Atlético Madrid – Real Madrid 4:0 (kon.) | Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Levante – Malaga 4:1 (kon.)
Sociedad – Vigo 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 07.02.2015, 22:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 22:00.
     
    Vitajte v San Sebastiáne, kde nás čaká záverečný duel sobotňajšieho programu 22. kola španielskej Primera División.

    Tabuľkové postavenie:

    13. Sociedad: 5 – 7 – 9; skóre 21:28; body 22
    10. Celta Vigo: 6 – 6 – 9; skóre 20:23; body 24

    Forma:

    Sociedad: P – R – R – P – V – P
    Celta Vigo: P – R – V – P – P – V

    Real Sociedad pod vedením škótskeho manažéra Davida Moyesa zvoľna stúpa ligovou tabuľkou. Pred dvadsiatym druhým kolom patrila Realu štrnásta priečka. Pásmu zostupu sú Baskovia vzdialení na štyri body, no prípadným triumfom na Anoeta môžu poskočiť až o štyri priečky vyššie.
    San Sebastián v posledných deviatich dueloch zaznamenal rovnaký počet výhier, remíz i porážok. O nevyrovnanosti výkonov hovoria i posledné dva domáce zápasy, keď po prehre s Eibarom (0:1) prišiel rovnako tesný triumf nad Vallecanom. Nutné je dodať i to, že doma je Sociedad deviatym najlepším mužstvom v súťaži.

    Celta Vigo síce uzatvára hornú polovicu tabuľky, no za svoje súčasné postavenie môže vďačiť predovšetkým podarenému štartu do ligovej sezóny. Svetielkom nádeje pre lepšie zajtrajšky by ale mohla byť posledná výhra nad Córdobou (1:0).
    Pre Vigo to bol prvý triumf po desiatich ligových zápasoch, v ktorých získalo úbohé dva bodíky. Predtým naposledy slávili prvého novembra, kedy senzačne vypálili Nou Camp (FC Barcelona 1:0). Pre Celtu to bola jedna z dvoch výhier, ktoré dosiahli na ihriskách súperov.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, I. Martínez, M. González, Yuri – R. Pardo, Granero – Prieto (C), Canales, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – Elustondo, Bergara, Finnbogason, Zurutuza, de la Bella, Hervías
    Manažér: David Moyes (SCO)

    Celta Vigo: S. Álvarez – S. Gómez, Fontás, G. Cabral, J. Castro – Á. López, A. Fernández (C), Krohn-Dehli – Mina, Larrivey, Nolito
    Náhradníci: R. Blanco – P. Hernández, Charles, Madinda, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – C, Lixandru.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    2
    Hostia v zelenej sade dresov obstarali na Anoete úvodný výkop zápasu. Sociedad bude v modro-bielej sade útočiť sprava-doľava.
     
    3
    Sergio Canales sa ako prvý dral do šestnástky, no cez dobre brániaceho Fontása nedokázal zakončiť podľa svojich predstáv.
     
    4
    Na opačnej strane sa do zaujímavej pozície tlačil Larrivey, no gólman Rulli bol pri lopte včas a na dvakrát ju dokázal skrotiť.
     
    5
    Opäť Larrivey a jedovatý center z pravej strany, ktorý ho nachádzal na hranici malého vápna. V poslednej chvíli pred ním odkopával González.
     
    6
    No a následný rohový kop už priniesol hosťom úvodnú gólovú príležitosť. Center od rohovej zástavky pristál na kopačke Krohn-Dehliho. Dánsky stredopoliar pálil z prvej, no domáca defenzíva jeho pokus dokázala zablokovať. Lopta si ale po odraze našla opäť dánsku dvadsaťtrojku. Krohn-Dehli následne veľmi inteligentne prestrčil loptu na stopéra Fontása, ktorý však z hranice malého vápna prestrelil svätyňu gólmana Rulliho. Pri presnejšej koncovke by bol argentínsky gólman bez šance. Veľká príležitosť pre Celtu Vigo!
    Imanol AGIRRETXE - 1:0
     
    8
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci však boli na opačnej strane ďaleko chladnokrvnejší a zo svojej prvej gólovej príležitosti zápasu otvárajú skóre! Esteban Granero pri pravej postrannej čiare nasadil okolo Jonnyho Castra, aby následne odcentroval presne na hlavu Xabiho Prieta. Domáci kapitán sklepával loptu na os ihriska, kde sa výborne orientoval IMANOL AGIRRETXE, ktorý z piatich metrov doklepol loptu povedľa Álvareza do siete. Real Sociedad sa už v rámci úvodnej desaťminútovky ujíma vedenia!
     
    10
    Čo sa teda nepodarilo premeniť na jednej strane, rezultovalo v úvodný zásah na strane druhej. David Moyes si mohol po prvýkrát gólovo zakričať.
     
    12
    Mikel González sa stáva prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu, keď na pravej strane vo vlastnom rohu ihriska zostrelil Nolita.
     
    14
    Imanol Agirretxe a jeho druhá gólov príležitosť dnešného zápasu! Tentokrát však domáci zakončovateľ v koncovke absolútne vyhorel. Z ľavej strany ho po krásnej individuálnej akcii oslovil Chory Castro, ktorý centroval presne do priestoru pokutového bodu. Agirretxe dostal loptu ideálne do kroku, no z nejakých desiatich metrov úplne osamotený napálil svoj pokus priamo do gólmana Sergia Álvareza, ktorý len s obrovským šťastím neinkasoval po druhýkrát v rýchlom slede. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    16
    Na veľké gólové príležitosti to teda máme 2:1 pre domácich, ktorí jednu z nich dokázali pretaviť do otváracieho gólu.
     
    18
    Vigo pritom vedie na strelecké pokusy pomerom 5:2, no do priestoru troch žrdí zatiaľ nesmeroval ani jeden z nich.
     
    20
    Xabi Prieto na pravej strane opäť školil nedôrazného Jonnyho Castra, no jeho prihrávku tentokrát dokázal odvrátiť Cabral.
     
    22
    Defenzívne rady domácich sú zatiaľ výborne zoradené pred vlastnou šestnástkou, no po zisku lopty sa celé mužstvo okamžite vysúva do rýchlych protiútokov.
     
    23
    Presne o tom bola úvodná štvrtina posledného zápasu sobotňajšieho programu španielskej Primera División.
     
    24
    Vigo na to zatiaľ nedokáže nájsť dostatočne účinnú zbraň. Hosťom sa teraz podarilo aspoň odvrátiť rohový kop Realu.
     
    25
    Z druhej vlny však opäť hlavičkoval aktívny Agirretxe, ktorý zo siedmich metrov znovu raz zakončoval len presne do stredu bránky.
     
    26
    Aj jeho gólová koncovka nebola teda dvakrát úspešne umiestnená, no Sergio Álvarez nedokázal reagovať pohotovejšie.
     
    27
    Vigu sa teraz hneď dvakrát podarilo prevetrať domácu defenzívu. Nolito sa najskôr nepreštrikoval cez Martíneza, aby následne rovnaký hráč centroval od rohovej zástavky len k Rullimu.
     
    28
    Pre neho to bola vôbec prvá práca v dnešnom zápase. Fontás pri jedinej šanci hostí pálil z piatich metrov nad bránku.
     
    30
    Po polhodine hry hráme na Anoeta stále za stavu 1:0. Po vynikajúcej štvrťhodinke sa tempo hry predsa len trochu upokojilo.
     
    31
    Uvidíme, či pokojné vody rozvíri štandardná situácia domácich. Po faule na Castra to bude voľný kop z ľavej strany.
     
    32
    Granerov center ale smeroval priamo do náruče nachystaného Sergia Álvareza. Príliš pretiahnutý center.
     
    33
    Santi Mina znovu neobišiel dobe hrajúceho Choryho Castra. To Jonny Castro je na opačnom konci ihriska ďaleko priechodnejší.
     
    34
    Zelení s rohovým kopom z ľavej strany, ktorý ale nepriniesol koncovku hostí. Nedávno spomínaný Castro musel navyše za cenu faulu zastaviť kontru Realu.
     
    36
    Štandardke sa ale bude musieť brániť i mužstvo Eduarda Berizza. Po Fernándezovom faule tu bude voľný kop z pravej strany.
     
    37
    Ten napokon rozohrával tradičný exekútor Esteba Granero, ale loptu zakrútil priamo na hlavu jedného z hosťujúcich hráčov.

     
    39
    Larriveyovi sa zatiaľ nedarí a preto si to kompenzuje i viacerými agresívnymi súboji s domácimi stopérmi. Santiago Jaime to všetko sleduje.
     
    40
    Zatiaľ tasil len jedinú kartu, ktorej adresátom bol domáci Mikel González. Inak ale hráme v plynulom tempe.
     
    42
    San Sebastián v posledných minútkach otočil i percentuálny pomer v držaní lopty. Celta Vigo nám toho po dobrom nástupe v ofenzíve veľa neponúkla.
     
    44
    V končiacej prvej časti to nezmenil ani Nolito, ktorý pretiahnutým centrom nedokázal nájsť Minu. Tomu chýbalo asi pol metra, aby mohol v nebezpečnej pozícii zakončovať.
     
    45
    K úvodnému dejstvu sa bude pridávať ešte jedna obligátna minútka, ktorú nadstavuje rozhodcovská štvorica na čele so Santiagom Jaimem.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.

     
    Úvodné dejstvo na Anoete nám ponúklo predovšetkým výbornú štvrťhodinku, kedy sa domáci ujali vedenia. Ešte pred prvým gólom Realu zahodil veľkú príležitosť Fontás. Agirretxe mohol neskôr pridať i druhý gól, no v koncovke mu chýbala rozvaha. V San Sebastiáne tak po prvej časti vedie Moyesov výber 1:0.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    V polčasovej prestávke sme ani na jednej strane nezaznamenali zmenu v personálnom obsadení základných jedenástok.
     
    48
    Nemení sa zatiaľ ani Larriveyov frustrovaný prístup, keď hneď skraja druhej časti zasiahol lakťom Martíneza. Ten ale bude v poriadku.
     
    49
    Prvá pekná akcia v druhej časti uzrela svetlo sveta z dielne Realu. Po Prietovej prestrkovačke centroval do šestnástky osamotený Canales, na ktorého ponuku nedokázal reagovať Agirretxe.
     
    50
    Tento nie príliš produktívny útočník zaznamenal v doterajšom priebehu sezóny len tri góly. Nečudo, že David Moyes sa v zime rozhliadal po novom zakončovateľovi.
     
    51
    Esteban Granero teraz jednoznačne rukou zastavil šikovné obhodenie v podaní Krohn-Dehliho. Nepochopiteľne sa potom rozčuľoval nad kartovým trestom.
     
    53
    Po svojej nervóznej reakcii na hvizd Santiaga Jaimeho sa ďalším hriešnikom stáva hosťujúci kapitán Augusto Fernández.
     
    54
    Vášne rozpútal i neodpískaný Prietov pád v rohu ihriska. Toto všetko ale hrá do kariet vedúceho mužstva San Sebastiánu.
     
    55
    Konečne už aj hosťujúci výber Eduarda Berizza vyprodukoval svoju úvodnú strelu medzi tri žrde, čím ale poriadne zamestnali domáceho gólmana Rulliho. Po pravej strane sa s loptou pretiahol Santi Mina, ktorý následne centroval na bližšiu žrď. Tam sa cez Cabrala dokázal presadiť Álex López, no z piatich metrov neprestrelil dobre reagujúceho gólmana Realu. Rulli šiel veľmi reflexívne k svojej ľavej žrdi a loptu napokon dokázal pohotovo vyraziť do bezpečia. San Sebastián tak naďalej tesne vedie.
     
    55
    Álex López následne možno z frustrácie zostrelil ľavého beka Choryho Castra a v krátkom slede sa tak stal tretím potrestaným hráčom druhej časti.
     
    57
    Za posledných štyridsaťpäť minút to ale bola azda prvá vážnejšia príležitosť na zmenu skóre.
     
    59
    Larrivey si naďalej veľmi hlasno pýta kartový trest, no Santiago Jaime má s jeho agresívnym prístupom pochopenie.
     
    60
    To sa už netýka doposiaľ jediného strelca dnešného duelu. Agirretxe si pred šestnástkou spracovával dlhý oblúčik rukou, čo Jaime ocenil kartou.
     
    62
    S kartovými trestami sa nám v úvode druhej časti roztrhlo vrece. Kiežby niečo podobné platilo aj o gólových príležitostiach.
     
    63
    No a ďalšie kartové napomínanie, tentokrát pre hosťujúceho stopéra Gustava Cabrala, ktorý pri postrannej čiare odpálil Choryho Castra.
     
    64
    Následne prišiel čas hrozného centru od Sergiho Gómeza, ktorého lopta pristála nejakých päť metrov za bránkovou čiarou.

     
    65
    Sergi Gómez sa takýmto dedinským spôsobom rozlúčil s Anoetou, aby sa následne ani neunúval krížom prebehnúť hraciu plochu. Ušetril tým ale sekundičky pre Vigo, ktoré bude v zápase pokračovať i s Bongondom.
     
    67
    Pardo s nedovoleným zákrokom na ľavej strane, ktorý bude rezultovať v priamy kop hostí. Jaime tentokrát nechal svoju kapsu pokojnú.
     
    68
    Pokojný mohol zostať i gólman Rulli, keďže Larriveyova koncovka v záklone dopadala až na hornú sieť jeho svätyne.
     
    69
    Po prvýkrát a hneď dvojnásobne strieda i David Moyes. Namiesto Agirretxeho s Chorym Castrom prichádza duo Finnbogason a Zurutuza.
     
    70
    Obaja borci dostávajú približne dvadsať minút hry. Primárnym plánom Sociedadu je teraz podržať tesné vedenie 1:0.
     
    71
    Doteraz nenápadný Joseba Zaldúa na pravej strane podrazil nohy šikovnému Minovi a okrem štandardky bude nasledovať i kartový trest.
     
    73
    Voľný kop ale hosťom nevyšiel, keď Nolitov center nemal dostatočné parametre, čo sa dosahu týka.
     
    75
    O kartičku zažiadal i nový muž na hracej ploche Bongonda, ale Belgičan za svoj nedovolený zákrok na poliacej čiare nebol potrestaný.
     
    76
    Vigo sa následne v šestnástke dostal k zakončeniu, konkrétne Álex López, ktorý ale z desiatich metrov prízemne strieľal v dosahu gólmana Rulliho.
     
    78
    Estadio Municipal de Anoeta sa dnes nenaplnil ani z polovice. Na tribúnach je prítomných necelých pätnásť tisíc baskických fanatikov.
     
    80
    Álex López zatiaľ ako jediný hráč hosťujúceho výberu dokázal ohroziť gólmana Rulliho, ktorý ho ale v dobrej pozícii vychytal. Na jeho miesto už naskakuje Charles.
     
    80
    Domáca časová údržba už frčí v plnom prúde, no Rubén Pardo tak činil príliš okato. Santiaga Jaimeho znovu svrbela pravá kapsa.
     
    82
    David Moyes občerstvuje svoje zadné rady. Ihrisko opúšťa jediný hriešnik úvodného dejstva Mikel González, ktorého nahradí Elustondo.
     
    83
    Domáci už po Zaldúovom páde oslavovali pokutový kop, no Santiago Jaime vytiahol celú situáciu ešte pred vápno. Jonny Castro ale karte neunikol.
     
    85
    Celta Vigo dalo gól!
    Baskovia sa po následnom voľnom kope napriek závaru nepresadili a tak prichádza trest na opačnom konci hracej plochy! Dlhý Krohn-Dehliho pas z poliacej čiary sklepával Larrivey do čiary pre Bongondu. Belgický útočník na ľavej strane zamotal hlavu Zaldúovi, aby následne prihrával do vápna na NOLITA. Čerstvý španielsky reprezentant síce dostal loptu na päty, no napriek tomu dokázal z ťažkej pozície po otočke vystreliť a umiestneným pokusom k pravej žrdi i pokoriť Gerónima Rulliho. Argentínsky gólman si na jeho prízemný pokus nesiahol, Vigo päť minút pred koncom vyrovnáva!
    NOLITO - 1:1
     
    87
    To je samozrejme studená sprcha pre výber Davida Moyesa, ktorý viedol prakticky počas celého zápasu. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    89
    Hostia sú s bodovým ziskom zrejme spokojní. Namiesto krídelníka Santiho Minu prichádza podstatne defenzívnejší Pablo Hernández.
     
    90
    Nachádzame sa už v úvode trojminútového nadstavenia, o ktorom rozhodla rozhodcovská štvorica na čele so Santiagom Jaimem.
     
    90+1
    Ten vytiahol v druhej časti až osem žltých kariet, po štyri na obe strany. Nerozhodné je momentálne i skóre, čo sa už zrejme meniť nebude.
     
    90+2
    V samom závere tu bol ešte jeden voľný kop pre San Sebastián, no Granerov center z pravej strany hostia na trikrát odvrátili.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Vyrovnané stretnutie na Anoete končí zrejme spravodlivou deľbou bodov. Domáci sa síce ujali vedenia už v ôsmej minúte, no v ďalšom priebehu dokázali vyprodukovať len jednu príležitosť na zveľadenie svojho náskoku. Vigo sa do šancí taktiež dostávalo len s veľkými problémami, ale v druhej časti už predsa len boli hostia aktívnejší. Xka bude tomuto duelu svedčať. Celta zostáva desiata, zatiaľ čo Real dočasne preskakuje už trináste Bilbao.

    Týmto konštatovaním vám ďakujem za pozornosť a želám príjemný zvyšok bujarej sobotňajšej noci. (00:01:46)

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Agirretxe – 85. Nolito

    Karty:   12. M. González (RSC), 51. Granero (RSC), 60. Agirretxe (RSC), 71. Zaldúa (RSC), 80. R. Pardo (RSC) – 53. A. Fernández (CVG), 55. Á. López (CVG), 63. G. Cabral (CVG), 83. J. Castro (CVG)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, I. Martínez, M. González, Yuri – R. Pardo, Granero – Prieto (C), Canales, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – Elustondo, Bergara, Finnbogason, Zurutuza, de la Bella, Hervías
    Manažér: David Moyes (SCO)

    Celta Vigo: S. Álvarez – S. Gómez, Fontás, G. Cabral, J. Castro – Á. López, A. Fernández (C), Krohn-Dehli – Mina, Larrivey, Nolito
    Náhradníci: R. Blanco – P. Hernández, Charles, Madinda, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – C, Lixandru