Levante – Vigo 0:1 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:2 (kon.) | Atlético Madrid – Real Madrid 1:2 (kon.)
Zaragoza – Mallorca 3:2 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:2 (1:0)
FC Barcelona
Sobota 27.04.2013, 18:00 • Estadio San Mamés, Bilbao • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované!
    Druhý polčas tohto zápasu by sa dal rozdeliť na tri časti. Prvou bola tá, keď bolo všetko vyrovnané, ba dokonca domáci dominovali v hernej aktivite. Ďalšia, pomerne dlhá sa začala v 59. minúte, keď do hry nastúpil Lionel Messi. Ten už v 67. minúte vyrovnal na 1:1 a v 69. minúte vypracoval šancu pre Alexisa Sáncheza. Ten otočil zápas v prospech Barcelony na 2:1. Od nejakej 80. minúte však začala tretia časť, keď hostia poľavili. Nakoniec tento fakt gólovo využil domáci Ander Herrera, ktorý zapríčinil, že body sa budú deliť.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch zo španielskej Primera División.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:00:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Domáci De Marcos nepríjemne zložil k zemi hosťujúceho Iniestu, za čo si odnáša žltú kartu. Celá táto situácia sa odohrala tesne za stredom ihriska.
     
    90+2
    Po pravom krídle sa dobre presúval Messi, no jeho následný center pred gólmana Iraizoza bol neúspešný. Pozorný Iraola upratal loptu do bezpečia.
     
    90+
    Nadstavovať sa budú tri minúty!
     
    90
    Bilbao dalo gól!
    Opäť je vyrovnané! ANDER HERRERA si vycvičil dvoch barcelonských obrancov a svojou následnou delovkou z pravej strany nedal gólmanovi Valdésovi žiadnu šancu. Barcelona potrebuje na zisk troch bodov ešte poriadne zabrať.
     
    88
    Fàbregas chcel nájsť Messiho, no nepodarilo sa mu to. Pri lopte sa napokon ocitol pozorný Ramalho, ktorý upokojil tempo hry.
     
    87
    Jordi Alba poslal pred bránu Bilbaa nebezpečný center, no gólman Iraizoz bol v strehu a loptu zachytil vo svojom náručí. Na rade je ďaleký odkop od jeho brány.
     
    86
    Ďalší domáci hráč sa pripisuje na listinu, ktorá nie je veľmi uznávaná. Gurpegi nekompromisným faulom zložil k zemi Messiho a vidí žltú kartu.
     
    85
    Po pravej strane sa tentokrát dobre presúval domáci Gurpegi, no jeho následný center na Llorenteho bol len veľmi nepresný. Gólman Valdés loptu pohodlne zachytil vo svojom náručí.
     
    84
    Jordi Alba našiel na pravej strane nebráneného Fàbregasa, ktorý však príliš dlho váhal a následne ho od lopty odstavil pozorný Ramalho.
     
    83
    Bilbau rohový kop veľmi nevyšiel, keďže po centri od Susaetu sa k lopte dostal len pozorný Adriano, ktorý upokojil tempo hry.
     
    82
    Domáce Bilbao sa v závere zápasu prebúdza a snaží sa ešte niečo vymyslieť. Delovka Susaetu bola zblokovaná len za bránu hostí. Na rade je teda rohový kop pre Bilbao.
     
    81
    Messi vypracoval ďalšiu dobrú šancu pre svojho spoluhráča Thiaga, no jeho následný center skončil len v náručí gólmana Iraizoza.
     
    80
    Iniesta si zbehol s loptou po pravej strane a následne dobrým centrom našiel na ľavom krídle Jordiho Albu. Ten bol síce nebránený, no lopta mu odskočila a jeho následná strela skončila len nad domácou bránou.
     
    79
    De Marcos tvrdo zakončoval z hranice pokutového územia, no napokon bola jeho delovka len veľmi nepresná a skončila mimo barcelonskej brány.
     
    78
    Tréner Barcelony – Tito Villanova posiela na trávnik aj posledné striedanie. Namiesto Sáncheza nastupuje do hry Iniesta.
     
    77
    Sánchez sa dobre presúval po pravej strane, no následne loptu len veľmi nepresne odcentroval na stred, kde si ju prevzali domáci hráči.
     
    76
    Z pravej strany preveril svoju pravačku domáci Llorente, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila len v náručí gólmana Valdésa.
     
    75
    Na rade je ďalší útok Barcelony... Po peknej prihrávke od Messiho zakončoval Jordi Alba, no jeho delovka napokon skončila len vysoko nad bránou domáceho celku.
     
    74
    Domáci tréner Bielsa sa rozhodol povzbudiť útočné sily svojho tímu a namiesto Aduriza posiela na trávnik Llorenteho.
     
    73
    Na rade je aj druhé striedanie domáceho celku. Namiesto Aurtenetxeho nastupuje do hry Ibai.
     
    72
    Barcelončania sú opäť pri lopte a snažia sa niečo vymyslieť. Momentálne Daniho Alvesa pohodlne odstavil pozorný Susaeta.
     
    70
    Na rade je aj prvé striedanie domáceho celku. Namiesto San Josého nastupuje na trávnik oddýchnutý Ramalho.
     
    69
    Barcelona dala gól!
    Tri minúty hry a zápas je otočený! K lopte sa na pravej strane dostal Dani Alves, ktorý ju odcentroval na stred. Tam ju Messi hlavou posunul na ALEXISA SÁNCHEZA, ktorý svojou delovkou z otočky nedal gólmanovi Iraizozovi žiadnu šancu.
     
    68
    Bilbao sa snaží niečo vymyslieť, no tentokrát je úplne bezzubé. V tomto zápase jasne vidíme, akou osobnosťou na trávniku je Messi pre Barcelonu.
     
    67
    Barcelona dala gól!
    Je vyrovnané! LIONEL MESSI ukázal svoj herný dôraz a dokázal opäť celému svetu, že to vie aj takmer sám. Skvelými kľučkami si zasekol a odstavil až štyroch domácich obrancov a následne jemnou umiestnenou strelou nedal gólmanovi Iraizozovi žiadnu šancu.
     
    66
    Barcelončania sú pri lopte a rozbehli svoj klasický prihrávkový štýl hry. Bilbao sa však veľmi dobre bráni a nič nenecháva na náhodu.
     
    65
    Sánchez sa pri snahe o zhlavičkovanie lopty nepríjemne zrazil s domácim gólmanom Iraizozom, no ten si napokon na svoje konto pripísal ďalší úspešný zákrok. Po krátkom ošetrení sú obaja aktéri v hre.
     
    64
    Barcelona sa poriadne prebudila, no Bilbao je zatiaľ v strehu a veľmi dobre odoláva. Gólmana Iraizoza po skvelej prihrávke od Fàbregasa preveril Sánchez, no jeho prízemnú strelu domáci gólman úspešne zachytil.
     
    63
    Tentokrát to skúšal aj Sánchez, no jeho delovka z pravej strany bola zblokovaná až za postrannú čiaru. Na rade je autový hod pre Barcelonu.
     
    62
    Messi skvelou prihrávkou zo stredu našiel na pravej strane Pedra, ktorý z prvej zakončoval, no gólman Iraizoz sa opäť skvele premiestnil a loptu svojími nohami vyrazil do bezpečia!
     
    62
    S príchodom Messiho sa herný dôraz Barcelony poriadne zdôraznil. Po dobrom centri od Fàbregasa sa snažil zakončovať Thiago, no napokon minul priestor domácej svätyne.
     
    61
    Iraizoz si na svoje konto pripísal skvelý zákrok, keď po tvrdej delovke od Pedra dobre vyskočil a následne loptu svojími rukami vyrazil mimo svojej brány!
     
    60
    Messi ukázal svoj herný dôraz už po niekoľkých sekundách hry, keď napriahol svoju ľavačku na hranici pokutového územia. Toto zakončenie však jeden z domácich hráčov zblokoval do bezpečia.
     
    59
    Na rade je aj druhé striedanie Barcelony. Namiesto Xaviho nastupuje do hry oddýchnutý Messi.
     
    58
    Fàbregas sa dobre presúval po pravej strane, no jeho následný center bol len veľmi nepresný a skončil len tesne mimo domácej brány.
     
    57
    Po pravej strane sa tentokrát rýchlo presúval domáci Herrera, no jeho následný center na De Marcosa bol len veľmi nepresný. Barcelona je opäť pri lopte.
     
    56
    Priamy kop odišiel zahrávať spomínaný Susaeta a loptu umiestnil naozaj veľmi dobre, keď ju poslal presne do ľavého horného rohu barcelonskej brány. Valdés však skvele zareagoval a loptu vyrazil nad seba. Následne sa dobre presunul a vyrazil do bezpečia aj dorážku De Marcosa.
     
    55
    Barcelonský Adriano nepríjemne fauloval pred svojou bránou útočiaceho Susaetu. Za tento tvrdý zákrok si odnáša žltú kartu a domáci budú mať k dispozícii priamy kop z hranice pokutového územia.
     
    54
    Barcelončania sa stále snažia ofenzívne presadiť, no veľmi sa im nedarí. Po nepresnej strele od Songa sa k lopte dostal Herrera, ktorý zakladá útok domáceho Bilbaa.
     
    53
    Sánchez sa s loptou dobre presúval po pravej strane, no následne bol zložený k zemi. Bolo to síce v pokutovom území, no hlavný rozhodca to za faul nepovažoval, a tak je sú pri lopte opäť domáci.
     
    52
    Xavi dobrou prihrávkou na stred našiel Pedra, ktorý z prvej zakončoval, no svojou delovkou napokon trafil len dobre postaveného obrancu Bilbaa.
     
    51
    Barcelončania sú opäť pri lopte, no nedarí sa im dostať sa pred bránu domáceho celku. Po nepresnej prihrávke od Xaviho sa tentokrát k lopte dostal Aurtenetxe.
     
    50
    Sánchez sa snažil odcentrovať loptu smerom na ľavú stranu, no jeho center bol napokon zblokovaný. Domáci obrancovia však loptu zachytili a pokračujú vo svojej klasickej hre.
     
    49
    Pedro sa dobre presúval po pravej strane, no následne chcel vpredu nájsť Thiaga, ktorý však jeho úmysel nepochopil. Na rade je teda odkop lopty v podaní Valdésa.
     
    48
    Pri lopte sú barcelonskí obrancovia, ktorí chcú dobrými prihrávkami postupovať smerom k Iraizozovej bráne. Zatiaľ sa však Bilbao veľmi dobre bráni a nerobí veľké zaváhania.
     
    47
    Bilbao je stále pri ofenzívnej chuti a snaží sa niečo vymyslieť. Zatiaľ sú však hráči Barcelony v strehu a aj oni sa snažia niečo vymyslieť. Uvidíme, či sa im podarí vsietiť nejaký ten gól.
     
    46
    Tréner Barcelony – Villanova si pre divákov tohto zápasu pripravil polčasové striedanie. Namiesto Abidala nastupuje do hry oddýchnutý Adriano.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Prvý polčas tohto zápasu nám priniesol mnoho zaujímavých momentov, no je treba povedať, že aktívnejší boli hráči domáceho Bilbaa. Do veľkej šance domácich sa najskôr dostal Herrera, no napokon loptu nestihol doraziť do odkrytej barcelonskej brány. Následne bol však Markel Susaeta úspešný, keď po skvelej prihrávke od Aduriza nedal Valdésovi šancu. Ďalší gól mal na svojej hlavičke Aduriz, no napokon po skvelom centri od De Marcosa minul priestor barcelonskej brány. Na druhej strane Sánchez trafil len žŕdku domácej brány a Xavi bránu minul.

    Takže toľko k prvému polčasu...
    O malú chvíľu pokračujeme polčasom druhým.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    45+1
    Fàbregas sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si zasekol dvojicu domácich obrancov na ľavej strane a následne poslal cez domáce bránkovisko nepríjemnú strelu. Iraizoz síce nezasiahol, no lopta napokon letela len preč z domáceho bránkoviska.
     
    45+
    Nadstavovať sa bude jedna minúta!
     
    45
    De Marcos sa snažil preniknúť cez stred, no napokon bol neúspešný. Veľmi dobrou pozičnou hrou ho odstavil pozorný Abidal, ktorý posiela svojich do útoku.
     
    44
    Aduriz mal na svojej hlave druhý gól domáceho Bilbaa, keď sa k hlavičkovému zakončeniu dostal po skvelom centri De Marcosa z pravej strany! Napokon si však gólman Valdés poriadne vydýchol, keďže Aduriz minul bránu.
     
    43
    Sánchez získal loptu na pravej strane, no proti Ekizovi si počínal poriadne tvrdo. Ten si následne odišiel prevetrať ego a Sáncheza odstavil poriadnym háčikom na píšťalu.
     
    42
    Gurpegi sa s loptou dobre presúval po pravej strane, no následne si ju nakopol až príliš blízko k postrannej čiare. V domnení, že je na rade autový hod odovzdal loptu Barcelončanom.
     
    41
    Aduriz tvrdo pálil z hranice barcelonského pokutového územia, no jeho delovka bola napokon neúspešná a skončila zblokovaná pozorným Abidalom. Domáci sú však stále pri lopte.
     
    40
    Prvú žltú kartu domáceho celku v tomto zápase získal Ander Herrera, ktorý sa previnil nedovoleným sklzom na útočiaceho Daniho Alvesa.
     
    40
    Abidal získal loptu po nevydarenom domácom útoku a napokon ju poslal na pravú stranu, kde si zbiehal Thiago, no ten sa napokon už k lopte nedostal.
     
    39
    Jordi Alba sa presúval s loptou po pravej strane, no následne nepríjemne narazil na Aduriza. Celú situáciu napokon vyriešil až gólman Iraizoz, ktorý loptu zachytil vo svojom náručí.
     
    38
    Fàbregas sa natlačil do pokutového územia domáceho celku, no pozorní obrancovia Bilbaa ho napokon čistým spôsobom zložili k zemi. Fàbregas radšej neprotestuje, aby nedostal ďalšiu žltú kartu.
     
    37
    Fàbregas si s Pedrom niekoľkokrát vymenil loptu na pravej strane, no napokon boli hostia neúspešní. Pozorní domáci obrancovia im loptu uchmatli a pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe.
     
    36
    Lopta sa momentálne presúva zo strany na stranu a ani jeden z tímov si nedokáže vytvoriť vážnejšiu gólovú šancu. Momentálne sú pri lopte Barcelončania.
     
    35
    Vidíme prvú žltú kartu v tomto stretnutí. Obdržal ju hosťujúci Fàbregas, ktorý loptu úmyselne spracoval svojou pravou rukou. Pozornosti hlavného rozhodcu to samozrejme neušlo.
     
    34
    Pedro získal loptu po odrazení v centrálnej pozícii a následne chcel prelobovovať vybehnutého gólmana Iraizoza. Lopta mu však nesadla na kopačky a Pedrove zakončenie napokon skončilo len v náručí ochrancu domácej svätyne.
     
    33
    Domáci hráči sa opäť dostali k lopte a snažia sa niečo vymyslieť, no Barcelončania sú v strehu a veľmi dobre napádajú rozohrávku svojho súpera. Vyzerá to tak, že domáci z tejto situácie nič nevykúzlia.
     
    32
    Barcelonský Dani Alves sa napokon vrátil na trávnik a pokračuje v hre. Tentokrát sa dostal s loptou za stred ihriska, no opäť bol faulovaný. Nepríjemne ho zložil k zemi Gurpegi.
     
    31
    Dani Alves odišiel na ošetrenie mimo ihriska, no my pokračujeme ďalej. Momentálne sú pri lopte hráči domáceho Bilbaa, ktorí sa však nevedia posunúť smerom dopredu.
     
    30
    Dani Alves bol pri svojej ofenzívnej snahe nepríjemne faulovaný domácim Adurizom, ktorý mu dal poriadny šlapák. Vyzerá to tak, že Alves bude po ošetrovaní predsalen vystriedaný.
     
    29
    Dobré zakončenie z pravej strany od Thiaga bolo tentokrát zblokované len presne do náručia gólmana Iraizoza. Na rade je teda odkop od domácej brány.
     
    28
    Domáci sa z úvodného gólu radujú, no Barcelona je na tom presne naopak. Zverenci Tita Villanovu sú však dobre naladení a pokračujú vo svojej ofenzívnej snahe.
     
    27
    Bilbao dalo gól!
    Nedáš – dostaneš! Po zahodenej šanci barcelonského Xaviho sa do útočnej prevahy dostali domáci hráči a dokázali vsietiť úvodný gól tohto strenutia! MARKEL SUSAETA získal loptu na pravej strane po fantastickej krížnej prihrávke od Aduriza a následne už loptu len pohodlne dorazil od odkrytej barcelonskej brány.
     
    26
    Barcelona sa napokon ďaleko nedostala, no Xavi tvrdo zakončoval z pravej strany! Jeho delovka však napokon skončila len tesne vedľa domácej brány!
     
    25
    Domáce Bilbao sa dostalo na barcelonskú polovicu ihriska a vybojovalo si tam autový hod. Napokon si však domáci mierne nerozumeli a loptu poslali opäť len za postrannú čiaru. Na rade je tentokrát Barcelona.
     
    24
    Na druhej strane pohrozil pred gólmanom Valdésom domáci De Marcos, no jeho zblokované zakončenie nemalo už dôraz, a tak si ochranca barcelonskej svätyne drží čisté konto.
     
    23
    Po nepresnej prihrávke jedného z útočníkov Bilbaa sa k odrazenej lopte na pravej strane dostal Song. Jeho následné zakončenie však gólman Iraizoz dobre videl a loptu zachytil po dobrom hodení sa!
     
    22
    Thiago odcentroval loptu z pravej strany, no napokon bol tento center len veľmi nedôrazný a gólman Iraizoz loptu úspešne zachytil vo svojom náručí.
     
    21
    Sánchez potiahol loptu po ľavej strane a následne ju rozohral na stred ku Thiagovi. Ten ju však posunul ešte na Pedra, ktorý bol okamžite bránený dvojicou domácich hráčov. Tí ho od lopty úspešne odstavili.
     
    20
    Dani Alves získal loptu po dobrej prihrávke na pravej strane, no napokon nedokázal v centrálnej časti nájsť Jordiho Albu, keďže jeden z domácich obrancov loptu zblokoval obetavým sklzom.
     
    19
    Song si na súperovej polovici mierne nerozumel s Thiagom a jeho prihrávku napokon zachytil domáci Muniain. Ten sa snažil niečo vymyslieť, no Dani Alves sa k nemu rýchlo pristavil a loptu následne rozohral smerom dopredu.
     
    18
    Domácim priamy kop nevyšiel a po dobrom centri od Herreru skončila lopta len v náručí pozorného gólmana Valdésa, ktorý upokojuje tempo hry.
     
    18
    Na druhej strane sa nedovoleným obranným zákrokom previnil Song, ktorý zložil k zemi De Marcosa. Na rade je teda priamy kop pre domácich zo vzdialenosti približne 24 metrov.
     
    17
    Sánchez sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď si s loptou zbehol na hranicu domáceho pokutového územia a následne tvrdo zakončil. Napokon však trafil len pravú žŕdku Iraizozovej brány!
     
    16
    Song zachytil nepresnú prihrávku od Gurpegiho tesne za polovicou ihriska. Okamžite začína zakladať rýchly barcelonský protiútok.
     
    15
    Pedro odcentroval loptu veľmi dobre – presne na stred, kde našiel Daniho Alvesa, no ten napokon svojim hlavičkovým zakončením umiestnil loptu len nad bránu domáceho Bilbaa.
     
    14
    Na rade je priamy kop pre Barcelonu umiestnený asi meter napravo od hranice domáceho pokutového územia. Dani Alves bol faulovaný a k lopte sa postavil Pedro.
     
    13
    Aduriz tentokrát mierne prehnal svoju ofenzívnu snahu, keď nedovoleným sklzom zneškodnil brániaceho Jordiho Albu. Na rade je teda voľný kop a následne rýchly protiútok Barcelony.
     
    12
    Sánchez získal loptu na ľavej strane a následne si ju niekoľkokrát vymenil s Pedrom. Ten ju však posunul na Fàbregas, ktorý svojím jemným centrom loptu prihral len na kopačky svojich súperov.
     
    11
    Muniain sa opäť dobre presúval po ľavej strane, no tentokrát narazil na pozorného Songa, ktorý ho však príliš tvrdo zložil k zemi. Na rade je teda voľný kop pre domáce Bilbao.
     
    10
    Abidal sa tentokrát blysol dobrým obranným zákrokom, keď zblokoval dobre mierenú prihrávku od Herreru. Na rade je autový hod pre domáce Bilbao.
     
    9
    Susaeta sa s loptou dobre presúval po pravej strane a následne chcel nájsť v centrálnej pozícii De Marcosa, no nepodarilo sa mu to. Pozorný Xavi úmysel Susaetu vystihol a loptu skvele zachytil.
     
    8
    Aktívnejší sú stále hráči domáceho Bilbaa, ktorí sa snažia niečo vymyslieť a prekonať gólmana Valdésa. Zatiaľ je však obrana Barcelony pozorná a nič nenecháva na náhodu.
     
    7
    Aduriz sa dobre presúval po ľavej strane, no napokon bol neúspešný. Piqué veľmi dobre zapracoval svojími nohami a loptu napokon získal na odkop pre gólmana Valdésa.
     
    6
    Herrera sa dostal do fantastickej gólovej šance, keď tesne pred gólmanom Valdésom mohol zakončiť po presnej krížnej prihrávke od Muniaina. Napokon však loptu trafiť nedokázal!
     
    5
    Rohový kop domácim veľmi nevyšiel a po nepresnom centri od jedného z hráčov Bilbaa sa lopta dostala len do náručia gólmana Valdésa.
     
    5
    Alexis mierne zaváhal v súboji s Adurizom na pravej strane a následne priniesol domácim futbalistom výhodu rohového kopu. Uvidíme, čo sa im podarí vymyslieť tentokrát.
     
    4
    De Marcos získal loptu na pravej strane a následne ju chcel z čiary ihriska odcentrovať ešte pred bránu hostí, no gólman Valdés zasahovať nemusel, keďže De Marcos bol už mimo ihriska.
     
    3
    Barcelončania to vôbec nemysleli zle, keď sa po dobrom centri od Albu dostal k hlavičkovému zakončeniu Abidal, ktorý však loptu zblokoval len do vzduchu. Následne ju dokázali skrotiť domáci obrancovia.
     
    2
    Jordi Alba sa po dobrej prihrávke od Sáncheza dostal k lopte na ľavej strane a následne chcel preniknúť až pred domácu bránu, no nedovoleným faulom ho stihol zastaviť Herrera. Na rade je priamy kop pre Barcelonu.
     
    1
    V úvodnej minúte tohto zápasu sú pri lopte prevažne hráči domáceho Bilbaa, ktorí sa snažia niečo vymyslieť, no zatiaľ sa im veľmi nedarí a s loptou sa dostali len tesne za stredovú čiaru ihriska.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José, Aurtenetxe, Akiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Aduriz, Muniain, De Marcos.

    FC Barcelona: Valdés – Abidal, Dani Alves, Piqué, Jordi Alba, Fàbregas, Xavi, Song, Thiago Alcântara, Sánchez, Pedro.

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández.
     
    Jedinou útechou v tomto týždni môže byť predčasná oslava titulu, to by však Vilanovovci potrebovali na San Mamés vyhrať a dúfať, že Real zakopne v madridskom derby. Či to bude možné, uvidíme od 18:00.
     
    V dôležitej časti sezóny chýba hosťom raz tréner na lavičke či najväčšia hviezda a spoluhráči sa do tempa bez nich jednoducho nevedia dostať. Aj to je možno jedna z príčin, prečo sa Barcelone v poslednom čase nedarí.
     
    Barcelona zažíva nepoznané a z troch hlavných trofejí napokon vybojuje zrejme "len" jednu. Úprimne, čakalo sa však oveľa viac. Katalánci ale opäť nezvládli kľúčové zápasy sezóny a pochovali s tak nádeje na zisk pohára i LM. Otočiť 4:0 proti Bayernu bude nemožné, čo vie aj Andrés Iniesta a preto si váži aspoň domáci triumf: "Táto sezóna bola jedna z najťažších, ktorú si pamätám. Je veľmi dôležité zvíťaziť, keď sa nám to nepodarilo minulý rok. Nemôže ísť o zlú sezónu, keď ste ligovými majstrami. Liga majstrov je síce ešte o trochu prestížnejšie záležitosťou, ale domáci titul je tiež veľmi cenný," hovorí barcelonský stredopoliar.
     
    V zostave Baskov sa nebude môcť objaviť Iturraspe, ktorý bude pykať za červenú kartu. Inak by mali byť domáci kompletní.
     
    Sedem prehier pred vlastnými fanúšikmi rozhodne domáci nepamätajú. Takto pred rokom sa oba celky chystali na finále Copa del Rey, v súčasnosti by ostatné dni, týždne či mesiace najradšej zo spomienok vymazali.
     
    Náskok na zostupové miesta síce Bilbao má, ale istotu udržania sa stále nie. Klubu sa naďalej nedarí a pred týždňom zaznamenali zverenci trénera Bielsu len remízu so zachraňujúcou sa La Coruňou.
     
    Horšie to už ani nemôže byť. Platí to v prípade Bilbaa a jeho misie "nezbabrať sezóny ešte viac" a v rámci Kataláncov sa jedná o neúspechu v LM. Obaja si tak budú chcieť napraviť chuť vo vzájomnom súboji.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Góly: 27. Susaeta, 90. Herrera – 67. Messi, 69. Sánchez

    Karty:   40. Ander Herrera (BIL), 86. Gurpegi (BIL), 90+3. De Marcos (BIL) – 35. Fàbregas (FCB), 55. Adriano (FCB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Iraola, San José (71. Ramalho), Aurtenetxe (73. Ibai), Akiza, Gurpegi, Susaeta, Ander Herrera, Aduriz (74. Llorente), Muniain, De Marcos.
    FC Barcelona: Valdés – Abidal (46. Adriano), Dani Alves, Piqué, Jordi Alba, Fàbregas, Xavi (59. Messi), Song, Thiago Alcântara, Sánchez (78. Iniesta), Pedro.

    Rozhodca: Ignacio Iglesias – Alfonso Costoya, Víctor Fernández