Atlético Madrid – Real Madrid 4:0 (kon.) | Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Levante – Malaga 4:1 (kon.)
Sociedad – Vigo 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 07.02.2015, 22:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vyrovnané stretnutie na Anoete končí zrejme spravodlivou deľbou bodov. Domáci sa síce ujali vedenia už v ôsmej minúte, no v ďalšom priebehu dokázali vyprodukovať len jednu príležitosť na zveľadenie svojho náskoku. Vigo sa do šancí taktiež dostávalo len s veľkými problémami, ale v druhej časti už predsa len boli hostia aktívnejší. Xka bude tomuto duelu svedčať. Celta zostáva desiata, zatiaľ čo Real dočasne preskakuje už trináste Bilbao.

    Týmto konštatovaním vám ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok bujarej sobotňajšej noci. (00:01:46)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V samom závere tu bol ešte jeden voľný kop pre San Sebastián, no Granerov center z pravej strany hostia na trikrát odvrátili.
     
    90+1
    Ten vytiahol v druhej časti až osem žltých kariet, po štyri na obe strany. Nerozhodné je momentálne i skóre, čo sa už zrejme meniť nebude.
     
    90
    Nachádzame sa už v úvode trojminútového nadstavenia, o ktorom rozhodla rozhodcovská štvorica na čele so Santiagom Jaimem.
     
    89
    Hostia sú s bodovým ziskom zrejme spokojní. Namiesto krídelníka Santiho Minu prichádza podstatne defenzívnejší Pablo Hernández.
     
    87
    To je samozrejme studená sprcha pre výber Davida Moyesa, ktorý viedol prakticky počas celého zápasu. Do konca už veľa času nezostáva.
    NOLITO - 1:1
     
    85
    Celta Vigo dalo gól!
    Baskovia sa po následnom voľnom kope napriek závaru nepresadili a tak prichádza trest na opačnom konci hracej plochy! Dlhý Krohn-Dehliho pas z poliacej čiary sklepával Larrivey do čiary pre Bongondu. Belgický útočník na ľavej strane zamotal hlavu Zaldúovi, aby následne prihrával do vápna na NOLITA. Čerstvý španielsky reprezentant síce dostal loptu na päty, no napriek tomu dokázal z ťažkej pozície po otočke vystreliť a umiestneným pokusom k pravej žrdi i pokoriť Gerónima Rulliho. Argentínsky gólman si na jeho prízemný pokus nesiahol, Vigo päť minút pred koncom vyrovnáva!
     
    83
    Domáci už po Zaldúovom páde oslavovali pokutový kop, no Santiago Jaime vytiahol celú situáciu ešte pred vápno. Jonny Castro ale karte neunikol.
     
    82
    David Moyes občerstvuje svoje zadné rady. Ihrisko opúšťa jediný hriešnik úvodného dejstva Mikel González, ktorého nahradí Elustondo.
     
    80
    Domáca časová údržba už frčí v plnom prúde, no Rubén Pardo tak činil príliš okato. Santiaga Jaimeho znovu svrbela pravá kapsa.
     
    80
    Álex López zatiaľ ako jediný hráč hosťujúceho výberu dokázal ohroziť gólmana Rulliho, ktorý ho ale v dobrej pozícii vychytal. Na jeho miesto už naskakuje Charles.
     
    78
    Estadio Municipal de Anoeta sa dnes nenaplnil ani z polovice. Na tribúnach je prítomných necelých pätnásť tisíc baskických fanatikov.
     
    76
    Vigo sa následne v šestnástke dostal k zakončeniu, konkrétne Álex López, ktorý ale z desiatich metrov prízemne strieľal v dosahu gólmana Rulliho.
     
    75
    O kartičku zažiadal i nový muž na hracej ploche Bongonda, ale Belgičan za svoj nedovolený zákrok na poliacej čiare nebol potrestaný.
     
    73
    Voľný kop ale hosťom nevyšiel, keď Nolitov center nemal dostatočné parametre, čo sa dosahu týka.
     
    71
    Doteraz nenápadný Joseba Zaldúa na pravej strane podrazil nohy šikovnému Minovi a okrem štandardky bude nasledovať i kartový trest.

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Agirretxe – 85. Nolito

    Karty:   12. M. González (RSC), 51. Granero (RSC), 60. Agirretxe (RSC), 71. Zaldúa (RSC), 80. R. Pardo (RSC) – 53. A. Fernández (CVG), 55. Á. López (CVG), 63. G. Cabral (CVG), 83. J. Castro (CVG)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, I. Martínez, M. González, Yuri – R. Pardo, Granero – Prieto (C), Canales, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – Elustondo, Bergara, Finnbogason, Zurutuza, de la Bella, Hervías
    Manažér: David Moyes (SCO)

    Celta Vigo: S. Álvarez – S. Gómez, Fontás, G. Cabral, J. Castro – Á. López, A. Fernández (C), Krohn-Dehli – Mina, Larrivey, Nolito
    Náhradníci: R. Blanco – P. Hernández, Charles, Madinda, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – C, Lixandru