Fiorentina – Bergamo 3:2 (kon.) | Empoli – Cesena 2:0 (kon.) | Sampdoria – Sassuolo 1:1 (kon.)
Cagliari – AS Rím 1:2 (kon.) | Neapol – Udinese 3:1 (kon.) | Inter – Palermo 3:0 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
1:2 (0:1)
AS Rím
Nedeľa 08.02.2015, 15:00 • Stadio Sant'Elia (Cagliari) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Rímske AS splnilo v Cagliari úlohu favorita, no svojim priaznivcom neponúklo žiadnu nadstavbu. Gólmi Ljajiča a Paredesa síce víťazí pomerom 2:1, no Rudiho Garcíu bude určite mrzieť záverečná strata čistého konta. Rimania teda odpovedali na víťazstvo Juventusu a udržali si sedembodové manko na turínskeho lídra. Cagliari zostáva jeden bod nad hranicou ponoru. (16:58:27)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    M´POKU - 1:2
     
    90+5
    Cagliari dalo gól!
    Posledné komentáre o čistom konte beriem späť! Morgan De Sanctis inkasuje i v siedmom súťažnom zápase po sebe. Cagliari opäť zaútočilo prostredníctvom ľavej strany, odkiaľ centroval obranca Daniele Avelar. Na Brazílčanov center si najlepšie naskakoval PAUL-JOSE M´POKU, ktorý z hranice malého vápna hlavou prekonal bezmocného De Sanctisa, ktorý už nestačil reagovať. Pre domácich ale prichádza prvý gól príliš neskoro.
     
    90+4
    Vlci navyše po šiestich dueloch konečne udržia čisté konto. Dnešný výsledok by ich s blížiacim návratmi Doumbiu a Gervinha mohol v závere sezóny vzpružiť.
     
    90+3
    Samozrejme, po štyroch ligových dueloch, keďže medzitým stihli postúpiť a hneď v ďalšom kole i vypadnúť z Coppa Italia.
     
    90+2
    Nie, Ekdal hlavičkuje len nad bránku, Cagliari dnes gól nezaznamená. Rudi Garcia a jeho partia po štyroch dueloch okúsi chuť víťazstva.
     
    90+1
    Cagliari sa pokúsi aspoň zdramatizovať záver prostredníctvom rohového kopu z ľavej strany. Podarí sa im aspoň raz prekonať De Sanctisa?
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Paolom Taglaiventom trochu necitlivo pridáva až päť nadstavených minút. O všetkom je zdá sa rozhodnuté.
     
    89
    Na špici dnes ale hral nulový Čop, ktorý zahodil, čo mohol. Cagliari sa tak bude môcť vrátiť späť do zostupovej zóny.
     
    87
    Gianfranco Zola sa ale nemá za čo hanbiť. Keby dnes mal na hrote napríklad svojho bývalého zverenca z Watfordu Mateja Vydru, zápas mohol vyzerať inak.
    Leandro Daniel PAREDES - 0:2
     
    85
    AS Rím dal gól!
    Tak a je vystarané... Cagliari dnes pohorelo v koncovke a v tomto prípade sa príliš nevyznamenal ani gólman Željko Brkič. José Holebas z policej čiary vysúval v prvom polčase výborného Verdeho. To pretiahnutý center síce ešte Sanabriu nenašiel, ale na hranici šestnástky sa k lopte dostal LEANDRO PAREDES. Argentínsky žolík vystrelil pohotovým halfvolejom presne k pravej žrdi, od ktorej sa lopta odrazila do siete. Paredesov pokus však postrádal razanciu, Brkič túto strelu mohol a mal mať. Rimania definitívne podčiarkujú zisk troch bodov.
     
    84
    Domáci naposledy striedajú. Gianfranco Zola sťahuje impotentného Čopa. Na jeho miesto príde kmeňový hráč milánskeho Interu Longo.
     
    82
    Nepredviedol sa príliš ani Paul-Jose M'Poku, ktorý sa trápnou hereckou vložkou snažil vypýtať priamy kop. Tagliavento bol ale pozorný.
     
    81
    Kartovému napomínaniu sa nevyhol ani žolík Leandro Paredes, ktorý si na polovici ihriska pomáhal v súboji nedovolene rukami.
     
    79
    Paolo Tagliavento mal po dlhšom čase prácu, keď musel tasiť kartu pre Holebasa. Grécky zadák na ľavej strane podrazil Saua.
     
    79
    Práve Čopov asistent Joao Pedro opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto prichádza druhá Zolova ofenzívna nádej a síce Marco Sau.
     
    78
    Prečo Cagliari nechce vyrovnať? Snaha tam nepochybne je, lenže kvalitou patria domáci zakončovatelia tam, kde vlastne Cagliari v tabuľke skutočne i sídli. Po krásnom Pedrovom oblúčiku sa cez katastrofálne brániaceho Yanga-Mbiwu dostal zadarmo do šance Duje Čop, ale ten by to netrafil azda ani z bránkovej čiary. Chorvátsky útočník dostal na tácke vyrovnanie, no zo siedmich metrov sám pred De Sanctisom prekopáva bránku! Hrozná, skutočné hrozná finálna fáza stojí domácich body.

    Erik Farkaš

    Góly: 90+5. M´Poku – 37. Ljajič, 85. L. Paredes

    Karty:   35. Rossettini (CAG), 82. M´Poku (CAG) – 42. Ljajič (ASR), 79. Holebas (ASR), 81. L. Paredes (ASR)


    Cagliari Calcio: Brkič – A. González, M. Capuano, Rossettini, D. Avelar – J. Pedro, Donsah, Conti (C), Dessena, Ekdal – Čop
    Náhradníci: Colombi, Cragno – D. Farias, Ceppitelli, Sau, Balzano, Crisetig, Longo, Murru, Hušbauer, Barella, M´Poku
    Manažér: Gianfranco Zola (ITA)

    AS Rím: De Sanctis – Torosidis, Astori, Yanga-Mbiwa, Holebas – Nainggolan, S. Keita, Pjanič – Ljajič, Totti (C), Verde
    Náhradníci: Skorupski, Marchegiani – Sanabria, Calabresi, A. Cole, L. Paredes, L. Pellegrini, Vestenický, Maicon, Ucan, Spolli
    Manažér: Rudi García (FRA)

    Rozhodca: Paolo Tagliavento – F. Posado, R. Di Fiore – M. Vivenzi