B. Bystrica – Nitra 4:3 (kon.) | Žilina – Martin 4:1 (kon.) | Trenčín – Košice 3:4 (kon.)
Skalica – Zvolen 2:3 (0:1 po s.n.) | Piešťany – Poprad 3:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
4:3 (1:2, 0:0, 3:1)
HK Nitra
Nedeľa 24.11.2013, 16:30 • Zimný štadión Banská Bystrica • Tipos Extraliga (SR)
Partner:
     
    Nitrania si v závere ešte vytvorili obrovský tlak na bránu Banskej Bystrice, ale vyrovnať už nedokázali. V kvalitnom stretnutí tak víťazia domáci hokejisti, ktorí ukázali nezlomnú vôľu a otočili zápas z 0:2. Ako víťazný sa ukázal gól Melanda do prázdnej brány, pretože hostia ešte v závere korigovali výsledok po úspešnom zakončení Hamráka.
    Ďakujem vám za pozornosť, prajem pekný zvyšok víkendu a dovidenia. (18:46:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:28
    Nitra dala gól!
    MATEJ HAMRÁK ešte dostáva hostí do zápasu, keď dokázal dotlačiť puk za chrbát domáceho Kalembu. Nitra bleskovo odpovedá a zostáva jej pár sekúnd na vyrovnanie. Asistencie: Filip Bajtek a Martin Segľa.
     
    59:10
    Banská Bystrica dala gól!
    Domáci rozhodujú zápas, keď ERIC MELAND sa odhodlal poslať puk na prázdnu bránu hostí a dokázal ju trafiť, je rozhodnuté. Bez asistencií.
     
    58:43
    Hostia majú na ľade útok Stümpela a práve odvolali svojho brankára, takže power-play Nitry.
     
    58:09
    Začali posledné dve minúty tretej tretiny a hostia mohli vyrovnať, ale Hamrák neprepasíroval puk za chrbát domáceho brankára.
     
    57:11
    Chrenko priviezol puk do útočného pásma a Ručkay sa dostal do zakončenia, vzápätí brejk domácich a Macík tesne míňa bránu Kristana.
     
    56:32
    Na dvakrát to pred Kristanom skúšal útočník Banskej Bystrice Kafka, ale brankár Nitry mu nedovolil skórovať.
     
    55:57
    Hostia sa snažia vyrovnať a Michal Novák nepríjemne páli na Kalembu od modrej čiary, domáci brankár puk drží a hra sa prerušuje.
     
    55:26
    Banská Bystrica dala gól!
    Vynikajúca akcia Banskej Bystrice, ktorú zakončuje MICHAL HUDEC. Macík našiel na ľavom krídle Heizera, ktorý ponúkol gól na hokejku domáceho kapitána a ten skóruje do prázdnej brány hostí. Asistencie: Radomír Heizer a Radoslav Macík.
     
    54:51
    Až teraz domáci zakončili a Handlovského pokus dokázal Kristan zachytiť. Brankár hostí puk podržal a domáci získavajú útočné pásmo.
     
    54:07
    Čas sa nám už kráti, stále trvá remízový stav stretnutia. V útočnom pásme sú práve hokejisti Banskej Bystrice, je to však po rohoch klziska.
     
    52:59
    Výborná akcia hostí, keď sa puk od Lukáša Nováka dostal na Stümpela, ktorý krásnou prihrávkou hľadal Tománeka. Veľa nechýbalo a hosťom by táto kombinácia vyšla.
     
    52:05
    Po tečovanej strele Macháčka puk opustil hraciu plochu a tak sa bude vhadzovať v útočnej tretine Banskej Bystrice.
     
    51:47
    Nitrania v držaní puku za vlastnou bránou, oba tímy striedajú a Nitra to teraz nerobí dobre, pretože vidíme icing hosťujúceho tímu.
     
    51:02
    Segľa v dobrej pozícií nedokázal zasiahnuť puk a ak by sa tak stalo mohlo byť zle pre Banskú Bystricu.
     
    50:22
    Hra sa však okamžite presunula na opačnú stranu ľadovej plochy a domáci White švihom zakončil na Kristana.
     
    50:07
    V Banskej Bystrici sme vstúpili do poslednej desaťminútovky tretej tretiny a hostia ju otvárajú akciou Ručkaya, ktorý zakončuje na Kalembu. Buly v útočnom pásme Nitry.
     
    49:21
    Domáci Hudec sa snažil nachytať Kristana, ale ten sa dobre presúval a nedal domácemu kapitánovi veľa priestoru.

    Peter Kašický

    Góly a asistencie: 14. Saracino (White), 41. Kafka (Hudec, Bambúch), 56. Hudec (Heizer, Macík), 60. Meland – 3. Bajtek (Segľa), 9. Pupák (Štumpf, Milo), 60. Hamrák (Bajtek, Segľa)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Kalemba (Hollý) – Saracino, Bambúch, Handlovský, White, Kafka – Macháček, Meland, Kadura, Hudec, Macík – Zošiak, Styk, Mat. Chovan, Zigo, Lunter – Devečka, Žilka, Hegyi, Heizer, Dolník
    HK Nitra: Kristan (Zima) – Nádašdi, Milo, Kováčik, Chrenko, H. Ručkay – Ordzovenský, König, Tománek, Stümpel, L. Novák – Rais, M. Novák, Segľa, Hamrák, Bajtek – Bača, Piačka, Štumpf, Kmeč, Pupák

    Rozhodca: Peter Jonák, Milan Novák – Vladimír Brath, Roman Výleta