Tottenham – Arsenal 2:1 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 0:1 (kon.)
Manchester City – Hull City 1:1 (kon.) | QPR – Southampton 0:1 (kon.) | Swansea – Sunderland 1:1 (kon.)
Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Sobota 07.02.2015, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Líder tabuľky to na nepríjemnej pôde Aston Villy zvládol, José Mourinho si na tomto štadióne pripisuje vôbec prvú výhru. Naopak, Paul Lamber smúti vo svojom 100. dueli na lavičke Villy, jeho tím podľahol 1:2. Hoci vsietil historický gól po 11 hodinách pôstu, nič nové z toho na konte bodov nebude. Postaral sa o to Ivanovič, ktorý volejom nádherne upravil skóre pre svojich, odpovedal tak na zásah Okoreho tesne po zmene strán. Chelsea si potom už tri body ustrážila a navýšila náskok pred Manchestrom City, ktorý doma len remizoval s Hullom 1:1 na 7 bodov. To je všetko z tohto duelu, ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:55:41)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Stále sa hrá, Mourinhovi sa to nepáči. Je to odpoveď na zdržiavanie Ivanoviča či Mikela.
     
    90+5
    Ivanovič videl za zdržovanie žltú kartu.
     
    90+4
    Je to zo strany Chelsea už praktické držanie stavu a miestami exhibičná rozohrávka. Nevyzerá to na deľbu bodov, hoci Villa ešte skúša posledné možnosti na vyrovnanie duelu.
     
    90+4
    Sinclair s Joeom Coleom skúšajú poslednú finty na obranu s cieľom dostať sa pred bránu, obrana odoláva a čas sa kráti.
     
    90+3
    Center pred Courtoisa vyzeral nebezpečne a hlavička Bentekeho mierila meter vedľa. Napriek tomu to vyzeralo nebezpečne.
     
    90+2
    Na zemi ležia Mikel s Azpilicuetom, hra je teda prerušená a to nie je to, čo by si domáci priali. Swarbrick ukázal, že nadstavovať bude aj tak.
     
    90+1
    Rozhodca ešte na konci zápasu pridáva 5 minút.
     
    90
    Nepresnými loptami dopredu to znáša dobre a Courtois nemal problém stiahnuť jednu z nich. Na úspešné vyústenie zúfalého tlaku, ktorý však ani veľmi neprichádza už neveria ani fanúšikovia a húfne štadión opúšťajú.
     
    89
    Aktivitou v radoch hostiteľov hýri hlavne Sinclair, Chelsea už len čaká, čo vymyslí súper. Vpredu sa neukázala dlhšiu dobu a potrebuje náskok udržať.
     
    88
    Loptu majú hráči domácich, no sú ďaleko od brány súpera. Čas sa kráti a obrana stojí na vratkých nohách, kde ju neobhospodáruje príliš veľa hráčov.
     
    87
    Pomaly sa duel chýli ku koncu, Villa sa pokúša o posledný zúfalý tlak. Sinclair skúsil z uhla poslať loptu do ohniska, tam bol len belgický gólman.
     
    86
    Londýnčania pokojne kombinujú a snažia sa domácich nepúšťať do šancí. Viac menej sa im to darilo celý zápas, napriek tomu Courtois z jedinej strely na bránu inkasoval.
     
    85
    Je to už teraz nielen o fyzických, ale aj o psychických silách. Chelsea je skúsený tím a už sa bude skôr spoliehať len na protiútoky.
     
    84
    The Villans majú v tejto sezóne v poslednej desaťminútovke skóre 0:10. Aj preto sa neočakáva, aby v týchto chvíľach ešte dokázali vyrovnať.
     
    83
    Cuadrado okamžite chcel ukázať svoju aktivitu a vybojoval rohový kop pre svoj tím. Z neho nezapršlao, no i tak získal potlesk fanúšikov.
     
    82
    Proti svojmu bývalému klubu si zahrá Joe Cole, vystriedal Weimanna.
     
    81
    Líder tancuje s loptou pred šestnástkou a skúša vymyslieť, čo by mohlo platiť na dvojgólové vedenie. Hráči Villy desať minút pred koncom odolávajú.

    Filip Kubaliak

    Góly: 49. Okore – 9. Hazard, 67. Ivanovič

    Karty:   7. Cleverley (ASV), 44. Westwood (ASV), 50. Okore (ASV) – 37. Ramires (CHE), 90+5. Ivanovič (CHE)


    Aston Villa FC: Guzan – Cissokho, Clark, Okore, Hutton – Delph, Westwood, Cleverley (76. Sinclair) – Gil, Agbonlahor (68. Benteke), Weimann (82. Joe Cole).
    Náhradníci: Given – Bacuna, Benteke, Cole, Sanchez, Sinclair, Vlaar.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matič, Willian (80. Cuadrado), Oscar (73. Mikel), Hazard – Drogba (65. Rémy).
    Náhradníci: Čech – Ake, Cuadrado, Loftus-Cheek, Mikel, Remy, Zouma.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – Scott Ledger, Michael Salisbury