Levante – Vigo 0:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:2 (kon.)
Zaragoza – Mallorca 3:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 27.04.2013, 18:00 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Domáci De Marcos nepríjemne zložil k zemi hosťujúceho Iniestu, za čo si odnáša žltú kartu. Celá táto situácia sa odohrala tesne za stredom ihriska.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Bilbao dalo gól!
    Opäť je vyrovnané! ANDER HERRERA si vycvičil dvoch barcelonských obrancov a svojou následnou delovkou z pravej strany nedal gólmanovi Valdésovi žiadnu šancu. Barcelona potrebuje na zisk troch bodov ešte poriadne zabrať.
     
    86
    Ďalší domáci hráč sa pripisuje na listinu, ktorá nie je veľmi uznávaná. Gurpegi nekompromisným faulom zložil k zemi Messiho a vidí žltú kartu.
     
    78
    Tréner Barcelony – Tito Villanova posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Sáncheza nastupuje do hry Iniesta.
     
    74
    Domáci tréner Bielsa sa rozhodol povzbudiť útočné sily svojho tímu a namiesto Aduriza posiela na trávnik Llorenteho.
     
    73
    Na rade je aj druhé striedanie domáceho celku. Namiesto Aurtenetxeho nastupuje do hry Ibai.
     
    70
    Na rade je aj prvé striedanie domáceho celku. Namiesto San Josého nastupuje na trávnik oddýchnutý Ramalho.
     
    69
    Barcelona dala gól!
    Tri minúty hry a zápas je otočený! K lopte sa na pravej strane dostal Dani Alves, ktorý ju odcentroval na stred. Tam ju Messi hlavou posunul na ALEXISA SÁNCHEZA, ktorý svojou delovkou z otočky nedal gólmanovi Iraizozovi žiadnu šancu.
     
    67
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané! LIONEL MESSI ukázal svoj herný dôraz a dokázal opäť celému svetu, že to vie aj takmer sám. Skvelými kľučkami si zasekol a odstavil až štyroch domácich obrancov a následne jemnou umiestnenou strelou nedal gólmanovi Iraizozovi žiadnu šancu.
     
    62
    Messi skvelou prihrávkou zo stredu našiel na pravej strane Pedra, ktorý z prvej zakončoval, no gólman Iraizoz sa opäť skvele premiestnil a loptu svojími nohami vyrazil do bezpečia!
     
    61
    Iraizoz si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď po tvrdej delovke od Pedra dobre vyskočil a následne loptu svojími rukami vyrazil mimo svojej brány!
     
    59
    Na rade je aj druhé striedanie Barcelony. Namiesto Xaviho nastupuje do hry oddýchnutý Messi.
     
    56
    Priamy kop odišiel zahrávať spomínaný Susaeta a loptu umiestnil naozaj veľmi dobre, keď ju poslal presne do ľavého horného rohu barcelonskej brány. Valdés však skvele zareagoval a loptu vyrazil nad seba. Následne sa dobre presunul a vyrazil do bezpečia aj dorážku De Marcosa.
     
    55
    Barcelonský Adriano nepríjemne fauloval pred svojou bránou útočiaceho Susaetu. Za tento tvrdý zákrok si odnáša žltú kartu a domáci budú mať k dispozícii priamy kop z hranice pokutového územia.
     
    46
    Tréner Barcelony – Villanova si pre divákov tohto zápasu pripravil polčasové striedanie. Namiesto Abidala nastupuje do hry oddýchnutý Adriano.
     
    45+1
    Fàbregas sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si zasekol dvojicu domácich obrancov na ľavej strane a následne poslal cez domáce bránkovisko nepríjemnú strelu. Iraizoz síce nezasiahol, no lopta napokon letela len preč z domáceho bránkoviska.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    44
    Aduriz mal na svojej hlave druhý gól domáceho Bilbaa, keď sa k hlavičkovému zakončeniu dostal po skvelom centri De Marcosa z pravej strany! Napokon si však gólman Valdés poriadne vydýchol, keďže Aduriz minul bránu.
     
    40
    Prvú žltú kartu domáceho celku v tomto zápase získal Ander Herrera, ktorý sa previnil nedovoleným sklzom na útočiaceho Daniho Alvesa.
     
    35
    Vidíme prvú žltú kartu v tomto stretnutí. Obdržal ju hosťujúci Fàbregas, ktorý loptu úmyselne spracoval svojou pravou rukou. Pozornosti hlavného rozhodcu to samozrejme neušlo.
     
    30
    Dani Alves bol pri svojej ofenzívnej snahe nepríjemne faulovaný domácim Adurizom, ktorý mu dal poriadny šlapák. Vyzerá to tak, že Alves bude po ošetrovaní predsalen vystriedaný.
     
    27
    Bilbao dalo gól!
    Nedáš – dostaneš! Po zahodenej šanci barcelonského Xaviho sa do útočnej prevahy dostali domáci hráči a dokázali vsietiť úvodný gól tohto strenutia! MARKEL SUSAETA získal loptu na pravej strane po fantastickej krížnej prihrávke od Aduriza a následne už loptu len pohodlne dorazil od odkrytej barcelonskej brány.
     
    26
    Barcelona sa napokon ďaleko nedostala, no Xavi tvrdo zakončoval z pravej strany! Jeho delovka však napokon skončila len tesne vedľa domácej brány!
     
    23
    Po nepresnej prihrávke jedného z útočníkov Bilbaa sa k odrazenej lopte na pravej strane dostal Song. Jeho následné zakončenie však gólman Iraizoz dobre videl a loptu zachytil po dobrom hodení sa!
     
    17
    Sánchez sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si s loptou zbehol na hranicu domáceho pokutového územia a následne tvrdo zakončil. Napokon však trafil len pravú žŕdku Iraizozovej brány!
     
    15
    Pedro odcentroval loptu veľmi dobre – presne na stred, kde našiel Daniho Alvesa, no ten napokon svojim hlavičkovým zakončením umiestnil loptu len nad bránu domáceho Bilbaa.
     
    6
    Herrera sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď tesne pred gólmanom Valdésom mohol zakončiť po presnej krížnej prihrávke od Muniaina. Napokon však loptu trafiť nedokázal!

    Góly: 27. Susaeta, 90. Herrera – 67. Messi, 69. Sánchez

    Karty:   40. Ander Herrera (BIL), 86. Gurpegi (BIL), 90+3. De Marcos (BIL) – 35. Fàbregas (FCB), 55. Adriano (FCB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José (71. Ramalho), Aurtenetxe (73. Ibai), Akiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Aduriz (74. Llorente), Muniain, De Marcos.
    FC Barcelona: Valdés – Abidal (46. Adriano), Dani Alves, Piqué, Jordi Alba, Fàbregas, Xavi (59. Messi), Song, Thiago Alcântara, Sánchez (78. Iniesta), Pedro.

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández