Augsburg – Hannover 1:1 (kon.) | Braunschweig – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Brémy – Hamburger 1:0 (kon.)
Dortmund – Norimberk 3:0 (kon.) | Leverkusen – Mainz 0:1 (kon.) | Bayern – Schalke 5:1 (kon.)
koniec
FC Augsburg
1:1 (0:1)
Hannover 96
Sobota 01.03.2014, 15:30 • SGL arena, Augsburg • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    FC Augsburg sa aktuálne so ziskom 34 bodov nachádza na 8. priečke Bundesligy, pričom má na svojom konte 10 výhier, 4 remízy a 8 prehier. Aktuálne skóre je pre nemecký celok priaznivé, 34:32 gólov. V posledných troch stretnutiach sa hráči FC tešili z víťazstva dvakrát. Najskôr to bolo po zápase vo VfB Stuttgart (1:4), následne doma nestačili na 1. FC Norimberg (0:1), aby porazili SC Freiburg na jeho štadióne 2:4.

    Hannover 96 aktuálne okupuje priebežnú 11. priečku tabuľky. Na tej sa nachádza so ziskom 24 bodov za 7 výhier, 3 remízy a 12 prehier a s nepriaznivým skóre 29:41. "Die roten" rozhodne nemôžu hovoriť o hernej pohode. Veď z posledných troch odohraných zápasov nezískali ani bod. Postupne totiž podľahli FC Schalke 04 (0:2), 1. FSV Mainz 05 (0:2) a aktuálnemu lídrovi Bundesligy, FC Bayern Mníchov vysoko 4:0.

    Zápas sa odohrá na domovskom stánku Augsburgu, Impuls Aréne, ktorá má kapacitu 30 660 diváskych miest.
     
    Bookmakeri favorizujú tabuľkovo lepšie postavený domáci celok, na ktorý je vypísaný kurz 1,8. Na hostí je to až 4,5 a ak si myslíte, že sa zápas skončí po deväťdesiatich minútach nerozhodne, určite využite lákavý kurz pohybujúci sa okolo čísla 3,5.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Augsburg: A. Manninger – P. Verhaegh, R. Klavan, M. Ostrzolek, Jeong-Ho Hong, T. Werner, D. Baier, A. Hahn, K. Vogt, Halil Altıntop, Dong-Won Ji
    Náhradníci: D. Reinhardt, A. Milik, A. Esswein, J. Morávek, M. de Jong, D. Kohr, M. Amsif

    Hannover 96: R. Zieler – C. Schulz, Marcelo, S. Pocognoli, H. Sakai, S. Huszti, L. Andreasen, L. Stindl, M. Schmiedebach, M. Diouf, A. Rudņevs
    Náhradníci: S. Sané, E. Prib, A. Sobiech, M. Miller, A. Hoffmann, F. Rajtoral, L. Bittencourt

    Rozhodca: T. Stieler – P. Ittrich. S. Thielert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci nastúpili na šiesty vzájomný duel v zelených dresoch, Hannover dnes v červenom. Na vlastnej polovici rozohráva Augsburg, konkrétne Ostrzolek.
     
    2
    Domácim nevyšla kombinácia na ľavej strane a hosťujúci Stindl vráti loptu späť do hry vhodením spoza postrannej čiary.
     
    3
    Domáci Daniel Baier sa na ľavej strane nepresadil, situáciu vyriešil pokrytím lopty telom Sakai, tá sa dostala mimo hracej plochy a výkopom ju späť vráti hosťujúci gólman Zieler.
     
    4
    Peknú prihrávku z ľavej strany dostal domáci André Hahn a pravačkou vyslal tvrdú strelu na bránu spoza šestnástky. Jeho pokus bol nádherný, ale Zielera v bráne Hannoveru neprekvapil a ten ho končekmi prstov vyráža nad bránu.
     
    6
    Po Hahnovej strele zahrávali domáci rohový kop, ten ale nebezpečenstvo nepriniesol. Naopak na druhej strane došlo k faulu, ktorého sa dopustil Hong a hostia zahrávali priamy kop z ľavej strany. Szabolcs Huszti vyslal pekný center do vápna, ale bol pískaný útočný faul hostí a Manninger, gólman Augsburgu, bude môcť vykopávať.
     
    8
    Kombinácia Hannoveru v strede pola, ale hosťom úspech neprináša a do vápna domácich sa dostať nevedia.
     
    9
    Stindl na dvakrát našiel Rudnevsa, ale útočník hostí svoju strelu na bránu neposlal, pretože mu v tom zabránila noha jedného z domácich bekov. Na druhej strane sa rútili domáci do prečíslenia, ale jedn z hostí dokázal ich prihrávku prečítať a odkopnúť loptu do stredu pola. Tam loptu znovu získal Hannover potom, čo Altintop fauloval Schmiedebacha.
     
    11
    Domáci kombinovali na vlastnej polovici. Následný center do stredu pola jeden z hráčov hostí prečítal, ale v snahe zablokovať akciu súpera poslal loptu len za postrannú čiaru.
     
    12
    Nepresný center zo stredu pola na ľavú stranu nenašiel Kevina Vogta a lopta už tretíkrát za poslednú minútu opustila hraciu plochu.
     
    14
    K druhej strele na bránu sa dostal domáci Hahn, ale veľa vzruchu svojím pokusom nepriniesol a hra sa vrátila do kľudného stredu pola, kde si ju oba celky vymieňajú.
     
    16
    Na pravej strane vo veľkej vzdialenosti od Manningerovej brány budú hostia zahrávať voľný kop potom, čo Werner fauloval v súboji Sakaia. Krátko na to fauloval Marcelo a pri lopte sú tak znovu hráči domáceho Augsburgu.
     
    17
    Pocognoliho dlhý center z vlastnej polovice končí len na kopačkách domácej defenzívy.
     
    18
    Domáci Alexander Manninger bude vykopávať, pretože hosťom znova nevyšiel center a lopta končí mimo ihriska.
     
    20
    Po prvom výkope domáceho gólmana sa Augsburg pokúšal o rýchly protiútok, ale neuspel. Manninger sa krátko na to dostal po nepresnej lopte k výkopu znovu.Po prihrávke od Larsa Stindla sa dostal k strele Rudnevs, ale Manninger jeho strelu vyráža na roh.
     
    21
    Hannover dal gól!
    Po rohovom kope z pravej strany spracoval Schmiedebach loptu na hranici vápna a vyslal prízemnú strelu na domácu bránu. Tá však skončila len na kopačke jeho spoluhráča, ale MAME BIRAM DIOUF sa zorientoval rýchlo a po otočke poslal pomalú strelu po zemi, ktorá sa dokotúľala až k pravej tyčke a následne sa dostala do siete. Diouf dáva svoj ôsmy gól v sezóne a Hannover sa ujíma vedenia 0:1.
     
    24
    Bezprostredne po inkasovanom góle sa domáci Paul Verhaegh držal s bolestivou grimasou za nohu a zrejme došlo k nejakému zraneniu, pretože na ihrisku ho nahrádza český rodák Jan Morávek
     
    26
    Domácim sa nepodarilo pretlačiť sa cez prehustenú ľavú stranu útočnej polovice. Následne však získali loptu, ale boli už vytlačení do stredu pola. Netrvalo dlho a Zieler musel zasahovať, ale center z ľavej strany nebezpečenstvo pre bránu hostí neznamenal.
     
    28
    Videli sme menšiu roztržku medzi domácim Wernerom a hosťujúcim Stindlom, ktorú ale hlavný arbiter rieši len dohovorom. Hostia následne po Huszteho centri zľava získali možnosť rohového kopu.
     
    29
    Potom, čo domáci odvrátili nebezpečenstvo z rohového kopu Hannoveru sa dvojica domácich utrhla do brejku a Halil Altintop dostal peknú krížnu prihrávku na ľavú stranu. Na hranici vápna hostí sa kľučkou zbavil Sakaia i Marcela a vyslal prudkú strelu na bránu, ktorú ale žiaľ pre domáci Augsburg minul a svoj ôsmy gól v sezóne nepridal.
     
    32
    Manniger musel zasahovať proti vysokej lopte vo vlastnom pásme, na ktorú sa jeden z hostí snažil vyskočiť. Domáci gólman si však vzal loptu do náruče a hlavičku súpera nepripustil.
     
    33
    V strede pola sa pekne vysunul Hahn a rútil sa do brejku. Jeho spoluhráč Dong-Won Ji, ale na ľavej strane po nepresnej prihrávke o loptu prišiel.
     
    34
    Po Altintopovom faule v blízkosti stredového kruhu mali hostia možnosť voľného kopu, po ktorom takmer viedli už o dva góly. Huszti vyslal prudký center na pravú stranu vápna, kde sa dostal k hlavičke autor jediného gólu Diouf a takmer prekonal Manningera. Jeho strelecký pokus minul ľavú tyč len o pár centimetrov.
     
    37
    Hannoveru jeden gól nestačí a s približujúcim sa záverom prvej časti zvyšuje svoju aktivitu. Po prihrávke od Schmiedebacha z pravej strany sa dostal k strele spoza šestnástky Lars Stindl a len tesne míňa ľavú tyč domácej svätyne.
     
    38
    Do šance sa dostali aj domáci, keď po nadýchanom centri z pravej strany svojou strelou z voleja triafa bočnú sieť Halil Altintop. Na trávniku ostáva otrasený Sébastien Pocognoli, ktorý dostal úder do krku pri predchádzajúcom súboji s Kevinom Vogtom.
     
    41
    V stredovom kruhu bol hosťujúci Andreasen faulovaný Altintopom. Hostia z Hannoveru zahrávali voľný kop, ale dlhý center do vápna si postrážil gólman Alexander Manninger.
     
    43
    Voľný kop z veľkej vzdialenosti zahrávali aj domáci, ale center Tobiasa Wernera dokázala obrana hostí odvrátiť. Krátko na to sa dostal k zakončeniu domáci Ji, ale bol z toho len Zielerov výkop.
     
    44
    Lopta už dvakrát smerovala po dlhom centri z polovice hostí na kopačky domácej obrany. V strede pola je odpískaný faul domácich po tvrdom sklze Jana Morávka, ktorý ním trafil Dioufa.
     
    45
    Po následnom voľnom kope hostí sa trošku rozprúdila krv v oboch táboroch a po ostrej výmene názorov je udelená žltá karta domácemu Kevinovi Vogtovi a zároveň aj hosťujúcemu Sébastienovi Pocognolimu.
     
    45 + 1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas priniesol pekný futbal, v ktorom majú jemne navrch hostia a tak zaslúžene vedú 0:1 po presnom zásahu Dioufa z 21.minúty. Druhý polčas začne približne 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V úvode druhej polovice fauloval v strede pola Diouf a k lopte sa dostanú domáci.
     
    47
    Domáci veľmi pekne kombinovali a okupovali pokutové územie hostí, ale po nepresnej krížnej prihrávke Morávka sa dostal k lopte gólman hostí, Zieler a vráti loptu do hry výkopom.
     
    48
    Baierov nepresný center končí len v rukaviciach Zielera. Na druhej strane musel vyboxovať loptu pred Stindlom Manninger, domáci sa tak dostali k lopte a teraz kombinujú v bezpečnom strede ihriska.
     
    49
    Po rohovom kope domácich z pravej strany, ktorý zahrával Kevin Vogt sa dostal k hlavičke Jeong-Jo Hong, ale nenamieril presne a lopta letí obďaleč pravej tyčky hosťujúcej svätyne.
     
    51
    Hostia sú pod tlakom na vlastnej polovici a majú problém dostať sa k lopte. André Hahn centroval z ľavej strany, ale loptu si vzal do náruče Zieler. Následne sa však tento hosťujúci gólman zrazil so spoluhráčom Pocognolim. Loptu však udržal a našťastie sa ani jeden z dvojice nezranil.
     
    53
    Hahn tentokrát centroval z pravej strany, loptu jemne tečoval Marcelo, aby sa úplne osamotený ocitol pred Zielerom tobias Werner. Jeho strelu do dolného rohu brány ale hosťujúci gólman vystihol a vyráža na roh. Rohový kop z ľavej strany zahrával Werner, ale pre hostí táto situácia nebezpečná nebola.
     
    55
    Daniel Baier sa pekne prekľučkoval až pred vápno hostí, kde našiel na ľavej strane Hahna, ktorý poslal prudký center do vápna. Prudkú loptu poslal volejom z prvej do stredu brány Tobias Werner, ale Zieler jeho strelu vyráža.
     
    55
    FC Augsburg dal gól!
    Rohový kop, ktorý nasledoval po Wernerovej strele zahrával sám Tobias Werner a našiel svojím centrom od rohovej zástavky RAGNARA KLAVANA, ktorý za obrovskej radosti domáceho celku vyrovnáva na 1:1.
     
    57
    V strede pola bol Altintop faulovaný Hirokim Sakaiom, ktorý dostáva za tvrdý zákrok žltú kartu.
     
    58
    Faulu sa dopustil český záložník Jan Morávek, ktorý dostáva žltú kartu. Hostia mali možnosť priameho kopu z dobrej vzdialenosti, ale Huszti svojou prudkou strelou trafil len múr domácich hráčov.
     
    61
    Po nenápadnej akcii sa domáci dokázali natlačiť do vápna Hannoveru, kde sa dostal k strele André Hahn. Trafil však len nohy Zielera, ktorý ležal na zemi a krátko na to okopával Marcelo loptu na rohový kop. Po ňom obrana hostí odvrátila loptu do stredu pola.
     
    62
    Domáci zahrávali znovu rohový kop, ale tentokrát bol center od ľavej rohovej zástavky pridlhý. K lopte však stihol na pravej strane dobehnúť Kevin Vogt, ale ten stratil loptu pri pokuse obhodiť si jedného z bekov hostí, po ktorého okope končí lopta za postrannou čiarou.
     
    63
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Dong-Won Ji, prichádza Arkadiusz Milik.
     
    65
    Hra sa trochu ukľudnila a v strede pola získavajú loptu domáci po faule jedného z hostí.
     
    66
    Na ľavej strane útočnej polovice domácich fauloval hosťujúci Lars Stindl veľmi tvrdo Matthiasa Ostrzoleka a kapitán hostí dostáva za tento zákrok žlté napomenutie. Následný priamy kop Augsburgu zahrával Daniel Baier, ale jeho pokus obrana Hannoveru odvrátila.
     
    68
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Edgar Prib.
     
    68
    Po peknej krížnej prihrávke sa ocitol na ľavej strane úplne voľný Halil Altintop, ktorý prešprintoval až k bráne hostí, ale po jeho pokuse bude Zieler v kľude vykopávať.
     
    70
    Domáci sa snažili o ďalekonosný center dopredu, ale ten im nevyšiel a lopta skončila za postrannou čiarou. Odtiaľ ju vrátia späť do hry hostia vhadzovaním.
     
    71
    Znovu nepresná kombinácia Augsburgu, tentokrát letel nepresný center z ľavej strany a končí mimo ihriska. Ron-Robert Zieler bude vykopávať.
     
    72
    Striedajúci Akadiusz Milik dostal na ľavej strane dobrú prihrávku do behu, ale v obkľúčení dvoch protihráčov sa nepresadil.
     
    74
    Altintopov vysoký center z ľavej strany končí len Zielerovej náručí. Následne sa oba celky vystriedali v neúspešnom ofenzívnom ťažení, až sa krásne uvoľňoval na ľavej strane domáceho vápna Prib, ale nakoniec o loptu prišiel. Na druhej strane sa hra prerušovala potom, čo bol Sakai v hlavičkovom súboji faulovaný Altintopom.
     
    75
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Artoms Rudnevs, prichádza Leonardo Bittencourt.
     
    77
    Rýchla kombinácia hostí po pravej strane skončila zblokovaným centrom a podobne dopadli vo svojom prieniku aj domáci. Hrá sa momentálne v strede pola, ďaleko od oboch bránok a ani jedno z mužstiev už zrejme nechce urobiť chybu, ktorá by mohla znamenať prehru v dnešnom stretnutí.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Halil Altintop, prichádza Alexander Esswein.
     
    79
    Matthias Ostrzolek centroval z ľavej strany do vápna, ale na hranici šestnástky odvrátil jeho center Szabolcs Huszti. Ten bol však faulovaný a momentálne je v opatere lekárov, držiac sa za koleno.
     
    81
    Hosťom vhadzovanie na pravej strane nevyšlo a z toho istého miesta na vlastnej polovici budú môcť vhadzovať domáci.
     
    81
    Hahn vysunul na pravej strane Vogta, ktorý posielal spätnú prihrávku do vápna pomedzi dvoch hráčov. tá však na spoluhráča neprešla.
     
    82
    Dnešné stretnutie sleduje 25 000 divákov.
     
    84
    Werner dostal krížnu prihrávku z pravej strany a dokázal sa rýchlo posúvať po ľavej strane smerom k bráne hostí, ale stratil moment prekvapenia a nakoniec bol odzbrojený Sakaiom. Ten ostáva ale po súboji otrasene ležať na trávniku.
     
    85
    Sakai môže v zápase pokračovať a domáci vhadzujú na ľavej strane. Domácim následná kombinácia nevyšla, pretože striedajúci Esswein bol v ofsajde
     
    88
    Ostrzolekov pokus sa nestretol s úspechom a dopredu sa rútili hostia, ale Vogt bol faulovaný Husztim a domáci tak znovu rozohrávajú na vlastnej polovici.
     
    90
    Hahn hľadal svojím centrom Wernera v pokutovom území, ale ten sa v obkľúčení dvoch súperov k zakončeniu nedostal. Z následného rohového kopu domáci nevyťažili nič napriek Milikovej snahe o strelu.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90 + 1
    Hrá sa na polovici hostí, ale príliš ďaleko od Zielerovej brány.
     
    90 + 2
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Mame Biram Diouf, prichádza Andre Hoffmann.
     
    90 + 3
    Po Sakaiovom dlhom centri bojoval na pravej strane o loptu Bittencourt s jedným z domácich bekov. Vybojoval pre svoj tím vhadzovanie, ale k tomu ďalšiemu sa už hostia nedostali, pretože hlavný arbiter ukončil zápas.
     
    Koniec zápasu.
     
    Videli sme v každom polčase po jednom góle, ktoré si oba celky spravodlivo rozdelili. Za hostí otváral skóre Diouf, za domácich vyrovnával obranca z Estónska Ragnar Klavan. Po vyrovnanom stretnutí si obaja súperi pripisujú po bode v šiestom vzájomnom stretnutí sa tak zrodila už tretia remíza.
    Ja Vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok sobotného večera. (17:25:13)

    Tomáš Pajerský

    Góly: 55. Klavan – 21. Diouf

    Karty:   45. Vogt (AUG), 58. Morávek (AUG) – 45. Pocognoli (HAN), 57. Sakai (HAN), 66. Stindl (HAN)


    FC Augsburg: A. Manninger – P. Verhaegh, R. Klavan, M. Ostrzolek, Jeong-Ho Hong, T. Werner, D. Baier, A. Hahn, K. Vogt, Halil Altıntop, Dong-Won Ji
    Náhradníci: D. Reinhardt, A. Milik, A. Esswein, J. Morávek, M. de Jong, D. Kohr, M. Amsif

    Hannover 96: R. Zieler – C. Schulz, Marcelo, S. Pocognoli, H. Sakai, S. Huszti, L. Andreasen, L. Stindl, M. Schmiedebach, M. Diouf, A. Rudņevs
    Náhradníci: S. Sané, E. Prib, A. Sobiech, M. Miller, A. Hoffmann, F. Rajtoral, L. Bittencourt

    Rozhodca: T. Stieler – P. Ittrich. S. Thielert