Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
Levante UD
1:1 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 20.12.2014, 18:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Levante sa s jesennou časťou sezóny rozlúčilo piatou remízou v rade, vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný a ničím nerušený sobotný večer. (19:52:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Bergara (Real Sociedad San Sebastian).
    Andreas IVANSCHITZ - 1:1
     
    90+3
    Levante dalo gól! Zodpovednosť na seba zobral ANDREAS IVANSCHITZ, ktorý poslal brankára Rulliho na pravú stranu a sám loptu s prehľadom napálil do horných poschodí brány na opačnej strane. Vzhľadom na priebeh duelu sa Levante dočkalo zaslúženého vyrovnania!
    Ruka - penalta!
     
    90+2
    Penalta proti bráne Realu Sociedad sa napokon predsa len bude kopať. O niekoľko desiatok sekúnd totiž rukou už v šestnástke skutočne zahral C. Martínez.
     
    90
    Ivanschitz vyštartoval po hlavnom rozhodcovi ako rozzúrená žena po opitom manželovi. Domáci záložník si pýtal pokutový kop, no u hlavného rozhodcu s prosbami nepochodil.
     
    89
    Domáci sa museli rýchlo vrátiť späť, pretože futbalisti Realu Sociedad otočili hru k domácemu pokutovému územiu, z ktorého napokon odpratával loptu Mohamed Sissoko.
     
    88
    Po zbytočnom faule Granera malo Levante k dispozícii priamy kop, z ktorého však vyprodukovalo len slabý center a ten sa stal ľahkou korisťou Rulliho.
     
    86
    Žltú kartu dostáva David Navarro (Levante UD).
     
    86
    Géronimo Rulli si o žlté napomenutie koledoval počas celého druhého polčasu, až napokon hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť a brankára San Sebastianu si zapísal do svojho notesu.
     
    85
    Center Ivanschitza odvrátila hosťujúca defenzíva k Lópezovi, ktorý sa do lopty oprel z úctyhodnej vzdialenosti, no poslal ju len vysoko, vysoko nad.
     
    83
    Domáci priaznivci už po niekoľkýkrát v zápase žiadajú piskotom žltú kartu pre brankára Realu Sociedad Rulliho, ktorý sa opäť na odkop od svojej svätyne pripravoval až priveľmi dlho.
     
    81
    Ak počítame aj s nadstavením, domácim ostáva na zachránenie minimálne jedného bodu ešte niečo viac ako desať minút, v ktorých však musia vyprodukovať podstatne väčší tlak, ako je tomu teraz.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Finnbogason, prichádza Hernández.
     
    79
    Striedajúci Martins bol v zhruba metrovom ofsajde, takže zástavka postranného rozhodcu, pochopiteľne, vystrelila nahor.
     
    78
    Ivanschitz sa síce na zadnej tyči dokázal v pokutovom území natiahnuť za loptou a predviesť ešte hlavičkové zakončenie, no s jeho pokusom z ťažkej pozície si Rulli poľahky poradil.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Finnbogason (Real Sociedad San Sebastian).

    Michal Bakoš

    Góly: 90+3. Andreas Ivanschitz – 48. Sergio Canales

    Karty:   14. Nikos Karabelas (LVN), 42. David Barral (LVN), 86. Géronimo Rulli (LVN), 86. David Navarro (LVN) – 21. I. Martínez (RSC), 74. Xabi Prieto (RSC), 76. Finnbogason (RSC), 90+4. Bergara (RSC)


    Levante UD: Mariño – López, Vyntra, D. Navarro, Karampelas – Morales, Diop, Simão, Ivanschitz – V. Casadesús, Barral.
    Náhradníci: J. Fernández – Martins, Sissoko, Rubén García, El Zhar, Toňo, García Juanfran.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – C. Martínez, Ansotegi, I. Martínez, de la Bella – Bergara, Granero – Hervías, Prieto, Canales – Finnbogason.
    Náhradníci: Zubikarai – Gaztañaga, Pardo, Castro, Yuri, Elustondo, Hernández.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Carrera