Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 27.08.2017, 14:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Úradujúci anglický majster Chelsea FC s veľkým prehľadom zvládol domáci zápas s Evertonom FC v rámci 3. kola Premier League. Už v prvom polčase si po góloch Cesca Fàbregasa a Álvara Moratu si vypracoval dvojgólový náskok, ktorý v druhom polčase dominantným výkonom proti bezzubému súperovi v pohode kontroloval. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, už o niekoľko minút sa však na vás teším pri šlágri kola medzi Liverpoolom a Arsenalom. Dovtedy sa majte pekne! (16:24:21)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Stretnutie nám uzavrela doslova exhibičná spolupráca Williana s Marcosom Alonsom, lopta sa však až k Michymu Batshuayiovi nedostala, čo ale domácich mrzieť nemusí.
     
    90+3
    César Azpilicueta chcel kolmicou vyzvať na center Cesca Fàbregasa, toho ale tentokrát postrážil Ashley Williams, a tak z toho šanca pre domácich nebude.
     
    90+2
    N'Golo Kanté teraz predviedol dobrú kontrolu lopty, zbavil sa dvoch súperov, avšak na hranici pokutového územia ho čistým spôsobom po dobrom obrannom zákroku odzbrojil Muhamad Bešić.
     
    90+1
    Domáci to teraz skúšali po zemi cez Michyho Batshuayiho, mladý Belgičan sa ale do šance cez Michaela Keanea nepredral.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    90
    Z rohového kopu Evertonu vznikol znova len protiútok Chelsey, v predfinálnej fáze však došlo k nedorozumeniu Michyho Batshuayiho s Willianom. Brazílčan sa však predsa len o pár sekúnd dostal k zakončeniu, s tým si ale Jordan Pickford poradil.
     
    89
    Ešte pred rozohratím rohového kopu Antonio Conte poslednýkrát strieda. Z ihriska sťahuje Victora Mosesa a ďalšie minúty v drese The Blues si na svoje konto pripíše mladý Dán Andreas Christensen.
     
    88
    Hosťom stávka na ofenzívnu v posledných minútach takmer priniesla úspech, keď po dobre práci musel proti nepríjemnej strele Idrissu Gueyeho zasahovať Thibaut Courtois.
     
    87
    Domáci rozohrali nakrátko a po ďalšej postupnej rozohrávke zrazil center Césara Azpilicuetu Ashley Williams do bezpečia, Everton prechádza do útoku.
     
    86
    Chelsea chcela rýchlo zaútočiť, Willian bol už v pokutovom území, no so streleckým pokusom váhal, napokon je z toho po zrazenom centri Marcosa Alonsa aspoň rohový kop pre The Blues.
    85. Ashley Williams (EVE)
     
    85
    Štandardná situácia The Toffees síce znova nevyšla, zostali však v blízkosti brány súpera. K ďalšiemu centru sa odhodlal Gylfi Sigurdsson, na loptu si vyskočil Ashley Williams, avšak loptu svojou hlavou nenasmeroval na bránu Thibauta Courtoisa.
     
    84
    Aaron Lennon sa okamžite zapojil do hry, keď zakombinoval s Masonom Holgateom, jeho center sa končí rohovým kopom v prospech hostí.
     
    83
    Ronald Koeman už vrhá všetky sily do útoku. Z ihriska totiž sťahuje kapitána Phila Jagielku, na ktorého miesto posiela rýchlonohého Aarona Lennona.
     
    82
    Do pokutového územia Evertonu teraz lieta jeden center za druhým, defenzíva Toffees odvrátila pokusy Marcosa Alonsa aj Césara Azpilicuetu.
     
    81
    Zaujímavý moment. Po ďalšej nevydarenej štandardnej situácii v podaní hostí sa odrazená lopta dostala k Ashleymu Williamsovi, ktorý napriek nie príliš výhodnej pozícii trochu vystrašil Thibauta Courtoisa.
     
    80
    O pár sekúnd neskôr pálil pomerne zaujímavo Tiemoué Bakayoko, jeho strelu zrazil Leighton Baines, tá však zostala v hre a na opačnej strane sa po zákroku od Davida Luiza ocitol na zemi Dominic Calvert-Lewin.

    Jakub Kocourek

    Góly: 27. Fàbregas, 40. Morata

    Karty:   76. Moses (CHE) – 9. Gueye (EVE), 71. Rooney (EVE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:7.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger – Moses (89. Christensen), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Pedro (75. Bakayoko) – Morata (78. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Batshuayi, Christensen, Kenedy, Tomori, Musonda.

    Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams, Jagielka (C) (83. Lennon) – Holgate, Davies (46. Bešić), Gueye, Baines – Rooney, G. Sigurdsson – Sandro Ramírez (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Calvert-Lewin, Lennon, Lookman, Cuco Martina, Kenny.