Slavia – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Sparta Praha 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 4:3 (kon.)
Třinec – Chomutov 2:1 (kon.) | Kladno – Hradec Králové 1:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Kometa Brno
4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 15.12.2013, 17:00 • KAJOT ARENA, Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:59
    Hostující Vampola neudržel nervy na uzdě, za nesportovní chování je vyloučen na deset minut osobního trestu. To je konec!
     
    59:57
    Velké zmatky před Čiliakem, Novotný posílá puk pryč z obranného pásma na icing. Čeká nás tak poslední buly před domácím brankářem!
     
    59:44
    Melicherčík míří ven z brány, hosté to znovu zkusí v šesti!
     
    59:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to bude ještě drama, hosté půl minuty před koncem snižují na rozdíl jedné branky. Hosté využili špatně vyhozeného puku, k tomu se dostal PETR VAMPOLA a nekompromisně ho poslal mezi betony Čiliaka do brněnské brány. Asistence: Tomáš Bulík.
     
    59:16
    Až teď! Melicherčík míří ven z brány, hosté to zkusí v šesti!
     
    56:06
    Na Zohornu zívala prázdná brána, domácí útočník však z levého křídla nedokázal zamést další puk do liberecké brány. Perfektní zákrok předvedl Melicherčík, který puk dokázal částí výstroje vytlačit mimo.
     
    54:16
    Dnešnímu utkání přihlíží v Brně 6 920 diváků!
     
    51:30
    Domácí Hruška si odpyká trest za naražení na hrazení. Bude se hrát 4 na 4.
     
    50:47
    Vlach (LIB) je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    50:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa navyšuje své vedení po nádherné spolupráci Hynka Zohorny a VILÉMA BURIANA. První jmenovaný v přečíslení dva na jednoho nahrál kolem padajícího Vitáska na brněnského Buriana, kterému stačilo jen nastavit správně hůl. Velká zásluha na čtvrtém brněnském gólu jde na účet Zohorny, který Buriana našel parádním pasem. Asistence: Hynek Zohorna, Jakub Koreis.
     
    47:35
    Svoboda přenechal na levém kruhu puk Němcovi, který sám před Melicherčíkem pálil jen do náruče hostujícího brankáře. V zajímavé šanci na druhé straně tak i domácí Kometa.
     
    46:44
    Velké šance hostí, kteří si v útočném pásmu rozpoutali pořádný kolotoč. Vampola objel domácí bránu, u vzdálenější tyče ale nedokázal puk zasunout do brněnské brány, zabránil mu v tom beton Čiliaka a důrazný Burian.
     
    45:45
    Bulík se z pravého křídla vymotal až mezi kruhy, jeho nebezpečná rána ale skončila jen na betonu domácího brankáře.
     
    41:45
    Zohorna z Komety je vyloučen za vysokou hůl. Přesilovka tentokrát pro Liberec.
     
    41:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché. Stačilo, aby domácí kapitán vyhrál buly, na modré napřáhl DAVID NOSEK, který trefil puk přesně pod víko hostující brány. Přesilová hra je za pouhé tři vteřiny využita a Kometa se vrací do vedení! Pro brněnského obránce se zároveň jedná o jeho první gól po přestupu z Karlových Varů. Asistence: Jan Hruška, Leoš Čermák.
     
    41:35
    Vysokou holí trefil Valský do obličeje domácího Kempného. Přesilovka pro Kometu.
     
    38:24
    I hosté budou hrát ve třech! Za krosček je vyloučen Jan Výtisk. Kometa má k dispozici luxusní přesilovou hru pět na tři, bude trvat minutu a 36 vteřin.
     
    38:00
    Přesně dvě minuty před koncem třetiny si zahrají domácí přesilovou hru. Martin Bartek je vyloučen za vysokou hůl.
     
    32:43
    Jan Hruška byl sám před Melicherčíkem, nadvakrát však nedokázal puk doklepnout do hostující brány. Hrál až příliš moc na krásu.
     
    30:17
    Čermák s Hunkesem ve vzájemné potyčce za hostující bránou, oba putují na trestnou lavici. Oba na dvě minuty za hrubost. Bude se hrát ve čtyřech na každé straně.
     
    27:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vzápětí je ale znovu srovnáno! V té stejné přesilové hře našel Vampola z levého křídla na pravé straně kapitána PETRA NEDVĚDA, který se znovu sám proti Čiliakovi nemýlil. Druhá branka hostujícího veterána v zápase! Asistence: Petr Vampola, Michal Bulíř.
     
    26:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa skóruje ve vlastním oslabení a dostává se do vedení! Burian přebral puk od brněnského brankáře, zavezl ho do pásma, kde se ovšem se střelou neunáhlil. Obkroužil bránu a na levém křídle našel následně obránce MICHALA KEMPNÉHO, na jehož dělovku neměl Melicherčík nárok. Asistenci si připisuje i gólman Čiliak, jeho první v extralize! Asistence: Vilém Burian, Marek Čiliak.
     
    25:40
    Brněnský Hanzlík je vyloučen za nedovolené bránění.
     
    25:35
    Bartek dostal přihrávku z levého křídla mezi kruhy, z první ale poslal puk jen do betonu domácího brankáře. Velká šance hostí!
     
    23:42
    Čermák ve vlastním oslabení prchl do přečíslení dva na jednoho s Janem Hruškou. Dokázal mu přihrát, brněnský forvard ale puk poslal jen do betonu Melicherčíka.
     
    22:36
    Kometa jde do tří! Za sekání je vyloučen Tomáš Svoboda. Hosté budou mít dvojnásobnou výhodu, která bude trvat 21 vteřin!
     
    20:57
    Vojtěch Němec je vyloučen za hákování, přesilovka pro Liberec.
     
    20:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa načíná druhou třetinu srovnávací brankou. ŠTĚPÁN NOVOTNÝ se natlačil před hostujícího brankáře Melicherčíka, kterého napodruhé dokázal překonat střelou po ledě. Brněnský forvard tak ve svém druhé zápase za Kometu střílí svoji první branku. Asistence: Leoš Čermák, Jan Hruška.
     
    17:16
    Valský (LIB) je vyloučen za podražení.
     
    17:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec se ze své druhé střely na bránu dostává do vedení. PETR NEDVĚD na pravém křídle přebruslil brněnskou obranu, natlačil se až před Čiliaka, kterého střelou pod víko překonal. Asistence: Petr Kolmann, Tomáš Urban.
     
    13:46
    Vampola mimo hru dohrál tvrdě Hanzlík a rozpoutala se mezi nimi drobná rozmíška. Oba hráči putují na trestnou lavici za hrubost.
     
    12:02
    První přesilová hra pro hostující celek, podražením se provinil domácí mladík Pavel Jenyš.
     
    08:51
    Vilém Burian obkroužil hostující bránu, puk však kolem tyče a Melicherčíka do brány nepropasíroval. Následně se k puku ale znovu dostal, jeho střela z kruhu ale také do cíle nemířila.
     
    06:40
    Velká šance Komety. Tomáš Svoboda byl sám před Melicherčíkem, místo střely ale ještě volil přihrávku levé tyče, kde byl Káňa. Ten však přihrávku nedokázal ideálně zpracovat.
     
    00:49
    Kometa si svým aktivním pohybem vynutila první přesilovou hru. Výtisk narazil Němce na hrazení a putuje na trestnou lavici.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 21. Novotný (Čermák, Hruška J.), 27. Kempný (Burian, Čiliak), 42. Nosek (Hruška J., Čermák), 51. Burian (Zohorna, Koreis) – 18. Nedvěd (Kolmann, Urban), 28. Nedvěd (Vampola, Bulíř), 60. Vampola (Bulík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Nosek, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Hruška J., Čermák (C), Novotný – Káňa, Němec, Svoboda T. – Burian, Koreis, Dočekal – Wasserbauer, Zohorna, Jenyš.
    Bílí Tygři Liberec: Melicherčík (Schwarz) – Derner, Hunkes, Výtisk, Vitásek, Čutta, Kolmann, Šimek – Vísek, Bulík, Bartek – Bulíř, Nedvěd (C), Urban – Vlach, Vampola, Valský – Kica, Psota, Dušek.

    Rozhodca: Hradil, Šír – Bryška, Lučan

    Diváci: 6 920