NY Islanders – Pittsburgh 2:3 (po pr.) | Toronto – San Jose 2:4 (kon.) | Washington – Carolina 1:4 (kon.)
Columbus – Tampa Bay 1:0 (kon.) | Florida – Ottawa 2:4 (kon.) | Chicago – Dallas 3:4 (kon.)
Nashville – Vancouver 1:3 (kon.) | Edmonton – Arizona 2:6 (kon.) | Anaheim – LA Kings 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
Edmonton Oilers
2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Arizona Coyotes
cz Streda 04.12.2013, 03:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Partner:
     
    59:16
    Ještě se bude jednou vylučovat, tentokrát ale na obou stranách, David Perron dostává 2 minuty za sekání, Jeff Halpern 2 minuty za krosček.
     
    55:48
    Hosté půjdou na 19 vteřin do třech! Za sekání je vyloučen Derek Morris.
     
    54:07
    Nyní už je ten konflikt vážnější, Andrew Ference se pustil do křížku s Jordanem Szwarzem, oba vyfasují pětiminutový trest za bitku. Dvouminutový trest za vražení na hrazení dostává ještě Tim Kennedy, Oilers si tak zahrají přesilovku.
     
    50:15
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Neuběhla ani minuta od posledního gólu Yandlea a hosté se radují opět! Po nahození Ekmana-Larssona od modré čáry se k dorážce nadvakrát dostal DAVID MOSS, který procedil již šestý kotouč za Dubnykova záda! Asistence: Oliver Ekman-Larsson a Jeff Halpern.
     
    49:33
    Phoenix právě vstřelil branku!
    V podstatě hned z protiútoku se po levé straně prohnal obránce KEITH YANDLE, domácí hráči mu dali tolik času a prostoru, že se Yandle s ničím nepáral a tvrdou ranou přesně do šibenice poslal pátý zářez do domácí sítě! Asistence: Mikkel Boedker a Antoine Vermette.
     
    49:22
    Ference nabízel střílenou přihrávkou na teč Arcobellovi, Smith dokázal s problémy zasáhnout, poté se hostující brankář musel přemístit na druhou tyč, aby zlikvidoval rychlý výpad Naila Jakupova!
     
    44:46
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Hosté si berou dvoubrankový náskok na své hokejky zpět! Moss s Doanem vybojovali za brankou v souboji s Justinem Schultzem kotouč, dlouholetý kapitán Coyotes Doan pak puk poslal před branku, kde se zcela volný zjevil MIKE RIBEIRO, pro kterého už nebyl problém zacílit přesně! Asistence: Shane Doan a David Moss.
     
    41:51
    Moss si nejdříve odstoupil, aby ještě trefil Dubnyka. Poté přišla další parádní přihrávka od Ribeira z rohu kluziště, Moss nejdříve opět trefil domácího brankáře, poté ale ze vzduchu sklepl puk do sítě. Hlavní sudí ale ihned ukazoval, že branka neplatí, jede se ale ještě poradit s videorozhodčím.
     
    39:09
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Domácí nakonec přesilovou hru využívají, po krkolomné kombinaci u mantinelu, přihrál Aleš Hemský od zadního mantinelu před branku, kde byl připraven DAVID PERRON, jenž svou druhou trefou v zápase snižuje na rozdíl jediné branky! Asistence: Aleš Hemský a Taylor Hall.
     
    38:01
    Další vyloučení na straně Coyotes, trest za příliš mnoho hráčů na ledě míří odsedět Mikkel Boedker.
     
    36:15
    Po hezké kombinaci v početní výhodě pálil Nugent-Hopkins, Smith parádně zasáhl betonem!
     
    35:20
    Domácí si zahrají další přesilovou hru, za držení je vyloučen mladý obránce Coyotes Connor Murphy.
     
    30:53
    Síly na ledě se vyrovnají, za sekání je vyloučen Ryan Smyth, 20 vteřin se tak bude hrát ve čtyřech, poté bude následovat přesilová hra Coyotes.
     
    29:13
    Derek Morris dostává menší trest za hákování.
     
    27:56
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Akce hostů ale pokračovala a nakonec se mohou Kojoti také radovat. Lehounké nahození Mika Ribeira od modré čáry tečoval SHANE DOAN mimo Dubnykův dosah! Asistence: Mike Ribeiro a Mikkel Boedker.
     
    26:56
    Phoenix právě vstřelil branku!
    Jak nenápadná akce! Ribeiro se dostal u levého mantinelu k puku, parádním pasem našel před brankou zcela volného RADIMA VRBATU, pro kterého už nebyl žádný problém dostat puk do poloprázdné branky! Asistence: Mike Ribeiro a Derek Morris.
     
    24:04
    První přesilovku v zápase si zahrají Oilers, za hákování je vyloučen Michael Stone.
     
    17:57
    Kennedy získal kotouč ve středním pásmu, jeho průnik podél levého mantinelu zastavil Jeff Petry jen s pomocí nedovoleného bránění.
     
    09:51
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Hrubá chyba v rozehrávce přímo nabídla domácím vyrovnání! Schlemko namazal přímo na hokejku Arcobella, který situaci 3 proti 2 vyřešil přenecháním kotouče DAVIDU PERRONOVI, který prostřelil Smithe krátkou svižnou střelou z mezikruží! Asistence: Mark Arcobello.
     
    03:37
    Phoenix právě vstřelil branku!
    I přes nepříliš povedenou přesilovku se hosté nakonec prosazují. Po Schlemkově nahození se Vrbatova teč ještě neujala, následná dorážka MIKKELA BOEDKERA už ale ano! Asistence: Radim Vrbata a David Schlemko.
     
    02:06
    Po střele Ekmana-Larssona se k dorážce dostal Antoine Vermette, ani nadvakrát ale nedokázal procpat kotouč za Dubnyka!
     
    01:48
    Uvidíme první přesilovou hru, kterou si zahrají hosté, za nedovolené bránění je vyloučen David Perron.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 10. Perron (Arcobello), 40. Perron (Hemský, Hall) – 4. Boedker (Vrbata, Schlemko), 27. Vrbata (Ribeiro, Morris), 28. Doan (Ribeiro, Boedker), 45. Ribeiro (Doan, Moss), 50. Yandle (Boedker, Vermette), 51. Moss (Ekman-Larsson, Halpern)


    Edmonton Oilers: Dubnyk (LaBarbera) – Ference, Petry, J. Schultz, Grebeškov, Bělov, N. Schultz – Eberle, Nugent-Hopkins, Hall – Perron, Arcobello, Jakupov – Hemský, Gagner, Jones – Joensuu, Acton, Smith
    Arizona Coyotes: Smith (Greiss) – Ekman-Larsson, Stone, Morris, Yandle, Schlemko, Murphy – Moss,Ribeiro, Doan – Vrbata, Hanzal, Kennedy – Boedker, Vermette, Klinkhammer – Szwarz, Halpern, Chipchura

    Rozhodca: Rooney, St. Laurent – Barton, Devorski

    Diváci: 16839