Sassuolo – Cesena 1:1 (kon.) | AS Rím – AC Miláno 0:0 (kon.)
koniec
AS Rím
0:0 (0:0)
AC Miláno
Sobota 20.12.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Rimanom príde zimná prestávka viac než vhod, pretože dnes to z ich strany nebol tradičný živý futbal, na aký sme z ich strany zvyknutí. Domáci síce boli opticky lepší, no nebezpečnejším celkom boli určite Milánčania. Tí predovšetkým na začiatku druhej polky siahali po otváracom góle, no výrazne ich pribrzdilo vylúčenie Armera zo sedemdesiatej minúty. Rimania pretavili presilovku v jednu obrovskú šancu Gervinha, ktorý ale nedokázal rozhodnúť o troch bodoch.

    Práve taký počet bodov teraz delí Rimanov od vedúceho Juventusu. Príliš si nepomohli ani Rossoneri, ktorí budú zimovať najvyššie siedmi. (22:41:49)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Krídelník z Pobrežia Slonoviny ale zrejme zahodil i poslednú šancu rímskeho AS dotiahnuť sa na vedúci Juventus Turín.
     
    90+2
    V 92. minúte tu bola vôbec prvá gólová príležitosť rímskeho AS v druhom polčase a to hrá už vyše dvadsiatich minút v presilovej hre! Gervinho rozohral z pravej strany nádherný part. Obišiel trojicu hráčov v bielom, následne prihrával Yangovi-Mbiwovi, ktorý mu na hranici malého vápna vrátil loptu pätou. Gervinho ale ani z piatich metrov následne nedokázal prekonať výborného Diega Lópeza. Keby tento chlapík dokázal strieľať góly, mohol by byť jedným z najlepších futbalistov planéty. Technické a rýchlostné predpoklady na to má...
     
    90+1
    V ich úvode tu po výbornom defenzívnom zákroku Alexa bude rohový kop pre rímske AS. Podarí sa im konečne otvoriť skóre?
     
    90
    Filipo Inzaghi sa teraz netrpezlivo pozerá na štvrtého arbitra Musolina, ktorý ho ale nepotešil. Pridáva sa ešte päť nadstavených minút!
     
    89
    Milánčanom sa veľmi zdarne darí prežiť záverečná časť zápasu a to i napriek tomu, že už dvadsať minút hrajú bez vylúčeného Armera.
     
    88
    Stephan El Shaarawy sa predsa len dostáva na trávnik, aj keď neskôr, ako sa plánovalo. Na hraciu plochu ho púšťa nesmierne aktívny Ménez.
     
    87
    Destro lietal v Mexésových rukách z jednej strany na druhú. ale francúzsky stopér vedel čo robí. Medzitým prešlo už poldruha minúty.
     
    86
    Gervinho sa teraz s loptou pretancoval až do šestnástky, odkiaľ prihrával pred bránku na Destra. Ten zašiel sklzom do gólmana Lópeza, ktorého po vzore hokejových obrancov pomstil Mexés. Po rozhádzaní Destra dostávajú obaja po žltej.
     
    85
    Po nedorozumení Tottiho s Ljajičom sa to hosťom i darí. Lopta končí za bránkovou čiarou, rozohrávať bude Diego López.
     
    84
    Milánčania sú momentálne koncentrovaní takmer výhradne na defenzívu. Zubami-nechtami sa snažia urvať aspoň jeden bod.
     
    83
    Diego López teraz po Mbiwovom centri poriadne zazmätkoval, no Torosidis jeho nesprávne vybehnutie z uhlu nepotrestal. Lopta letela vysoko nad.
     
    82
    Krátko po ňom sa na hraciu plochu dostane i grécky krajný obranca Vasilis Torosidis, ktorý vymení unaveného a už trestaného Maicona.
     
    81
    Andrea Poli má na dnes taktiež odpracované. Na jeho miesto príde ďalšia defenzívna výstuž v podobe ghanského bitkára Muntariho.
     
    80
    Dres Jérémyho Méneza je zozadu viacej zelený, než ten, ktorý má na sebe natiahnutý Diego López. Aj jeho snaha ale môže vyjsť v záverečnej desaťminútovke nazmar.
     
    79
    Mattia Destro sa teraz snažil v šestnástke vymodliť pokutový kop, no po jeho simulovaní sa tak právom nedeje. Prečo ale nevidel inak automatickú žltú kartu?
     
    78
    Ljajič sa o to postaral, no jeho center dokázal bez problémov zablokovať momentálne ľavý obranca Cristián Zapata.
     
    77
    Gervinho sa teraz na ľavej strane hral s dvojicou Milánčanov, no to najdôležitejšie a síce presný center do šestnástky nestihol.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   60. Maicon (ASR), 64. Florenzi (ASR), 86. Destro (ASR) – 39. Armero (ACM), 68. N. de Jong (ACM), 86. Mexés (ACM)   70. Armero (ACM)


    AS Rím: De Sanctis – Maicon, Manolas, Yanga-Mbiwa, Holebas – S. Keita, De Rossi, Nainggolan – Florenzi, Totti (C), Gervinho
    Náhradníci: Lobont, Curci – A. Cole, Strootman, Iturbe, Ljajič, Borriello, Destro, L. Paredes, Torosidis, Somma, Emanuelson
    Manažér: Rudi García (FRA)

    AC Miláno: D. López – Bonera, Mexés, C. Zapata, Armero – Poli, N. de Jong, Montolivo (C) – Honda, Ménez, Bonaventura
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Muntari, Saponara, F. Torres, Pazzini, Albertazzi, Essien, M. Niang, Alex, Zaccardo, El Shaarawy
    Manažér: Filippo Inzaghi (ITA)

    Rozhodca: Nicola Rizzoli – E. Liberatore, R. Bianchi – M. Musolino