Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:0 (1:0)
Cordoba CF
Sobota 20.12.2014, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S týmto konštatovaním vám už len ďakujem za pozornosť a prajem pohodové Vianoce! (17:52:10)
     
    Nemastný výkon Barcelony sa napokon skočnil jasným výsledom v prospech Blaugranas, tri body vystrieľali ale až v druhom dejstve. Najprv sa presadil Suarez, neskôr Piqué a napokon dva góly zaznamenal aj Messi, ktorého celý duel nebolo vidieť. Ten druhý zásah v jeho podaní ale stál za to a znamenal výsledok 5:0, čím si on a jeho tím upevnili na záver jesene druhé miesto.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    MESSI - 5:0
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Nádhera na záver! Alba posielal do ohňa center, ten obrana odvrátila len neďaleko. LIONEL MESSI si ju v každom prípade famózne prebral a rýchlo sa otočil k strele. Tú mu Carlos nedokázal zastaviť a inkasoval aj piatykrát!
     
    90+1
    Cartabia z uhla skúsil vystrašiť Brava prekvapujúcou strelou, opäť ale mieril len do bočnej siete a odtiaľ góly nepadajú.
     
    90
    Ešte sa v závere nadstavujú 2 minúty.
     
    89
    Výsledok je to dnes napokon celkom jednoznačný, Barcelona tak má istotu, že horšie ako na druhom mieste na konci roka 2014 nebude.
     
    88
    Dopredu tak ešte smerovali domáci, Pedro však loptu na ihrisku nestihol a tak v zaujímavom výpade nemohol pokračovať. Aj tak je to pre jeho farby dnes napokon jasný rezultát.
     
    87
    Cartabia to myslel veľmi dobre, posielal loptu na zadnú žrď a Bravo bol neistý. Obrana mu napokon pomohla k pohode a k tomu, aby neinkasoval.
     
    86
    Šancu si ešte vypracujú aj hostia, aspoň teda minimálne z toho môže byť zaujímavosť po priamom kope neďaleko rohovej zastávky.
     
    85
    O to viac si tri body odtiaľto musí vážiť Celta Vigo, ktorá ostane jediným mužstvo s dobytím Nou Campu na ligovú jeseň 2014.
     
    84
    V poslednej dobe sa teda Barcelona dostane na koňa až v posledných minútach, nie je to tak dávno, čo nádejný výsledok držala dho aj Sevilla a napokon prehrala 5:1.
    MESSI - 4:0
     
    83
    Barcelona dala gól! Tak predsa sa dočkal aj argentínsky zázrak! Rohový kop po boji Suareza využil šikovný LIONEL MESSI z prvej po tečoch tak, že Carlos sa len díval, ako lopta letí od brvna do siete!
     
    82
    Busquets posielal do ohňa dobrú loptu, Messi nebol v ofsajde a len ručná brzda akrobatickým odkopom obrany znamenala zastavenie tejto šance.
    PIQUÉ - 3:0
     
    81
    Barcelona dala gól! Domáci predsa len zaklincovali do siete tretí zásah a o bodoch je definitívne rozhodnuté! Priamy kop po faule súpera využil Xavi na parádny center, ktorý GÉRRARD PIQUÉ namieril prudkou hlavičkou presne do siete. Bol nikým nekrytý a tak to mal o to ľahšie.

    Filip Kubaliak

    Góly: 2. Pedro Rodriguez, 53. Luis Suarez, 81. Piqué, 83. Messi, 90+2. Messi

    Karty:   66. Busquets (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – Montoya, Piqué, Rakitič (64. Xavi), Sergio Busquets, Pedro, Iniesta (K) (77. Rafinha), Suárez, Messi, Mascherano, Alba.
    Náhradníci: Ter Stegen – Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Neymar Jr, El Haddadi.

    Cordoba CF: Carlos – Campabadal, I. Lopez (61. Pinillos), Pantič, Crespo – Deivid – Cartabia, Luso (K) (72. Rossi), Ekeng, Garcia (77. Lopez Silva) – Ghilas.
    Náhradníci: Saizar – Andone, Fidel, Abel, Lopez S., Pinillos, Rossi.

    Rozhodca: Mateu Lahoz – Cebrián Devis, Nunez Fernandez

    Diváci: 60 066