Sociedad – Vigo 1:1 (kon.) | Córdoba – Almería 1:2 (kon.) | Getafe – Sevilla 2:1 (kon.)
Espanyol – Valencia 1:2 (kon.) | Bilbao – Barcelona 2:5 (kon.)
koniec
Athletic Club Bilbao
2:5 (0:2)
FC Barcelona
Nedeľa 08.02.2015, 21:00 • San Mamés Barria (Bilbao) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy

     
    Je dobojované, favorizovaní hostia dnes zápas zvládli a svojmu súperovu nasúkali hneď 5 kúskov. Za spomenutie stojí bláznivá osemminútovka, počas ktorej v druhej polovici zápasu padli hneď 4 góly. Stretnutie poznamenalo aj vylúčenie Etxeitu, po ktorom boli domáci hráči v útoku prakticky neškodní.

    Po dnešnom zápase sa Barcelona k vedúcemu Realu Madrid priblíži na rozdiel jediného bodu, Bilbau bude patriť 13. miesto v tabuľke.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok večera. (22:53:34)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Zápas sa viac menej dohráva, zrejme sa už nejakého väčšieho vzrušenia nedočkáme.
     
    90+1
    V nadstavenom čase ešte uvidí žltú kartu Gurpegi. Bude to za to, že neudržal nervy na uzde a súpera počastoval zrejme nie najkrajšími slovami.
     
    90+1
    Rozhodca nám medzitým signalizoval, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 2 minúty navyše.
     
    90
    Naopak lopty sa zmocnil Pedro, ten v dobrej pozícii ešte pätičkou vracal Neymarovi, ktorý si všimol, že Iraizoza je vonku z brány, pokúsil sa o ďalšie prelobovanie, no ani tentoraz mu na to domáci gólman neskočil.
     
    89
    Domáci tím to ešte skúšal dlhočiznými prihrávkami na vysunutého Aduriza, ten ale proti pozornej obrane hostí nemal nárok.
     
    88
    Lopta sa už ani nedostáva za stredovú čiaru, Bravo sa v posledných minútach veru príliš nenarobil. Barcelonu tentoraz zastavil ofsajd Messiho.
     
    87
    Kombinácia Barcelony pokračuje, akoby sa nič nestalo, výmena lopty na súperovej polovici pokračuje aj naďalej a domáca obrana sa znova musí obracať.
    PEDRO - 2:5
     
    86
    Barcelona dala gól! Tak predsa sa to hráčom Barcelony podarilo ešte raz. Po krásnej akcii Messiho sak lopte dostal Busquets, ktorý šikovnou prihrávkou z pravej strany k zakončeniu vyzval striedajúceho PEDRA RODRIGUEZA, ten nezaváhal a zvyšuje na 2:5.
     
    85
    Hráčom v reflexnej žltej sa aj oveľa ťažie dostáva na dostrel brány, keďže až osem hráčov domáceho tímu vyčkáva na hranici pokutového územia s cieľom blokovať akékoľvek strelecké pokusy.
     
    84
    Barcelona aj naďalej s prehľadom kontroluje hru, vyzerá to tak, že oba tímy čakajú na koniec zápasu. Do toho však ešte zostáva nejaká tá minúta.
     
    83
    Hostia si aj naďalej držia loptu, no ďaleko od brány takže o nejakej strele nemôže byť ani reč. To im ale až tak vadiť nemusí, keďže hráči Bilbaa ich rozohrávku takmer vôbec nenapádajú.
     
    82
    Naopak, domáci tím sa po vylúčení Etxeitu stihol skôr na svoju vlastnú polovicu ihriska a do útoku sa takmer vôbec nepúšťa.
     
    81
    Hostia sa už toľko do útoku nehrnú, skôr volia postupný a opatrnejší prechod s prvoradým cieľom udržať si dvojgólový náskok.
     
    80
    Posledné striedanie na strne Barcelony znamená, že ihrisko opustí práve Suárez, na cca desať minút do zápasu zasiahne Pedro.
     
    80
    Suárez po vysunutí od Neymara zakončoval takmer z nulového uhla, jeho zakončenie si postrážil jeden z obrancov, takže Iraizoz zasahovať nemusel.

    Andrej Marienka

    Góly: 59. Rico, 67. Aduriz – 15. Messi, 26. Suárez, 62. Marcos (vla.), 64. Neymar, 86. Pedro

    Karty:   40. Balenziaga (ATB), 90+1. Gurpegi (ATB) – 45. Alves (BAR)   75. Etxeita (ATB)


    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Balenziaga, Laporte, Etxeita, De Marcos – Mikel Rico, San José – Muniain, Unai López, Susaeta – Aduriz
    Náhradníci: Iago – Aurtenetxe, Iñaki Williams, Gurpegi, Beñat, Ager Aketxe, Ibai

    FC Barcelona: Bravo – Jordi Alba, Mathieu, Piqué, Dani Alves – Rakitić, Busquets, Xavi – Neymar, Suárez, Messi
    Náhradníci: ter Stegen – Adriano Correia, Mascherano, Pedro, Bartra, Rafinha, Iniesta

    Rozhodca: Antonio Mateu – Pau Cebrián, Ignacio Rubio