Sassuolo – Cesena 1:1 (kon.) | AS Rím – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
AS Rím
0:0 (0:0)
AC Miláno
Sobota 20.12.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Rimanom príde zimná prestávka viac než vhod, pretože dnes to z ich strany nebol tradičný živý futbal, na aký sme z ich strany zvyknutí. Domáci síce boli opticky lepší, no nebezpečnejším celkom boli určite Milánčania. Tí predovšetkým na začiatku druhej polky siahali po otváracom góle, no výrazne ich pribrzdilo vylúčenie Armera zo sedemdesiatej minúty. Rimania pretavili presilovku v jednu obrovskú šancu Gervinha, ktorý ale nedokázal rozhodnúť o troch bodoch.

    Práve taký počet bodov teraz delí Rimanov od vedúceho Juventusu. Príliš si nepomohli ani Rossoneri, ktorí budú zimovať najvyššie siedmi. (22:41:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Krídelník z Pobrežia Slonoviny ale zrejme zahodil i poslednú šancu rímskeho AS dotiahnuť sa na vedúci Juventus Turín.
     
    90+2
    V 92. minúte tu bola vôbec prvá gólová príležitosť rímskeho AS v druhom polčase a to hrá už vyše dvadsiatich minút v presilovej hre! Gervinho rozohral z pravej strany nádherný part. Obišiel trojicu hráčov v bielom, následne prihrával Yangovi-Mbiwovi, ktorý mu na hranici malého vápna vrátil loptu pätou. Gervinho ale ani z piatich metrov následne nedokázal prekonať výborného Diega Lópeza. Keby tento chlapík dokázal strieľať góly, mohol by byť jedným z najlepších futbalistov planéty. Technické a rýchlostné predpoklady na to má...
     
    90+1
    V ich úvode tu po výbornom defenzívnom zákroku Alexa bude rohový kop pre rímske AS. Podarí sa im konečne otvoriť skóre?
     
    90
    Filipo Inzaghi sa teraz netrpezlivo pozerá na štvrtého arbitra Musolina, ktorý ho ale nepotešil. Pridáva sa ešte päť nadstavených minút!
     
    89
    Milánčanom sa veľmi zdarne darí prežiť záverečná časť zápasu a to i napriek tomu, že už dvadsať minút hrajú bez vylúčeného Armera.
     
    88
    Stephan El Shaarawy sa predsa len dostáva na trávnik, aj keď neskôr, ako sa plánovalo. Na hraciu plochu ho púšťa nesmierne aktívny Ménez.
     
    87
    Destro lietal v Mexésových rukách z jednej strany na druhú. ale francúzsky stopér vedel čo robí. Medzitým prešlo už poldruha minúty.
     
    86
    Gervinho sa teraz s loptou pretancoval až do šestnástky, odkiaľ prihrával pred bránku na Destra. Ten zašiel sklzom do gólmana Lópeza, ktorého po vzore hokejových obrancov pomstil Mexés. Po rozhádzaní Destra dostávajú obaja po žltej.
     
    85
    Po nedorozumení Tottiho s Ljajičom sa to hosťom i darí. Lopta končí za bránkovou čiarou, rozohrávať bude Diego López.
     
    84
    Milánčania sú momentálne koncentrovaní takmer výhradne na defenzívu. Zubami-nechtami sa snažia urvať aspoň jeden bod.
     
    83
    Diego López teraz po Mbiwovom centri poriadne zazmätkoval, no Torosidis jeho nesprávne vybehnutie z uhlu nepotrestal. Lopta letela vysoko nad.
     
    82
    Krátko po ňom sa na hraciu plochu dostane i grécky krajný obranca Vasilis Torosidis, ktorý vymení unaveného a už trestaného Maicona.
     
    81
    Andrea Poli má na dnes taktiež odpracované. Na jeho miesto príde ďalšia defenzívna výstuž v podobe ghanského bitkára Muntariho.
     
    80
    Dres Jérémyho Méneza je zozadu viacej zelený, než ten, ktorý má na sebe natiahnutý Diego López. Aj jeho snaha ale môže vyjsť v záverečnej desaťminútovke nazmar.
     
    79
    Mattia Destro sa teraz snažil v šestnástke vymodliť pokutový kop, no po jeho simulovaní sa tak právom nedeje. Prečo ale nevidel inak automatickú žltú kartu?
     
    78
    Ljajič sa o to postaral, no jeho center dokázal bez problémov zablokovať momentálne ľavý obranca Cristián Zapata.
     
    77
    Gervinho sa teraz na ľavej strane hral s dvojicou Milánčanov, no to najdôležitejšie a síce presný center do šestnástky nestihol.
     
    76
    Milánčania sa po strate Armera už nevysúvajú s takou vervou a sústredia sa skorej na defenzívu a udržanie jedného bodu.
     
    75
    Rimania teda vložia do poslednej štvrťhodiny absolútne všetko a pokúsia sa znížiť stratu na turínsky Juventus na jeden bod.
     
    74
    Reaguje i francúzsky manažér Rudi García, ktorý namiesto defenzívneho záložníka De Rossiho posiela útočníka Destra!
     
    72
    Keisukeho Hondu teraz mohol striedať spomínaný El Shaarawy, ale vzhľadom na okolnosti je to taktické striedanie v podobe nasadenia stopéra Alexa.
     
    70
    Nicola Rizzoli sa po neodpískanej penalte v prospech rímskeho AS predsa len rozhodol k veľkému verdiktu a druhou žltou kartou vyháňa z hracej plochy Pabla Armera. Kartička je to ale oprávnená, pretože Armero hral pri Keitovej obhadzovačke rukou. Druhá žltá, následne červená, Rimania dostávajú k dispozícii dvadsaťminútovú presilovku!
     
    69
    Kamera si čoraz častejšie vyberá El Shaarawyho, ktorý sa zrejme čoskoro dostane na hraciu plochu. Miesto by mu mohol prenechať napríklad Bonaventura alebo Honda.
     
    68
    Nigel de Jong si nemohol nechať ujsť rastúcu nervozitu na hracej ploche a po malej vendete voči Nainggolanovi je teraz sám potrestaný žltou kartou.
     
    66
    Nedávno trestaný Florenzi sa lúči s dnešným stretnutím žltou kartou. Dvadsať minút po zmene strán ho na hracej ploche nahrádza Ljajič.
     
    66
    Cristián Zapata po ňom hlavou trafil žrď, no ešte predtým sa pískal nedovolený útočný faul v podaní stopéra Mexésa.
     
    65
    Holebas teraz takmer roztrhal Hondov dres i so samotným japonským hráčom. Milánčania dostávajú výhodu priameho kopu.
     
    64
    Krátko po Maiconovi je potrestaný i Florenzi, ktorý v okolí poliacej čiary zostrelil najnebezpečnejšieho milánskeho hráča Méneza.
     
    62
    Bohvie, čo by sa potom dialo na Stadio Olimpico, keby sa Maicon pakoval predčasne. Zatiaľ ale pokračujeme jedenásť na jedenásť.
     
    61
    Rizzoli sa ale odmieta stať hlavnou postavou tohoto zápasu, zvlášť, keď domácich obral o možnosť zahrávať pokutový kop.
     
    60
    Maicon teraz v súperovom rohu ihriska škaredo zašiel do rozohrávajúceho Zapatu a ešte sa blbo čuduje kartovému trestu. Kľudne sa mohlo i červenať.
     
    59
    V druhom polčase sa tak ale nemá z čoho stať. Rimania sa na súperovej polovici zatiaľ trápia. Za nami je hodina hry.
     
    58
    Dlhodobo stavané mužstvo rímskeho AS ale teraz môže preukázať svoje skúsenosti a jediným zásahom toto stretnutie rozhodnúť.
     
    56
    Milánčania potvrdzujú moje predchádzajúce slová o väčšom dôraze a agresivite, no zaslúženého vedenia sa teraz ani na dvakrát nedočkal. Najskôr sa k prihrávke zo strany dostal Andrea Poli, ktorý mohol na osi ihriska spred šestnástky zakončovať. Jeho prízemný pokus z osemnástich metrov mal skončiť v pravom dolnom rohu, ktorý ale minul. Krátko po ňom tu bola strela z pravej strany od bojovného Bonaventuru, ktorý ale dobre chytajúceho De Sanctisa na bližšej žrdi neprestrelil. Milánčania by si už vedenie rozhodne zaslúžili.
     
    55
    Agresivita a elán je zatiaľ hlavnou devízou milánskeho mužstva. Na domácich akoby sa podpísala dlhá jeseň v Európe.
     
    54
    No a ak by si ho niekto zaslúžil, tak by som sa priklonil k mužstvo Pippa Inzaghiho. Milánčania sú vpredu ďaleko nebezpečnejší a dôraznejší.
     
    53
    Aj vďaka jeho predstaveniu tak stále hráme za bezgólového stavu. Dnešné dobré stretnutie by si už góly zaslúžilo.
     
    51
    Jérémy Ménez sa ale po ošetrení vracia späť na hraciu plochu a mohol to byť návrat vo veľkom štýle. Po ťažko súboji Poliho s Yangom-Mbiwom sa lopta odrazila od nedôrazného francúzskeho stopéra, ktorý tu hosťuje z anglického Newcaste United, práve k Méenezovi. Ten mohol nikým nebránený páliť spred šestnástky. Najlepší milánsky strelec mieril k pravej žrdi Morgana De Sanctisa, no skúsený a momentálne kritizovaný gólman rímskej vlčice sa i v tomto prípade stihol presunúť včas.
     
    50
    Na druhom mieste síce máme za Carlosom Tévezom hotový vláčik, no i Carlitosových desať gólov je na TOP ligu Európy málo.
     
    49
    To by bola pre milánske AC veľká nepríjemnosť, keďže Ménez je najlepším strelcom tohto klubu a druhým najlepším strelcom súťaže.
     
    48
    Dlho už ale tento fakt asi platiť nebude, pretože k kyslou grimasou opúšťa hraciu plochu Jérémy Ménez, ktorý bude musieť zrejme striedať.
     
    47
    Druhé dejstvo na Stadio Olimpico začína v nezmenených jedenástkach. Výkop obstarali hostia z milánskeho mesta módy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Na Stadio Olimpico sledujeme zatiaľ vyrovnané stretnutie. Aspoň čo sa teda šancí týka, pretože optickú prevahu mal predsa len domáci favorit. Morgan De Sanctis sa ale nenudil a pri Hondovej, Ménezovej a Mexésovej koncovke sa i poriadne zapotil. Abbiatiho zamestnala predovšetkým Gervinhova koncovka z vyloženej pozície, ktorú ale dokázal vykopnúť. Bude tento obraz hry pretrvávať i v druhej časti?
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Bonaventura teraz na ľavej strane až príliš dlho otáľal, až sa mu Ménez vytratil do postavenia mimo hru. Potom už prišla prihrávka neskoro.
     
    42
    Rimania zatiaľ vedú v takmer všetkých podstatných štatistických ukazovateľoch, no na šance je stav vyrovnaný pomerom 2:2.
     
    40
    Bola to ale skutočná futbalová paráda, ktorá sa stane lajtmotívom dnešného zápasu i celého tohto kola.
     
    39
    Pablo Armero na súperovej polovici zahral tvrdo proti Francescovi Tottimu a po jeho nervóznej reakcii sa stáva prvým potrestaným hráčom zápasu.
     
    38
    Morgan De Sanctis si teraz poriadne zalietal a prispel aj k okamžiku celého kola. Odrazená lopta sa na úrovni tridsiatich metrov odrazila k Philippemu Mexésovi. Francúzsky stopér sa i z tejto vzdialenosti oprel do lopty. Utešená strela milánskeho stredného obrancu smerovala presne pod brvno domácej svätyne! Nádhernému gólu sezóny ale zabránil Morgan De Sanctis, ktorý letiac stačil vytesniť loptu nad svoje brvno a zachovať tak momentálny bezgólový rezultát v platnosti.
     
    36
    To sa teraz muselo brániť rohovému kopu Rossoneri, ktorý ale nepriniesol Milánčanom žiadnu príležitosť na ohrozenie Morgana De Sanctisa.
     
    35
    Z Morgana De Sanctisa v tejto sezóne rozhodne nejde istota a to následne hlodá i v defenzíve a celej zostave rímskeho AS.
     
    34
    Morgan De Sanctis teraz hrozivo pochybil v rozohrávke a ďaleko od svojej bránky nahrával priamo pre Poliho. Ten však zo štyridsiatich metrov prázdnu bránku netrafil.
     
    33
    Z pohľadu hlavného rozhodcu to bolo len veľmi ťažko viditeľné, no postranný asistent to vidieť mohol. Rimania mali zahrávať penaltu!
     
    31
    Domáci sa teraz hnevajú na hlavného rozhodcu, ktorý nepostrehol ruku Nigela de Jonga, ktorý v šestnástke týmto spôsobom „predskočil" Gervinha.
     
    29
    Rímske AS pomaly, ale isto pridáva na obrátkach a Diego López musel po prvýkrát tasiť jeden zo svojich kľúčových zákrokov. Po vírivej kombinácii na ľavom okraji šestnástky sa do jej vnútra dostal Gervinho, ktorého vysúval lišiak Francesco Totti. Krídelník z Pobrežia Slonoviny následne zakončoval z desiatich metrov pomedzi nohy vybiehajúceho Diega Lópeza, ale ten ich stačil zavrieť včas a zabrániť tak otváraciemu gólu v zápase.
     
    27
    Rohový kop rímskej vlčice nepriniesol už ani toľko vzruchu, čo predchádzajúca situácia. Rozohrávať bude môcť Diego López.
     
    26
    Loptu si na ľavom okraji šestnástky postavil skúsený Francesco Totti, ktorý namiesto centru zvolil celkom zaujímavý variant. Loptu sa z pomerne veľkého uhlu pokúsil napáliť priamo pod brvno. Prudký pokus rímskeho cisára tam i skutočne smeroval, no žiaľ pre Vlkov len priamo do stredu bránky. Diego López si s touto štiplavou strelou poradil a vyrazil ju na rohový kop.
     
    25
    Gervinho teraz na ľavom okraji šestnástky padá po kontakte s Bonerom a rímske AS tak dostane ďalšiu výhodu štandardnej situácie.
     
    24
    Na druhej strane protiútok Milánčanov, ktorý ale zastavuje postranný rozhodca, ktorý signalizuje Bonaventurove postavenie mimo hru.
     
    23
    Ten cez dvojicu hráčov prepadol až ku gólmanovi Diegovi Lópezovi, ktorý nemal s tečovanou loptou žiaden problém.
     
    22
    Opäť sme mali v akcii Florenziho, ktorého center zrazil stopér Mexés. Domáci dostávajú výhodu rohového kopu z ľavej strany.
     
    21
    Diego López si teraz ale siahol na loptu, keď musel kryť Florenziho strelu spoza šestnástky, ktorá ale smerovala len do stredu bránky.
     
    20
    Aj preto sme zatiaľ jedinú hrozbu pre oboch gólmanov zaznamenali už v druhej minúte pri dvojitej šanci Rossoneri.
     
    19
    Druhá desaťminútovka už ale nebola až tak aktívna z oboch strán, ako tomu bolo hneď zo začiatku stretnutia.
     
    18
    Niekedy možno až príliš, keďže sa neštítia pomáhať si nedovolenými zákrokmi, ale práve to je cesta, ako znechutiť hru domácim.
     
    17
    Vysoký, veľmi vysoký pressing teraz trápi Morgana De Sanctisa, ktorý musel dávať loptu veľmi rýchlo od nohy. Inzaghiho zverenci zatiaľ hrajú veľmi aktívne.
     
    16
    Po štvrťhodine hry tak hráme i naďalej za bezgólového stavu. Viac z hry majú zatiaľ domáci, no prácu mal iba rímsky gólman De Sanctis.
     
    15
    Ten sa síce s námahou, ale predsa podarilo hosťom odvrátiť aspoň do dočasného bezpečia, aj keď pri lopte je Radja Nainggolan.
     
    14
    Francesco Totti však z takmer ideálnej pozície napálil loptu len do múru. Od neho sa lopta odráža nad bránku, AS bude pokračovať rohovým kopom.
     
    13
    Andrea Poli teraz pred vlastnou šestnástkou poslal k zemi Florenziho a Rimania tak dostávajú exkluzívnu štandardku na otvorenie skóre!
     
    12
    Ani jeden z nich ale nevyzrel na majstrovstvo brankára Morgana De Sanctisa. Jeho kolega na druhej strane ihriska je zatiaľ bez práce.
     
    11
    S najväčšou gólovou príležitosťou zápasu tak zatiaľ zaznamenávame dvojitú šancu dua Keisuke Honda a Jérémy Ménez.
     
    10
    Gervinho a Francesco Totti diel druhý. Tentokrát sa o finálku snažil domáci kapitán, no Gervinho si nepostrážil ofsajdové postavenie.
     
    9
    Žiadna defenzívna partia nás dnes zrejme nečaká. Obe mužstvá hrajú veľmi aktívne smerom dopredu. Zatiaľ sa musí zápas páčiť.
     
    8
    Gervinho teraz na pravej strane dobre spolupracoval s Francescom Tottim, no cisárovi už z pravej strany šestnástky pred bránku nenabil.
     
    7
    Milánčania zatiaľ hrajú veľmi odvážne, povzbudení o posledný výsledok s Neapolom. Rimania sa zdajú byť mierne zaskočení.
     
    6
    Následne sa kopal roh, ktorý ani na dvakrát nedokázal ohroziť španielskeho brankára Diega Lópeza, ktorý znovu dostáva prednosť pred Abbiatim.
     
    4
    Na druhej strane sme mohli vidieť prudkú Tottiho strelu zo strednej vzdialenosti, ktorú ale zastavil jeden z milánskych zadákov.
     
    2
    Morgan De Sanctis sa v bránke nestihol ani poriadne rozkukať a už musel hasiť pri veľmi nebezpečnej strele Keisukeho Hondu. Japonský samuraj dostával na pravom okraji šestnástky veľmi presnú prihrávku od Poliho. Honda následne z nejakých osemnástich metrov vypálil smerom k ľavej žrdi skúseného gólmana Rimanov. De Sanctis sa musel poriadne natiahnuť, aby vytiahol jeho pokus mimo priestoru troch žrdí. To sa mu po dobrom zákroku podarilo a v následnej dorážke z uhlu ho už neprekonal ani Jérémy Ménez.
     
    1
    Domáci v silno-červených dresoch práve odštartovali dnešné stretnutie. Milánčania nastupujú v bielom a budú útočiť sprava-doľava.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Vitajte na Stadio Olimpico, kde nás čaká šláger víkendového programu šestnásteho kola talianskej Serie A.

    Tabuľkové postavenie:

    2. AS Roma: 11 – 2 – 2; skóre 28:11; body 35
    7. AC Miláno: 6 – 6 – 3; skóre 25:18; body 24

    Forma:

    AS Roma: V – R – V – R – P – V
    AC Miláno: P – R – R – V – P – V

    Večne druhé rímske AS dnes na svojej pôde privíta ambiciózne mužstvo trénera Inzaghiho. Domáci pred poldruha týždňom prišli o postup do jarnej časti Ligy majstrov, keď doma nestačili na Manchester City (0:2). Uspokojiť sa tak musia s Európskou ligou UEFA, kde ich v dvojzápase vyzve holandský Feyenoord Rotterdam. Dovtedy ich čaká neľahká ligová úloha ponaháňať vedúci Juventus Turín.
    Na ten Vlci momentálne pri jednom zápase k dobru strácajú len štyri body. Forma Rimanov nie je zlá, veď v posledných piatich ligových zápasoch stratili len dva body za remízu so Sassuolom. Pre AS to bola prvá domáca ligová strata bodov v ôsmich zápasoch hraných na Stadio Olimpico. Posledne sa rímskej vlčici nesmierne darilo, keď Nainggolanovým gólom dobyla pôdu výborne hrajúceho Janova (1:0).

    Nad očakávania vyšlo posledné kolo aj Inzaghiho zverencom, ktoré doma porazili partiu Rafu Beníteza. Neapol tu Ménezovým gólom prehrával už od šiestej minúty. V rovnakom čase druhého polčasu potvrdil domáci triumf Giacomo Bonaventura. Pre Rossoneri to bolo len druhé víťazstvo z posledných ôsmich ligových zápasov. Pojem „ligové zápasy" ale v milánskom prípade nemá príliš význam, keďže Rossoneri si od nich dávajú i v tomto ročníku prestávku.
    Inzaghiho zverenci sa tak môžu plne koncentrovať na ligovú súťaž a nevodí sa im práve najhoršie. Na tretiu priečku, ktorá zabezpečuje postup do budúcoročného predkola Ligy majstrov strácajú len tri body. Dnes sa môžu červeno-čierni oprieť aj o vonkajšiu bilanciu.
    Na ihriskách súperov totiž v siedmich zápasoch prehrali len raz, keď posledne nestačili na Janov (0:1).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   60. Maicon (ASR), 64. Florenzi (ASR), 86. Destro (ASR) – 39. Armero (ACM), 68. N. de Jong (ACM), 86. Mexés (ACM)   70. Armero (ACM)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – S. Keita, De Rossi, Nainggolan – Florenzi, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Curci – A. Cole, Strootman, Iturbe, Ljajič, Borriello, Destro, L. Paredes, Torosidis, Somma, Emanuelson
    Manažér: Rudi García (FRA)

    AC Miláno: D. López – Bonera, Mexés, C. Zapata, Armero – Poli, N. de Jong, Montolivo (C) – Honda, Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Muntari, Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Essien, M. Niang, Alex, Zaccardo, El Shaarawy
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – E. Liberatore, R. Bianchi – M. Musolino