Las Palmas – Atlético Madrid 1:5 (kon.) | Espanyol – Leganés 0:1 (kon.) | Eibar – Bilbao 0:1 (kon.)
Getafe – Sevilla 0:1 (kon.) | Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
Real Madrid
2:2 (1:1)
Valencia CF
Nedeľa 27.08.2017, 22:15 • Estadio Santiago Bernabéu, Madrid • Španielska LaLiga • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Záver druhého kola španielskej La Ligy priniesol veľké prekvapenie. Real Madrid na domácom štadióne nedokázal zdolať Valenciu a len remizoval 2:2. Navyše, aspoň bod musel zachraňovať Marco Asensio, ktorý parádnym priamym kopom reagoval na gól Geoffreyho Kondogbiu. Prívlastok smoliar zápasu jednoznačne patrí Karimovi Benzemovi, ktorý zahodil hneď niekoľko gólových šancí. Tú poslednú mal v nadstavenom čase, no brankár Neto vytlačil loptu na pravú žrď. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc. (00:10:36)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    V poslednej minúte nadstaveného času mohol rozhodnúť Simone Zaza. Ten dostal perfektný pas, ale rýchly brejk zakončil len nepodarenou strelou do Nacha Fernándeza.
     
    90+3
    Domáci teraz nemôžu pokračovať vo svojom záverečnom nápore, pretože krajný obranca Daniel Carvajal sa ocitol v tesnom postavení mimo hru.
    90+2. Karim Benzema (REA)
     
    90+2
    Obrovská smola na strane domácich. Daniel Carvajal sa presadil na pravej strane, poslal center do šestnástky súpera, ale Karim Benzema trafil len pravú žrď. Francúz sa pretlačil cez Nacha Vidala, ale skvelý zákrok previedol Neto.
     
    90+2
    Snáď posledným potrestaným hráčom v dnešnom zápase je taliansky útočník Simome Zaza, ktorý to prehnal v osobnom súboji s Casemirom.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte štyri minúty, pričom tá prvá sa chýli ku koncu. Daniel Carvajal centroval z pravej strany, no loptu poslal do bezpečia dnes dobre hrajúci Rúben Vezo.
     
    90
    Marcelo sa teraz snažil presadiť proti dvojici hráčov súpera. Spadol v pokutovom území, no hlavný arbiter David Fernández Borbalán ani teraz neukazuje na biely bod.
     
    89
    Na druhej strane sa dostali do prečíslenia hostia. Zodpovednosť na svoje plecia zobral Simone Zaza, ale ten svojou ľavačkou nasmeroval loptu len do Nacha Fernándeza.
    88. Karim Benzema (REA)
     
    88
    Karim Benzema zahodil ďalšiu gólovú šancu. Marco Asensio potiahol akciu po ľavej strane a poslal loptu pred bránu. Tam si nabehol spomínaný Francúz, no snáď zo siedmich metrov minul bránu súpera.
     
    88
    A máme tu ďalšie striedanie, tentokrát na strane Valencie. Na ihrisko prichádza Santiago Mina, ktorý nahradí útočníka Rodriga. Hosťujúci tréner jasne posilňuje svoju defenzívu.
     
    86
    Madridskému Realu minúty rýchlo ubiehajú a čas na strelenie rozhodujúceho gólu sa kráti. Momentálne kombinujú obrancovia bieleho baletu len na polovici ihriska.
     
    85
    Posledné striedanie na strane domáceho tímu. Ako posledný sa na trávnik dostane mladý útočník Borja Mayoral a naopak v dnešnom zápase končí Toni Kroos.
     
    84
    A máme tu ďalšie kartové napomenutie. Tentokrát hlavný rozhodca udeľuje žltú kartu striedajúcemu chorvátskemu záložníkovi Mateovi Kovačićovi. Navyše, po gólovom momente dostal žltú kartu za nešportové správanie aj Carlos Soler.
    83. Marco Asensio (REA) - 2:2
     
    83
    Real Madrid dal gól! Domáci futbalisti rýchlo reagujú na vedúci gól svojho súpera. Exekútorom priameho kopu bol MARCO ASENSIO a strelou na brankárovu stranu prekvapil Neta. Ten si nepostavil múr práve najlepšie a domáci hráč to nekompromisne využil.
     
    83
    Ešte pred rozohraním priameho kopu tu máme striedanie na strane hostí. Na trávnik prichádza Nacho Gil a pre dnešok má odpracované krajný obranca Toni Lato.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Asensio, 83. Asensio – 18. Soler, 77. Kondogbia

    Karty:   54. Nacho Fernández (REA), 60. Casemiro (REA), 72. Carvajal (REA), 84. Kovačić (REA) – 49. Montoya (VAL), 67. Parejo (VAL), 81. Rodrigo (VAL), 84. Soler (VAL), 90+2. Zaza (VAL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 11:2. Rohy: 13:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:12.
    Real Madrid: Navas – Carvajal, Casemiro, Nacho Fernández, Marcelo – Kroos (85. Mayoral), Modrić, Isco (46. Kovačić) – Bale (74. L. Vázquez), Benzema, Asensio.
    Náhradníci: Casilla – D. Ceballos, Hernández, Kovačić, M. Llorente, L. Vázquez, Mayoral.

    Valencia CF: Neto – Montoya (75. Vidal), Vezo, Murillo, Lato (83. Gil) – Soler, Parejo, Kondogbia, Gayá – Rodrigo (88. S. Mina), Zaza.
    Náhradníci: Doménech – Gil, Jiménez, Nemanja Maksimović, Medrán, S. Mina, Vidal.

    Rozhodca: David Fernández Borbalán