Fiorentina – Bergamo 3:2 (kon.) | Empoli – Cesena 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Neapol – Udinese 3:1 (kon.) | Inter – Palermo 3:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
3:0 (1:0)
US Palermo
Nedeľa 08.02.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Milánčania napokon predsa len prerušili sériu sériu troch porážok v rade a to vo veľkom štýle. Ambiciózne Palermo porazili rozdielom triedy 3:0. Za stavu 1:0 však domáci mohli ľahko prísť o svoje vedenie, keď Jajalo nastrelil žrď a Dybala z následnej dorážky prestrelil prázdnu bránku Nerazzurri. Tí ale v správnom okamžiku zapli, strelili potvrdzujúci gól a napokon doma uhájili všetky tri body. Vďaka nim v tabuľke razom poskočili už na desiate miesto. Palermo klesá na ôsme. (22:57:09)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Milánčania inak ale bezpečne kontrolujú záver zápasu. Nerazzurri dnes naznačili svoje možnosti lepších zajtrajškov.
     
    90+1
    V ich úvode mal ešte prácu Samir Handanovič, ktorý musel stiahnuť nepríjemný center z ľavej strany. Dokázal to ale bezchybne.
     
    90
    Z povinnosti sa budú dohrávať ešte dve nadstavené minútky, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Marcom Guidom.
    Mauro ICARDI - 3:0
     
    88
    Inter dal gól!
    Roberto Mancini a celé San Siro si môžu vydýchnuť. Milánčania už s určitosťou doma uhája všetky tri body. Nedávno prichádzajúci Mateo Kovačič vysunul na pravej strane Fredyho Guarína, ktorý dnes hrá výborné stretnutie. Po tom, ako ušiel Daprelovi stačil i odcentrovať, aby na bližšej žrdi našiel nabiehajúceho MAURA ICARDIHO, ktorý sa z malého vápna už nemohol mýliť. Lopta preletela povedľa Sorrentinovej hlavy, gólman Palerma nemohol reagovať. 3:0, je rozhodnuté.
     
    87
    Mateo Kovačič teraz zaváhal na polovici ihriska v rozohrávke, ale okamžite ho stihol zastúpiť Gary Medel. Nebezpečenstvo zažehnané.
     
    86
    Inter sa už zameriava výhradne na defenzívu. Dobýjanie ich hradieb sa značne rozladenému Palermu príliš nedarí.
     
    84
    Za veľkého potlesku v závere odchádza nový domáci miláčik Xherdan Shaqiri. Výsledok príde na posledné minútky kontrolovať Mateo Kovačič.
     
    82
    Roberto Mancini vsádza na istotu a namiesto Rodriga Palacia posiela na pľac Huga Campagnara. Milánčania obetujú všetko pre tri body.
     
    81
    Ten sa ale hosťom príliš nepodaril a práve naopak sa museli na druhej strane brániť domácej kontre. Tú ale Guarín pokazil.
     
    80
    Po prudkom prízemnom centri z ľavej strany od Barreta mal prácu Dodô, ktorý stačil odkopnúť loptu aspoň na rohový kop.
     
    79
    Domáci ponúkli po štandardke krásny signál, ktorý síce nevyšiel úplne dokonale, ale nápad to bol krásny. Po Guarínovom obídení múru odcentroval Palacio, ktorého pokus lapil Sorrentino.
     
    78
    Giancarlo González škaredo pristúpil členok Maura Icardiho, čo samozrejme neušlo pozornosti Marca Guidu. Kostarický obranca bude za žltú rád.
     
    76
    Shaqiri sa po ľavej strane poľahky dostával cez Terziho, no ten v poslednej chvíli dokázal zablokovať jeho center na rohový kop.
     
    75
    Nespokojný Giuseppe Iachini strieda i po druhýkrát v zápase. Švajčiara Michela Morganellu na Stadio Giuseppe Meazza nahradí Rispoli.
     
    73
    V druhom polčase vedie milánsky Inter na strelecké pokusy jednoznačne 7:2. Jeden z nich znamenal i druhý gól v Sorrentinovej sieti.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Guarín, 65. Icardi, 88. Icardi

    Karty:   13. Medel (INM), 40. J. Juan (INM) – 20. Morganella (PLM), 72. Rigoni (PLM), 78. González (PLM)


    Inter Miláno: S. Handanovič – Santon, Ranocchia (C), J. Juan, Nagatomo – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Podolski, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Hernanes, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, G. González, Daprelá – Morganella, Jajalo, Rigoni, Barreto (C), Lazaar – F. Vázqzez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani, Fulignati – Rispoli, Milanovič, J. Silva, Emerson, Della Rocca, Bolzoni, Chochev, Quaison, Ortiz, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – L. Manganelli, O. Gava – A. Crispo