Sociedad – Vigo 1:1 (kon.) | Córdoba – Almería 1:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 2:1 (kon.)
Espanyol – Valencia 1:2 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:5 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:5 (0:2)
FC Barcelona
Nedeľa 08.02.2015, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte uvidí žltú kartu Gurpegi. Bude to za to, že neudržal nervy na uzde a súpera počastoval zrejme nie najkrajšími slovami.
    PEDRO - 2:5
     
    86
    Barcelona dala gól! Tak predsa sa to hráčom Barcelony podarilo ešte raz. Po krásnej akcii Messiho sak lopte dostal Busquets, ktorý šikovnou prihrávkou z pravej strany k zakončeniu vyzval striedajúceho PEDRA RODRIGUEZA, ten nezaváhal a zvyšuje na 2:5.
     
    80
    Posledné striedanie na strne Barcelony znamená, že ihrisko opustí práve Suárez, na cca desať minút do zápasu zasiahne Pedro.
     
    78
    Na vylúčenie domáci tréner okamžite reaguje striedaním, na ihrisko mieri Gurpegi, ktorý vymení Muniaina.

     
    75
    Suárez sa v strednej časti ihriska stal obeťou veľmi nepekného faulu Etxeitu, ktorý ho kopačkou zasiahol priamo do kolena, za čo mu hlavný rozhodca bez váhania ukazuje červenú kartu!
     
    74
    Prichádza druhé striedanie na strane Barcelony, z ihriska odkráčal Xavi, opačným smerom vybehne Rafinha.
     
    70
    Prerušenie využíva aj domáci celok, tréner posiela na ihrisko Beñatu, ten na hracej ploche pre zmenu vymení Susaetu.
     
    69
    Aj sa tak deje, z ihriska odchádza Dani Alves, ktorý dnes videl jednu žltú kartu, jeho miesto zaujme Adriano Correia.
    Aritz ADURIZ - 2:4
     
    67
    Bilbao dalo gól! Roztrhlo sa nám vrece s gólmi, domáci tím znižuje znova na rozdiel dvoch gólov. Autorom gólu je ARITZ ADURIZ, ktorého spoluhráč pekne vysunul až do pokutového územia a tento hrotový útočník prestrelil všetko čo m stálo v ceste.
    NEYMAR - 1:4
     
    64
    Barcelona dala gól! Zdá sa, že je už rozhodnuté, po ďalšej rýchlej akcii hostí na jeden dotyk sa k zakončeniu z ľavej strany dostal NEYMAR JUNIOR a zvyšuje tak už na 1:4.
    Óscar DE MARCOS - 1:3
     
    62
    Barcelona dala gól! Blesková akcia aj na strane Barcelony, Neymarov center k vzdialenejšej žrdi najprv nezachytil Suárez, pri tyči číhal Messi, po zakončení ktorého si loptu nešťastne do vlastnej siete zrazil OSCAR DE MARCOS.
    Mikel RICO - 1:2
     
    59
    Bilbao dalo gól! Po rýchlom prechode vpred Unai López výborne do šestnástky vysunul Aduriza, ktorého prudkú strelu ešte síce stihol Bravo vyraziť, no na dorážku MIKELA RICA už bol prikrátky a domáci tím tak znižuje na 1:2.
     
    53
    Suárez z ľavej strany v páde perfektne našiel Messiho, ktorý sa tesne pred tým ako mohol zakončiť dostal do kontaktu s protihráčom a šiel k zemi. Messi i Suárez sa čudujú, že nebude nasledovať pokutový kop, no na ihrisku je pánom rozhodca.
     
    52
    Už v 52. minúte prichádza prvé striedanie na strane Bilbaa, z ihriska odíde Balenziaga, jeho miesto zaujme Aurtenetxe.
     
    45
    Na opačnej strane bude mať domáce Bilbao zrejme poslednú šancu v tomto polčase. Nasledovať bude priamy kop, Dani Alves za faul zozadu navyše vidí žltú kartu.
     
    40
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za potiahnutie Suáreza za dres ju uvidí domáci hráč Balenziaga.
     
    30
    Krásna akcia v podaní Barcelony. Po narážačke si brankára k zemi položil Xavi, ideálny okamih na strelu ale preváhal, pred bránouešte hľadal Messiho, ten zakončil iba do obrancu, od ktorého sa lopta odrazila k Neymarovi, ten ale v krkolomnej pozícii nezakončil presne.
    Luis SUÁREZ - 0:2
     
    26
    Barcelona dala gól! Bleskový prechod do útoku a pošmyknutie sa jedného z domácich obrancov znamenalo to, že Messi sa bez väčších problémov dostal až hranici pokutového územia, kde do lepšej streleckej pozície prihral LUISOVI SUÁREZOVI, ktorý bez väčších problémov rozvlnil domácu sieť.
     
    21
    Krásny brankársky zákrok aj na opačnej strane! Po Messiho oblúčiku z takmer stopercentnej pozície hlavou zakončoval Suárez, no Iraizoz bol proti. Pohotovým zákrokom vyrazil na roh.
     
    20
    A takmer bolo vyrovnané! Po prudkom centri z ľavej strany sa lopta dostala až k vzdialenejšej žrdi, kde si zbiehal Muniain. Jeho zakončenie dokázal v poslednej chvíli vyraziť Bravo.
    Lionel MESSI - 0:1
     
    15
    Barcelona dala gól! LIONEL MESSI poslal na bránu pomerne ľahký projektil, bolo to však do protipohybu brankára, ktorý síce loptu pošteklil končekmi prstov, gólu však už nezabránil.

    Andrej Marienka

    Góly: 59. Rico, 67. Aduriz – 15. Messi, 26. Suárez, 62. Marcos (vla.), 64. Neymar, 86. Pedro

    Karty:   40. Balenziaga (ATB), 90+1. Gurpegi (ATB) – 45. Alves (BAR)   75. Etxeita (ATB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Etxeita, De Marcos – Mikel Rico, San José – Muniain, Unai López, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Aurtenetxe, Iñaki Williams, Gurpegi, Beñat, Ager Aketxe, Ibai

    FC Barcelona: Bravo – Jordi Alba, Mathieu, Piqué, Dani Alves – Rakitić, Busquets, Xavi – Neymar, Suárez, Messi
    Náhradníci: ter Stegen – Adriano Correia, Mascherano, Pedro, Bartra, Rafinha, Iniesta

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Ignacio Rubio