Atlético Madrid – Real Madrid 4:0 (kon.) | Villarreal – Granada 2:0 (kon.) | Levante – Malaga 4:1 (kon.)
Sociedad – Vigo 1:1 (kon.)
koniec
Real Sociedad San Sebastian
1:1 (1:0)
Celta Vigo
Sobota 07.02.2015, 22:00 • Estadio Municipal de Anoeta (San Sebastián) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    89
    Hostia sú s bodovým ziskom zrejme spokojní. Namiesto krídelníka Santiho Minu prichádza podstatne defenzívnejší Pablo Hernández.
    NOLITO - 1:1
     
    85
    Celta Vigo dalo gól!
    Baskovia sa po následnom voľnom kope napriek závaru nepresadili a tak prichádza trest na opačnom konci hracej plochy! Dlhý Krohn-Dehliho pas z poliacej čiary sklepával Larrivey do čiary pre Bongondu. Belgický útočník na ľavej strane zamotal hlavu Zaldúovi, aby následne prihrával do vápna na NOLITA. Čerstvý španielsky reprezentant síce dostal loptu na päty, no napriek tomu dokázal z ťažkej pozície po otočke vystreliť a umiestneným pokusom k pravej žrdi i pokoriť Gerónima Rulliho. Argentínsky gólman si na jeho prízemný pokus nesiahol, Vigo päť minút pred koncom vyrovnáva!
     
    83
    Domáci už po Zaldúovom páde oslavovali pokutový kop, no Santiago Jaime vytiahol celú situáciu ešte pred vápno. Jonny Castro ale karte neunikol.
     
    82
    David Moyes občerstvuje svoje zadné rady. Ihrisko opúšťa jediný hriešnik úvodného dejstva Mikel González, ktorého nahradí Elustondo.
     
    80
    Domáca časová údržba už frčí v plnom prúde, no Rubén Pardo tak činil príliš okato. Santiaga Jaimeho znovu svrbela pravá kapsa.
     
    80
    Álex López zatiaľ ako jediný hráč hosťujúceho výberu dokázal ohroziť gólmana Rulliho, ktorý ho ale v dobrej pozícii vychytal. Na jeho miesto už naskakuje Charles.
     
    71
    Doteraz nenápadný Joseba Zaldúa na pravej strane podrazil nohy šikovnému Minovi a okrem štandardky bude nasledovať i kartový trest.
     
    69
    Po prvýkrát a hneď dvojnásobne strieda i David Moyes. Namiesto Agirretxeho s Chorym Castrom prichádza duo Finnbogason a Zurutuza.
     
    65
    Sergi Gómez sa takýmto dedinským spôsobom rozlúčil s Anoetou, aby sa následne ani neunúval krížom prebehnúť hraciu plochu. Ušetril tým ale sekundičky pre Vigo, ktoré bude v zápase pokračovať i s Bongondom.
     
    63
    No a ďalšie kartové napomínanie, tentokrát pre hosťujúceho stopéra Gustava Cabrala, ktorý pri postrannej čiare odpálil Choryho Castra.
     
    60
    To sa už netýka doposiaľ jediného strelca dnešného duelu. Agirretxe si pred šestnástkou spracovával dlhý oblúčik rukou, čo Jaime ocenil kartou.
     
    55
    Álex López následne možno z frustrácie zostrelil ľavého beka Choryho Castra a v krátkom slede sa tak stal tretím potrestaným hráčom druhej časti.
     
    55
    Konečne už aj hosťujúci výber Eduarda Berizza vyprodukoval svoju úvodnú strelu medzi tri žrde, čím ale poriadne zamestnali domáceho gólmana Rulliho. Po pravej strane sa s loptou pretiahol Santi Mina, ktorý následne centroval na bližšiu žrď. Tam sa cez Cabrala dokázal presadiť Álex López, no z piatich metrov neprestrelil dobre reagujúceho gólmana Realu. Rulli šiel veľmi reflexívne k svojej ľavej žrdi a loptu napokon dokázal pohotovo vyraziť do bezpečia. San Sebastián tak naďalej tesne vedie.
     
    53
    Po svojej nervóznej reakcii na hvizd Santiaga Jaimeho sa ďalším hriešnikom stáva hosťujúci kapitán Augusto Fernández.
     
    51
    Esteban Granero teraz jednoznačne rukou zastavil šikovné obhodenie v podaní Krohn-Dehliho. Nepochopiteľne sa potom rozčuľoval nad kartovým trestom.
     
    14
    Imanol Agirretxe a jeho druhá gólov príležitosť dnešného zápasu! Tentokrát však domáci zakončovateľ v koncovke absolútne vyhorel. Z ľavej strany ho po krásnej individuálnej akcii oslovil Chory Castro, ktorý centroval presne do priestoru pokutového bodu. Agirretxe dostal loptu ideálne do kroku, no z nejakých desiatich metrov úplne osamotený napálil svoj pokus priamo do gólmana Sergia Álvareza, ktorý len s obrovským šťastím neinkasoval po druhýkrát v rýchlom slede. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    12
    Mikel González sa stáva prvým potrestaným hráčom dnešného zápasu, keď na pravej strane vo vlastnom rohu ihriska zostrelil Nolita.
     
    8
    Real Sociedad San Sebastian dal gól!
    Domáci však boli na opačnej strane ďaleko chladnokrvnejší a zo svojej prvej gólovej príležitosti zápasu otvárajú skóre! Esteban Granero pri pravej postrannej čiare nasadil okolo Jonnyho Castra, aby následne odcentroval presne na hlavu Xabiho Prieta. Domáci kapitán sklepával loptu na os ihriska, kde sa výborne orientoval IMANOL AGIRRETXE, ktorý z piatich metrov doklepol loptu povedľa Álvareza do siete. Real Sociedad sa už v rámci úvodnej desaťminútovky ujíma vedenia!
    Imanol AGIRRETXE - 1:0
     
    6
    No a následný rohový kop už priniesol hosťom úvodnú gólovú príležitosť. Center od rohovej zástavky pristál na kopačke Krohn-Dehliho. Dánsky stredopoliar pálil z prvej, no domáca defenzíva jeho pokus dokázala zablokovať. Lopta si ale po odraze našla opäť dánsku dvadsaťtrojku. Krohn-Dehli následne veľmi inteligentne prestrčil loptu na stopéra Fontása, ktorý však z hranice malého vápna prestrelil svätyňu gólmana Rulliho. Pri presnejšej koncovke by bol argentínsky gólman bez šance. Veľká príležitosť pre Celtu Vigo!

    Erik Farkaš

    Góly: 8. Agirretxe – 85. Nolito

    Karty:   12. M. González (RSC), 51. Granero (RSC), 60. Agirretxe (RSC), 71. Zaldúa (RSC), 80. R. Pardo (RSC) – 53. A. Fernández (CVG), 55. Á. López (CVG), 63. G. Cabral (CVG), 83. J. Castro (CVG)


    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, I. Martínez, M. González, Yuri – R. Pardo, Granero – Prieto (C), Canales, G. Castro – Agirretxe
    Náhradníci: Zubikarai – Elustondo, Bergara, Finnbogason, Zurutuza, de la Bella, Hervías
    Manažér: David Moyes (SCO)

    Celta Vigo: S. Álvarez – S. Gómez, Fontás, G. Cabral, J. Castro – Á. López, A. Fernández (C), Krohn-Dehli – Mina, Larrivey, Nolito
    Náhradníci: R. Blanco – P. Hernández, Charles, Madinda, Bongonda, Planas, B. Fernández
    Manažér: Eduardo Berizzo (ARG)

    Rozhodca: Santiago Jaime – J. Bueno, J. Carrera – C, Lixandru