Tottenham – Arsenal 2:1 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:2 (kon.) | Leicester – Crystal Palace 0:1 (kon.)
Manchester City – Hull City 1:1 (kon.) | QPR – Southampton 0:1 (kon.) | Swansea – Sunderland 1:1 (kon.)
Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Aston Villa FC
1:2 (0:1)
Chelsea FC
Sobota 07.02.2015, 16:00 • Villa Park, Birmingham • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.
     
    V Birminghame sa bude hrať v rámci 24. kola anglickej Premier league o pretrhnutie dvoch nočných môr. Na strane Villy si každý želá, aby už konečne pretrhli nekonečnú sériu bez dosiahnutého gólu do siete súpera.
     
    José Mourinho by na druhej strane rád chcel uspieť na pôde, kde sa mu nedarí. Aj o tom bude duel, v ktorom nájdeme favorita už aj voľným okom. Hráči Villy sa nemajú čím pýšiť, nevyhrali osem duelov za sebou, z nich v šiestich prípadoch dokonca nedali ani jeden gól!
     
    Atakujú tak najhoršiu hranicu streleckej potencie v ére Premier league a v aktuálnej sezóne majú najslabšiu ofenzívu. To sa proti tej najlepšej na druhej strane vôbec nemusí hodiť, ale pozor. Chelsea podáva vonku nevyrovnané výkony.
     
    Zo šiestich ostatných prípadov dvakrát prehrali a len dvakrát vyhrali. Ako sme spomínali, José Mourinho nemá dobré spomienky na štadíon AV, pretože tu nevyhral v rámci PL ani raz. Pritom sa so svojím tímom naň zastavil hneď v piatich pokusoch.
     
    Aspoň jedno pozitívum nájdeme v radoch tréner Paula Lamberta, ten zasiahne do 100. duelu na lavičke Villy. Vplyv na výsledok to však nebude mať asi prakticky žiaden. Dobrou správou pre domácich je, že do zostavy sa vracia Ron Vlaar.
     
    Na druhej strane sa okrem Luisa Filipeho, Fabregasa a Diega Costu môže na hraciu plochu postaviť každý hráč The Blues. Willian by totiž mohol byť fit a minimálne z lavičky naskočiť. Debutu by sa mohol dočkať pre zmenu Juan Cuadrado.
     
    Vo vzájomných dueloch je na tom lepšie Chelsea, teda, aspoň z posledných piatich meraniach síl. Vyhrala 4x a len raz Villa. Zaujímavé je, že remíza sa medzi súpermi zrodila naposledy pred 4 rokmi. Vlani vyhral vždy domáci tím a vždy na nulu. Duel začne od 16.00.
     
    -26
    Úvodné zostavy:

    Aston Villa FC: Guzan – Cissokho, Clark, Okore, Hutton – Delph, Westwood, Cleverley – Gil, Agbonlahor, Weimann.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matič, Willian, Oscar, Hazard – Drogba.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – Scott Ledger, Michael Salisbury.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Vo Villa Parku je už duel v plnom prúde, o výkop sa postarali hráči Chelsey.
     
    2
    Hlavným rozhodcom zápasu je Neil Swarbrick, ktorý v tejto sezóne zatiaľ udelil 55 žltých kariet, odpískal jednu penaltu a udelil aj jednu červenú.
     
    3
    Favorit hrá v tmavomodrých dresoch, domáci ako vždy v bordovomodrej.
     
    4
    Náznaky útoku The Blues stroskotali ešte pred šestnástkou, prvotné náznaky ofenzívnej sily však dávajú najavo okamžite.
     
    5
    Paul Lambert vyhral proti chelsea len raz z 9 duelov, stalo sa tak vlani na tomto štadióne. Dnes sadol na lavičku už 100-krát.
     
    6
    Hra je prerušená pre faul na Azpilicuetu, rozhodca to musel prísť riešiť. Bol to nepríjemný zákrok na Španiela.
     
    7
    Cleverley videl za svoj zákrok žltú kartu a je prvým potrestaným hráčom v zápase.
     
    8
    Villa sa zatiaľ nedarí postupne prejsť do útoku, rýchlejší sú hráči hostí.
     
    9
    Chelsea dala gól!
    Najprv hrali vyčkávacím spôsobom, no prvú šancu hneď premieňajú v gól! Po pravej strane pekne unikal Oscar, pozrel sa kde je Willian, ktorý ešte nahral dopredu. EDEN HAZARD už zblízka jemným tečom k žrdi nedal šancu Guzanovi a posiela svoj tím do vedenia!
    Eden HAZARD - 0:1
     
    10
    Belgičan si poistil druhé miesto v tabuľke strelcov svojho zamestnávateľa, hoci vieme, že Diego Costa je ďaleko pred ním. Toto bol jeho 9. gól.
     
    11
    Drogba sa ocitol v ofsajde a tak úplne sám na Guzana postupovať nemohol.
     
    12
    Takto si to presne líder anglickej ligy predstavoval, celkom pohodlne vedie a už teraz dokázal to, čo vlani nie. Dosiahnuť zásah na tomto štadióne.
     
    13
    Vlani to tu po prehre znamenalo prakticky koniec nádejí na titul, odplata by sa preto tentoraz The Blues hodila viac ako urgentne.
     
    14
    Hazard bol po nešetrnom zákroku na zemi, karta sa neudeľovala. Belgičan po chvíľke ošetrenia bude fit a hráme ďalej.
     
    15
    Domáci si vybojovali rohový kop, Courtoisovi vypadla lopta z ruky. Bolo to kvôli faulu Agbonlahora.
     
    16
    José Mourinho ešte nikdy na tomto štadióne s Chelsea nevyhral, toto je jeho šiesty pokus ako uspieť. Zatiaľ ide všetko podľa plánu.
     
    17
    Na Birminghamčanoch je vidieť nervozitu, v útoku to veľmi dlho nie je ono. Ak chcú dnes bodovať, musia tú smolu prelomiť. Inak to nejde.
     
    18
    Teraz si pýtali pokutový kop po údajnej ruke v šestnástky, rozhodca si nič také nemyslel a preto ani nepískal.
     
    19
    Villa získala ďalší roh, ani tentoraz sa Courtois nezdal istým vo svojom teritóriu. Svojich napriek tomu uchránil a inkasovať neinkasoval ani po nádejnej hlavičke pozdĺž päťky od Weimanna.
     
    20
    Agbonlahor číhal v ohnisku na dobrú loptu, aj ju dostal a hlavičkoval. Courtois bol bez zásahu, šlo to nad.
     
    21
    Pískal sa následne ofsajd Villančanov, tí sa snažia v ofenzíve čoraz viac a to je sympatické.
     
    22
    Blížia sa však k negatívnemu rekordu všetkých čias Premier league čoraz viac. Ak nedajú gól ešte desať minút, dostanú sa na 4. miesto nepríjemnej bilancie.
     
    23
    Guzan musel vyrážať nepríjemnú strelu Oscara z pravého uhla. Brazílčan pätelicou gól nedal, aspoň vyprášil rukavice Američana.
     
    24
    Brankár zvládol aj rohový kop súpera a výkopom poslal dopredu opäť svojich spoluhráčov. The Villans sa ubránili ďalšiemu nenápadnému tlaku.
     
    25
    Na ihrisku je to občas príliš tvrdé, najmú zo strany domácich hráčov. Cissokho zložil Williana, hra sa musela na chvíľu prerušiť.
     
    26
    Priamy kop, aj keď zo stredu ihriska The Villans nevyšiel. Okamžite sa na nich valila modrá ofenzívna vlna súpera. Napokon bola neúspešná.
     
    27
    Krkolomné a riskantné prihrávky sa lambertovcom nemusia vyplatiť, ak k tomu prirátame nepresnosť ako v prípade pasu na Agbonlahora, lopta je prisúdená súperovi.
     
    28
    Podobným spôsobom hry sa hostitelia skôr dostanú na dostrel zostupových vôd ako pokojného plávania v tabuľke, potrebovali by poriadny impulz, ako uspieť.
     
    29
    Agbonlahor čakal loptu v šestnástke a po páde si pýtal aj faul. Rozhodca mu nevyhovel a tak najvýhodnejšiu štandardku nezískal pre svoj tím.
     
    30
    Rekord Evertonu zo sezóny 1993/94, ktorý nedal gól 6 zápasov a teda 641 minút je pokorený. Aston Villa má na konte 642 minút bez gólu v tejto chvíli.
     
    31
    Hazard vybojoval rohový kop pre Chelsea, na prvú žrď to nekopol najlepšie. Ešte napokon mali hostia šancu niečo zo situácie vyťažiť.
     
    32
    Vyzeralo to na peknú kombináciu, napokon to Drogba dostal na dlhú nohu a preto sa na hranici šestnástky nepresadil v ťažkej pozícii.
     
    33
    Dopredu mohla smerovať Villa, Cleverleyho center sa točil na Cissokha, ale skôr bola pri situácii obrana.
     
    34
    Chelsea zatiaľ bráni kvalitne a preto nemal Courtois dôvod na paniku. Nečelil po polhodine hry ešte ani jednej jedinej strele.
     
    35
    Miestami tréningové tempo pre lídra tabuľky zatiaľ stačí na vedenie a mourinhovci nechávajú skôr útočiť domácich.
     
    36
    Benteke, Cole a Sinclair sedia na lavičke lambertovcov, po zmene strán to určite bude potrebné pozmeniť v útoku, inak sa negatívne rekordy budú lámať čoraz viac.
     
    37
    Ramires videl žltú kartu za faul, je druhým potrestaným hráčom.
     
    38
    Fanúšikom na štadióne sa nepáči, že rozhodca prerušil hru po dlhotrvajúcom a nepovšimnutom otrasení Drogbu na ihrisku až keď mali loptu ich miláčikovia. Trochu sa preto zaiskrilo.
     
    39
    Začalo sa čoraz viac hra prerušovať, rozhodca má čo robiť, aby ustál emócie. Agbonlahor bol tentoraz otrasený a vybojoval aspoň štandardku z väčšej diaľky. Napokon z toho nič nebolo.
     
    40
    Pekný prienik Hazarda sa rovnal postupne do šance, ešte našiel rozbehnutého Ramiresa pred bránou. Tomu v poslednej chvíli do skoku cestu zahatala obrana a bol z toho roh.
     
    41
    Chelsea sa teda opäť na chvíľu usadila pred bránou súpera, skóre sa napriek tomu nateraz nemení. V strede poľa sa miestami zdá, že je hra absolútne vyrovnaná.
     
    42
    V závere polčasu sa k slovu opäť miestami dostáva prvý celok tabuľky a rád by zveľadil svoj náskok na dvojitý punc. Naďalej paltí, že sa na vedenie veľmi nenadrel.
     
    43
    Villans pre zmenu zatlačili po pravej i ľavej strane, ale aj keď vodu pred bránou uvarili, gólový nápoj z toho nebol.
     
    44
    Westwood inkasoval po faule v strede ihriska kartu žltej farby.
     
    45
    Courtois mal opäť problémy so stiahnutím lopty po centrti, Agbonlahor ho tentoraz nefauloval a Ivanovič len tak tak odkopol pred dotierajúcou ofenzívou.
     
    45+1
    Rozhodca Swarbrick ešte nadstavil 3 minúty.
     
    45+2
    Hazard si robil priestor na hranici šestnástky k strele, napokon sa k nej aj dostal. Clark zrazil strelu v poslednej chvíli a Guzan nemusel zasahovať.
     
    45+3
    Villa ešte vybojovala rohový kop, naň musel center odvrátiť Cahill. Bude to posledná akcia polčasu.
     
    45+3
    Z tohto sa šanca nezrodial a rozhodca končí prvý polčas.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Pomerne pohodlný priebeh hry pre Chelsea znamená vedenie 1:0 po zásahu Hazarda. Už po deviatich minútach sa favorit dostal do vedenia a potom si svoje veci pravidelne kvalitným spôsobom ustrážil. Po polhodine hry zaujalo negatívne prekonanie rekordu domácich, ktorí narobili pred bránou súpera prievan len občas. Courtois niektoré lopty nezvládol podľa predstáv, no i tak neinkasoval a preto je to zatiaľ veselšie pre jeho tím. Prihlásime sa opäť o 15 minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Opäť pokračujeme v zápase vo Villa Parku, práve zverenci Paula Lamberta rozohrali polčas.
     
    48
    Domáci hneď vlietli na súpera okamžitým prechodom do útoku, zatiaľ bez strely na bránu. Courtois teda nemusel zasahovať.
     
    49
    Weimann sa na hranici šestnástky dostal k strele z prvej, mal pritom dosť času. Poslal to nad a brankárovi teda problémy nenarobil.
     
    49
    Cleverleymu po teči chýbal kúsok šťastia, aby padáčik zapadol za Courtoisa. Mierilo to tesne vedľa, Chelsea sa bude ešte brániť rohu.
     
    49
    Aston Villa dala gól! Domáci to predsa len dokázali a konečne sa dočkali gólového zásahu! Obliehanie šestnástky favorita nemalo konca kraja, až prišiel center Gila. Naňho si na zadnej žrdi skvele nabehol JORES OKORE a nedal hlavičkou brankárovi šancu!
    Jores OKORE - 1:1
     
    50
    Okore od radosti skočil až do hľadiska a za túto oslavu gólu inkasoval žltú kartu.
     
    51
    Londýnčania teda začali druhý polčas akosi ospalo a okamžite inkasovali, hoci hrajú proti suverénne najslabšej ofenzíve súťaže.
     
    52
    Hráči Aston Villy sa v lige dočkali gólu presne po 11 hodinách, teda 660 minútach. A pokorili obranu lídra tabuľky. Aj tieto paradoxy prináša anglická Premier league.
     
    53
    Je teda o čo hrať a máme sa na čo tešiť. Ak sa hostia dozvedeli počas prestávky o skóre na Etihad stadium, kde svoj duel hrá Manchester City, určite by rada tento moment využila.
     
    54
    Matič sa rozhodol pre strelu z dobrej pozície, ak by bola tečovaná Guzan by mal problém. Napokon skočila priamo k nemu a usrážil si ju celkom pohodlne.
     
    55
    Napodobnil ho Willian, mieril ale iba do žrde za bránou a teda Guzan ani nezasahoval.
     
    56
    Chelsea by pomaly mohla meniť zostavu striedaním, už sa za čiarou začal rozcvičovať Juan Cudrado. To je nová posila z Fiorentiny, do útoku ešte pripadá do úvahy Loic Rémy.
     
    57
    V útoku sa totiž doposiaľ Drogba vôbec nepresadil a opäť potvrdil, že svoje najlepšie roky už má za sebou. Chelsea je bez dvojice Fabregas – Diego Costa opäť trochu stratená.
     
    58
    O česť v útoku teda skúša všetko zachrániť Willian s Hazardom, prvý menovaný mieril ďalšiu dobrú strelu a len tesne vedľa!
     
    59
    Willian hýri aktivitou po inkasovaní, zrejme cíti, žeby mohol byť vystriedaný. Mieril do ohniska veľmi dobrú loptu na Drogbu, chýbali asi dva kroky k tomu, aby kanonier zavesil.
     
    60
    Ožli aj fanúšikovia a razom sa je na čo pozerať. Úplne inak by vyzeral úvod druhého polčasu, ak by Villa nevyrovnala. To je jasné. Chelsea potrebuje v predu zabrať a preto sa to pred Guzanom sťahuje čoraz častejšie.
     
    61
    Courtois mal zase problémy po centrovanej lopte a dokonca mu pred hráčmi súpera vypadla. Ivanovič musel rýchlo odkopnúť a Srb teda zachránil situáciu včas.
     
    62
    Ored bránou Chelsea to začína horieť čoraz častejšie, po historickom góle to skúšajú domáci aj druhýkrát. Veria si na víťazstvo.
     
    63
    Všetko nateraz zbrzďuje Ramires, ktorý si vyžiadal ošetrenie po súboji s Delphom. Nehrá sa a Chelsea má šancu nadýchnuť sa na záverečnú polhodinu.
     
    64
    Remy sa na strane The Blues pripravuje do hry, medzitým priamy kop pre Villu.
     
    65
    Drogba teda končí v hre a na jeho miesto prišiel Loic Rémy.
     
    66
    Ten sa nevydaril a Ivanovič a spol. odvrátili loptu do bezpečia. Chelsea potrebuje kúskovať hru, pretože z jej pohľadu sa to začalo vyvíjať nepríjemným smerom.
     
    67
    Nebol to výkon hodný mena Didiera Drogbu, to koniec koncov uznal aj José Mourinho týmto striedaním. To, ako by sa duel vyvíjal, ak by od začiatku hral Rémy sa už nedozvieme.
     
    67
    Chelsea dala gól!
    Ak nepomáhajú útočníci, dokážu ich zaskočiť obrancovia! Špecialista na Aston Villu BRANISLAV IVANOVIČ mieri presne po nahrávke Azpilicuetu nadvakrát z hranice bieleho bodu. Srb totiž volejom nádherne vymietol roh brány a favorit opäť vedie.
    Branislav IVANOVIČ - 1:2
     
    68
    Toto bol už 5. zásah Ivanoviča proti Aston Ville v kariére a tak potvrdil, že súper menej zvučného mena mu naozaj sedí.
     
    69
    Na ihrisko sa teda dostal Rémy a okamžite Chelsea dáva gól. Hoci nie jeho zásluhou, v každom prípade padla zmena v útoku na úrodnú pôdu.
     
    70
    Agbonlahor na strane domácich v zápase prenechal miesto Bentekemu.
     
    71
    Je zauímavé, že Rémy v minulotýždňovom šlágri dal jediný zásah proti Manchestru City a napriek tomu dnes začal len na lavičke. Chelsea po jeho príchode teda opäť vedie.
     
    72
    Rémy skúsil vypáliť po chybnej rozohrávke a Clark v poslednej chvíli loptu tečoval na roh. Medzitým ďalšie striedanie.
     
    73
    Do hry príde Mikel, končí Oscar.
     
    74
    Je to teda reakcia na udržanie stavu, Mourinho nepotrebuje dopredu tlačiť ďalších hráčov. Mikel bude lopty pred bránou čistiť ako defenzívny hráč.
     
    75
    Cleverley opustil hraciu plochu, vymenil ho Sinclair.
     
    76
    Rohový kop sa favoritovi nevydaril a Aston Villa sa ubránila. Od inkasovania však hľadá svoju tvár a potrebuje opäť viac sebavedomia.
     
    77
    Benteke dostal dopredu snáď prvú loptu po tom, čo prišiel na ihrisko. Obrana ho preto veľmi dobre zvládla a nedovolila sa mu presadiť.
     
    78
    Courtois stiahol loptu zo vzduchu snáď prvýkrát v zápase a konečne nemuseli zaňho niečo podobné riešiť obrancovia.
     
    79
    Ville vôbec nehrá do karát, že na Etihad vedia prekvapujúco Hull. V boji o záchranu by to momentálne znamenalo pád na 17. miesto a len dva body pred prvým zostupujúcim Burnley.
     
    80
    Juan Cuadrado zažije debut v drese Chelsea, do hry sa dostane namiesto Williana.
     
    81
    Líder tancuje s loptou pred šestnástkou a skúša vymyslieť, čo by mohlo platiť na dvojgólové vedenie. Hráči Villy desať minút pred koncom odolávajú.
     
    82
    Proti svojmu bývalému klubu si zahrá Joe Cole, vystriedal Weimanna.
     
    83
    Cuadrado okamžite chcel ukázať svoju aktivitu a vybojoval rohový kop pre svoj tím. Z neho nezapršlao, no i tak získal potlesk fanúšikov.
     
    84
    The Villans majú v tejto sezóne v poslednej desaťminútovke skóre 0:10. Aj preto sa neočakáva, aby v týchto chvíľach ešte dokázali vyrovnať.
     
    85
    Je to už teraz nielen o fyzických, ale aj o psychických silách. Chelsea je skúsený tím a už sa bude skôr spoliehať len na protiútoky.
     
    86
    Londýnčania pokojne kombinujú a snažia sa domácich nepúšťať do šancí. Viac menej sa im to darilo celý zápas, napriek tomu Courtois z jedinej strely na bránu inkasoval.
     
    87
    Pomaly sa duel chýli ku koncu, Villa sa pokúša o posledný zúfalý tlak. Sinclair skúsil z uhla poslať loptu do ohniska, tam bol len belgický gólman.
     
    88
    Loptu majú hráči domácich, no sú ďaleko od brány súpera. Čas sa kráti a obrana stojí na vratkých nohách, kde ju neobhospodáruje príliš veľa hráčov.
     
    89
    Aktivitou v radoch hostiteľov hýri hlavne Sinclair, Chelsea už len čaká, čo vymyslí súper. Vpredu sa neukázala dlhšiu dobu a potrebuje náskok udržať.
     
    90
    Nepresnými loptami dopredu to znáša dobre a Courtois nemal problém stiahnuť jednu z nich. Na úspešné vyústenie zúfalého tlaku, ktorý však ani veľmi neprichádza už neveria ani fanúšikovia a húfne štadión opúšťajú.
     
    90+1
    Rozhodca ešte na konci zápasu pridáva 5 minút.
     
    90+2
    Na zemi ležia Mikel s Azpilicuetom, hra je teda prerušená a to nie je to, čo by si domáci priali. Swarbrick ukázal, že nadstavovať bude aj tak.
     
    90+3
    Center pred Courtoisa vyzeral nebezpečne a hlavička Bentekeho mierila meter vedľa. Napriek tomu to vyzeralo nebezpečne.
     
    90+4
    Sinclair s Joeom Coleom skúšajú poslednú finty na obranu s cieľom dostať sa pred bránu, obrana odoláva a čas sa kráti.
     
    90+4
    Je to zo strany Chelsea už praktické držanie stavu a miestami exhibičná rozohrávka. Nevyzerá to na deľbu bodov, hoci Villa ešte skúša posledné možnosti na vyrovnanie duelu.
     
    90+5
    Ivanovič videl za zdržovanie žltú kartu.
     
    90+6
    Stále sa hrá, Mourinhovi sa to nepáči. Je to odpoveď na zdržiavanie Ivanoviča či Mikela.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Líder tabuľky to na nepríjemnej pôde Aston Villy zvládol, José Mourinho si na tomto štadióne pripisuje vôbec prvú výhru. Naopak, Paul Lamber smúti vo svojom 100. dueli na lavičke Villy, jeho tím podľahol 1:2. Hoci vsietil historický gól po 11 hodinách pôstu, nič nové z toho na konte bodov nebude. Postaral sa o to Ivanovič, ktorý volejom nádherne upravil skóre pre svojich, odpovedal tak na zásah Okoreho tesne po zmene strán. Chelsea si potom už tri body ustrážila a navýšila náskok pred Manchestrom City, ktorý doma len remizoval s Hullom 1:1 na 7 bodov. To je všetko z tohto duelu, ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (17:55:41)

    Filip Kubaliak

    Góly: 49. Okore – 9. Hazard, 67. Ivanovič

    Karty:   7. Cleverley (ASV), 44. Westwood (ASV), 50. Okore (ASV) – 37. Ramires (CHE), 90+5. Ivanovič (CHE)


    Aston Villa FC: Guzan – Cissokho, Clark, Okore, Hutton – Delph, Westwood, Cleverley (76. Sinclair) – Gil, Agbonlahor (68. Benteke), Weimann (82. Joe Cole).
    Náhradníci: Given – Bacuna, Benteke, Cole, Sanchez, Sinclair, Vlaar.

    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, Cahill, Terry, Azpilicueta – Ramires, Matič, Willian (80. Cuadrado), Oscar (73. Mikel), Hazard – Drogba (65. Rémy).
    Náhradníci: Čech – Ake, Cuadrado, Loftus-Cheek, Mikel, Remy, Zouma.

    Rozhodca: Neil Swarbrick – Scott Ledger, Michael Salisbury