Fiorentina – Bergamo 3:2 (kon.) | Empoli – Cesena 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Neapol – Udinese 3:1 (kon.) | Inter – Palermo 3:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
3:0 (1:0)
US Palermo
Nedeľa 08.02.2015, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Milánčania napokon predsa len prerušili sériu sériu troch porážok v rade a to vo veľkom štýle. Ambiciózne Palermo porazili rozdielom triedy 3:0. Za stavu 1:0 však domáci mohli ľahko prísť o svoje vedenie, keď Jajalo nastrelil žrď a Dybala z následnej dorážky prestrelil prázdnu bránku Nerazzurri. Tí ale v správnom okamžiku zapli, strelili potvrdzujúci gól a napokon doma uhájili všetky tri body. Vďaka nim v tabuľke razom poskočili už na desiate miesto. Palermo klesá na ôsme. (22:57:09)

     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Milánčania inak ale bezpečne kontrolujú záver zápasu. Nerazzurri dnes naznačili svoje možnosti lepších zajtrajškov.
     
    90+1
    V ich úvode mal ešte prácu Samir Handanovič, ktorý musel stiahnuť nepríjemný center z ľavej strany. Dokázal to ale bezchybne.
     
    90
    Z povinnosti sa budú dohrávať ešte dve nadstavené minútky, ktoré pridáva rozhodcovská štvorica na čele s Marcom Guidom.
    Mauro ICARDI - 3:0
     
    88
    Inter dal gól!
    Roberto Mancini a celé San Siro si môžu vydýchnuť. Milánčania už s určitosťou doma uhája všetky tri body. Nedávno prichádzajúci Mateo Kovačič vysunul na pravej strane Fredyho Guarína, ktorý dnes hrá výborné stretnutie. Po tom, ako ušiel Daprelovi stačil i odcentrovať, aby na bližšej žrdi našiel nabiehajúceho MAURA ICARDIHO, ktorý sa z malého vápna už nemohol mýliť. Lopta preletela povedľa Sorrentinovej hlavy, gólman Palerma nemohol reagovať. 3:0, je rozhodnuté.
     
    87
    Mateo Kovačič teraz zaváhal na polovici ihriska v rozohrávke, ale okamžite ho stihol zastúpiť Gary Medel. Nebezpečenstvo zažehnané.
     
    86
    Inter sa už zameriava výhradne na defenzívu. Dobýjanie ich hradieb sa značne rozladenému Palermu príliš nedarí.
     
    84
    Za veľkého potlesku v závere odchádza nový domáci miláčik Xherdan Shaqiri. Výsledok príde na posledné minútky kontrolovať Mateo Kovačič.
     
    82
    Roberto Mancini vsádza na istotu a namiesto Rodriga Palacia posiela na pľac Huga Campagnara. Milánčania obetujú všetko pre tri body.
     
    81
    Ten sa ale hosťom príliš nepodaril a práve naopak sa museli na druhej strane brániť domácej kontre. Tú ale Guarín pokazil.
     
    80
    Po prudkom prízemnom centri z ľavej strany od Barreta mal prácu Dodô, ktorý stačil odkopnúť loptu aspoň na rohový kop.
     
    79
    Domáci ponúkli po štandardke krásny signál, ktorý síce nevyšiel úplne dokonale, ale nápad to bol krásny. Po Guarínovom obídení múru odcentroval Palacio, ktorého pokus lapil Sorrentino.
     
    78
    Giancarlo González škaredo pristúpil členok Maura Icardiho, čo samozrejme neušlo pozornosti Marca Guidu. Kostarický obranca bude za žltú rád.
     
    76
    Shaqiri sa po ľavej strane poľahky dostával cez Terziho, no ten v poslednej chvíli dokázal zablokovať jeho center na rohový kop.
     
    75
    Nespokojný Giuseppe Iachini strieda i po druhýkrát v zápase. Švajčiara Michela Morganellu na Stadio Giuseppe Meazza nahradí Rispoli.
     
    73
    V druhom polčase vedie milánsky Inter na strelecké pokusy jednoznačne 7:2. Jeden z nich znamenal i druhý gól v Sorrentinovej sieti.
     
    72
    Luca Rigoni sa zozadu príliš dôrazne oprel do Icardiho. Hokejový zákrok talianskeho stredopoliara neušiel kartovému trestu.
     
    70
    Dvadsať minút pred koncom stále vedie Inter o dva góly. Domáci sa už nikam neponáhľajú, prerušenie čiernej série je za rohom.
     
    68
    Roberto Mancini chváli svoje mužstvo vztýčeným palcom. Posledná desaťminútovka priniesla Nerazzurri hneď tri gólovky.
     
    66
    Hostia okamžite po inkasovanom góle po prvýkrát v zápase striedajú. Ihrisko opúšťa chorvátsky stredopoliar Mato Jajalo, ktorého vymení Belotti.
    Mauro ICARDI - 2:0
     
    65
    Inter dal gól!
    V posledných minútach pekelní Milánčania napokon zo svojho tlaku predsa len vyťažili potvrdzujúci gól v sieti gólmana Sorrentina. Z pravej strany centroval do šestnástky kolumbijský záložník Fredy Guarín, ktorého pokus ešte podvihol Rodrigo Palacio. Ten síce nedokázal loptu zakončiť, no MAURO ICARDI už vedel, čo s ňou. Po perfektnom skrotení guľatého čuda napol sieť Palerma. Sorrentiho nemal proti jeho prudkému halfvoleju u desiatich metrov žiadnu šancu.
     
    63
    Inter je teraz smerom dopredu ďaleko iniciatívnejší. Manciniho zverenci si idú za potvrdzujúcim gólom.
     
    61
    Mauro Icardi v druhom polčase výraznejšie ožil. Opäť to skúšal z nejakých dvadsiatich metrov, ale loptu napálil pár metrov nad bránku.
     
    59
    Milánsky Inter v priebehu dvoch minút po druhýkrát otestoval pevnosť konštrukcie bránok na San Siro. Rohový kop z ľavej strany opäť rozohrával Xherdan Shaqiri, na ktorého center si tentokrát najlepšie vyskočil milánsky kapitán Andrea Ranocchia. Taliansky stopér sa oprel do lopty s poriadnou razanciou a jeho tvrdý pokus z piatich metrov zastavilo až brvno Sorrentinovej svätyne. Hosťujúca jednotka v tomto prípade nedokázala absolútne reagovať. Šťastnú chvíľku si teda vybrali i hostia.
     
    57
    Konštrukcia sa ale ozvala i na druhej strane, kde z hranice šestnástky zakončoval argentínsky útočník Mauro Icardi. Ten síce svoj pokus dobre umiestnil mimo dosah gólmana Sorrentina, no ľavá žrď hosťujúcej bránky zabránila zdvojnásobeniu domáceho vedenia. Technický pokus po odraze od tyče poskakoval popred bránkovú čiaru, aby situáciu definitívne zachránil stopér González. V týchto minútkach sledujeme výborný futbal.
     
    56
    Domáci teraz reklamujú Terziho ruku vo vlastnej šestnástke, no pokutový kop sa po Brozovičovom centri kopať nebude.
     
    55
    Hosťujúci gólman Sorrentino sa ešte raz drží za hlavu a nechápe, čo dokázal jeho spoluhráč na opačnej strane zahodiť.
     
    53
    Palermo sa už zaslúžene mohlo a malo dočkať vyrovnania, no s Manciniho zverencami teraz držali všetci svätí.
     
    51
    Neuveriteľný biliard v šestnástke Interu teraz z nepochopiteľných dôvodov nekončí gólom! Neuveriteľné, čo dokázal zahodiť Paulo Dybala. Franco Vázquez spred šestnástky posielal kolmicou do šance kapitána Édgara Barreta. Ten nezasebčil a prihral na Dybalu, ktorého reflexívnym zákrokom famózne vychytal Handanovič. Odrazenej lopty sa potom zmocnil Mato Jajalo, ktorý ju zo siedmich metrov napálil do ľavej žrde! Od nej sa guľatý nezmysel dokotúľal až k Dybalovi, ktorý zostal po svojej nevyužitej šanci osamotený, no argentínsky forward z dvoch metrov prekopol poloprázdnu bránku!
     
    50
    Palermo na ambicióznom útoočnom výpade po pravej strane, ale Morganella napokon nedokázal vyslať do šance Vázqueza.
     
    48
    V druhom dejstve sa toho zatiaľ veľa nedeje. V kombináciách je ale o niečo aktívnejšie Palermo. Zatiaľ však hosťom chýba tempo.

     
    47
    Roberto Mancini ani Giuseppe Iachini v polčasovej prestávke nestriedali. Druhé dejstvo tak bude pokračovať s nezmenenými jedenástkami.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Úvodný polčas na San Siro charakterizovali dve obrovské príležitosti na oboch stranách. Kým Inter tú svoju vďaka Guarínovej hlavičke využil, Rigoni na druhej strane zakončoval z troch metrov do vonkajšej žrde. Palermo ale rozhodne nemusí vešať hlavu, v druhom polčase by mala pokračovať vyrovnaná partia.

     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    K úvodnému dejstvu sa bude pridávať ešte jedna nadstavená minútka, pre ktorú sa rozhodla štvorica na čele s Marcom Guidom.
     
    44
    Palermo ale práve teraz cíti svoju šancu a tlačí sa dopredu. Milánčania sa síce s problémami, ale dokážu brániť.
     
    43
    Milánčania sa v ostatných minútkach snažia predovšetkým ukontrolovať svoje tesné vedenie. Do konca prvej časti zostávajú len desiatky sekúnd.
     
    41
    Po následnom priamom kope sa vrhol Samir Handanovič, ktorý bol ale pri snahe zachytiť loptu faulovaný jedným zo sicílskych hráčov.
     
    40
    Franco Vázquez na ľavej strane vykúpal v kľučkách Juana Jesusa, ktorý ho vzápätí poslal na trávnik. Marco Guida siahol po tretíkrát do kapsy.
     
    39
    Milánske zadné rady dnes ale rozhodne nie sú nepriepustné. Na San Siro sa ešte môžu diať veľké veci, zvlášť, keď Nerazzurri skoro nepridajú druhý gól.
     
    38
    Palermo hneď dvakrát podkúrilo prostredníctvom rýchleho protiútoku, no v oboch prípadoch jeho snaha stroskotala na nepresnosti vo finálnej fáze.
     
    36
    Presne ako som predpokladal, namiesto zraneného Yuta Nagatoma prichádza na trávnik ľavonohý brazílsky full-back Dodô.
     
    36
    To bude ale asi márny boj. Nagatomo si už oblieka bundu, Milánčania budú musieť nútene striedať. Do hry príde pravdepodobne Dodô.
     
    35
    Yuta Nagatoma chytil stehenný sval a možno budeme musieť striedať. Klubový lekár Interu sa to japonskému samurajovi snaží rozmasírovať.
     
    33
    To isté platilo i po Shaqirio páde. Postranný arbiter ukázal na odkop od bránky, ďalšia štandardka pre Nerazzurri z toho nebude.
     
    32
    Brozovič teraz hneď v dvoch prípadoch poriadne pritvrdil, no protesty hostí sú márne. Guida púšťa hru ďalej.
     
    30
    Rodrigo Palacio si krásne nabehol na Shaqiriho center, ale loptu neupratal medzi tri žrde. Hlavička mu absolútne nesadla.
     
    29
    To už medzitým prebehlo, Brozovič nervózne odovzdal rozhodcovskú loptu hosťom, zápas môže pokračovať ďalej.
     
    28
    Mauro Icardi bol zozadu naremplovaný Morganellom a momentálne sa nedvíha späť na nohy. Zrejme budeme svedkami ošetrovania.
     
    27
    Na druhej strane zas začína zatápať milánsky Inter, ktorý zrýchlil svoju kombináciu. Do šestnástky Palerma sa ale zatiaľ nedostáva.
     
    25
    Luca Rigoni zahadzuje v štvrtine zápasu nemožné! Lazaar na ľavej strane poľahky obišiel nedôrazného Davideho Santona, ktorý tu hosťuje z Newcastle United. Marocký full-back následne po zemi prudko centroval na bližšiu žrď, kde sa od ťažkopádneho Ranocchiu odpútal práve spomínaný Rigoni. Taliansky stredopoliar však v páde z nejakých troch metrov trafil len vonkajšiu stranu pravej Handanovičovej žrde. Lopta sa potom odrazila mimo. Palermo s prvou gólovkou dnešného zápasu.
     
    23
    Už neraz i v tejto sezóne sa im to nepodarilo a v závere potom museli ľutovať. Palermo je však vpredu zatiaľ neškodné.
     
    22
    Inter v týchto minútkach pevne drží opraty nad zápasom a Palermo drží na dištanc. Milánčania sa ale môžu upokojiť až druhým gólom.
     
    20
    Michel Morganella príliš neskoro pricestoval do súboja s Fredym Guarínom, ktorého následne fauloval a od Guidu si taktiež vykoledoval žltú kartu.
     
    18
    Atmosféra na San Siro sa po strelenom góle značne vylepšila. Aj takí prelietaví sú fanúšikovia na Apeninskom polostrove.
    Fredy GUARÍN - 1:0
     
    16
    Inter dal gól!
    Štandardnej situácii na opačnom konci ihriska však už k dokonalosti nechýbalo absolútne nič! Rozohrával ju opäť všadeprítomný Xherdan Shaqiri. Švajčiarsky technik krútil loptu na malé vápno, kde na bližšej žrdi skákal najvyššie FREDY GUARÍN. Kolumbijský bitkár upratal loptu zblízka k pravej žrdi, gólman Sorrentino bol bez šance a nepomohol mu ani na bránkovej čiare skáčúci Morganella. Manciniho zverenci sa tak po štvrťhodine hry ujímajú vedenia!
     
    14
    Nuž a argentínsky útočník Paulo Dybala natiahol z nejakých dvadsiatich troch metrov k slušnej strele, ktorá sa krásne vzniesla ponad múr a takmer napla sieť za slovinským gólmanom Samirom Handanovičom. Nadýchaný pokus smeroval pár decimetrov povedľa ľavej šibenice.
     
    13
    Čilan Gary Medel vyše dvadsiatich metrov od vlastnej bránky prerezal cestu prenikajúcemu Vázquezovi, čo Marco Guida ocenil premiérovou žltou kartou.
     
    12
    Sorrentino včas vyštartoval z bránkovej čiary a situáciu bez problémov vyriešil. Pokračujeme bez gólového korenia.
     
    11
    Aktívny Shaqiri tentokrát dobre vysúval do šance Rodriga Palacia, ale ten dostal loptu príliš ďaleko od nohy.
     
    10
    No a nutno napísať, že vôbec tá najmenej podarená. Po rozohratí nakrátko totiž Shaqiri nezachytil loptu na hracej ploche.
     
    9
    Tomu sa Palermo dokázalo i na dvakrát ubrániť. Teraz však bude nasledovať už tretia exekúcia tejto štandardnej situácie.
     
    7
    Úvodná zaujímavá príležitosť na otvorenie skóre sa odohrala pred bránkou hosťujúceho Palerma. Voľný kop z ľavej strany rozohrával švajčiarsky technik Xherdan Shaqiri. Centrovaná lopta čerstvej milánskej akvizície smerovala na vzdialenejšiu žrď, kde najvyššie skákal brazílsky stopér Juan Jesus. Ten udelil lopte dostatočnú razanciu, no z uhlu nedokázal prekonať gólmana Sorrentina. Hosťujúca jednotka pohotovo vyrazila jeho pokus z piatich metrov na úvodný rohový kop v podaní Milánčanov.
     
    6
    Shaqiri tentokrát nemal komu a tak volil rozohrávku až k pravému obrancovi Santonovi, ktorý dostával loptu na päty.
     
    5
    Xherdan Shaqiri s úvodným centrom do šestnástky Palerma, no Ranocchia v koncovke nedokázal lopte dodať potrebnú razanciu.
     
    4
    Roberto Mancini potrebuje nutne začať víťaziť a to snád priláka priaznivcov Nerazzurri späť do hľadiska. Zatiaľ ale sledujeme hodne rozkúskovanú hru.
     
    3
    Nuž, je to veľmi atypický zážitok, aby sme v komornej atmosfére na hrdom San Siro počuli jednotlivé pokriky hráčov na trávniku.
     
    2
    Pochmúrne naladený Stadio Giuseppe Meazza sledoval úvodný rohový kop Palerma, ktorý sa ale domácim podarilo na bližšej žrdi odvrátiť.
     
    1
    Hostia v bielych dresoch obstarali úvodný výkop na vyprázdnenom San Siro. Inter v tradičnej pruhovanej kombinácii sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.

     
    Úvodné zostavy:

    Inter Miláno: S. Handanovič – Santon, Ranocchia (C), J. Juan, Nagatomo – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Podolski, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Hernanes, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, G. González, Daprelá – Morganella, Jajalo, Rigoni, Barreto (C), Lazaar – F. Vázqzez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani, Fulignati – Rispoli, Milanovič, J. Silva, Emerson, Della Rocca, Bolzoni, Chochev, Quaison, Ortiz, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – L. Manganelli, O. Gava – A. Crispo.
     
    Vitajte na San Siro, kde sa Roberto Mancini pokúsi vo večernom zápase prerušiť negatívnu sériu Nerazzurri.

    Tabuľkové postavenie:

    13. Miláno: 6 – 8 – 7; skóre 30:29; body 26
    7. Palermo: 7 – 9 – 5; skóre 34:33; body 30

    Forma:

    Miláno: V – R – V – P – P – P
    Palermo: R – V – P – R – R – V

    Priaznivci Nerazzurri dovtedy volali po zmene, až sa namiesto Waltera Mazzarriho posadil na milánsku lavičku Roberto Mancini. Interu to ale pod jeho vedením ide ešte horšie, než tomu bolo v úvodnej časti ligového ročníka 2014/15.
    Domáci z posledných šiestich ligových duelov vyhrali jediný, pričom posledné tri súťažné zápasy prehrali! To je pre fanatických priaznivcov modro-čiernych horká pilulka, zvlášť keď vezmeme do úvahy zimné príchody Podolskeho so Shaqirim. Mancini potrebuje začať víťaziť, pretože Eric Thohir by sa rýchlo mohol ohliadnuť i po treťom tohtosezóonom manažérovi.

    To na druhej strane panuje s Giuseppem Iachinim absolútna spokojnosť. Nováčik súťaže sa momentálne nachádza na siedmej priečke, z ktorej na európske poháre stráca iba štyri body. Po počiatočnej oťukávačke sa už v Palerme vonkoncom nespomína slovíčko „záchrana."
    Rosanero z posledných trinástich ligových stretnutí prehrali jediné! Navyše ani v tom zápase výkonom nesklamali, veď Fiorentine podľahli divoko 3:4. Problémom by dnes ale mohol byť fakt, že Palermo musí za súperom cestovať. Vonku totiž v doterajšom ročníku zvíťazil len v jedinom prípade.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly: 16. Guarín, 65. Icardi, 88. Icardi

    Karty:   13. Medel (INM), 40. J. Juan (INM) – 20. Morganella (PLM), 72. Rigoni (PLM), 78. González (PLM)


    Inter Miláno: S. Handanovič – Santon, Ranocchia (C), J. Juan, Nagatomo – Guarín, Medel, Brozovič – Shaqiri, Icardi, Palacio
    Náhradníci: Carrizo, Berni – Kovačič, Podolski, Campagnaro, Kuzmanovič, Obi, Dodô, G. Puscas, Hernanes, Bonazzoli
    Manažér: Roberto Mancini (ITA)

    US Palermo: Sorrentino – Terzi, G. González, Daprelá – Morganella, Jajalo, Rigoni, Barreto (C), Lazaar – F. Vázqzez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani, Fulignati – Rispoli, Milanovič, J. Silva, Emerson, Della Rocca, Bolzoni, Chochev, Quaison, Ortiz, Belotti
    Manažér: Giuseppe Iachini (ITA)

    Rozhodca: Marco Guida – L. Manganelli, O. Gava – A. Crispo