Slavia – Vítkovice 1:2 (0:1 po s.n.) | K. Vary – Sparta Praha 0:4 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 4:3 (kon.)
Třinec – Chomutov 2:1 (kon.) | Kladno – Hradec Králové 1:3 (kon.) | Litvínov – Plzeň 2:1 (kon.)
Pardubice – Zlín 1:2 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Kometa Brno
4:3 (0:1, 2:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
cz Nedeľa 15.12.2013, 17:00 • KAJOT ARENA, Brno • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    59:26
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to bude ještě drama, hosté půl minuty před koncem snižují na rozdíl jedné branky. Hosté využili špatně vyhozeného puku, k tomu se dostal PETR VAMPOLA a nekompromisně ho poslal mezi betony Čiliaka do brněnské brány. Asistence: Tomáš Bulík.
     
    50:37
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa navyšuje své vedení po nádherné spolupráci Hynka Zohorny a VILÉMA BURIANA. První jmenovaný v přečíslení dva na jednoho nahrál kolem padajícího Vitáska na brněnského Buriana, kterému stačilo jen nastavit správně hůl. Velká zásluha na čtvrtém brněnském gólu jde na účet Zohorny, který Buriana našel parádním pasem. Asistence: Hynek Zohorna, Jakub Koreis.
     
    41:28
    Kometa právě vstřelila branku!
    Jak je to jednoduché. Stačilo, aby domácí kapitán vyhrál buly, na modré napřáhl DAVID NOSEK, který trefil puk přesně pod víko hostující brány. Přesilová hra je za pouhé tři vteřiny využita a Kometa se vrací do vedení! Pro brněnského obránce se zároveň jedná o jeho první gól po přestupu z Karlových Varů. Asistence: Jan Hruška, Leoš Čermák.
     
    27:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Vzápětí je ale znovu srovnáno! V té stejné přesilové hře našel Vampola z levého křídla na pravé straně kapitána PETRA NEDVĚDA, který se znovu sám proti Čiliakovi nemýlil. Druhá branka hostujícího veterána v zápase! Asistence: Petr Vampola, Michal Bulíř.
     
    26:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa skóruje ve vlastním oslabení a dostává se do vedení! Burian přebral puk od brněnského brankáře, zavezl ho do pásma, kde se ovšem se střelou neunáhlil. Obkroužil bránu a na levém křídle našel následně obránce MICHALA KEMPNÉHO, na jehož dělovku neměl Melicherčík nárok. Asistenci si připisuje i gólman Čiliak, jeho první v extralize! Asistence: Vilém Burian, Marek Čiliak.
     
    20:35
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa načíná druhou třetinu srovnávací brankou. ŠTĚPÁN NOVOTNÝ se natlačil před hostujícího brankáře Melicherčíka, kterého napodruhé dokázal překonat střelou po ledě. Brněnský forvard tak ve svém druhé zápase za Kometu střílí svoji první branku. Asistence: Leoš Čermák, Jan Hruška.
     
    17:07
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec se ze své druhé střely na bránu dostává do vedení. PETR NEDVĚD na pravém křídle přebruslil brněnskou obranu, natlačil se až před Čiliaka, kterého střelou pod víko překonal. Asistence: Petr Kolmann, Tomáš Urban.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 21. Novotný (Čermák, Hruška J.), 27. Kempný (Burian, Čiliak), 42. Nosek (Hruška J., Čermák), 51. Burian (Zohorna, Koreis) – 18. Nedvěd (Kolmann, Urban), 28. Nedvěd (Vampola, Bulíř), 60. Vampola (Bulík)


    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Nosek, Kempný, Kováčik, Žižka, Kuboš, Dujsík – Hruška J., Čermák (C), Novotný – Káňa, Němec, Svoboda T. – Burian, Koreis, Dočekal – Wasserbauer, Zohorna, Jenyš.
    Bílí Tygři Liberec: Melicherčík (Schwarz) – Derner, Hunkes, Výtisk, Vitásek, Čutta, Kolmann, Šimek – Vísek, Bulík, Bartek – Bulíř, Nedvěd (C), Urban – Vlach, Vampola, Valský – Kica, Psota, Dušek.

    Rozhodca: Hradil, Šír – Bryška, Lučan

    Diváci: 6 920