Manchester City – Crystal Palace 3:0 (kon.) | Aston Villa – Manchester United 1:1 (kon.) | Hull City – Swansea 0:1 (kon.)
QPR – West Bromwich 3:2 (kon.) | Southampton – Everton 3:0 (kon.) | Tottenham – Burnley 2:1 (kon.)
West Ham – Leicester 2:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (0:0)
Crystal Palace FC
Sobota 20.12.2014, 13:45 • Etihad Stadium (Manchester) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City po vyrovnanom prvom polčase už v tom druhom absolútne dominoval a bez problémov si postrážil tri body. Dvomi gólmi ich zariadil David Silva, jeden pridával Yaya Touré. Hostia strelili v polovici druhého polčasu regulérny gól, ktorý ale po nesprávne posúdenej ofsajdovej situácii neplatil. City tak bodovo dorovnáva vedúcu Chelsea, ktorá má ale pondelňajšiu dohrávku k dobru. (15:38:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Citizens si už ale záver bez problémov kontrolujú a vyhýbajú sa akýmkoľvek nepríjemnostiam. Fanúšikovia si ešte podávajú Wilfrieda Zahu.
     
    90
    Na druhej strane máme Barryho Bannana, ktorý nahrádza bojovníka Ledleyho. Crystal Palace čaká ešte záverečná trojminútovka v nadstavení.
     
    88
    Na trávnik sa v domácom drese dostáva i sporadicky nasadzovaný Scott Sinclair, ktorý na zelenom pažiti nahrádza Francúza Samira Nasriho.
     
    86
    Ten je po svojom nasadení zatiaľ neviditeľný, ale to nikto z hráčov hostí. Crystal Palace už čaká len na záverečný hvizd.
     
    84
    Na druhej strane máme i Jeroma Thomasa, ktorý nahrádza pravého krídelníka Puncheona, ktorý po dlhšom čase nahradil v základe Zahu.
     
    83
    James Milner krátko po gólovej asistencii opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde brazílsky stredopoliar Fernando, ktorý sa spojí s Fernandinhom.
    Y. TOURÉ - 3:0
     
    81
    Manchester City dal gól!
    Tak a je hotovo! Citizens si dnes postrážia doma všetky tri body a vyvinú tak tlak na londýnsku Chelsea. Crystal Palace sa vo väčšom počte vyhrnulo do ofenzívy, no potom sa nestíhalo vracať. Jesús Navas vyviezol stredom ihriska loptu, pred šestnástkou ju prihral doľava na Jamesa Milnera. Ten si zasekol Kellyho a peknou uličkou prihral na nabiehajúceho YAYA TOURÉHO. Ten sa zo siedmich metrov nemýlil a bombou od žrde definitívne potvrdil tri body pre Manchester City.
     
    79
    James Milner teraz v snahe zabrániť rýchlej kontre hostí fauloval a od Phila Dowda vidí tretiu žltú kartu zápasu.
     
    77
    Kombinácia Manchestru City sa teraz od Jamesa Milnera dostáva až k Hartovi. Etihad Stadium opäť len ticho mlčí.
     
    76
    Momentálne sa ale hosťom nedarí kombinovať na polovici súpera. Manchester City si chce zariadiť pokojný záver zápasu.
     
    75
    Samir Nasri chytený v postavení mimo hru, aspoň pán Bryan si zachováva dobrý rozhľad na hru. Crystal Palace mohlo naháňať vyrovnanie.
     
    74
    Ten ale úspech neslávil a nedá sa to povedať ani o následnej strele z druhej vlny. Štvrťhodinu pred koncom teda stále hráme za nerozhodného stavu.
     
    72
    Na druhej strane sme videli rozcvičovať i Dwighta Gaylea, ale k jeho nasadeniu zatiaľ neprichádza. Manchester City zatiaľ s ďalším rohovým kopom.
     
    70
    Manchester City medzitým po prvýkrát strieda, keď na trávnik príde Frank Lampard. Miesto mu prenechal dvojgólový strelec tohoto zápasu David Silva.
     
    68
    Crystal Palace je teraz špinavo okradnuté o kontaktný gól! Po aktivite nedávno prichádzajúceho Wilfrieda Zahu letel z pravej strany center od Bolasieho na Jamesa McArthura, ktorý na hranici ofsajdu zakončil nechytateľne presne k ľavej žrdi. Joe Hart sa ani nepohol, ale napokon ani nemusel. McArthur totiž zakončoval z údajného postavenia mimo hry, no z prvého pohľadu sa zdalo, že hlavičkoval v línii s Demichelisom! Z druhého zas vysvitlo, že ešte za touto dvojicou sa nachádzal Fernandinho, ktorý sa zabudol presne pred očami Petra Kirkupa. Hrozná a testuhodná chyba tohoto asistenta!
     
    67
    Píska sa teraz ale na celom Etihad Stadium, pretože na trávnik prichádza kmeňový hráč konkurenčného Manchestru United Wilfried Zaha, ktorý nahrádza nevýrazného Campbella.

    Erik Farkaš

    Góly: 49. D. Silva, 61. D. Silva, 81. Y. Touré

    Karty:   36. Kolarov (MAC), 79. Milner (MAC) – 42. Puncheon (CRP)


    Manchester City: Hart – Zabaleta, Demichelis, E. Mangala, Kolarov – Y. Touré (C), Fernandinho – J. Navas, D. Silva, Nasri – Milner
    Náhradníci: Caballero – Fernando, Lampard, Boyata, T. Ambrose, S. Sinclair, Sagna
    Manažér: Manuel Pellegrini (CHI)

    Crystal Palace FC: Speroni – M. Kelly, Dann, Hangeland, Ward – Jedinak (C) – Puncheon, J. McArthur, Ledley, Bolasie – F. Campbell
    Náhradníci: Hennessey – Delaney, Bannan, Mariappa, Zaha, J. Thomas, Gayle
    Manažér: Neil Warnock (ENG)

    Rozhodca: Phil Dowd – P. Kirkup, D. Bryan – N. Swarbrick