Chelsea – Everton 2:0 (kon.) | West Bromwich – Stoke City 1:1 (kon.) | Liverpool – Arsenal 4:0 (kon.)
Tottenham – Burnley 1:1 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
Everton FC
Nedeľa 27.08.2017, 14:30 • Stamford Bridge, London • Anglická Premier League • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu z anglickej Premier League. Jej 3. kolo ponúka niekoľko zaujímavých duelov. Spoločne sa zameriame na súboj úradujúceho šampióna Chelsea FC proti Evertonu FC. Stretnutie sa začína o 14:30.

    CHELSEA FC

    Chelsea síce nevstúpila do uplynulej sezóny úplne ideálne, po prehre v derby s Arsenalom v 6. kole sa však Conteho stroj rozbehol natoľko, až dokráčal k majstrovskému titulu. Londýnsky veľkoklub tak do tohto ročníka vstupuje v pozícii obhajcu. Počas leta nastal na Stamford Bridge veľký pohyb. Okrem iných odišli dve veľké opory – srbský stredopoliar Nemanja Matić, ale aj dlhoročná ikona klubu John Terry. Opačným smerom putovali Willy Caballero, Tiemoué Bakayoko či Álvaro Morata. V rámci prípravy absolvovali The Blues len tri stretnutia, pričom zvíťaziť dokázali len v jednom z nich. Navyše, neuspeli ani boji o prvú trofej sezóny, keď v anglickom Superpohári zvanom Community Shield podľahli na penalty konkurenčnému Arsenalu 2:1. Známkou nie príliš ideálnej formy zverencov Antonia Conteho bola aj šokujúca prehra v úvodnom kole ligovej sezóny doma s Burnley 2:3, keď outsider už po prvom polčase viedol jasne 0:3. Pred týždňom si však futbalisti Chelsea trochu napravili chuť, keď vo Wembley v skvelom stretnutí porazili veľkého rivala Tottenham 1:2. Skvelým výkonom a dvoma gólmi sa v tomto zápase prezentoval Marcos Alonso. Antoniovi Contemu bude v dnešnom zápase chýbať suspendovaný Gary Cahill, ktorý si odpykáva trest ešte za vylúčenie z duelu s Burnley. Zdravotné problémy trápia Edena Hazarda, ktorý taktiež The Blues nepomôže.

    EVERTON FC

    Everton niekoľko rokov v rade patril niekam tesne za tú absolútnu špičku najvyššej anglickej súťaže. Vlani to svojimi výkonmi aj výsledkami len potvrdil, keď obsadil 7. miesto, čo mu zaručilo miestenku v predkole Európskej ligy. The Toffees sa napokon cez MFK Ružomberok a Hajduk Split prebojovali až do skupinovej fázy druhej najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže. V príprave zo štyroch stretnutí ani raz neprehrali a zaznamenali po dve víťazstvá a remízy. V prestupovom období sa Ronald Koeman musel vyrovnať najmä s odchodom dvojice Romelu Lukaku, Gerard Deulofeu. Okrem nich klub opustili napríklad Tom Cleverley, Gareth Barry či Aiden McGeady. Everton síce prišiel o superstrelca Lukakua, do Goodisonovho parku sa však vrátil „stratený syn“ Wayne Rooney. Ďalšími výraznými posilami by mali byť Sandro Ramiréz, Davy Klaasen, Jordan Pickford, Michael Keane či najčerstvejší prírastok do Koemanovej družiny Gylfi Sigurdsson. Práve Sigurdsson a Rooney na seba výrazne v posledných dňoch upozornili. Skúsenejší Rooney najskôr ako druhý hráč v histórii Premier League pokoril hranicu 200 strelených gólov, aby o niekoľko dní na to ukončil reprezentačnú kariéru. Islanďan Sigurdsson sa zase stal najdrahším hráčom v histórii klubu z modrej časti Liverpoolu a hneď pri svojej premiére v novom tíme strelil nádherný gól z približne 50 metrov do siete Hajduku Split. Everton v úvodných dvoch ligových stretnutiach sezóny 2017/2018 získal slušné štyri body. Najskôr zdolal najtesnejším rozdielom Stoke City, aby následne pomerne nešťastne remizoval s Manchestrom City 1:1. Ronaldovi Koemanovi bude v dnešnom náročnom stretnutí na pôde úradujúceho majstra chýbať dlhodobo zranené duo Seamus Coleman, Ramiro Funes Mori. Okrem nich trápia zdravotné problémy aj Rossa Barkleyho, no a trest za červenú kartu z minulého zápasu si musí odpykať Morgan Schneiderlin. Navyše, o štarte dvojice James McCarthy, Sandro Ramiréz sa rozhodne tesne pred začiatkom duelu.

    POSLEDNÝCH PÄŤ VZÁJOMNÝCH STRETNUTÍ:

    Everton – Chelsea 0:3
    Chelsea – Everton 5:0
    Everton – Chelsea 2:0
    Chelsea – Everton 3:3
    Everton – Chelsea 3:1
     
    Úvodné zostavy:

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger – Moses, Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Pedro – Morata.
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Batshuayi, Christensen, Kenedy, Tomori, Musonda.

    Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams, Jagielka (C) – Holgate, Davies, Gueye, Baines – Rooney, G. Sigurdsson – Sandro Ramírez.
    Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Calvert-Lewin, Lennon, Lookman, Cuco Martina..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Stretnutie sa začalo rozohrávkou hostí, po nepresnom nákope smerom na Gylfiho Sigurdssona chcel zaútočiť Victor Moses, no aj ten stroskotal. Napriek tomu Chelsea môže vhadzovať na polovici súpera.
     
    2
    Registrujeme prvý nedovolený zákrok. V strede poľa sa previnil N'Golo Kanté, ktorý poslal k zemi Sandra Ramireza, a tak pri lopte budú futbalisti Evertonu.
     
    3
    Álvaro Morata zakombinoval s Marcosom Alonsom na ľavej strane a vydal sa smer brána. Španielsky útočník však trafil len do Michaela Keanea, situáciu rieši odkopom Mason Holgate.
     
    4
    Chelsea pokračuje s loptou na polovici Evertonu, Álvaro Morata znova svojim pohybom narobil problémy defenzíve Toffees, následne však teatrálne spadol v súboji s Michaelom Keaneom.
     
    5
    Mason Holgate chcel vysokou loptou nájsť pravdepodobne Waynea Rooneyho, navrátilca do dresu Evertonu však nenašiel. Vhadzovať tak môže ofenzívny bek domácich Marcos Alonso.
     
    6
    Tempo sa pomaly začína zvyšovať. Gylfi Sigurdsson zahrával štandardnú situáciu z ľavej strany. Tú ale pokazil a o pár sekúnd už mal prácu Leighton Baines s Victorom Mosesom.
     
    7
    Chelsea zvolila už od úvodu vysoký pressing, a tak sa Jordan Pickford dostal pred malou chvíľou do problémov. Bola z toho lopta pre Davida Luiza, hlavný rozhodca však prerušuje hru a prisuduje loptu Liverpoolčanom.
     
    8
    Na ľavom krídle dobre zabojoval Gylfi Sigurdsson, Islanďan však následne nepresne centroval na Sandra Ramireza, a tak loptu pre seba zobral Thibaut Courtois.
     
    9
    Zbytočne sa teraz rozčuľuje Idrissa Gueye. Stredopoliar Evertonu totiž v sklze veľmi nebezpečne zasiahol Cesca Fabregasa, a tak už pred uplynutím prvej desaťminútovky vidí žltú kartu.
     
    10
    Chelsea predviedla pohľadnú kombináciu Willian si narazil s Álvarom Moratom, bolo z toho efektné zakončenie Moratu, lopta končí nad bránou hostí.
     
    12
    Chelsea sa už dostáva do správnej prevádzovkej teploty a svojho súpera v posledných desiatkach sekúnd zatlačila pred vlastnú šestnástku.
     
    13
    O pár sekúnd neskôr ako David Luiz pálil zaujímavo aj Pedro, ten ale svoj projektil z ľavej strany nasmeroval len na tribúnu za bránou, ktorú stráži Jordan Pickford.
     
    14
    Futbalisti Evertonu sa v posledných minútach nechali zatlačiť domácimi, a tak potrebujú hru trošku upokojiť. Pracujú na tom obrancovia Toffees spoločne s Idrissom Gueyem, ktorí kombinujú v blízkosti poliaceho kruhu.
     
    15
    Mason Holgate chcel znova hľadať jedného zo svojich spoluhráčov v ofenzíve, avšak ani tento jeho dlhý nákop žiaden úspech neslávil, pri lopte sú znova The Blues.
     
    16
    Chelsea zatiaľ hru pomerne s prehľadom kontroluje a v prvej štvrťhodine svojmu súperovi nič nebezpečné nedovolila. Teraz domáci znova postupnou kombináciou hľadajú medzeru v defenzívnej formácii Evertonu.
     
    17
    Zverenci Ronalda Koemana tentokrát nedokázali vyviezť loptu ani na polovicu Chelsey, a tak sa musia znova brániť. Willian ale stroskotal na Ashleym Williamsovi.
     
    19
    Tentokrát to Londýnčania skúšali po pravej strane, kde sa na malý moment objavil Pedro, ten si ale kolmicu z hĺbky poľa neprebral a lopta tak končí u Jordana Pickforda.
     
    20
    Evertonu sa po dlhšom čase podarí usadiť na dlhší časový úsek na polovici domáceho tímu. Marcos Alonso si totiž v súboji s Tomom Daviesom pomáhal rukami.
     
    21
    Opäť sa ozvala píšťalka hlavného rozhodcu a opäť v tom mal prsty Marcos Alonso. Ten tentokrát celkom nepríjemne zasiahol Waynea Rooneyho, ktorý zostáva ležať na trávniku.
     
    22
    Rooney by mal byť v poriadku, ešte si to všetko vysvetľoval s hlavným rozhodcom. Ikona Evertonu si pravdepodobne pýtala žltú kartu pre obrancu The Blues.
     
    23
    Domáci nechali súpera kombinovať v blízkosti vlastného pokutoévho územia, tam ale Tom Davies spravil veľkú chybu. Chelsea ale šancu na prečíslenie 4 na 3 vôbec nezvládla, keď všetko vyriešil Leighton Baines.
     
    24
    Nachádzame sa už v druhej polovici prvého polčasu. Everton toho zatiaľ veľa nepredviedol, keď mu robí problém už zakladanie útočných akcií. Stredová formácia Chelsea naopak pracuje zatiaľ veľmi dobre.
     
    25
    Cesar Azpilicueta prestrčil loptu doprava na Victora Mosesa, ten odcentroval, Álvaro Morata sa ale do zakončenia nedostal, keď loptu odvrátil na rohový kop kapitán Phil Jagielka.
     
    26
    Cesc Fàbregas to skúšal nacvičeným signálom cez Marcosa Alonso, tento úmysel ale domácim absolútne nevyšiel, a tak Londýnčania loptu strácajú.
     
    27
    Chelsea dala gól!
    Domáci sa ujímajú zaslúženého vedenia, gól v sieti Pickforda už doslova visel na vlásku. CESC FÀBREGAS si ukážkovým spôsobom narazil s Álvarom Moratom, predral sa cez Ashleyho Williamsa a trafil to úplne presne!
    27. Cesc Fàbregas (CHE) - 1:0
     
    28
    Chelsea v úvodnej polhodine tohto stretnutia absolútne dominuje. Naopak, Everton si gól vo vlastnej sieti doslova pýtal, keď najmä na súperovej polovici nepredviedol vôbec nič.
     
    30
    Hostia sa navyše trápia a pri zakladaní kombinácie. Ako sa to nemá robiť teraz predviedla dvojica Jordan Pickford, Mason Holgate, keď po výkope gólmana Toffees mladému obrancovi lopta ušla za postrannú čiaru.
     
    31
    Pedro zviedol na ľavom krídle osobný súboj s Philom Jagielkom. Táto konforntácia dvoch mimoriadne skúsených futbalistov vyznel lepšie pre kapitána Evertonu.
     
    32
    Wayne Rooney chcel napodobniť na opačnej strane Pedra, o neho sa zase postaral Marcos Alonso. Najlepší strelec v histórii anglickej reprezentácie však každopádne ukázal skvelú prácu s loptou.
     
    33
    Gylfi Sigurdsson sa predral k lopte na osi ihriska, narovnal si loptu na ľavačku, no tento kvalitný islandský strelec netrafil loptu tak, ako by si predstavoval a tá tak končí len vedľa brány Thibauta Courtoisa.
     
    34
    Ofenzívni hráči Evertonu sa začínajú prebúdzať. Sandro Ramírez si prekne pokryl loptu proti presile súperov, zastaviť ho musel nedovoleným zákrokom až Marcos Alonso.
     
    35
    Štandardné situácie ale hosťom zatiaľ absolútne nevychádzajú. Po odrazenej lopte sa nepríjemne zrazili Idrissa Gueye s Willianom a na ihrisku už vidíme lekárske tímy oboch mužstiev.
     
    36
    Obaja hráči z predchádzajpceho inkriminovaného momentu budú môcť pokračovať v hre, ani u Gueyeho, ani u Williana to nevyzerá na nič vážne. Znova tak hráme v plnom počte na oboch stranách.
     
    37
    Marcos Alonso si vypýtal loptu na ľavé krídlo, tá však N'Golovi Kantému vôbec nevyšla, a tak vhadzovať bude krajný bek Evertonu Mason Holgate.
     
    38
    Cesc Fàbregas hrá dnes zatiaľ veľmi dobrý zápas. Tentokrát to skúšal vtipným oblúčikom na Pedra, avšak loptu pred pokutovým územím zastavil Michael Keane. Následne vyšla na zmar aj snaha Williana.
     
    39
    Veľmi nevýrazný výkon zatiaľ podáva Sandro Ramírez. Ten to proti defenzívnym hráčom domáceho tímu skúšal už niekoľkokrát individuálne, vždy však stroskotal buď na Antoniovi Rüdigerovi alebo Davidovi Luizovi.
     
    40
    Chelsea dala gól!
    Päť minút pred koncom prvého polčasu navyšuje úradujúci majster svoje vedenie. V defenzíve Evertonu znova vznikli zbytočné zmätky po odrazenej lopte, čo na center využil César Azpilicueta, do vzduchu sa ideálne zavesil ÁLVARO MORATA a po druhýkrát prekonáva Jordana Pickforda!
    40. Álvaro Morata (CHE) - 2:0
     
    42
    Okamžite po rozohratí sa Everton pokúsil zaútočiť, avšak aj táto akcia Leightona Bainesa len potvrdila dnešnú bezzubosť Liverpoolčanov.
     
    43
    O niekoľko sekúnd neskôr mal Baines už prácu v defenzíve, Victor Moses cez neho síce odcentroval, tentokrát však loptu bez väčších problémov skryl Jordan Pickford.
     
    44
    Everton dnes podáva mimoriadne ospalý výkon. Hra hostí je pomalá už od obrannej formácie, čo využíva na úspešný ofenzívny prienik Álvaro Morata. Ten teraz spoločne s Willianom donútil Michaela Keanea odkopnúť loptu len do autu.
     
    45
    Gylfi Sigurdsson sa snaží rozpohybovať ofenzívu svojho tímu, z ľavej strany si prebehol na pravú, jeho prudký center ale odvrátil do bezpečia Antonio Rüdiger.
     
    45
    V prvom polčase sa budú nadstavovať dve minúty.
     
    45+1
    Veľkú frustráciu z výkonu svojho mužstva teraz zbytočným faulom na polovici súpera v nič neriešiacom súboji potvrdil aj Wayne Rooney. Vyzerá to tak, že Ronald Koeman bude mať svojim zverencom čo povedať.
     
    45+2
    No a prvý polčas nám uzaverl znova frustrovaný Wayne Rooney. Tentokrát si to odskákal David Luiz, ktorý sa ocitol na zemi v blízkosti vlastného pokutového územia.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas stretnutia Chelsea FC s Evertonom FC máme za sebou. Niesol sa v znamení absolútnej dominancie domáceho tímu. Ten svojmu súperovi vôbec nič nedovolil a sám bol mimoriadne efektívny. Zverenci trénera Antonia Conteho totiž po góloch Cesca Fàbregasa a Álvara Moratu vedú 2:0 a bezpečne kráča za troma bodmi. Ak chce Everton z tohto zápasu získať aspoň nejaký bod, bude musieť poriadne pridať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Ronald Koeman potrebuje okamžite reagovať na nepriaznivý priebeh zápasu, a tak hneď od úvodu do druhého polčasu robí zmenu vo svojej stredovej fomrácii. Na ihrisku už neregistrujeme Toma Daviesa, ktorého nahradil Bosniak Muhamed Bešić.
     
    47
    Tak, ako Chelsea prvý polčas skončila, tak ten druhý začala. Okamžite sa do šance pretlačil cez Masona Holgatea Pedro, vybojoval len rohový kop. Po tejto štandardnej situácii však žiadne ohrozenie brány The Toffees neprišlo.
     
    48
    Už o niekoľko desiatok sekúnd neskôr sa však musel mať Jordan Pickford na pozore, keď napokon len kontroloval očami nie príliš vydarený obstrel Pedra. Lopta z ľavačky Španiela skončila vedľa pravej žrde brány Jordana Pickforda.
     
    49
    Thibaut Courtois naďalej čaká na svoj prvý zákrok a tak aspoň po prihrávke od Antonia Rüdigera pomáha svojim spoluhráčom so zakladaním ďalšej akcie.
     
    50
    The Blues spravili veľmi ojedinelú chybu v strede poľa, lopta sa cez Gylfiho Sigurdssona dostala až k Sandrovi Ramírezovi. Španielovi ale zakončenie absolútne nevyšlo. Aj keby lopta prešla cez Rüdigera mierila by niekoľko metrov vedľa brány domácich.
     
    51
    Veľké trápenie potvrdil Sandro Ramírez aj o niekoľko sekúnd neskôr, keď mu ľahká prihrávka do strany školácky ušla mimo ihriska, a tak je z toho vhadzovanie pre domáci celok.
     
    52
    N'Golo Kanté má v strede záložnej formácie Chelsey iné úlohy ako zakladať útočné akcie, a tak "francúzska stena" teraz pri pokuse o ofenzívny prienik stroskotala na Idrissovi Gueyem.
     
    53
    Chelsea sa už v druhom polčase pravdepodobne nikam ponáhľať nebude, keď v ďalšej akcii sa lopta cek Kantého a Rüdigera znova dostala až k Thibautovi Courtoisovi.
     
    54
    Po ďalšej pomalej rozohrávke Londýnčanov zrýchlil hru Victor Moses narážačkou s Césarom Azpilicuetom, svojim zakončením z ťažkého uhla trafil len bočnú sieť.
     
    55
    O pár sekúnd kombinovali zase Willian s Pedrom, brazílsko-španielska spolupráca však v tomto prípade neskončila ani len zakončením na bránu súpera.
     
    56
    Ofenzívni hráči favorizovaného domáceho tímu robia svojim pohybom defenzíve Evertonu obrovské problémy. Tentokrát sa o tom presvedčil aj Michael Keane, ktorý mal s odprataním lopty pred Álvarom Moratom obrovské problémy.
     
    57
    Ďalším obrovským rozdielom medzi dnešnými dvoma súpermi je zakladanie akcií. Nový muž na ihrisku Muhamad Bešić síce prešiel cez Williana, následne však poslal loptu na polovicu domácich do územia nikoho.
     
    58
    Tlak na bránu Jordana Pickforda sa každou minútou zvyšuje. Victor Moses vyzval na prízemný center Césara Azpilicuetu, lopta preletela celou šírkou pokutového územia a po teči jedného z hráčov hostí z toho bude ďalší rohový kop The Blues.
     
    59
    Domáce mužstvo rozohralo tútto štandardnú situáciu nakrátko, vznikla z toho nebezpečná koncovka Pedra, ktorý ale svojou pravačkou trafil tesne vedľa ľavej žrde brány Pickforda.
     
    60
    Práve v momente, keď uplynula hodina hry, Álvaro Morata krásne spracoval loptu pre Victora Mosesa, ten sa rútil sám proti Jordanovi Pickfordovi, no koncovka mu vôbec nevyšla, keď namieril len do gólmana Evertonu.
    60. Pedro (CHE)
     
    61
    Po dlhšom čase sme videli aj center do pokutového územia, ktorému kraľuje Thibaut Courtois, domáci brankár sa bez najmenších problémoch po chvíľach nudy aspoň na pár sekúnd pozdravil s loptou.
     
    62
    Sandro Ramírez sa v anglickej Premier League stále len hľadá. Dnešný zápas mu absolútne nevyšiel, a tak v tomto momente už prepúšťa miesto Dominicovi Calvertovi-Lewinovi.
     
    63
    Striedajúci Dominic Calvert-Lewin sa chcel okamžite zapojiť do hry, previnil sa však proti pravidlám, a tak musí loptu prepustiť Thibautovi Courtoisovi.
     
    64
    Chelsea zrýchlila hru po svojej ľavej strane cez Marcosa Alonsa, hrdinovi minulotýždňového derby s Tottenhamom však tentokrát lopta pri pokuse o center z prvej vôbec neposlúchala.
     
    65
    David Luiz skvelo predvídal hru, vyviezol loptu spred vlastnej šestnástky, odovzdal ju Victorovi Mosesovi, ktorý ju posunul do stredu na Cesca Fàbregasa. Španielov center ale nenašiel hlavu Álvara Moratu.
     
    66
    Pedro si veľmi šikovne prikryl loptu proti Muhamadovi Bešićovi a navyše si v súboji pri ľavej postrannej čiare vypýtal od bosnianskeho futbalistu faul.
     
    67
    Nachádzame sa v poslednej štvrtine riadneho hracieho času a treba povedať, že zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sa Evertonu podarilo zvrátiť nepriaznivý stav stretnutia.
     
    68
    César Azpilicueta skúsil netradične vysokou nakopnutou loptou nájsť Álvara Moratu, avšak jeho snaha vyšla navnivoč, keď španielskeho strelca prikryl Michael Keane.
     
    69
    Chelsea to ale neodradilo od ďalšieho útočenia, domáci mali k dispozícii rohový kop, po ktorom mimoriadne nevydarene z voleja pálil César Azpilicueta.
     
    70
    Vznikol z toho rýchly protiútok Evertonu, avšak mizériu liverpoolskeho celku podčiarkol veľmi nevydarenou strelou z prvej po priťuknutí od Gylfiho Sigurdssona Wayne Rooney.
     
    71
    Wayne Rooney dnes pôsobí mimoriadne frustrovane. Už po niekoľkž raz sa dal do debaty s hlavným rozhodcom, ktorý ho za to "odmenil" žltou kartou.
     
    72
    Gylfi Sigurdsson predviedol proti presile súperov kvalitný prvý dotyk, posunul loptu doľava na Dominica Calverta-Lewina, jeho center bol však čerešničkou pre Antonia Rüdigera, ktorý všetko rieši rezolútnym odkopom.
     
    73
    Phil Jagielka síce dobre zatlačil na Williana, avšak rozohrávka jeho spoluhráčov je až príliš pomalá a bez prekvapenia, a tak to defenzíva Chelsey opäť bez väčších problémov zvládla.
     
    74
    O pár sekúnd to skúsil individuálne Wayne Rooney, avšak jeho snaha vyšla na zmar, keďže pred vlastným pokutovým územím dobre zapracoval David Luiz.
     
    75
    Pedro dnes na ľavom krídle ofenzívy Chelsea odohral veľmi dobré stretnutie a spokojne za potlesku tribún odchádza na lavičku. Na jeho miesto prichádza predsezónna posila Tiemoué Bakayoko.
     
    76
    Ďalším hráčom, ktorý neodíde z tohto zápasu bez žltej karty, je domáci Victor Moses, ktorý nepríjemne zasiahol Muhamada Bešića.
     
    77
    Marcos Alonso je aj dnes na ľavej strane formácie domácich veľmi aktívny, tentokrát ale jeho center do pokutového územia našiel len rukavice Jordana Pickforda.
     
    78
    Krátko po príchode Tiemoué Bakayoka strieda Antonio Conte znova. Tentokrát namiesto Álvara Moratu, ktorý dnes odviedol kus skvelej roboty pre svoj tím, posiela na ihrisko Michyho Batshuayiho.
     
    79
    Antonio Rüdiger sa vydal na netradičný ofenzívny výlet, čo svedčí o veľkom sebavedomí hráčov Chelsea. Obranca domácich sa však v blízkosti pokutového územia súpera previnil nedovoleným zákrokom, a tak sa jeho snaha končí.
     
    80
    O pár sekúnd neskôr pálil pomerne zaujímavo Tiemoué Bakayoko, jeho strelu zrazil Leighton Baines, tá však zostala v hre a na opačnej strane sa po zákroku od Davida Luiza ocitol na zemi Dominic Calvert-Lewin.
     
    81
    Zaujímavý moment. Po ďalšej nevydarenej štandardnej situácii v podaní hostí sa odrazená lopta dostala k Ashleymu Williamsovi, ktorý napriek nie príliš výhodnej pozícii trochu vystrašil Thibauta Courtoisa.
     
    82
    Do pokutového územia Evertonu teraz lieta jeden center za druhým, defenzíva Toffees odvrátila pokusy Marcosa Alonsa aj Césara Azpilicuetu.
     
    83
    Ronald Koeman už vrhá všetky sily do útoku. Z ihriska totiž sťahuje kapitána Phila Jagielku, na ktorého miesto posiela rýchlonohého Aarona Lennona.
     
    84
    Aaron Lennon sa okamžite zapojil do hry, keď zakombinoval s Masonom Holgateom, jeho center sa končí rohovým kopom v prospech hostí.
     
    85
    Štandardná situácia The Toffees síce znova nevyšla, zostali však v blízkosti brány súpera. K ďalšiemu centru sa odhodlal Gylfi Sigurdsson, na loptu si vyskočil Ashley Williams, avšak loptu svojou hlavou nenasmeroval na bránu Thibauta Courtoisa.
    85. Ashley Williams (EVE)
     
    86
    Chelsea chcela rýchlo zaútočiť, Willian bol už v pokutovom území, no so streleckým pokusom váhal, napokon je z toho po zrazenom centri Marcosa Alonsa aspoň rohový kop pre The Blues.
     
    87
    Domáci rozohrali nakrátko a po ďalšej postupnej rozohrávke zrazil center Césara Azpilicuetu Ashley Williams do bezpečia, Everton prechádza do útoku.
     
    88
    Hosťom stávka na ofenzívnu v posledných minútach takmer priniesla úspech, keď po dobre práci musel proti nepríjemnej strele Idrissu Gueyeho zasahovať Thibaut Courtois.
     
    89
    Ešte pred rozohratím rohového kopu Antonio Conte poslednýkrát strieda. Z ihriska sťahuje Victora Mosesa a ďalšie minúty v drese The Blues si na svoje konto pripíše mladý Dán Andreas Christensen.
     
    90
    Z rohového kopu Evertonu vznikol znova len protiútok Chelsey, v predfinálnej fáze však došlo k nedorozumeniu Michyho Batshuayiho s Willianom. Brazílčan sa však predsa len o pár sekúnd dostal k zakončeniu, s tým si ale Jordan Pickford poradil.
     
    90
    V druhom polčase sa budú nadstavovať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Domáci to teraz skúšali po zemi cez Michyho Batshuayiho, mladý Belgičan sa ale do šance cez Michaela Keanea nepredral.
     
    90+2
    N'Golo Kanté teraz predviedol dobrú kontrolu lopty, zbavil sa dvoch súperov, avšak na hranici pokutového územia ho čistým spôsobom po dobrom obrannom zákroku odzbrojil Muhamad Bešić.
     
    90+3
    César Azpilicueta chcel kolmicou vyzvať na center Cesca Fàbregasa, toho ale tentokrát postrážil Ashley Williams, a tak z toho šanca pre domácich nebude.
     
    90+3
    Stretnutie nám uzavrela doslova exhibičná spolupráca Williana s Marcosom Alonsom, lopta sa však až k Michymu Batshuayiovi nedostala, čo ale domácich mrzieť nemusí.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Úradujúci anglický majster Chelsea FC s veľkým prehľadom zvládol domáci zápas s Evertonom FC v rámci 3. kola Premier League. Už v prvom polčase si po góloch Cesca Fàbregasa a Álvara Moratu si vypracoval dvojgólový náskok, ktorý v druhom polčase dominantným výkonom proti bezzubému súperovi v pohode kontroloval. Pre túto chvíľu je to odo mňa všetko, už o niekoľko minút sa však na vás teším pri šlágri kola medzi Liverpoolom a Arsenalom. Dovtedy sa majte pekne! (16:24:21)

    Jakub Kocourek

    Góly: 27. Fàbregas, 40. Morata

    Karty:   76. Moses (CHE) – 9. Gueye (EVE), 71. Rooney (EVE)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 4:5. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 12:7.
    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta (C), David Luiz, Rüdiger – Moses (89. Christensen), Fàbregas, Kanté, Alonso – Willian, Pedro (75. Bakayoko) – Morata (78. Batshuayi).
    Náhradníci: Caballero – Bakayoko, Batshuayi, Christensen, Kenedy, Tomori, Musonda.

    Everton FC: Pickford – M. Keane, A. Williams, Jagielka (C) (83. Lennon) – Holgate, Davies (46. Bešić), Gueye, Baines – Rooney, G. Sigurdsson – Sandro Ramírez (62. Calvert-Lewin).
    Náhradníci: Stekelenburg – Bešić, Calvert-Lewin, Lennon, Lookman, Cuco Martina, Kenny.