Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 27.08.2017, 14:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Ešte pred rozohratím rohového kopu Antonio Conte poslednýkrát strieda. Z ihriska sťahuje Victora Mosesa a ďalšie minúty v drese The Blues si na svoje konto pripíše mladý Dán Andreas Christensen.
     
    88
    Hosťom stávka na ofenzívnu v posledných minútach takmer priniesla úspech, keď po dobre práci musel proti nepríjemnej strele Idrissu Gueyeho zasahovať Thibaut Courtois.
    85. Ashley Williams (EVE)
     
    85
    Štandardná situácia The Toffees síce znova nevyšla, zostali však v blízkosti brány súpera. K ďalšiemu centru sa odhodlal Gylfi Sigurdsson, na loptu si vyskočil Ashley Williams, avšak loptu svojou hlavou nenasmeroval na bránu Thibauta Courtoisa.
     
    83
    Ronald Koeman už vrhá všetky sily do útoku. Z ihriska totiž sťahuje kapitána Phila Jagielku, na ktorého miesto posiela rýchlonohého Aarona Lennona.
     
    81
    Zaujímavý moment. Po ďalšej nevydarenej štandardnej situácii v podaní hostí sa odrazená lopta dostala k Ashleymu Williamsovi, ktorý napriek nie príliš výhodnej pozícii trochu vystrašil Thibauta Courtoisa.
     
    78
    Krátko po príchode Tiemoué Bakayoka strieda Antonio Conte znova. Tentokrát namiesto Álvara Moratu, ktorý dnes odviedol kus skvelej roboty pre svoj tím, posiela na ihrisko Michyho Batshuayiho.
     
    76
    Ďalším hráčom, ktorý neodíde z tohto zápasu bez žltej karty, je domáci Victor Moses, ktorý nepríjemne zasiahol Muhamada Bešića.
     
    75
    Pedro dnes na ľavom krídle ofenzívy Chelsea odohral veľmi dobré stretnutie a spokojne za potlesku tribún odchádza na lavičku. Na jeho miesto prichádza predsezónna posila Tiemoué Bakayoko.
     
    71
    Wayne Rooney dnes pôsobí mimoriadne frustrovane. Už po niekoľkž raz sa dal do debaty s hlavným rozhodcom, ktorý ho za to "odmenil" žltou kartou.
     
    62
    Sandro Ramírez sa v anglickej Premier League stále len hľadá. Dnešný zápas mu absolútne nevyšiel, a tak v tomto momente už prepúšťa miesto Dominicovi Calvertovi-Lewinovi.
    60. Pedro (CHE)
     
    60
    Práve v momente, keď uplynula hodina hry, Álvaro Morata krásne spracoval loptu pre Victora Mosesa, ten sa rútil sám proti Jordanovi Pickfordovi, no koncovka mu vôbec nevyšla, keď namieril len do gólmana Evertonu.
     
    58
    Tlak na bránu Jordana Pickforda sa každou minútou zvyšuje. Victor Moses vyzval na prízemný center Césara Azpilicuetu, lopta preletela celou šírkou pokutového územia a po teči jedného z hráčov hostí z toho bude ďalší rohový kop The Blues.
     
    50
    The Blues spravili veľmi ojedinelú chybu v strede poľa, lopta sa cez Gylfiho Sigurdssona dostala až k Sandrovi Ramírezovi. Španielovi ale zakončenie absolútne nevyšlo. Aj keby lopta prešla cez Rüdigera mierila by niekoľko metrov vedľa brány domácich.
     
    46
    Ronald Koeman potrebuje okamžite reagovať na nepriaznivý priebeh zápasu, a tak hneď od úvodu do druhého polčasu robí zmenu vo svojej stredovej fomrácii. Na ihrisku už neregistrujeme Toma Daviesa, ktorého nahradil Bosniak Muhamed Bešić.
    40. Álvaro Morata (CHE) - 2:0
     
    40
    Chelsea dala gól!
    Päť minút pred koncom prvého polčasu navyšuje úradujúci majster svoje vedenie. V defenzíve Evertonu znova vznikli zbytočné zmätky po odrazenej lopte, čo na center využil César Azpilicueta, do vzduchu sa ideálne zavesil ÁLVARO MORATA a po druhýkrát prekonáva Jordana Pickforda!
    27. Cesc Fàbregas (CHE) - 1:0
     
    27
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa ujímajú zaslúženého vedenia, gól v sieti Pickforda už doslova visel na vlásku. CESC FÀBREGAS si ukážkovým spôsobom narazil s Álvarom Moratom, predral sa cez Ashleyho Williamsa a trafil to úplne presne!
     
    9
    Zbytočne sa teraz rozčuľuje Idrissa Gueye. Stredopoliar Evertonu totiž v sklze veľmi nebezpečne zasiahol Cesca Fabregasa, a tak už pred uplynutím prvej desaťminútovky vidí žltú kartu.

    Jakub Kocourek

    Góly: 27. Fàbregas, 40. Morata

    Karty:   76. Moses (CHE) – 9. Gueye (EVE), 71. Rooney (EVE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:7.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger – Moses (89. Christensen), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Pedro (75. Bakayoko) – Morata (78. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Batshuayi, Christensen, Kenedy, Tomori, Musonda.

    Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams, Jagielka (C) (83. Lennon) – Holgate, Davies (46. Bešić), Gueye, Baines – Rooney, G. Sigurdsson – Sandro Ramírez (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Calvert-Lewin, Lennon, Lookman, Cuco Martina, Kenny.