Toronto – Washington 2:1 (2:1 po s.n.) | Montreal – Pittsburgh 3:2 (kon.) | Detroit – Ottawa 2:4 (kon.)
Philadelphia – NY Islanders 5:2 (kon.) | St. Louis – Dallas 6:1 (kon.) | Nashville – NY Rangers 0:2 (kon.)
Arizona – Anaheim 2:4 (kon.) | Vancouver – Chicago 1:2 (kon.) | LA Kings – Colorado 0:1 (po pr.)
San Jose – NJ Devils 2:1 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:1 (kon.) | Buffalo – Detroit 1:3 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
1:3 (1:0, 0:1, 0:2)
Detroit Red Wings
cz Nedeľa 24.11.2013, 23:15 • First Niagara Center, Buffalo • NHL
Partner:
     
    59:11
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tento tah jim ale rozhodně nevyšel podle představ a hosté definitivně rozhodují dnešní utkání. Franzen nejprve branku netrefil, poté ale připravil pohodlný gól před prázdnou branku pro DANIELA ALFREDSSONA – 1:3! Asistence: Johan Franzen.
     
    59:05
    Miller je na střídačce, domácí to zkouší v šesti!
     
    56:58
    Až nyní se jim to povedlo a byla to velmi zajímavá příležitost! Stafford totiž předvedl nečekaný výlet z ostrého úhlu do brankoviště a zadovkou tam poslal kotouč. Bohužel pro domácí nebyl v jeho okolí nikdo, kdo by doklepl volný puk do branky!
     
    55:13
    Stafford předvedl v útočné třetině skvělou práci, a dokonce si vykoledoval faul. Na trestnou lavici míří Weiss (DET), domácí hokejisté mají velkou šanci napodobit soupeře a také využít přesilovou hru.
     
    54:32
    Gustav Nyquist nyní skvělým obranným zákrokem vybojoval kotouč a poté vyslal do šance Henrika Zetterberga! Ten bleskově obkroužil branku a v pádu se snažil zasunout puk k tyči, jenže ve velké rychlosti těsně minul!
     
    51:42
    Detroit právě vstřelil branku!
    A máme zde zhruba osm minut před koncem hotovou zápletku dnešního duelu! Přesilová hra se zatím Detroitu příliš nedařila, Zetterberg se rozhodl sám zavést puk do útočné třetiny. Následně posunul puk na pravou stranu na JOHANA FRANZENA, který o Ehrhoffovu nohu překonal Millera – 1:2! Asistence: Henrik Zetterberg a Nicklas Kronwall.
     
    51:13
    Red Wings dostanou další příležitost na strhnutí náskoku na svoji stranu, budou totiž hrát další přesilovou hru. Tyler Myers (BUF) již sedí se skloněnou hlavou na lavici hanby.
     
    46:30
    Po komerční pauze dostane Detroit příležitost strhnout vedení na svoji stranu, bude totiž hrát v početní převaze. Cristian Ehrhoff (BUF) nejprve prověřil Gustavssona střelou příklepem, vzápětí je ale potrestán menším trestem za hákováním Nyquista.
     
    40:47
    Na začátku třetí části uvidíme druhou přesilovou hru, první na straně Buffala. Kyle Quincey (DET) se provinil hákováním.
     
    36:54
    Nyní vznikl velký závar před Gustavssonem! Velmi aktivní byl před brankářem Matt Moulson, který se spolu se svými spoluhráči snažil procpat kotouč do sítě! Švédský brankář ale udržel remízový stav!
     
    32:57
    Grigorjenko se po chytré samostatné akci protlačil až před brankáře a mohl poslat Buffalo podruhé do vedení! Při zakončení byl ale vyrušen hokejkou jednoho z obránců a zapadl i s brankářem do sítě. Tentokrát se trestné střílení nepíská!
     
    30:26
    Girgensons si vybruslil od modré čáry na mezikruží a tahem trefil levou tyč Gustavssonovy branky!
     
    29:39
    Steve Ott si svůj nájezd zopakoval, udělal naprosto to samé, ale Gustavsson mu to nezbaštil! Švédský brankář skvěle betonem vyráží!
     
    29:39
    Při svém zakončení byl ale faulován Kronwallem a následovat bude po dlouhé výhodě trestné střílení!
     
    29:01
    Steve Ott však nyní unikl obraně Detroitu a pokusil se o bekhendovou kličku. Bohužel pro domácí ji nedokázal dotáhnout do konce!
     
    20:30
    Detroit právě vstřelil branku!
    Tak to bránění těsného náskoku Buffalo příliš dlouho nevydrželo! Po třiceti vteřinách druhé části se ke kotouči v útočné třetině dostal DARREN HELM a přesným zakončením prostřelil poprvé v zápase Millera – 1:1! Asistence: Daniel Alfredsson a Justin Abdelkader.
     
    17:03
    Brian Flynn vyslal z mezikruží nepříjemnou střelu, ta pronikla Gustavssonovi mezi betony a jen těsně se skutálela mimo prostor vymezený třemi tyčemi! Při Detroitu nyní stáli všichni svatí!
     
    15:23
    Od modré čáry vypálil velmi nebezpečně Niklas Kronwall, puk několikrát změnil svůj směr a nakonec skončil těsně mimo pravé tyče Millerovy svatyně!
     
    11:58
    Tlak Detroitu se v tuto chvíli s největší pravděpodobností umocní. Na trestnou lavici totiž odchází za držení autor jediné branky Cody Hodgson (BUF).
     
    07:47
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme zde první branku dnešního zápasu! Abdelkader udělal hrubou chybu v rozehrávce, nabídl v obranném pásmu puk soupeři, který jeho zaváhání potrestal! Drew Stafford poslal kotouč na CODYHO HODGSONA, který udělal kličku Gustavssonovi a poté doklepl puk do prázdné branky – 1:0! Asistence: Drew Stafford.
     
    04:44
    Tyler Ennis si velmi šikovně vybruslil od pravého mantinelu a střelou tahem šikovně mířil na vzdálenější tyč! Gustavsson koncem hole reflexivně zachránil Detroit!

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 8. Hodgson (Stafford) – 21. Helm (Alfredsson, Abdelkader), 52. Franzen (Zetterberg, Kronwall), 60. Alfredsson (Franzen)


    Buffalo Sabres: Miller (Enroth) – Sulzer, Ehrhoff, Myers, Tallinder, McBain, McNabb – Stafford, Hodgson, Moulson – Ennis, Ott, Leino – Adam, Girgensons, Grigorjenko – Foligno, Flynn, Tropp
    Detroit Red Wings: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, Smith, Quincey, Lashoff, Kindl – Nyquist, Zetterberg, Franzen – Alfredsson, Weiss, Cleary – Abdelkader, Helm, Tatar – Samuelsson, Andersson, Miller

    Rozhodca: Charron, Leggo – Nowak, Driscoll