watson, prichádza Víctor Ibarbo.
     
    84
    Bolasie si obhodil síce jedného zo stopérov Watfordu, no loptu poslal až príliš ďaleko a tak ju na hracej ploche už nestihol.
     
    85
    Gayle sa ocitol sám za obranou domáceho celku. Nenašiel však dostatok síl a tak musel spomaliť. Obrana sa síce stihla vrátiť, no Gaylove zakončenie predsa len prišlo. Krížna strela minula bránku len o necelý meter.
     
    86
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Dwight Gayle, prichádza Fraizer Campbell.
     
    87
    Watford sa ženie za dorovnávajúcim gólom. No pochváliť treba Hangelanda, ktorý aj v tejto finálnej fáze hry bráni o sto šesť.
     
    88
    Žltú kartu dostáva Wilfried Zaha (Crystal Palace FC).
     
    89
    Hosťujúci futbalisti už len viac menej získavajú cenné sekundy. S vhadzovaním pri poliacej čiare sa Zaha neponáhľa.
     
    90
    Puncheon sa po narážačke so Zahom predral do vápna. Loptu si už hádzal na silnejšiu nohu, no gólman Gomes ho včas odzbrojil.
     
    90+1
    Nadstavuje sa +5 minút.
     
    90+2
    Pri lopte sú momentálne domáci futbalisti, ktorý kombinujú pred vápnom. Vo finálnej fáze sa k lopte dostal Berghuis, ktorý však mieri nepresne.
     
    90+2
    Bolasie si našiel priestor. Vyslal nebezpečnú strelu z hranice vápna, no gólman Gomes sa naťahovať nemusel. Strela letela kúsok nad.
     
    90+3
    Ani rohový kop Watfordu nepriniesol dorovnávajúci gól. Hostia sa oslobodili hlavičkou McArthura. Domáci vytlačení až na poliacu čiaru.
     
    90+4
    Ledley sa veľmi ochotne hodil do strely Denneya. Tvrdá strela bola presná a tak hosťujúci hráč briliantne zasiahol.
     
    90+5
    Žltú kartu vidí aj Hennessey za zdržovanie.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Je za nami aj druhý polčas stretnutia medzi Watford FC – Crystal Palace FC. Celky nastúpili do zápasu za stavu 0:0. Začiatok druhého polčasu vyzeral lepšie pre domácich, no tí časom upustili a Crystal Palace sa dostal po veľmi tesnom faule k penalte. Loptu si na biely bod postavil Cabaye, ktorý bez problémov v 71. minúte otvoril stav stretnutia. V závere zápasu sa už nič nestalo a tak si všetky tri body berie do Londýna Crystal Palace.

    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (18:54:34)

    Patrik Ondrovič

    Góly: 71. Cabaye (pen.)

    Karty:   40. Abdi (WAT), 71. Jurado (WAT), 83. Cathcart (WAT) – 76. Cabaye (CRP), 81. Puncheon (CRP), 88. Zaha (CRP), 90+5. Hennessey (CRP)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 9:8. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 17:22.
    Watford FC: Gomes – Nyom (75. Aké), Prödl, Cathcart, Anya – Abdi (65. S. Berghuis), Capoue, Watson (83. Ibarbo), Jurado – Deeney, Ighalo.
    Náhradníci: Arlauskis – Ibarbo, Aké, Diamanti, Guedioura, Paredes, S. Berghuis.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Kelly, Dann, Hangeland, Souaré – Cabaye (77. McArthur), Ledley – Sako (62. Zaha), Puncheon, Bolasie – Gayle (86. Campbell).
    Náhradníci: McCarthy – Campbell, McArthur, Mariappa, Zaha, Gray, Croll.