Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:0 (2:0)
Arsenal FC
Nedeľa 27.08.2017, 17:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Futbalisti Liverpoolu si šláger tretieho kola anglickej Premier League premenili na svoju vlastnú exhibíciu. The Reds zdolali Arsenal jasne 4:0, keď sa v druhom polčase po smrteľných brejkoch presadili ešte Mohamed Salah a Daniel Sturridge. Hostia nevyslali na bránu súpera ani jednu strelu, a tak Arsène Wenger môže počas reprezentačnej prestávky rozmýšľať nad tým, ako hru svojho tímu zlepšiť. Liverpool sa jasným víťazstvom dostáva na druhé miesto tabuľky za zatiaľ stopercentný Manchester United. To je pre dnešok všetko, za pozornosť vám ďakuje Jakub Kocourek. (18:57:34)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Domáci rozohrali rohový kop len nakrátko. Následne kombinujú na polovici ihriska a podobne ako hráči Arsenalu už čakajú na záverečný hvizd. V závere duelu nemôže chýbať ani klubová hymna You'll Never Walk Alone.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridal k dnešnému duelu ešte tri minúty. Na konci tej prvej zakončoval Mohamed Salah z ťažkého uhla, ale jeho pokus vyrazil na rohový kop Petr Čech.
     
    90
    Zápas sa už prakticky iba dohráva. Liverpool má za sebou vydarený týždeň, keďže v predkole Ligy majstrov zdolal Hoffenheim 4:2 a dnes si jasne poradí aj v šlágri kola s londýnskym Arsenalom.
     
    89
    Mesut Özil skutočne poslal pekný center do šestnástky súpera. Najvyššie v nej vyskočil Olivier Giroud, ale ani hlavičkový pokus tohto Francúza nesmeroval medzi tri žrde domácej brány.
     
    88
    Jordan Henderson ešte ponúka priamy kop hráčom súpera. Po jeho faule bude nasledovať priamy kop z ľavej strany, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou zahrá Mesut Özil.
     
    87
    Hostia sa nepresadili po rohovom kope a pustili zverencov Jürgena Kloppa do ďalšieho brejku. Ten zakončil strelou spoza šestnástky Daniel Sturridge, ale mieril len do stredu brány.
     
    86
    Hostia budú mať možnosť streliť čestný gól vďaka rohovému kopu. Loptu totiž poslal mimo hracej plochy obranca Alberto Moreno. Následne si ju už berie do rúk Mesut Özil.
     
    85
    Nacho Monreal sa snažil dostať k centru z ľavej strany, no španielsky obranca sa nepresadil cez výborného Joëla Matipa. Kamerunský stopér dnes neurobil ani jednu chybičku.
     
    84
    Tretie striedanie na strane domáceho tímu. Na ihrisko ešte príde Marko Grujić, ktorý vymení Emreho Cana. Ten dnes takisto podal dobrý výkon, za čo mu ďakuje aj Jürgen Klopp.
     
    82
    Domáci futbalisti sa teraz dostali do ďalšieho brejku. Mohamed Salah sa snažil vysunúť Daniela Sturridgea, no anglický reprezentant nepochopil úmysel svojho spoluhráča.
     
    81
    Loris Karius ani tentokrát zasahovať nemusel. Myslím, že to bol Granit Xhaka, kto vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho projektil ale mieril vysoko nad domácu bránu.
     
    80
    Ďalší zaslúžený potlesk, tentokrát pre Roberta Firmina. Brazílčan otvoril skóre zápasu a za rozhodnutého stavu môže ísť pokojne striedať. Na jeho miesto prichádza James Milner.
     
    79
    Hostia dnes schytajú na Anfield Road poriadny debakel. Dokonca niektorí fanúšikovia Arsenalu už opúšťajú štadión, čím jasne dávajú najavo svoje sklamanie.
    77. Daniel Sturridge (LIV) - 4:0
     
    77
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti si z dnešného zápas robia svoju vlastnú exhibíciu. Emre Can vyviezol loptu na súperovu polovicu, z ľavej strany centroval Mohamed Salah a milimetrovým centrom našiel hlavu osamoteného DANIELA STURRIDGEA – 4:0.
     
    76
    Georginio Wijnaldum teraz kúzlil s loptou pred pokutovým územím súpera. Následne ale aj fauloval, a tak sa k lopte dostanú aj Kanonieri, ktorým podobne ako na Stoke City zvlhol pušný prach.
     
    75
    Hostia sa teraz snažili presadiť po ľavej strane. Center mal smerovať na Oliviera Girouda, no loptu bezpečne chytá do svojich rukavíc mladý brankár Loris Karius.
     
    74
    Viac ako 53-tisíc divákov na Anfield Road potleskom vyprevádza z ihriska Sadia Maného. Senegalčan predviedol ďalší vydarený výkon a na záverečnú štvrťhodinu ho nahradí Daniel Sturridge.
     
    73
    So všetkou úctou, Rob Holding je dnes jedným z najhorších hráčov na ihrisku. Teraz si loptu nespracoval ideálne a následne ostro fauloval Jordana Hendersona. Za žltú kartu môže byť rád.
     
    72
    Po krátkom ošetrovaní mali domáci výhodu priameho kopu. Jordan Henderson hľadal svojim pasom Dejana Lovrena, no chorvátsky obranca sa k hlavičke nedostal.
     
    71
    Na trávniku sa teraz nehrá, pretože bude musieť byť ošetrovaný Alberto Moreno. Krajný obranca domácich The Reds bol faulovaný približne 30 metrov od brány, kde ho poslal k zemi Francis Coquelin.
     
    70
    Ešteže je Héctor Bellerín taký rýchly. Po pase Mohameda Salaha sa cez Roba Holdina presadil vynikajúci Sadio Mané. Jeho strelecký pokus smeroval po zákroku Petra Čecha do brány, no spomínaný španielsky obranca loptu odkopol spred bránkovej čiary.
     
    69
    Po dlhšom čase sa dostali do nádejnej pozície aj hostia. Mesut Özil centroval do šestnástky, Olivier Giroud sklepol loptu pre Alexandra Lacazetta, no francúzsky útočník svojim volejom minul bránu.
     
    68
    Georginio Wijnaldum posielal loptu do pokutového územia z pravej strany. Hľadal Mohameda Salaha, no pred strelcom tretieho gólu odvrátil loptu do bezpečia Laurent Koscielny
     
    66
    Domáci sa dostali do ďalšieho rýchleho brejku. Sadio Mané si hodil loptu okolo Roba Holdinga, snažil sa odcentrovať do šestnástky, no našiel len pripraveného Petra Čecha.
     
    65
    Teraz sledujeme trošku rozháraný úsek hry. V strede poľa je množstvo nepresností, čo nevyhovuje najmä Arsenalu. Navyše, jeho akcia končí, keďže Héctor Bellerín bol v ofsajde.
     
    64
    Futbalisti Liverpoolu teraz dobre napádali rozohrávku svojho súpera. Ten chyboval, čo poriadne rozčúlilo aj Arsèna Wengera. Zdá sa, že jeho tím prehrá druhý zápas v rade.
     
    63
    Mohamed Salah sa opäť odpútal od Nacha Monreala, ktorý ho dnes musí mať plné zuby. Tentokrát ho ale dokázal ešte zastaviť, a tak budú domáci len vhadzovať.
     
    62
    Spomínané striedanie sú na svete. Na trávnik prichádza Alexandre Lacazette i Olivier Giroud. Naopak, pre dnešok majú na Anfield Road odpracované Alexis Sánchez a Alex Oxlade-Chamberlain.
     
    61
    K strele spoza pokutového územia teraz napriahol Emre Can, no trafil len pred ním brániaceho hráča Arsenalu. Liverpoolu kontroluje zápas a je hladný po ďalších góloch.
     
    60
    Máme za sebou hodinu hry a hosťujúci tréner rozhodne nepôsobí pozitívnym dojmom. Už ale nemá na čo čakať a možno očakávať nasadenie Oliviera Girouda alebo Alexandra Lacazetteho.
     
    58
    Mohamed Salah je dnes nezastaviteľný. Opäť sa tlačil do koncovky, no teraz ho v poslednej chvíli zastavil Nacho Monreal. Heavy metal v podaní tímu Jürgena Kloppa sa dnes ukazuje v plnej kráse.
    57. Mohamed Salah (LIV) - 3:0
     
    57
    Liverpool dal gól! V predošlom príspevku sme spomínali smrteľné brejky tímu z Anfield Road. Teraz prišiel ďalší a domáci vedú už 3:0! MOHAMED SALAH získal loptu po rohovom kope súpera, od polovice ihriska postupoval sám na bránu a tentokrát prestrelil Petra Čecha.
     
    56
    Liverpool sa obvykle trápi proti defenzívne ladeným súperom, čo bol napríklad prípad Crystalu Palace. Dnes ale môže ťažiť zo svojich smrteľných brejkov a zatiaľ zaslúžene vyhráva o dva góly.
    55. Výborný zákrok Petra Čecha pri strele Mohameda Salaha.
     
    55
    Obrovské šance na strane Liverpoolu. Nacho Monreal chyboval v rozohrávke, a tak postupoval sám na bránu z pravej strany Mohamed Salah. Strelu egyptského futbalistu vyrazil Petr Čech a následne mal šťastie, že Jordan Henderson z dorážky minul bránu.
     
    54
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili. Následne sa na druhej strane snažil založiť rýchly brejk Alex Oxlade-Chamberlain, ale dokázal ho zastaviť Alberto Moreno.
     
    53
    Priamy kop z ľavej strany zahral Mohamed Salah. V pokutovom území našiel hlavu Emreho Cana, no nemecký reprezentant minul bránu. Lopta však bola ešte tečovaná, a tak je tu tretí roh Liverpoolu.
     
    52
    Rob Holding teraz chcel udržať loptu v hre, čo sa mu aj podarilo. Následne sa však dostal do problémov a napokon hlavný rozhodca píska jeho faul na Sadia Maného.
     
    51
    Hostia majú územnú prevahu v druhom dejstve, ale Loris Karius stále nemusel zasahovať. Kanonieri síce dvakrát vystrelili, no jeden pokus mieril vedľa brány a druhý bol zrazený.
     
    50
    Joël Matip rozohral priamy kop len prihrávkou na brankára Lorisa Kariusa. Ten sa poriadne zahrával s ohňom, no našťastie pre domácich jeho kiks nepotrestal Danny Welbeck. Réžia si okamžite vyberá na tribúne sediaceho Simona Mignoleta.
     
    49
    Alexis Sánchez sa teraz šikovne zbavil pred šestnástkou súpera Jordana Hendersona. Následne napriahol k strele, ale trafil len Joea Gomeza. Medzitým vidíme ďalšiu žltú kartu, ktorej adresátom je Mesut Özil.
     
    48
    Tentokrát sa dostali pred pokutové územie súpera domáci futbalisti. Emre Can z pravej strany dokázal odcentrovať cez Nacha Monreala, no loptu upratal do bezpečia Laurent Koscielny.
     
    47
    Arsenal začal druhý polčas o niečo aktívnejšie. K streleckému pokusu sa dostal Mesut Özil, no po jeho strele ľavačkou bude nasledovať len odkop od brány Lorisa Kariusa.
     
    46
    Arsène Wenger reagoval na nepriaznivý vývoj zápasu jedným striedaním. Na trávnik prichádza Francis Coquelin, ktorý vymenil waleského reprezentanta Aarona Ramseyho.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného stretnutia máme za sebou. Liverpool bol v ňom jasne lepším mužstvom a zaslúžene vedie 2:0. Gólový účet stretnutia mohol už Mohamed Salah, no jeho tutovku zneškodnil Petr Čech. Ten však následne už nestačil na presnú hlavičku Roberta Firmina a takisto bol bezmocný aj pri peknom zakončení Sadia Maného. Arsenal v prvom polčase nevystrelil na bránu, a tak logicky nemohol skórovať. Na Anfield Road vyhral naposledy v roku 2012, no teraz to na ďalší triumf nevyzerá.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+2
    Liverpool kontroluje záver prvého polčasu. Kvarteto obrancov si teraz vymieňalo loptu na polovici ihriska a snažilo sa naťahovať čas. Ich kombináciu síce zachytil Mesut Özil, ale následne sa nepresadil.
     
    45+1
    Granit Xhaka išiel teraz až príliš ostro do súboja s Emrem Canom. Švajčiar by mal podobné zákroky dobre zvážiť, keďže pred pár minútami dostal žltú kartu a mohol by byť vylúčený.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať ešte dve minúty.
     
    44
    Prvý polčas sa pomaly chýli k svojmu záveru. Pri lopte opäť zostanú domáci futbalisti z mesta Beatles, keďže postranný rozhodca avizuje ofsajd Alexisa Sáncheza.
     
    43
    Arsenal nebude môcť pokračovať vo svojej zvýšenej aktivite, ktorá nastala po druhom inkasovanom góle. Georginio Wijnaldum bol totiž faulovaný Granitom Xhakom.
     
    42
    Po rohovom kope sa hostia dostali do zakončenia. V prehustenej šestnástke vystrelil nemecký špilmacher Mesut Özil, ale trafil len jedného z brániacich hráčov Liverpoolu.
     
    41
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu ešte kartovo potrestal Granit Xhaku. Je to ešte zo situácie spred druhého gólu Liverpoolu, keď sa Švajčiar neúspešne snažil zastaviť rýchly brejk.
    40. Sadio Mané (LIV) - 2:0
     
    40
    Liverpool dal gól! Domáci futbalisti predviedli fantastický rýchly brejk. Po osi Emre Can, Georginio Wijnaldum a Roberto Firmino sa dostala lopta k výborne hrajúcemu SADIOVI MANÉMU. Ten sa na ľavej strane pohral s Robom Holdingom a strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal Petra Čecha.
     
    38
    Pre Arsenal sa teraz črtala dobrá šanca na strelenie gólu, no prečíslenie hostia príliš dobre nezvládli. Napokon ich akciu končí až nedovolený zákrok Dannyho Welbecka.
     
    37
    Hostia mali teraz výhodu priameho kopu, no v krátkom časovom slede sa píska tretie postavenie mimo hry. Zápas je teraz trošku rozkúskovaný, no domácim fanúšikom to zjavne neprekáža.
     
    36
    Vzrušenie na štadióne Anfield Road bolo zbytočné. Mohamed Salah si síce nabehol na kolmú prihrávku za obrannú líniu súpera, no takisto ako na druhej strane Sánchez bol v ofsajde.
     
    35
    Po zranení sa v základnej zostave hostí objavil aj útočník Alexis Sánchez, no tentokrát vo svojej akcii pokračovať nemôže. V momente prihrávky sa totiž ocitol v tesnom ofsajde.
     
    34
    Domáci futbalisti sa po rohovom kope nepresadili. Z druhej vlny to skúšal jeden z hráčov v červenom drese, no jeho pokus neprišiel až k skúsenému českému brankárovi.
     
    33
    Domáci futbalisti budú zahrávať rohový kop. Po centri Jordana Hendersona sa síce lopty zmocnil Granit Xhaka, ale zbytočne sa hral s loptou vo vlastnej šestnástke. Takmer ho o ňu pripravil Mohamed Salah.
     
    32
    Liverpool sa teraz dostal do dobrej streleckej pozície. Z ľavej strany vystrelil aktívny Senegalčan Sadio Mané, no tesne minul bránu Petra Čecha. Arsenal mal teraz šťastie.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu dnešného duelu. Liverpool je zatiaľ jasne aktívnejší a smeruje za druhým víťazstvom v tejto sezóne. Do konca zápasu ale zostáva veľmi veľa času.
     
    29
    Sadio Mané vymyslel kolmicu do voľného priestoru na Alberta Morena, Španiel jeho úmysel pochopil, avšak loptu na hracej ploche už nezastihol.
     
    28
    Jordan Henderson roztiahol hru doprava na Joea Gomeza, na jeho center ale nemal maličký Mohamed Salah žiaden nárok. Egypťanove kvality sú niekde inde ako v hlavičkových súbojoch.
     
    27
    Tribúny Anfield Roadu dnes po druhý raz explodovali gólovou radosťou, zakončujúci Mohamed Salah však bol v tomto prípade v momente prihrávky Emreho Cana v ofsajdovom postavení.
     
    26
    Alexis Sánchez si počínal nedovolene v strede poľa proti Dejanovi Lovrenovi a hoci sa to Dannymu Welbeckovi nepáči, Martin Atkinson prisudzuje loptu hráčom Liverpoolu.
     
    25
    Mohamed Salah získal loptu od Héctora Bellerína, nakopol svoje motory, vycvičil Nacha Monreala, Petr Čech však znova potvrdil svoje kvality.
     
    24
    Arsenal sa ale ani po štandardnej situácii zo zaujímavej pozície k priamemu ohrozeniu brány Lorisa Kariusa nedostal a loptu tak má Laurent Koscielny.
     
    23
    Martin Atkinson si ďalej robí poriadky na ihrisku. Tentokrát za zákrok zozadu na rozbehnutého Aarona Ramseyho trestá žltou kartou Joea Gomeza.
     
    22
    Zápas má obrovské tempo, obe mužstvá hrajú s veľkým nasadením. Danny Welbeck to však teraz v súboji s Albertom Morenom prehnal, za čo vidí žltú kartu.
     
    21
    Alex-Oxlade Chamberlain si narazil s Dannym Welbeckom, vnikol do pokutového územia, cez Dejana Lovrena sa však do koncovky už nepretlačil.
     
    20
    Po 20 minútach hry si do štatistík zapisujeme prvú žltú kartu zápasu, keď Dejan Lovren nešetrne zasiahol útočníka Arsenalu Dannyho Welbecka.
     
    19
    Liverpool v doterajšom priebehu zatiaľ absolútne dominuje, naopak, hráči Arsenalu sa zatiaľ len hľadajú. Absolútne stratený je však Mesut Özil. Po Nemcovej chybe sa dostal do obrovskej príležitosti Jordan Henderson, zoči-voči Čechovi však bránu tesne minul!
     
    18
    Héctor Belerín pomerne poľahky prešiel cez Joea Gomeza, následne však narazil na stenu s menom Joël Matip a do útoku tak vyrážajú znova The Reds.
    17. Roberto Firmino (LIV) - 1:0
     
    17
    Liverpool dal gól! Tlak domáceho tímu sa zvyšoval každou minútou, po nevydarenom rohovom kope zostali pred bránou Petra Čecha, lopta sa vrátila do pokutévho územia, kde si našla hlavu ROBERTA FIRMINA, a ten zakončil milimetrovo presne!
     
    16
    Sadio Mané si narazil s Georginiom Wijnaldumom, pokúsil sa odcentrovať cez Laurenta Koscielneho, kapitán Kanonierov zráža loptu na rohový kop.
     
    15
    Alexis Sánchez vymýšľal zaujímavú kolmicu na Héctora Bellerína, do cesty sa však lopte postavil dobre pozične pracujúci Joël Matip.
     
    14
    Liverpool to dnes bude pravdepodobne skúšať dlhými loptami na rýchlonohých Maného so Salahom. Tentokrát mal Rob Holding menšie problémy so Sadiom Maném, avšak pre Londýnčanov všetko dobre dopadlo.
     
    13
    Danny Welbeck zviedol šprintérsky súboj s Joeom Gomezom, ktorý vďaka dobrej práci telom zvládol lepšie talentovaný obranca Liverpoolu, a tak môže Loris Karius odkopávať od vlastnej brány.
     
    12
    Po ostrom súboji v strede poľa chce Georginio Wijnaldum vyslať do samostatného úniku Sadia Maného, loptu pred Senegalčanom ale zastavil Rob Holding.
     
    11
    Jordan Henderson znova posielal vysokú lpoptu do trošku rozhodenej obrany súpera, Rob Holding pomohol Petrovi Čechovi so spracovaním a hru upokojuje.
    10. Obrovská šanca Mohameda Salaha zostala nevyužitá.
     
    10
    Neuveriteľné, čo teraz chytil Petr Čech! Emre Can si vymenil loptu s Robertom Firminom a následne naservíroval loptu ako na zlatom podnose Mohamedovi Salahovi, proti ktorému ale fantasticky zasiahol gólman Arsenalu!
     
    9
    Liverpool začína mať stále väčšiu územnú prevahu. Emre Can si prebral prihrávku od Joea Gomeza, jeho oblúčik na Mohameda Salaha bol však trošku razantnejší, ako by Egypťan potreboval.
     
    8
    Jordan Henderson sa pokúsil vrátiť odrazenú loptu do poktuového územia, proti Georiginiovi Wijnaldumovi ale dobre zapracoval Rob Holding.
     
    7
    Prvá veľká príležitosť zápasu! Dobre zapracoval Alexis Sánchez, odovzdal loptu Dannymu Welbeckovi, ktorý si loptu prikryl, no namieril len nad bránu Lorisa Kariusa.
     
    6
    Kanonieri prešli do rýchleho protiútoku, tam si ale ofenzívni hráči hostí vôbec nerozumeli a Alexis Sánchez sa už k lopte dostať nedokázal.
     
    5
    Sadio Mané vyzval na center už z hranice bránkovej čiary Mohameda Salaha, ten ešte defenzíva Arsenalu odvrátila, Emre Can následne namieril loptu vysoko mimo brány Petra Čecha.
     
    4
    Zatiaľ sledujeme veľmi opatrný úvod z oboch strán, Liverpool vyčkáva na chybu svojho súpera, ktorý má zase zatiaľ loptu viac na svojich kopačkách.
     
    3
    Arsenal to na rozdiel od svojho súpera skúsil po zemi, avšak Aaron Ramsey mal na hranici šestnástky Liverpoolu problém so spracovaním lopty, a tak mu ju Joël Matip odkopol až k Petrovi Čechovi.
     
    2
    Do pokutového územia Arsenalu už mierila aj prvá vysoká lopta, vo vzdušnom súboji ale úspešne zapracoval Laurent Koscielny proti Robertovi Firminovi.
     
    1
    Stretnutie začalo rozohrávkou hosťujúceho Arsenalu, Londýnčania však okamžite prišli o loptu, a tak sa niečo pokúsia vymyslieť The Reds.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Karius – Joe Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can, Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané.
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Milner, Klavan, Grujić, Alexander-Arnold, Solanke.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Ramsey, Xhaka, Oxlade-Chamberlain – Özil, Alexis Sánchez – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Giroud, Walcott, Mustafi, Kolašinac, Coquelin.

    Rozhodca: Martin Atkinson.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Anglická Premier League má počas tohto víkendu na programe zápasy 3. kola. Jeho súčasťou sú aj dva londýnsko-liverpoolske súboje. Jeden z nich, Chelsea-Everton, už máme za sebou. Ešte väčšiu pozornosť však púta šláger medzi Liverpoolom FC a Arsenalom FC. Tento zápas má výkop naplánovaný na 17:00.

    LIVERPOOL FC

    Fanúšikovia liverpoolskeho FC sa po niekoľkých nie príliš výrazných sezónach v tej vlaňajšej konečne dočkali viditeľného zlepšenia. The Reds totiž v priebehu celého ročníka predvádzali kvalitný futbal, ktorý im v závere stačil na štvrté miesto a účasť v play-off Ligy majstrov. Zverenci Jürgena Kloppa to napokon cez nemecký Hoffenheim dotiahli až do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. Po pomerne úspešnej sezóne nenastal na Anfield Road príliš veľký pohyb. Za zmienku stoja len odchody skúseného Lucasa Leivu a talentovaného Kevina Stewarta. Opačným smerom putovali Mohamed Salah, Dominic Solanke a Andrew Robertson. Liverpool absolvoval mimoriadne tvrdú prípravu na novú sezónu, keď odohral až deväť prípravných duelov väčšinou so súpermi zvučného mena. Jürgen Klopp, ale aj fanúšikovia The Reds mohli vstupovať do ročníka 2017/2018 vo veľkej pohode, keďže ich tím v prípravných dueloch ani raz neprehral. Potom však prišlo úvodné kolo ligovej súťaže a šokujúca remíza na ihrisku Watfordu 3:3. Minulý týždeň si Liverpoolčania čiastočne napravili chuť po najtesnejšom triumfe nad Crystal Palace. Jürgena Kloppa trápi zdravotný stav Adama Lallanu, ktorý mu bude chýbať ešte niekoľko týždňov. Pridali sa k tomu aj ťažkosti Nathaniela Clynea a nejasná situácia okolo Philippeho Coutinha. Brazílčana oficiálne trápia bolesti chrbta, no britské a španielske médiá naďalej špekulujú o jeho presune do FC Barcelona.

    ARSENAL FC

    Arsenalu to ani v minulej sezóne s útokom na titul nevyšlo, ba čo viac, po prvý raz po 21 rokoch skončili The Gunners mimo TOP 4 a nekvalifikovali sa tak do skupinovej fázy Ligy majstrov. To vyvolalo veľkú vlnu kritiky smerom nielen ku koučovi Arsèneovi Wengerovi, ale aj funkcionárom klubu. Fanúšikovia žiadali odchod skúseného manažéra a príchod niekoľkých zvučných posíl. Vedenie vyslyšalo volanie sympatizantov klubu len čiastočne. Na jednej strane Wenger dostal novú zmluvu na ďalšie dva roky, na druhej strane sa však Londýnčanom podarilo do svojich radov získať topkanoniera z francúzskeho Lyonu Alexandrea Lacazettea. Okrem neho si fanúšikovia The Gunners sľubujú veľa aj od obrancu Seada Kolašinaca. Naopak, definitívne zbohom Emirates Stadium dali Wojciech Szczesny a Gabriel Paulista. Okrem toho sa v posledných hodinách v médiách začína špekulovať aj o odchode Shkodrana Mustafiho do Interu Miláno. V príprave Kanonieri odohrali šesť stretnutí, pričom si pripísali štyri víťazstvá a dve prehry. Do novej sezóny vstúpili najskôr ziskom Community Shield, keď zdolali po pokutových kopoch konkurenčnú Chelsea 2:1. Následne v Premier League zaznamenali úspešný vstup v divokom zápase s Leicestrom City po výsledku 4:3, aby následne napriek absolútne dominantnému výkonu šokujúco podľahli Stoke City 1:0.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH DUELOV:

    Liverpool – Arsenal 3:1
    Arsenal – Liverpool 3:4
    Liverpool – Arsenal 3:3
    Arsenal – Liverpool 0:0
    Arsenal – Liverpool 4:1
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Jakub Kocourek

    Góly: 17. Firmino, 40. Mané, 57. M. Salah, 77. Sturridge

    Karty:   20. Lovren (LIV), 23. Joe. Gomez (LIV) – 22. Welbeck (ARS), 41. Xhaka (ARS), 49. Özil (ARS), 73. Holding (ARS)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 10:0. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 6:9.
    Liverpool FC: Karius – Joe. Gomez, Matip, Lovren, A. Moreno – Can (84. Grujić), Henderson (C), Wijnaldum – M. Salah, Firmino (80. Milner), Mané (74. Sturridge).
    Náhradníci: D. Ward – Sturridge, Milner, Klavan, Grujić, Alexander-Arnold, Solanke.

    Arsenal FC: Čech – Holding, Koscielny (C), Monreal – Bellerín, Ramsey (46. Coquelin), Xhaka, Oxlade-Chamberlain (62. A. Lacazette) – Özil, Alexis Sánchez (62. Giroud) – Welbeck.
    Náhradníci: Ospina – A. Lacazette, Giroud, Walcott, Mustafi, Kolašinac, Coquelin.

    Rozhodca: Martin Atkinson

    Diváci: 53 206