Sociedad – Valladolid 4:1 (kon.) | Getafe – Bilbao 1:0 (kon.) | Real Madrid – Mallorca 5:2 (kon.)
Valencia – Real Betis 3:0 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
4:1 (3:0)
Real Valladolid
Sobota 16.03.2013, 16:00Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Rozhodca zápasu napokon ešte pred uplynutím nadstaveného času ukončil stretnutie medzi Realom Sociedad San Sebastian, ktorý doma deklasoval Real Valladolid 4:1. Po prvom polčase, ktorý domáci vyhrali 3:0, sa v druhom presadili strelecky okamžite v úvode zásluhou Prieta. Do konca zápasu ešte mali príležitosti, no zásluhou brankára Hernandéz sa im už stav zvýšiť nepodarilo. V závere sa čestného zásahu dočkali aj hostia. Záposové dianie ukončil presným zásahom Guerrera. Ja sa s Vami lúčim s konštatovaním, že domáci celok sa minimálne do zajtra posunie na 4. miesto. Doviedania. (17:50:20)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Pred pokutovým územím domáceho celku bol opäť aktívny Oscar, no nedokázal sa presadiť, tak, ako pred pár okamihmi.
     
    90+3
    Nadstavovať sa budú v druhom polčase tri minúty.
     
    90
    Domáci už v závere zápasu povolili, no mohli si to dovoliť.
     
    89
    Hostia sa opäť tlačia vpred, no na to, aby z tohto zápasu vyťažili nejaké body by potrebovali najväčší zázrak vo futbalových dejinách.
     
    87
    Real Valladolid dal gól! Hostia sa v tomto zápase predsa len dočkali čestného zásahu. Po peknej akcii Oscara, ktorý dostal prihrávku do pokutového územia, kde vytancoval protihráča a následne našiel v šesnástke pripraveného GUERRERU, ktorý si spracoval loptu, zakončil a prekonal domáceho brankára.
     
    85
    Hostia sa sympaticky snažia tlačiť dopredu.
     
    83
    Posledný krát striedajú aj hostia. hraciu plochu postil frustrovane Rubio, ktorého na záverečných pár minútiek vystriedal Baraja.
     
    83
    Pekný zákrok nám predviedol aj nezamestnaný muž dnešného zápasu Bravo, ktorého tvrdým krížnym projektilom preveril jeden z hosťujúcich hráčov. Nevšimol som si, kto presne to bol.
     
    82
    Po prihrávke Josého Angela, ktorý do rozbehnutého zápasu vstúpil skvele, si loptu nadhodil Griezmann, ktorý okamžite z prvej tvrdo vypálil. Hernandéz bol na mieste.
     
    81
    Ďalšiu šancu pre svoj tím takmer vypracoval Vela, no jeho center pred bránou nedokázal do brány odpratať nikto. Na druhej strane v ofsajde jeden z hostí.
     
    80
    Domáci si v pokoji vymieňajú loptu okolo stredového kruhu, s dnešným výkonom môžu byť absolútne spokojní. Domáci pripravili posledné striedanie zápasu. Ihrisko opúšťa Martinéz, ktorého na záver zápasu nahradí Estrada.
     
    78
    Vpredu to takým odovzdaným štýlom skúšali aj hostia, no asi ani netreba písať ako to dopadlo...
     
    77
    Hostia tak môžu Ďakovať svojmu brankárovi a poriadnej dávke šťastia, ktoré ich uchránili pred Ďalším kúskom v ich sieti.
     
    76
    Obrovský tlak domáceho tímu piaty zásah v sieti hostí nepriniesol. Nasjkôr ťahal lopte vpred Pardo, ktorý sa rozhodol prudko vystreliť, jeho strela orazítkovala brvno hosťujúcej brány. V pokračovaní akcie sa do veľkej šance dostal ešte Vela, no s ním si zasa poradil strážca hosťujúcej svätyne.
     
    75
    Budeme v záverečných pätnástich minútach ešte svedkami niečoho zaujímavého alebo sa už tento zápas dohrá v pokojnom tempe ?
     
    74
    Po strate lopty hosťujúcich futbalistov, sa dopredu vydali domáci. Ich rýchly brejk však zatavila nepresná kolmica.
     
    73
    Na pekný center Josého Angela si naskočil Agirretxe. S jeho dobrou hlavičkou si však brankár hostí Hernandéz dokázal poradiť.
     
    72
    Oscar sa v ojedinelej akcii hostí nepresadil, nasledovať bude odkop od brány domáceho celku.
     
    71
    Tempo zápasu nám teraz troška opadlo, predsa len domáci sa už tiež tak do ofenzívy nepúšťajú, chcú ušetriť sily do záveru náročného ročníka.
     
    70
    Jeden z hráčov hostí, ktorý zanechal nejakú pečať v tomto zápase, práve opustil trávnik. Manucha nahradil Guerra.
     
    70
    José Angel bol skvele vysunutý na ľavom krídle, následne výborne prihral pod seba na Griezmanna, ktorý však troška zaváhal a jeho strela sa k bráne hostí nedostala, bola zblokovaná.
     
    68
    V krátkom časovom intervale druh striedanie na domácej strane. Kapitán a strelec posledného presného zásahu Xavi Prieto odišiel z hracej plochy, na ktorej ho nahradil Pardo. ešte by som Vám chcel oznámiť, že striedali v druhom polčase aj hostia, konkrétne v 56. minúte. Ihrisko opustil Rama, na miesto ktorého vybehol na trávnik čerstvý Bueno.
     
    67
    Striedajúci hráč José Angel sa okamžite zapojil do útočenia, väčšia šanca pre domáci tím z toho však nebola.
     
    66
    Domáci tréner pripravil prvé striedanie v tomto zápase. Ihrisko opustil De la Bella, na ktorého miesto vybehol José Angel.
     
    65
    Na lopte sú opäť domáci futbalisti, ktorí sa budú snažiť ešte určite navýšiť stav tohto stretnutia.
     
    64
    Vela sa v šprintérskom súboji nepresadil, bol výborne zablokovaný obrancom Realu Valladolid.
     
    63
    Manucho si pekne naskočil na center z pravej strany. Svoju hlavičku však umiestnil len presne do miest, kde bol domáci brankár.
     
    62
    ... z rohu nič nevyťažili, no ostávajú v držaní lopty na súperovej polovici.
     
    61
    Hostia sa osmeľujú smerom dopredu, vybojovali rohový kop...
     
    60
    Hostia mohli zaznamenať čestný zásah a skorigovať tak hrozivý stav. Po peknom vykombinovaní v strede poľa, Sastre nádherne vysunul do samostatného nájazdu Manucha, no tento útočník nevyzrel na domáceho brankára.
     
    59
    Martinéz bol na svojej polovici nedovolene atakovaný, domáci ostanú na lopte.
     
    58
    Pri súhrne domácich zásahov, ktoré teraz ponúkala Španielska televízia, muselo zaplesať srdce každého futbalového fanšmejkra.
     
    57
    Agirretxe dostal peknú prihrávku na hranicu šesnástky, no nespracoval ideálne, troška sa zabrzdil a jeho následná strela bola veľmi nepresná. Domáci útočník ešte mohol na ľavom krídle vysunúť svojho spoluhráča, no pravdepodobne ho nevidel.
     
    56
    Budú domáci pokračovať v ofenzívnej smršti alebo hostia už zásahy do svojej siete nepripustia.
     
    55
    Domáci futbalisti i fanúšikovia si tento duel značne užívajú, nie je sa im však čo čudovať. Dnes im ich miláčikovia pripravili nádherný futbalový zážitok.
     
    54
    Z následného roku nedokázali domáci nič vážnejšie vyťažiť.
     
    53
    A už to mohlo byť 5:0. Ďalší zásah, v poradí už svoj tretí, mal na kopačke Griezmann, no v radosti z hetriku mu zabránil skvelý zákrok Hernandéza.
     
    50
    Hosťujúci futbalisti pobehujú rezignovane po ihrisku, no nie je sa im príliš čo čudovať, takýto výprask iste nečakali a to ešte vôbec nemusí byť koniec.
     
    49
    Za to, čo dnes previedli domáci futbalisti v ofenzívy, by sa nemuseli hanbiť ani najlepšie tímy v Španielsku, Barcelona a Real Madrid a to vôbec nič nepreháňam.
     
    48
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domáci nám teraz predviedli prenádhernú akciu, pred ktorou môžme len zatlieskať. Akciu začal Griezmann, ktorí si na jeden dotyk vymenil loptu s Prietom, následne tiež z prvej poslal prihrávku na pravú stranu, odkiaľ Vela našiel pred bránou domáceho kapitána PRIETA, ktorý túto učebnicovú akciu s prehľadom zakončil.
     
    47
    Oscar nám teraz predviedol zúfalý pokus z obrovskej vzdialenosti, ktorému však chýbalo k úspešnosti veľmi veľa.
     
    46
    Hostia sa snažili vstúpiť do druhého polčasu aktívne, Rukavinov center do šesnástky neprešiel.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Domáci v prvom polčase potvrdili, že v popredí ligovej tabuľky sa nachádzajú právom. Svojho súpera z Valladolidu k ničomu nepustili a v závere polčasu mu pripravili takú ofenzívnu smršť, že hosťom sa nebude chcieť po prestávke ani vrátiť na hraciu plochu. Za domáci celok sa presadil dva krát Griezmann a raz Agirretxe. Či sa v druhom polčase hostia vzchopia alebo budú domáci pokračovať v ofenzívnom snažení sa dozvieme v druhom dejstve, na ktorí Vás srdečne pozývam.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    44
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Domáci úplne opanovali tento prvý polčas, pred prestávkou vedú už 3:0 ! Zurutuza našiel skvele načasovanou prihrávkou za obranou hostí rozbehnutého GRIEZMANNA. Domáci útočník si skvelý pas spracoval vo vzduchu a bez toho, aby lopta spadla na zem aj zakončil nádhernú akciu projektilom z ľavačky !
     
    43
    Teraz si domáca dvojica ofenzívnych hráčov zaslúži veľký potlesk ! Griezmann viedol loptu následne si vymenil loptu s Velom, ktorý mu ju späť posunul efektnou pätyčkou. Strelec otváracieho zásahu Griezmann následne vystrelil a len málo chýbalo, aby sa jeho strela dostala za chrbáť Hernandéza.
     
    42
    Lopta sa späť do hry dostane z autového vhadzovania, ktoré mali k dispozícii domáci.
     
    41
    Hostia to budú mať vo zvyšnom priebehu zápasu komplikované, predsa len útočenie nie je ich doménou a vyčkávať vzadu sa im už taktiež neoplatí.
     
    40
    Domáci si tak vytúžené vedenia zabezpečili ešte pred polčasom a následne ho stihli aj zvýšiť, treba však podotknúť, že stav na ukazovateli je absolútne adekvátny a zaslúžený.
     
    39
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Center z pravej strany výborne stlmil Vela pre svojho kolegu AGIRRETXEHO, ktorý následne strelou pravačkou nádherne vymietol ľavý horný roh brány hostí. Nádherný zásah !
     
    39
    Manucho si teraz vyšliapol na jedného z domácich hráčov, priamy kop pre domáci tím...
     
    37
    Ďalšia akcia domáceho celku sa začne zo zadných radov. Domáci sa zaslúžene ujali vedenia a tak sa už nemusia silou mocou tlačiť do ofenzívy.
     
    36
    Center v podaní hostí z ľavej strany mal dobré parametre, no obrana domácich si sním dokázala poradiť.
     
    35
    Hostia sa snažili o okamžitý vyrovnávajúci zásah, Manucho sa však nepresadil.
     
    34
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Po neprehľadnej situácii na hranici šesnástky hostí sa lopty zmoncil stopér González, ktorý nespanikáril, loptu si posunul a nádhernou krížnou prihrávkou našiel v šesnástke GRIEZMANNA, ktorý prekonal brankára hostí nádhernou strelou do protipohybu.
     
    33
    Po viac ako polhodine hry vidíme prvú žltú kartu zápasu, ktorú si vyslúžil Balenziaga
     
    32
    Domáci sa teraz nedohodli a takmer pustili vpred jedného z hráčov hostí, nakoniec to však všetko dopadlo k spokojnosti domácich fanúšikov.
     
    30
    Hostia to smerom dopredu skúšajú najmä cez Mancuha, ktorý je vpeedu osamotený a čaká na dlhé lopty, ktoré následne spracuváva pre svojch spoluhráčov.
     
    29
    Obranca hostí Rukavina nám teraz ukázal, že nie je žiadny drevák a ukázal, že to vie aj smerom dopredu. Nádhernou prihrávkou ľavačkou takmer našiel v pokutovom území nabiehajúceho Oscara, ktorému chýbal možno pol krok, aby sa dostal do veľkej šance. Rozhodcovia navyše pískali ofsajd, ktorý však nebol !
     
    28
    Carlos Vela nám predviedol nádhernú individuálnu akciu. Prešiel hádam cez troch protihráčov, ktorých si obhadzoval ako kuželky, až kým nebol nedovolene zastavený. Z následného priameho kopu domáci nedokázali nič významné vyprodukovať.
     
    27
    ... z tejto situácie však nebezpečenstvo pre bránu hostí neprišlo.
     
    27
    Griezmann sa tlačil z ľavého krídla do šesnástky, jeho strážca však dobre odvrátil na roh...
     
    26
    Na druhej strane rýchly brejk domácich. Agirretxe hľadal pred bránou Xaviho Prieta, ten sa k hlavičke nedostal.
     
    25
    Sastre hľadal dlhým pasom v šesnástke osamoteného Manucha, zdalo sa, že loptu nikto netečoval, no rozhodca mal zjavne iný názor a nariadil rohový kop...
     
    24
    Nákop od domácich stopérov nenašiel vpredu žiadneho hráča v svetlých dresoch, lopta skončila až pri brankárovi Hernandézovi.
     
    23
    Xavi Prieto dobre vyviezol loptu, rozhodol sa vysunúť Agirretxeho, ktorý sa mohol rútiť sám na bránu, no brankár hostí skvele vybehol a pri lopte bol skôr ako domáci útočník.
     
    22
    Hostia sa snažili v rohu ihriska vybojovať rohový kop, nakoniec to však skončilo tak, že domáci budú zahrávať aut.
     
    21
    Po Agirretxeho prihrávke sa k lopte dostal Vela, en sa však do súboja proti presile nepustil a prihral loptu radšej späť.
     
    20
    V útoku sa im teraz nedarilo, lopta skončila za čiarou. Hernandéz tak bude odkopávať od svojej svätyne.
     
    19
    V hre oboch tímov vidno kvalitatívny rozdiel. Domáci sú technicky vyspelejší a tento zápas sú odhodlaní vyhrať.
     
    18
    Domáci teraz pekne vykombinovali súpera, z pravej strany sa odhodlali k centru pred bránu, kde sa domáci útočník dostával do šance, no v páde fauloval brankára Hernandéza.
     
    17
    Hostia vpredu nič nevymysleli, lopta opäť späť na kopačkách domácich hráčov.
     
    16
    Hostia sa teraz dopustili faulu na vlastnej polovici, po ktorom zahrávali domáci priamy kop. Exekútorovi tejto situácie Velovi to však vôbec nevyšlo a lopta skončila za bránou.
     
    15
    Vpredu sa opäť bil o priestor Manucho, proti presile sa mu však samému presadiť nepodarilo.
     
    14
    Hostia si dlho posúvali loptu len na zadných pozíciach, no potom hru zrýchlil peknou kolmicou na ľavé krídlo Manucho, ktorý našiel v spomínanej pozícii svojho spoluhráča, ten sa rozhodol poslať loptu pred domácu bránu, tam však zasiahli domáci futbalisti.
     
    13
    Domáci pokračovali v kombinácii na polovici súpera, teraz však loptu stratili a hostia sa snažia vyviesť loptu na druhú stranu ihriska.
     
    13
    Center z dielne domácich bol v pohode odvrátený do bezpečia jedným z brániacich hráčov hostí.
     
    12
    Domáci si vybojovali rohový kop...
     
    11
    Hostia kombinovali na vlastnej polovici, smerom dopredu sa nič vymýšľať nepodujali a odovzdali loptu súperovi.
     
    10
    Martínez prudko nacentroval do šesnástky, no loptu v pohode stiahol zo vzduchu brankár Hernandéz.
     
    8
    Griezmann sa snažil niečo vymyslieť z krídla, no obrana hostí ho výborne vytlačila a zahnala až na vlastnú polovicu.
     
    7
    Hostia sa teraz trošku osmelili smerom vpred. Oscar hľadal centrom v šesnástke svojich spoluhráčov, nikoho však nenašiel.
     
    6
    Hosťujúci útočník Manucho, ktorý svojho času hrával aj za Manchester United, sa hnal dopredu, no bol až príliš nažhavený a počínal si nedovolene.
     
    5
    Na prvej tyči roh výborne odvrátil Martinéz. V pokračovaní akcie sa domáci vystavili ofsajdovej pasci, v ktorej uviazol Griezmann.
     
    4
    Domáci sa snažia rolu favorita potvrdiť od úvodu zápasu. Sú na lopte, kombinujú, hľadajú vhodný spôsob ako prekonať obranu hostí. Teraz si svojou snahou vybojovali rohový kop.
     
    3
    Prvú vážnejšiu šancu zápasu mali domáci. Vela hľadal na zadnej tyči centrom Griezmanna, ten však minul letiacu loptu.
     
    2
    Domáci sa snažia prebrať od úvodu iniciatívu, kombinujú na súperovej polovici. Dopredu si nabiehal Vila, k lopte sa však nedostal, kedže prihrávka naňho bola nepresná.
     
    1
    Okamžite po výkope sme zaregistrovali prvú strelu, ktorú môžme zapísať do štatistík o dnešnom zápase. Strelecké šťastie skúšal hosťujúci Rukavina, no bránu domáceho celku netrafil.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Bravo - Martínez, González, Martinez Berridi, De la Bella - Illarramendi, Zurutuza - Prieto, Vela, Griezmann - Agirretxe.

    Real Valladolid: Hernández - Rukavina, Sereno, Rueda, Balenziaga - Alvaro Rubio, Sastre - Rama, Oscar, Omar - Manucho.

    Rozhodca: Clos - Aguilar, Marco.
     
    Stavková kancelária Fortuna favorizuje v dnešnom zápase domáci celok, na ktorý vypísala kurz 1,6, na prípadnú remízu je kurz stanovený na úroveň 3,7. Ak by ste si chceli staviť na víťazstvo hostí rátajte s kurzom 4,9.
     
    Hosťujúci hráči Realu Valladolid sa po 27 kolách nachádzajú na 11. mieste ligovej tabuľky, so ziskom 35 bodov, za deväť víťazstiev, osem remíz a desať prehier. Forma hostí je na tím v strede tabuľky v celku dobrá. Zverenci Miroslava Đukića dokázali bodovať v štyroch z posledných piatich stretnutiach. Tri krát získali bod za remízu a raz zaznamenali plný bodový zisk. V minulom kole privítali hostia v domácom prostredí Malagu, s ktorou dokázali vybojovať cenný bodík. Za takýto výsledok by boli hostia radi aj v tomto stretnutí, uvidíme či sa im ho podarí zaznamenať.
     
    Real Sociedad San Sebastian je príjemným prekvapením doterajšieho priebehu. Po 27 kolách sa totiž nachádza na 5. mieste, ktoré zabezpečuje domácemu tímu postup do kvalifikácie Európskej ligy. Táto méta však nemusí byť pre zverencov Philippeho Montaniera konečná, veď na 4. mieste zabezpečujúce kvalifikáciu najprestížnejšej klubovej súťaže Ligy Majstrov, ktoré momentálne okupuje v dlhoch sa topiaca Malaga, sa Real Sociedad nenachádza len kvôli horšiemu skoré. Na svojom konte majú domáci momentálne 44 bodov, za dvanásť plných bodových výsledkov, osem patových výsledkov, a sedem prehier. Forma domácich je dobrá, veď dokázali bodovať každom z posledných piatich súbojov. Futbalisti Realu Sociedad San Sebastian v spomínaných zápasoch tri krát vyhrali a dva krát si so súperom body rozdelili. V poslednom kole si domáci pripísali na svoje konto cenné víťazstvo, v roli hosťujúceho tímu totiž dokázali zdolať Atletico Madrid 1:0. Domáci sú v dobrej pohode, ktorú sa budú snažiť potvrdiť aj v domácom zápase, aby tak mohli aj naďalej bojovať o Ligu majstrov.
     
    Srdečne vítam všetkých futbalových priaznivcov, zvlášť tých, ktorí obľubujú španielsku La ligu, pri textovom prenose zo súboja 28. kola, v ktorom na seba narazí domáci celok Real Sociedad San Sebastian, ktorý privíta na svojom ihrisku Real Valladolid.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 34. Griezmann, 39. Agirretxe, 44. Griezmann, 48. Prieto – 87. Guerrera

    Karty:   33. Balenziaga (RVA)


    Real Sociedad San Sebastian: Bravo - Martínez, González, Martinez Berridi, De la Bella - Illarramendi, Zurutuza - Prieto, Vela, Griezmann - Agirretxe.
    Real Valladolid: Hernández - Rukavina, Sereno, Rueda, Balenziaga - Alvaro Rubio, Sastre - Rama, Oscar, Omar - Manucho.

    Rozhodca: Clos - Aguilar, Marco