Las Palmas – Atlético Madrid 1:5 (kon.) | Espanyol – Leganés 0:1 (kon.) | Eibar – Bilbao 0:1 (kon.)
Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:2 (1:1)
Valencia CF
Nedeľa 27.08.2017, 22:15 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:15.
     
    Pekný neskorý večer všetkým fanúšikom futbalovým priaznivcom! Pozývame vás sledovať textový prenos z duelu druhého kola najvyššej španielskej súťaže, v ktorom Real Madrid nastúpi v domácom prostredí proti futbalistom Valencie.

    REAL MADRID

    Biely balet je momentálne najlepším futbalovým tímom na svete. V minulej sezóne ovládol La Ligu a podarilo sa mu obhájiť titul v Lige majstrov. Do aktuálneho súťažného ročníka vstúpili hráči Realu Madrid skvelým spôsobom. Po víťazstve 2:1 nad Manchestrom United sa tešili z európskeho Superpohára, na ktorého zisk nadviazali aj ziskom toho španielskeho. Nad Barcelonou vyhrali oba duely a v celkovom súčte ju pokorili 5:1. Novú ligovú sezónu otvoril tím Zinedina Zidana bezproblémovým víťazstvom 0:3 na pôde Deportiva La Coruña. Pri neúčasti Cristiana Ronalda sa o góly postarali Gareth Bale, Casemiro a Toni Kroos. Hviezdny Portugalčan bude chýbať aj dnes a okrem neho bude absentovať aj potrestaný Sergio Ramos.

    VALENCIA CF

    Valenciu prevzal pred začiatkom aktuálnej sezóny tréner Marcelino García Toral. Jeho ambíciou v premiérovom ročníku na lavičke "netopierov" bude určite výrazné vylepšenie dvanásteho miesta z minulej ligovej sezóny. Valencia prehrala až 18 stretnutí, čo je na jej pomery veľmi veľa. Hostia odohrali počas prípravného obdobia sedem stretnutí s bilanciou päť víťazstiev a dve prehry. Minulý piatok privítali na Estadio Mestalla v úvodnom kole futbalistov tímu Las Palmas. Duel sa skončil najtesnejším víťazstvom Valencie, ktoré zariadil presným zásahom Simone Zaza. Výrazne jej pomohlo vylúčenie Alena Halilovića, ktorý putoval pod sprchy už v prvom dejstve. Mužstvo z východného pobrežia Španielska vyhralo na pôde Realu Madrid naposledy v roku 2008, no odvtedy bodovalo len v štyroch z desiatich stretnutí. Dnes bude hosťom chýbať zranený Josá Gaya a tiež Nani.

    VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    29.04.17 Real Madrid – Valencia 2:1
    22.02.17 Valencia – Real Madrid 2:1
    08.05.16 Real Madrid – Valencia 3:2
    03.01.16 Valencia – Real Madrid 2:2
    09.05.15 Real Madrid – Valencia 2:2
     
    Úvodné zostavy:

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Casemiro, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos, Modrić, Isco – Bale, Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – D. Ceballos, Hernández, Kovačić, M. Llorente, L. Vázquez, Mayoral.

    Valencia CF: Neto – Montoya, Vezo, Murillo, Lato – Soler, Parejo, Kondogbia, Gayá – Rodrigo, Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Gil, Jiménez, Nemanja Maksimović, Medrán, S. Mina, Vidal.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia, no veľmi rýchlo o loptu prišli. Následne bol v prvej nebezpečnej akcií Karim Benzema, ale jeho center z ľavej strany na Garetha Balea bol privysoký.
     
    2
    Domáci futbalisti hneď v druhej minúte reklamovali ruku v pokutovom území hostí. Rúben Vezo si skutočne sám kopol do ruky, no hlavný arbiter napriek protestom Marca Asensia penaltu nepíska.
     
    3
    Namiesto pokutového kopu mali domáci výhodu len rohového kopu. Do zakončenia sa ale nedostali, a tak môžu jednu z prvých útočných akcii založiť futbalisti Valencie.
     
    4
    Teraz sme videli trošku nešťastný súboj v strede ihriska. Geoffrey Kondogbia sa otáčal s loptou, no pri tom zasiahol do tváre Isca. Hlavný arbiter musí krotiť vášne, no zatiaľ žltú kartu necháva vo vrecku.
     
    5
    Marcelo dlhým krížnym pasom hľadal Garetha Balea. Waleský reprezentant si loptu dokázal spracovať, no v akcii pokračovať nemôže, keďže postranný rozhodca avizuje ofsajd.
     
    6
    Prvýkrát sa na dostrel dostali aj hráči z Valencie. Ich akciu ale prerušil dobrou pozičnou hrou Daniel Carvajal. Tomu dnes v defenzíve vypomáha aj Casemiro, ktorý zastupuje Sergia Ramosa na pozícii stopéra.
     
    7
    Luka Modrić sa ocitol na hracej ploche, no domáci pokračovali vo svojej akcii. Gareth Bale narobil obrane súpera problémy a napokon vybojoval pre biely balet druhý rohový kop.
     
    8
    Exekútorom rohového kopu bol z pravej strany Toni Kroos. Nemecký futbalista posielal loptu na prednú žrď, no tam obrancom Valencie vypomohol útočník Simone Zaza.
     
    9
    Na druhej strane sa taliansky útočník Simone Zaza snažil poslať loptu do pokutového územia. Jeho center ale zblokoval Daniel Carvajal, a tak sa Rodrigo do zakončenia nedostal.
     
    10
    Real Madrid dal gól! Hostia sa zbytočne hrali so svojou rozohrávkou a pykajú za to inkasovaným gólom. Ich prihrávky vystihol mladý MARCO ASENSIO, následne si loptu potiahol bližšie smerom k bráne a peknou technickou strelou z hranice šestnástky prekonal Neta.
    10. Marco Asensio (REA) - 1:0
     
    11
    Real Madrid sa tak veľmi rýchlo dostáva do vedenia. V posledných rokoch sa mu doma proti Valencii darí a dnes už v desiatej minúte urobil prvý dôležitý krok k víťazstvu.
     
    13
    Domáci futbalisti sa teraz snažili presadiť po svojej ľavej strane, ale Marcelo už loptu nezachytil na ihrisku. V zápase tak budeme pokračovať vhadzovaním hráčov hostí.
     
    14
    Aj hostia to teraz skúšali cez svoju ľavú stranu. Toni Lato posúval loptu na Rodriga, no ten bol v momente prihrávky v tesnom ofsajde. Z porušenia pravidiel ho usvedčil aj spomalený záber.
     
    15
    Máme za sebou štvrťhodinu zápasu. Real Madrid teraz trošku poľavil zo svojej aktivity a necháva hrať hostí. Toni Lato to opäť skúšal na ľavej strane, no jeho prienikovú prihrávku zastavil Daniel Carvajal.
     
    16
    Ďalší ofsajd na strane hostí. Tentokrát sa previnil voči pravidlám José Gayá. Ten pôvodne nemal v dnešnom dueli nastúpiť, ale na poslednú chvíľu sa dal zdravotne dokopy.
     
    17
    Aktívny Marco Asensio opäť narobil problémy obrancom Valencie. Toni Lato ho nedokázal zastaviť, a tak Španiel mohol centrovať. Jeho pas bol prudký a veľa nechýbalo k tomu, aby loptu usmernil do siete Karim Benzema.
     
    18
    Valencia dala gól! Domáci futbalisti boli teraz pri bránení veľmi pasívni a Keylor Navas musí vyťahovať loptu zo svojej brány. Toni Lato vbehol do šestnástky, prízemným pasom z ľavej strany našiel osamoteného CARLOSA SOLERA a ten z tesnej blízkosti prekonal Kostaričana.
    18. Carlos Soler (VAL) - 1:1
     
    19
    Domáci futbalisti sa snažili okamžite kontrovať. Z pravej strany centroval ak sa nemýlim Daniel Carvajal, no lopta skončila len v rukaviciach brankára Neta.
     
    20
    Real Madrid mal výhodu tretieho rohového kopu v zápase. Toni Kroos poslal loptu do ohňa, ale následne ju poslal do bezpečného priestoru stopér Jeison Murillo.
     
    21
    Domáci futbalisti majú po inkasovanom góle opäť územnú prevahu na svojej strane. Teraz dokonca nebezpečne zakončoval Karim Benzema, ale po priťuknutí Garetha Balea mieril len do bočnej siete.
     
    22
    V polovici prvého polčasu sa dostal k strele Luka Modrić. Pokus chorvátskeho stredopoliara bol ale zblokovaný, a tak bude zahrávať ďalší rohový kop Toni Kroos.
     
    23
    Domáci zahrali rohový kop nakrátko. Následne z ľavej strany centroval Marcelo, našiel svojho krajana Casemira, no jeho hlavička nebola usmernená ani dostatočne prudká.
     
    24
    Hostia budú mať výhodu priameho kopu. Z pravej strany bude môcť poslať loptu do ohňa Dani Parejo, keďže nedovoleným zákrokom sa prezentoval Marcelo.
     
    25
    Dani Parejo poslal dobrú loptu do domácej šestnástky. Lopta smerovala do nebezpečného priestoru medzi obrancami a brankárom, a tak musel vypomôcť svojim spoluhráčom dobrým zákrokom Karim Benzema.
     
    26
    Po rohovom kope sa hostia nepresadili, no ich akcia pokračovala ďalej. Rodrigo si následne nabiehal na center z pravej strany, ale druhýkrát v dnešnom dueli bol v ofsajde.
     
    28
    Valencia teraz akoby trošku preberala režisérsku taktovku. Po faule Daniela Carvajala mali ďalší priamy kop, no po centri Daniho Pareja si niekto v oranžovom drese počínal nedovolene.
     
    29
    Domáci to teraz skúšali po svojej ľavej strane. Do šestnástky vbehol Luka Modrić, následne centroval pred bránu, ale našiel len pripraveného brankára Neta. Gareth Bale na loptu čakal márne.
     
    30
    Valencia zvládla úvodnú polhodinu zápasu veľmi dobre. Domáci favorit prakticky nemal vyloženú gólovú šancu a presadil sa len po veľkej chybe v rozohrávke hostí. Zinedine Zidane rozhodne spokojný byť nemôže.
     
    31
    Gareth Bale dostal na pravej strane veľa priestoru a možno mohol aj strieľať. Hľadal však na opačnej strane Marcela, no pred ním včas zasiahol Martín Montoya. Brazílčan aspoň svojmu spoluhráčovi poďakoval za peknú myšlienku.
     
    32
    Tentokrát sa už Marcelo do streleckého zakončenia dostal. Marco Asensio ho našiel peknou prihrávkou, no následný Brazílčanov half-volej mieril nad bránu súpera. Pokračovať budeme len Netovym odkopom.
     
    33
    Do rýchlej akcie sa teraz dostali aj hostia. Rodrigo posunul loptu doľava a nabiehal si do nebezpečného priestoru. Tam ho hľadal José Gayá, ale situáciu vyriešil zákrok Keylora Navasa.
     
    34
    Na druhej strane nedostal najpresnejšiu prihrávku Gareth Bale. Waleský útočník sa v dnešnom dueli zatiaľ iba hľadá a na jeho prvý strelecký pokus si budeme musieť počkať.
     
    35
    Hostia budú mať výhodu rohového kopu, keďže si svoje obrané povinnosti splnil Daniel Carvajal. K rohovej zástavke už smeruje Dani Parejo, ktorý pošle loptu do šestnástky.
     
    36
    Dani Parejo poslal od rohovej zástavky loptu len do rukavíc Keylora Navasa. Ten následne rozohral rýchly brejk, hoci ho atakoval Simone Zaza. Domáci dostali výhodu, z hranice šestnástky strieľal Karim Benzema, ale Neto pravou rukou vyrazil loptu na roh.
    36. Karim Benzema (REA)
     
    37
    Vzrušenie na Estadio Santiago Bernabéu bolo zbytočné. Po Marcelovom centri síce Karim Benzema hlavičkoval do žrde, no ešte predtým sa pískal ofsajd francúzskeho útočníka.
     
    38
    Real Madrid bol na dostrel brány súpera, no ani jeden pokus neprešiel až k Netovi. Hostia zatiaľ veľmi dobre blokujú strelecké pokusy jasného favorita duelu.
     
    40
    Marco Asensio dostal loptu do šestnástky súpera, no v poslednej chvíli bol odzbrojený. Následne spadol v šestnástke na trávnik Karim Benzema, no ani teraz sa pokutový kop nepíska.
     
    41
    Isco dostal výbornú loptu za obrannú líniu a využil aj to, že Neto zostal v bráne. Španielsky záložník si trošku zbytočne vylepšoval streleckú pozíciu a napokon sa do gólového zakončenia nedostal.
     
    42
    V obrane domáceho tímu teraz dobre zapracoval Casemiro, ktorý alternuje na stopérskom poste za Sergia Ramosa. Simone Zaza sa nepresadil a celú akciu ukončil nedovoleným zákrokom.
     
    43
    Obrovská šanca na strane domáceho tímu. Gareth Bale sa presadil na ľavej strany, v pokutovom území našiel osamoteného Karima Benzemu, no ten snáď zo štyroch metrov prestrelil bránu. Tak toto bolo obrovské zlyhanie domáceho útočníka.
     
    45
    V poslednej minúte prvého polčasu mal Karim Benzema ďalšiu nádejnú šancu. Parádne si nabehol na center z pravej strany, no loptu poslal hlavičkou vedľa brány súpera.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodné dejstvo sa hralo veľmi plynulo, a tak ho hlavný rozhodca nemal dôvod predlžovať. Oveľa lepšie do neho vstúpil domáci futbalisti, keď sa ľavačkou gólovo presadil Marco Asensio. Biely balet sa ale dlho z vedenia netešil, pretože už o osem minút neskôr zužitkoval prihrávku Toniho Latu skórujúci Carlos Soler. V samotnom závere mal ešte dve či tri dobré možnosti Karim Benzema, no Francúz si na svoj gólový okamih musí ešte počkať. Dočká sa ho v druhom polčase? Sledujte, náš textový prenos, kde sa dozviete odpoveď aj na túto hádanku.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Francúzsky tréner Zinedine Zidane urobil počas prestávky jednu zmenu vo svojej zostave. Isco má pre dnešok odpracované a na jeho miesto prichádza chorvátsky záložník Mateo Kovačić.
     
    47
    Luka Modrić sa kolmou prihrávkou snažil uvoľnil Garetha Balea. Jeho úmysel ale prečítal krajný obranca Toni Lato, a tak sa lopta k waleskému útočníkovi nedostala.
     
    48
    V úvode druhého polčasu majú územnú prevahu domáci, no teraz dlhší časový úsek kombinovali hráči Valencie. Napokon smerovala dlhá prihrávka na Simoneho Zazu, no toho čisto odstavil Nacho Fernández.
     
    49
    Rozhodca David Fernández Borbalán prvýkrát siaha do svojho vrecka. Napomínaným hráčom je Martín Montoya, ktorý si počínal nedovolene v súboji s unikajúcim Marcelom.
     
    50
    Real Madrid dlho obliehal pokutové územie súpera. Napokon to zobral do svojich rúk Casemiro a jeho ďalekonosnú strelu musel brankár Neto vyraziť len na rohový kop.
     
    51
    Martín Montoya teraz chyboval na svojej pravej strane. Loptu si za jeho chrbtom spracoval Marcelo, no následnú prihrávku na Karima Benzemu zrazil na ďalší rohový kop Rúben Vezo.
     
    52
    Real Madrid sa nepresadil ani po tejto štandardnej situácii. Zatiaľ obrancovia Valencie kraľujú vo vzdušnom priestore a uľahčujú prácu brazílskemu gólmanovi Netovi.
     
    53
    Marcelo z ľavej strany centroval do pokutového územia. Karim Benzema sa presadil medzi oboma stopérmi, ale na pas svojho spoluhráča nedosiahol. Odkopávať od svoje brány tak bude Neto.
     
    54
    Pred niekoľkými minútami si Nacho Fernández počínal čisto v súboji so Simonem Zazom. Tentokrát bol ale príliš dôrazný a hlavný rozhodca ho za to odmenil žltou kartou.
     
    55
    Úvodnú desaťminútovku druhého polčasu ukončila pekná akcia domácich. Daniel Carvajal našiel svojim pasom v šestnástke Luku Modriča, no ten tiesnený obrancom súpera pálil vysoko nad bránu.
     
    56
    Ďalší strelecký pokus domáceho tímu. Z hranice pokutového územia vyskúšal svoju ľavačku Marco Asensio, no tentokrát nebol taký úspešný ako na konci desiatej minúty zápasu.
     
    58
    Domáci sa dostali do rýchlej kontry, no tú zbrzdil Marco Asensio. Následne ešte akcia bieleho baletu pokračovala, ale ukončil ju nepresný pas na Marcela, ktorý operoval na ľavej strane.
     
    59
    Real Madrid mal výhodu ďalšieho rohového kopu, keďže strelecký pokus Garetha Balea bol zblokovaný. Toni Kroos poslal loptu do šestnástky, no odtiaľ ju poslal preč Geoffrey Kondogbia.
     
    60
    Ani na konci hodiny hry sa domáci nepresadili po priamom kope, ktorý zahral Toni Kroos. Následne sa hostia dostali do rýchleho brejku a ručnú brzdu musel za cenu karty zatiahnuť Casemiro.
     
    61
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože v predošlom súboji s Carlosom Solerom dostal zrejme nejaký úder aj kartou potrestaný Casemiro. Ten tak musí byť ošetrovaný na hracej ploche.
     
    62
    Valencia mala výhodu priameho kopu z pomerne veľkej diaľky. Dani Parejo posunul loptu doľava, odtiaľ prišiel center do domácej šestnástky, no akciu hostí prerušil faulom Simone Zaza.
     
    63
    Casemiro sa medzičasom vrátil na hraciu plochu, a tak pokračujeme v kompletnom zložení. Pri lopte zostanú hostia, keďže Marcelo fauloval v strede ihriska Simoneho Zazu.
     
    64
    Rodrigo teraz príliš nešpekuloval a spoza pokutového územia vystrelil. Na jeho smolu bránu súpera netrafil, a tak bude nasledovať len odkop od Kostaričana Keylora Navasa.
     
    65
    Ďalšia nepodarená akcia hostí a ďalší odkop Keylora Navasa. Teraz hra trošku postráda tempo, o ktoré by sa mali starať najmä domáci futbalisti. Bodovú stratu na Estadio Santiago Bernabéu nechcú dopustiť.
     
    66
    Domáci mali ďalšiu dobrú šancu. Marcelo centroval z ľavej strany, na jeho pas si nabehol Gareth Bale, ktorý sa pretlačil cez Toniho Latu. Napokon aj Walesan zakončoval, no jeho hlavička bola nepresná.
     
    67
    Dani Parejo išiel teraz veľmi tvrdo do súboja s Tonim Kroosom a zaslúžene dostáva žltú kartu. Následne spoza šestnástky vystrelil Luka Modrić, no jeho pokus vyráža Neto.
     
    68
    Marcelo predvádza veľmi dobrý výkon na svojej pravej strane. Martín Montoya mu ani teraz nestačil, Brazílčan sa dostal k centru, no ten upratal do bezpečia jeden zo stopérov Valencie.
     
    69
    Rodrigo teraz dostal veľmi peknú kolmú prihrávku za obrancov Realu Madrid. Krok s ním však dokázal držať Casemiro a jeho strelu z vnútra šestnástky dokázal sklzom zblokovať.
     
    70
    Teraz to domáci futbalisti skúšali z pravej strany. Daniel Carvajal posielal loptu do ohňa, no pred Karimom Benzemom včas zasiahol brankár Neto.
     
    71
    Veľmi dobré stretnutie dnes hrá na strane hostí aj Simome Zaza. Taliansky útočník srdnato bojuje a teraz sa dokonca dostal do hlavičkového zakončenia. Bohužiaľ, to mierilo nad bránu Keylora Navasa.
     
    72
    Dnešný zápas je skutočne veľmi nervózny a v druhom polčase vidíme množstvo nedovolených zákrokov. Pred vlastnou šestnástkou fauloval Daniel Carvajal a je ďalším potrestaným hráčom žltou kartou.
     
    73
    Exekútorom priameho kopu z dobrej pozície bol Dani Parejo. Dokázal obstreliť početný múr, no jeho strelu smerujúcu pod brvno dokázal vyraziť na rohový kop brankár Keylor Navas.
     
    74
    Gareth Bale v dnešnom zápase dohral. Jeho výkon nebol najpresvedčivejší, a tak ho Zinedine Zidane posiela na striedačku. Namiesto neho posiela do hry Lucasa Vázqueza.
     
    75
    Prvýkrát v zápase striedajú aj futbalisti Valencie. Na trávnik prichádza s ochrannou maskou na tvári Nacho Vidal a na lavičku náhradníkov už smeruje Martín Montoya.
     
    77
    Valencia dala gól! Obrovský šok domácich fanúšikov na Estadio Santiago Bernabéu. Futbalisti Valencie otáčajú priebeh zápasu. Po akcii z ľavej strany posunul Rodrigo loptu na číhajúceho GEOFFREYA KONDOGBIU a ten presnou strelou k žrdi posiela hostí do vedenia.
    77. Geoffrey Kondogbia (VAL) - 1:2
     
    78
    Marco Asensio teraz príkladne zabojoval o takmer stratenú loptu. Napokon ju nezískal a v súboji so stopérom Rúbenom Vezom si počínal v rozpore s futbalovými pravidlami.
     
    79
    Po centri z pravej strany sa dostal do zakončenia Marcelo. Priestor v šestnástke hostí bol ale poriadne prehustený, a tak Brazílčan trafil svojou ľavačkou len Jeisona Murilla.
     
    80
    Do konca zápasu zostáva ešte približne desať minút. Teraz sa snažili zaútočiť hostia, no center z ľavej strany bez väčších problémov chytá do rukavíc Keylor Navas.
     
    81
    Domáci futbalisti budú mať šancu vyrovnať skóre zápasu, pretože prakticky na hranici šestnástky fauloval Matea Kovačića hosťujúci Rodrigo. Navyše, jeho zákrok sa nezaobišiel bez žltej karty.
     
    82
    Stále čakáme na rozohranie priameho kopu. Hlavný rozhodca ešte rieši postavenie futbalistov Valencie, ktorí stoja v múre. Pri lopte zostala už len dvojica Marco Asensio a Luka Modrić.
     
    83
    Ešte pred rozohraním priameho kopu tu máme striedanie na strane hostí. Na trávnik prichádza Nacho Gil a pre dnešok má odpracované krajný obranca Toni Lato.
     
    83
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti rýchlo reagujú na vedúci gól svojho súpera. Exekútorom priameho kopu bol MARCO ASENSIO a strelou na brankárovu stranu prekvapil Neta. Ten si nepostavil múr práve najlepšie a domáci hráč to nekompromisne využil.
    83. Marco Asensio (REA) - 2:2
     
    84
    A máme tu ďalšie kartové napomenutie. Tentokrát hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu striedajúcemu chorvátskemu záložníkovi Mateovi Kovačićovi. Navyše, po gólovom momente dostal žltú kartu za nešportové správanie aj Carlos Soler.
     
    85
    Posledné striedanie na strane domáceho tímu. Ako posledný sa na trávnik dostane mladý útočník Borja Mayoral a naopak v dnešnom zápase končí Toni Kroos.
     
    86
    Madridskému Realu minúty rýchlo ubiehajú a čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa kráti. Momentálne kombinujú obrancovia bieleho baletu len na polovici ihriska.
     
    88
    A máme tu ďalšie striedanie, tentokrát na strane Valencie. Na ihrisko prichádza Santiago Mina, ktorý nahradí útočníka Rodriga. Hosťujúci tréner jasne posilňuje svoju defenzívu.
     
    88
    Karim Benzema zahodil ďalšiu gólovú šancu. Marco Asensio potiahol akciu po ľavej strane a poslal loptu pred bránu. Tam si nabehol spomínaný Francúz, no snáď zo siedmich metrov minul bránu súpera.
    88. Karim Benzema (REA)
     
    89
    Na druhej strane sa dostali do prečíslenia hostia. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Simone Zaza, ale ten svojou ľavačkou nasmeroval loptu len do Nacha Fernándeza.
     
    90
    Marcelo sa teraz snažil presadiť proti dvojici hráčov súpera. Spadol v pokutovom území, no hlavný arbiter David Fernández Borbalán ani teraz neukazuje na biely bod.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty, pričom tá prvá sa chýli ku koncu. Daniel Carvajal centroval z pravej strany, no loptu poslal do bezpečia dnes dobre hrajúci Rúben Vezo.
     
    90+2
    Snáď posledným potrestaným hráčom v dnešnom zápase je taliansky útočník Simome Zaza, ktorý to prehnal v osobnom súboji s Casemirom.
     
    90+2
    Obrovská smola na strane domácich. Daniel Carvajal sa presadil na pravej strane, poslal center do šestnástky súpera, ale Karim Benzema trafil len pravú žrď. Francúz sa pretlačil cez Nacha Vidala, ale skvelý zákrok previedol Neto.
    90+2. Karim Benzema (REA)
     
    90+3
    Domáci teraz nemôžu pokračovať vo svojom záverečnom nápore, pretože krajný obranca Daniel Carvajal sa ocitol v tesnom postavení mimo hru.
     
    90+4
    V poslednej minúte nadstaveného času mohol rozhodnúť Simone Zaza. Ten dostal perfektný pas, ale rýchly brejk zakončil len nepodarenou strelou do Nacha Fernándeza.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Záver druhého kola španielskej La Ligy priniesol veľké prekvapenie. Real Madrid na domácom štadióne nedokázal zdolať Valenciu a len remizoval 2:2. Navyše, aspoň bod musel zachraňovať Marco Asensio, ktorý parádnym priamym kopom reagoval na gól Geoffreyho Kondogbiu. Prívlastok smoliar zápasu jednoznačne patrí Karimovi Benzemovi, ktorý zahodil hneď niekoľko gólových šancí. Tú poslednú mal v nadstavenom čase, no brankár Neto vytlačil loptu na pravú žrď. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:10:36)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Asensio, 83. Asensio – 18. Soler, 77. Kondogbia

    Karty:   54. Nacho Fernández (REA), 60. Casemiro (REA), 72. Carvajal (REA), 84. Kovačić (REA) – 49. Montoya (VAL), 67. Parejo (VAL), 81. Rodrigo (VAL), 84. Soler (VAL), 90+2. Zaza (VAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:12.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Casemiro, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos (85. Mayoral), Modrić, Isco (46. Kovačić) – Bale (74. L. Vázquez), Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – D. Ceballos, Hernández, Kovačić, M. Llorente, L. Vázquez, Mayoral.

    Valencia CF: Neto – Montoya (75. Vidal), Vezo, Murillo, Lato (83. Gil) – Soler, Parejo, Kondogbia, Gayá – Rodrigo (88. S. Mina), Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Gil, Jiménez, Nemanja Maksimović, Medrán, S. Mina, Vidal.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán