Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 27.08.2017, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si šláger tretieho kola anglickej Premier League premenili na svoju vlastnú exhibíciu. The Reds zdolali Arsenal jasne 4:0, keď sa v druhom polčase po smrteľných brejkoch presadili ešte Mohamed Salah a Daniel Sturridge. Hostia nevyslali na bránu súpera ani jednu strelu, a tak Arsène Wenger môže počas reprezentačnej prestávky rozmýšľať nad tým, ako hru svojho tímu zlepšiť. Liverpool sa jasným víťazstvom dostáva na druhé miesto tabuľky za zatiaľ stopercentný Manchester United. To je pre dnešok všetko, za pozornosť vám ďakuje Jakub Kocourek. (18:57:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci rozohrali rohový kop len nakrátko. Následne kombinujú na polovici ihriska a podobne ako hráči Arsenalu už čakajú na záverečný hvizd. V závere duelu nemôže chýbať ani klubová hymna You'll Never Walk Alone.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal k dnešnému duelu ešte tri minúty. Na konci tej prvej zakončoval Mohamed Salah z ťažkého uhla, ale jeho pokus vyrazil na rohový kop Petr Čech.
     
    90
    Zápas sa už prakticky iba dohráva. Liverpool má za sebou vydarený týždeň, keďže v predkole Ligy majstrov zdolal Hoffenheim 4:2 a dnes si jasne poradí aj v šlágri kola s londýnskym Arsenalom.
     
    89
    Mesut Özil skutočne poslal pekný center do šestnástky súpera. Najvyššie v nej vyskočil Olivier Giroud, ale ani hlavičkový pokus tohto Francúza nesmeroval medzi tri žrde domácej brány.
     
    88
    Jordan Henderson ešte ponúka priamy kop hráčom súpera. Po jeho faule bude nasledovať priamy kop z ľavej strany, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou zahrá Mesut Özil.
     
    87
    Hostia sa nepresadili po rohovom kope a pustili zverencov Jürgena Kloppa do ďalšieho brejku. Ten zakončil strelou spoza šestnástky Daniel Sturridge, ale mieril len do stredu brány.
     
    86
    Hostia budú mať možnosť streliť čestný gól vďaka rohovému kopu. Loptu totiž poslal mimo hracej plochy obranca Alberto Moreno. Následne si ju už berie do rúk Mesut Özil.
     
    85
    Nacho Monreal sa snažil dostať k centru z ľavej strany, no španielsky obranca sa nepresadil cez výborného Joëla Matipa. Kamerunský stopér dnes neurobil ani jednu chybičku.
     
    84
    Tretie striedanie na strane domáceho tímu. Na ihrisko ešte príde Marko Grujić, ktorý vymení Emreho Cana. Ten dnes takisto podal dobrý výkon, za čo mu ďakuje aj Jürgen Klopp.
     
    82
    Domáci futbalisti sa teraz dostali do ďalšieho brejku. Mohamed Salah sa snažil vysunúť Daniela Sturridgea, no anglický reprezentant nepochopil úmysel svojho spoluhráča.
     
    81
    Loris Karius ani tentokrát zasahovať nemusel. Myslím, že to bol Granit Xhaka, kto vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho projektil ale mieril vysoko nad domácu bránu.
     
    80
    Ďalší zaslúžený potlesk, tentokrát pre Roberta Firmina. Brazílčan otvoril skóre zápasu a za rozhodnutého stavu môže ísť pokojne striedať. Na jeho miesto prichádza James Milner.
     
    79
    Hostia dnes schytajú na Anfield Road poriadny debakel. Dokonca niektorí fanúšikovia Arsenalu už opúšťajú štadión, čím jasne dávajú najavo svoje sklamanie.
    77. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    77
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti si z dnešného zápas robia svoju vlastnú exhibíciu. Emre Can vyviezol loptu na súperovu polovicu, z ľavej strany centroval Mohamed Salah a milimetrovým centrom našiel hlavu osamoteného DANIELA STURRIDGEA – 4:0.
     
    76
    Georginio Wijnaldum teraz kúzlil s loptou pred pokutovým územím súpera. Následne ale aj fauloval, a tak sa k lopte dostanú aj Kanonieri, ktorým podobne ako na Stoke City zvlhol pušný prach.
     
    75
    Hostia sa teraz snažili presadiť po ľavej strane. Center mal smerovať na Oliviera Girouda, no loptu bezpečne chytá do svojich rukavíc mladý brankár Loris Karius.

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Firmino, 40. Mané, 57. M. Salah, 77. Sturridge

    Karty:   20. Lovren (LIV), 23. Joe. Gomez (LIV) – 22. Welbeck (ARS), 41. Xhaka (ARS), 49. Özil (ARS), 73. Holding (ARS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:9.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (84. Grujić), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (80. Milner), Mané (74. Sturridge).
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Milner, Klavan, Grujić, Alexander-Arnold, Solanke.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Ramsey (46. Coquelin), Xhaka, Oxlade-Chamberlain (62. A. Lacazette) – Özil, Alexis Sánchez (62. Giroud) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Giroud, Walcott, Mustafi, Kolašinac, Coquelin.

    Rozhodca: Martin Atkinson

    Diváci: 53 206