Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 27.08.2017, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    84
    Tretie striedanie na strane domáceho tímu. Na ihrisko ešte príde Marko Grujić, ktorý vymení Emreho Cana. Ten dnes takisto podal dobrý výkon, za čo mu ďakuje aj Jürgen Klopp.
     
    80
    Ďalší zaslúžený potlesk, tentokrát pre Roberta Firmina. Brazílčan otvoril skóre zápasu a za rozhodnutého stavu môže ísť pokojne striedať. Na jeho miesto prichádza James Milner.
    77. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    77
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti si z dnešného zápas robia svoju vlastnú exhibíciu. Emre Can vyviezol loptu na súperovu polovicu, z ľavej strany centroval Mohamed Salah a milimetrovým centrom našiel hlavu osamoteného DANIELA STURRIDGEA – 4:0.
     
    74
    Viac ako 53-tisíc divákov na Anfield Road potleskom vyprevádza z ihriska Sadia Maného. Senegalčan predviedol ďalší vydarený výkon a na záverečnú štvrťhodinu ho nahradí Daniel Sturridge.
     
    73
    So všetkou úctou, Rob Holding je dnes jedným z najhorších hráčov na ihrisku. Teraz si loptu nespracoval ideálne a následne ostro fauloval Jordana Hendersona. Za žltú kartu môže byť rád.
     
    70
    Ešteže je Héctor Bellerín taký rýchly. Po pase Mohameda Salaha sa cez Roba Holdina presadil vynikajúci Sadio Mané. Jeho strelecký pokus smeroval po zákroku Petra Čecha do brány, no spomínaný španielsky obranca loptu odkopol spred bránkovej čiary.
     
    62
    Spomínané striedanie sú na svete. Na trávnik prichádza Alexandre Lacazette i Olivier Giroud. Naopak, pre dnešok majú na Anfield Road odpracované Alexis Sánchez a Alex Oxlade-Chamberlain.
    57. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    57
    Liverpool dal gól! V predošlom príspevku sme spomínali smrteľné brejky tímu z Anfield Road. Teraz prišiel ďalší a domáci vedú už 3:0! MOHAMED SALAH získal loptu po rohovom kope súpera, od polovice ihriska postupoval sám na bránu a tentokrát prestrelil Petra Čecha.
    55. Výborný zákrok Petra Čecha pri strele Mohameda Salaha.
     
    55
    Obrovské šance na strane Liverpoolu. Nacho Monreal chyboval v rozohrávke, a tak postupoval sám na bránu z pravej strany Mohamed Salah. Strelu egyptského futbalistu vyrazil Petr Čech a následne mal šťastie, že Jordan Henderson z dorážky minul bránu.
     
    49
    Alexis Sánchez sa teraz šikovne zbavil pred šestnástkou súpera Jordana Hendersona. Následne napriahol k strele, ale trafil len Joea Gomeza. Medzitým vidíme ďalšiu žltú kartu, ktorej adresátom je Mesut Özil.
     
    46
    Arsène Wenger reagoval na nepriaznivý vývoj zápasu jedným striedaním. Na trávnik prichádza Francis Coquelin, ktorý vymenil waleského reprezentanta Aarona Ramseyho.
     
    41
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu ešte kartovo potrestal Granit Xhaku. Je to ešte zo situácie spred druhého gólu Liverpoolu, keď sa Švajčiar neúspešne snažil zastaviť rýchly brejk.
    40. Sadio Mané (LIV) - 2:0
     
    40
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti predviedli fantastický rýchly brejk. Po osi Emre Can, Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino sa dostala lopta k výborne hrajúcemu SADIOVI MANÉMU. Ten sa na ľavej strane pohral s Robom Holdingom a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Petra Čecha.
     
    25
    Mohamed Salah získal loptu od Héctora Bellerína, nakopol svoje motory, vycvičil Nacha Monreala, Petr Čech však znova potvrdil svoje kvality.
     
    23
    Martin Atkinson si ďalej robí poriadky na ihrisku. Tentokrát za zákrok zozadu na rozbehnutého Aarona Ramseyho trestá žltou kartou Joea Gomeza.
     
    22
    Zápas má obrovské tempo, obe mužstvá hrajú s veľkým nasadením. Danny Welbeck to však teraz v súboji s Albertom Morenom prehnal, za čo vidí žltú kartu.
     
    20
    Po 20 minútach hry si do štatistík zapisujeme prvú žltú kartu zápasu, keď Dejan Lovren nešetrne zasiahol útočníka Arsenalu Dannyho Welbecka.
     
    19
    Liverpool v doterajšom priebehu zatiaľ absolútne dominuje, naopak, hráči Arsenalu sa zatiaľ len hľadajú. Absolútne stratený je však Mesut Özil. Po Nemcovej chybe sa dostal do obrovskej príležitosti Jordan Henderson, zoči-voči Čechovi však bránu tesne minul!
    17. Roberto Firmino (LIV) - 1:0
     
    17
    Liverpool dal gól! Tlak domáceho tímu sa zvyšoval každou minútou, po nevydarenom rohovom kope zostali pred bránou Petra Čecha, lopta sa vrátila do pokutévho územia, kde si našla hlavu ROBERTA FIRMINA, a ten zakončil milimetrovo presne!
    10. Obrovská šanca Mohameda Salaha zostala nevyužitá.
     
    10
    Neuveriteľné, čo teraz chytil Petr Čech! Emre Can si vymenil loptu s Robertom Firminom a následne naservíroval loptu ako na zlatom podnose Mohamedovi Salahovi, proti ktorému ale fantasticky zasiahol gólman Arsenalu!
     
    7
    Prvá veľká príležitosť zápasu! Dobre zapracoval Alexis Sánchez, odovzdal loptu Dannymu Welbeckovi, ktorý si loptu prikryl, no namieril len nad bránu Lorisa Kariusa.

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Firmino, 40. Mané, 57. M. Salah, 77. Sturridge

    Karty:   20. Lovren (LIV), 23. Joe. Gomez (LIV) – 22. Welbeck (ARS), 41. Xhaka (ARS), 49. Özil (ARS), 73. Holding (ARS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:9.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (84. Grujić), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (80. Milner), Mané (74. Sturridge).
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Milner, Klavan, Grujić, Alexander-Arnold, Solanke.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Ramsey (46. Coquelin), Xhaka, Oxlade-Chamberlain (62. A. Lacazette) – Özil, Alexis Sánchez (62. Giroud) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Giroud, Walcott, Mustafi, Kolašinac, Coquelin.

    Rozhodca: Martin Atkinson

    Diváci: 53 206