Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
FC Barcelona
5:0 (1:0)
Cordoba CF
Sobota 20.12.2014, 16:00 • Camp Nou (Barcelona) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S týmto konštatovaním vám už len ďakujem za pozornosť a prajem pohodové Vianoce! (17:52:10)
     
    Nemastný výkon Barcelony sa napokon skočnil jasným výsledom v prospech Blaugranas, tri body vystrieľali ale až v druhom dejstve. Najprv sa presadil Suarez, neskôr Piqué a napokon dva góly zaznamenal aj Messi, ktorého celý duel nebolo vidieť. Ten druhý zásah v jeho podaní ale stál za to a znamenal výsledok 5:0, čím si on a jeho tím upevnili na záver jesene druhé miesto.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
    MESSI - 5:0
     
    90+2
    Barcelona dala gól! Nádhera na záver! Alba posielal do ohňa center, ten obrana odvrátila len neďaleko. LIONEL MESSI si ju v každom prípade famózne prebral a rýchlo sa otočil k strele. Tú mu Carlos nedokázal zastaviť a inkasoval aj piatykrát!
     
    90+1
    Cartabia z uhla skúsil vystrašiť Brava prekvapujúcou strelou, opäť ale mieril len do bočnej siete a odtiaľ góly nepadajú.
     
    90
    Ešte sa v závere nadstavujú 2 minúty.
     
    89
    Výsledok je to dnes napokon celkom jednoznačný, Barcelona tak má istotu, že horšie ako na druhom mieste na konci roka 2014 nebude.
     
    88
    Dopredu tak ešte smerovali domáci, Pedro však loptu na ihrisku nestihol a tak v zaujímavom výpade nemohol pokračovať. Aj tak je to pre jeho farby dnes napokon jasný rezultát.
     
    87
    Cartabia to myslel veľmi dobre, posielal loptu na zadnú žrď a Bravo bol neistý. Obrana mu napokon pomohla k pohode a k tomu, aby neinkasoval.
     
    86
    Šancu si ešte vypracujú aj hostia, aspoň teda minimálne z toho môže byť zaujímavosť po priamom kope neďaleko rohovej zastávky.
     
    85
    O to viac si tri body odtiaľto musí vážiť Celta Vigo, ktorá ostane jediným mužstvo s dobytím Nou Campu na ligovú jeseň 2014.
     
    84
    V poslednej dobe sa teda Barcelona dostane na koňa až v posledných minútach, nie je to tak dávno, čo nádejný výsledok držala dho aj Sevilla a napokon prehrala 5:1.
    MESSI - 4:0
     
    83
    Barcelona dala gól! Tak predsa sa dočkal aj argentínsky zázrak! Rohový kop po boji Suareza využil šikovný LIONEL MESSI z prvej po tečoch tak, že Carlos sa len díval, ako lopta letí od brvna do siete!
     
    82
    Busquets posielal do ohňa dobrú loptu, Messi nebol v ofsajde a len ručná brzda akrobatickým odkopom obrany znamenala zastavenie tejto šance.
    PIQUÉ - 3:0
     
    81
    Barcelona dala gól! Domáci predsa len zaklincovali do siete tretí zásah a o bodoch je definitívne rozhodnuté! Priamy kop po faule súpera využil Xavi na parádny center, ktorý GÉRRARD PIQUÉ namieril prudkou hlavičkou presne do siete. Bol nikým nekrytý a tak to mal o to ľahšie.
     
    80
    Nie sme často svedkami zápasu, keď sa Messi neukazuje v takom výraznom ofenzívnom rozpoložení, ako dnes. Na presvedčenie o opaku má už len desať minút duelu.
     
    79
    Na druhej strane krásnu loptu pred bránu prihrával Pedro, naozaj dokonale to myslel, Suarezovi chýbal len krok. Ináč by mal Carlos problém a mohlo byť po všetkom.
     
    78
    Mierne sa otvoril priestor na pravej strane pre hostí, tam ale osamotený Ghilas toho veľa nemohol vymyslieť. Preto si Piqué a spol. poradili celkom bez problémov.
     
    77
    A strieda aj Barcelona. Iniesta prepúšťa miesto Rafinhovi.
     
    76
    Lopez Silva príde na trávnik na strane hostí, odišiel Borja Garcia.
     
    75
    Hra Barcelony pripomína šetriaci režim, akoby ich čakal dôležitý súboj v Lige majstrov. Ten však na programe nie je, toto je posledný duel Blaugranas v starom roku.
     
    74
    Po dlhšom čase sa hra trošku prebrala k životu, nepríjemnú strelu na Carlosa vyslal z diaľky Xavi. Brankár si poradil a situáciu si postrážil.
     
    73
    Miestami to na ihrisku vyzerá nebezpečne a hráč predvádzajú zákroky na úrovni talianskeho futbalu. Aj práve vystriedaný Luso toho utŕžil viac ako dosť a duel bude ešte dlho cítiť.
     
    72
    Hostia striedajú, dole ide kapitán Luso. Na jeho miesto prišiel Rossi.
     
    71
    Cartabia schytal nechtiac kopačkou do ucha, či do tváre a preto bola hra na chvíľu prerušená. Či bude v poriadku, ukážu najbližšie minúty.
     
    70
    Bravo je v bráne napriek tomu bez práce a veľa toho riešiť nemusel. Stále platí stav pre Barcu o dva góly.
     
    69
    Hostia si získavajú rozhodcu na svoju stranu, ale vo všetkej počestnosti a čo sa týka štandardiek. Nič iné totiž arbiter nemôže urobiť, ak vidí jasný faul.
     
    68
    Tempo hry opäť miestami upadá, hoci po góle Suareza sa zdalo, že to bude oveľa útočnejšie a zaujímavejšie. Cordoba v každom prípade bez možnosti na zdramatizovanie zápasu po zmene strán.
     
    67
    Barca napriek tomu má všetko pod kontrolou a už jej stačí len dôsledne dohliadnuť v obrane na nebezpečné situácie na to, aby si pripísala tri body.
     
    66
    Prvá karta v zápase patrí Busquetsovi a to za faul v stredovom kruhu.
     
    65
    Chorvát v strede poľa odviedol kvalitnú prácu a stále viac sa s tímom zžil. Dnes nahral na úvodný gól a sám takmer pridal ďalší. Jeho strelu zastavila len žrď.
     
    64
    Strieda už aj Barcelona, Xavi príde namiesto Rakitiča.
     
    63
    Nestane sa tak, aspoň v tejto chvíli nie. Pokus Cartabiu múr zblokoval a nič z toho teda nebolo.
     
    62
    Pedro fauloval Cartabiu a preto sa naskytne pre hostí celkom zaujímavý priamy kop. Ak by padol kontaktný gól, ešte by to mohlo byť mimoriadne zaujímavé.
     
    61
    I. Lopez v zápase končí, nahradil ho Pinillos.
     
    60
    Posledné minúty teda naznačujú, žeby sa futbal mohol ešte viac zrýchliť, až zásah Suareza priebehu hry výraznejšie pomohla a je sa na čo dívať.
     
    59
    Teraz je už celý tím Cordoby pred šestnástkou a ťažko sa dá rozlíšiť defenzívu od zálohy. Všetko svojimi telami bráni výpady Barcelony.
     
    58
    Vo väčšej pohode by sa tak mohol presadiť už aj Lionel Messi, ktorý toho dnes stále pred bránou veľa neukázal. Jeho čas možno ešte len príde.
     
    57
    Po zmene strán si to teda hráči Cordoby komplikujú v značnej miere a nebyť šťastia na ich strane, už to mohlo byť aj o tri góly v ich neprospech.
     
    56
    Rakitič napriahol z dobrých 25 metrov poriadnu bombu a mieril do žrde! Na svoju smolu aj svojho tímu to šlo von od brány a nie dovnútra.
     
    55
    Už sa hrá Kataláncom oveľa ľahšie a majú aj väčšiu pohodu na kopačkách. Okolo pokutového územia sa preto pred Carlosom čoraz viac objavujú nebezpečné situácie.
     
    54
    Hostia už budú zrejme musieť hrať vabank, alebo dúfať, že sa gólostroj Barcelony nerozbehne v poslednej polhodine zápasu ešte viac.
    Luis SUAREZ - 2:0
     
    53
    Barcelona dala gól! Zrejme je po zápase, domáci dávajú druhý zásah! Svoj prvý v lige dáva na sklonku roku LUIS SUAREZ. Využil Pedrovu prihrávku, kiks obrany a potom zblízka už poľahky prekonal Carlosa, čím poslal svoj tím do dvojgólového vedenia.
     
    52
    Dnešné stretnutie sleduje 60 066 divákov.
     
    51
    Lodivodi oboch tímov sa ešte nerozhodli siahnuť po zmene a preto po prestávke vybehli na trávnik totožné jedenástky.
     
    50
    Messi skúšal vystreliť, hoci mal pred sebou hradbu tiel. Napokon ju aj svojou ranou počastoval a preto nemal Carlos dôvod zasahovať.
     
    49
    Na rohové kopy je to momentálne už 7:0, na góly však len 1:0 a pre outsidera stále tlie nádej na dobrý výsledok.
     
    48
    Barca sa dostala k ďalšiemu rohovému kopu, z neho jej doteraz nebolo dopriate ohroziť bránu súpera príkladne a nestalo sa tak ani teraz.
     
    47
    Boj o body na Nou Campe pokračuje výkopom hráčov Cordoby.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Rýchly gól na Nou Campe zápasu zrejme viac ublížil, ako pomohol. Barcelona sa totiž Pedrovou trefou ujala vedenia už po niekoľkých sekundách, ale neskôr to nebolo z jej strany ono. Vyslala na bránu len tri strely, tú poslednú Piquém až v závere. Hostia pritom takisto pohrozili a mohli vyrovnať. Nepodarilo sa to v úniku Ghilasa ani neskôr Garciovi a preto sa do kabín ide za tesného stavu 1:0. Pokračujeme o pätnásť minút.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Piqué sa ešte dostal k hlavičke, koníčkom Carlosa neprekonal len kvôli slabej razancii strely. Brankár jednou rukou radšej vytlačil na roh.
     
    45
    Alba nemal veľa možností na výber v šestnástke, skúsil to preto sám. Po teči vybojoval nakoniec len rohový kop, ktorý ovocie nepriniesol.
     
    44
    Suarez mal dosť miesta na center aj pohody, napokon mu to nevyšlo podľa predstáv a súpera tentoraz Barcelona neohrozila.
     
    43
    Priamy kop z veľkej vzdialenosti pre outsidera na chvíľu Brava zamestnal a musel spozornieť, no to bolo tak všetko. Komplikácie nedovolil.
     
    42
    Ešte trošku presnejšie zakončenie v podaní hráčov Cordoby a vôbec by sme nemuseli byť fanúšikmi nudného priebehu v ďalších minútach. Chýba zrejme aj skúsenosť.
     
    41
    Cartabia naľavo Piquém nestrážený skúsil prekvapiť Brava a mieril opäť do bočnej siete, možno sa strela obtrela aj o žrď!
     
    40
    Hrá sa mimoriadne čisto, k čomu pomáha aj dnes neviditeľný arbiter Mateu Lahoz. Niektoré ponecháva bez povšimnutia, čo je fanúšikmi iste ocenené.
     
    39
    Carlos musel vyrážať nepríjemný center pred svoju osobu, zvládol to aj s pomocou šťastia a lopta smerovala aj vďaka obrane mimo nebezpečia.
     
    38
    Messi s typickou narážačkou prenikal do šestnástky, tam ho obrana spacifikovala a minimálne zdvojila. Pokrytie kvalít tohto útočníka je mimoriadne dôležité.
     
    37
    Stále je to tak len 2:1 na strely na bránu, množstvo lôpt mierila tesne vedľa, alebo to bolo zblokované. Messi sa zrejme dostane k šanci asi až pri priamom kope.
     
    36
    Pedro je pri oveľa väčšej chuti a teraz mal dostatok priestoru na spracovanie lopty i strelu. Presne to útočník aj praktizoval a slušnú strelu mieril len tesne vedľa!
     
    35
    Stále málo v hre vidíme Lionela Messiho, zatiaľ mal dnes minimum lôpt. Aj preto to možno pred Carlosom nehorí tak, ako by malo.
     
    34
    Z neho nezapršalo, získané lopty ale nováčik často len odovzdáva a to by nemusel praktizovať vo veľkej miere. Koleduje si o problémy.
     
    33
    Iniesta vo svojom typickom úniku na ľavej strane prenikal k bráne a ešte mieril loptu späť. Obrana si poradila a nasledoval len rohový kop.
     
    32
    Aj držanie lopty je v moci Barcelony už v menšom množstve, momentálne to činí 66% času.
     
    31
    Veď Barca doposiaľ vystrelila na bránu dvakrát, teda má len o jednu strelu naviac ako jej súper. Ten dokonca doposiaľ v prvej polhodine fauloval len jedenkrát!
     
    30
    Večná škoda pre Cordobu, že inkasovala mimoriadne rýchlo. Inak totiž nemusí čeliť devastačnému tlaku a problémom smerom k bránu na každom kroku.
     
    29
    Montoya v šestnástke sám zakopol o zem a preto sa správne penalta nemala pískať, čo rozhodca vyhodnotil presne takto. Divákom sa to nepáčilo.
     
    28
    Vpredu tak zverenci Luisa Enriqueho môžu určite viac pridať, inak na ich druhý zásah nebudú hostia čakať a ktovie, či sami nevyrovnajú po rýchlom brejku.
     
    27
    Ešte v prvej polhodine vyslať na bránu Barcelony strelu s tým, že ste na ihrisku ako nováčik nie je bilancia na zahodenie. Pritom predtým mal Ghilas po svojom sóle šancu na gól takisto.
     
    26
    Bravo musel zasahovať po nepríjemnej strele Garciu a mal čo robiť, aby to pri žrdi zvládol. Pripísal si tka prvý zásah v zápase.
     
    25
    Rýchla rozohrávka štandardky Cordobe nepomohla, okrem Ghilasa však v jej tíme chýba motor tímu a ten, kto by nemal zo slávneho veľkoklubu prílišný rešpekt.
     
    24
    75%-tná miera držania lopty je v moci Barcelony, súpera sa preto musí spoliehať výhradne na stratené lopty a brejky s rýchlosťou svetla.
     
    23
    Domáci majú dosť priestoru na to, aby kombinovali s pohodou na kopačkách, občas im ale lopta ujde do autu, ako sa to stalo Montoyovi napravo.
     
    22
    Alba na ľavej strane opäťä unikal ako víchor, nabil Rakitičovi naspäť. Chorvát to mieril z prvej vysoko nad a preto nemal Carlos dôvod na paniku.
     
    21
    Iniesta mieril na Montoyu sľubný center, obrana ho napokon nedostihol. Hoci sa ofsajd nepískal, loptu si v dobrej pozícii pred bránou nespracoval.
     
    20
    Suarez na kraji šestnástky manévroval s loptou, myslel to dobre s ponukou zamestnať kolegov, obrana bola proti.
     
    19
    Až taká ťažká rana do radov nováčika to zrejme nebola, pretože isté sebavedomie hráči predsa len majú. Ukázal to napokon neúspešný, ale predsa zaujímavý prienik Ghilasa.
     
    18
    Ghilas sa veľmi pekne uvoľnil na pravej strane, postupoval sám do šance a aj uhla. Zbavil sa Mascherana, jeho strela však mierila len do bočnej siete.
     
    17
    Najväčšou slabinou v podobných dueloch pre brankára Barcelony býva jeho nerozchytanosť a preto sa aká taká šanca vždy dáva aj outsiderovi.
     
    16
    Štandardka pre hostí z diaľky, Barca sa však v pokoji ubránila. Cartabia mieril volej veľmi nepresne a Bravo nemusel zasahovať.
     
    15
    Rohový kop nakrátko sa neujal, ale domáci ostávajú pred pokutovým územím a skúšajú, čo na súpera platí. Cordoba nateraz odoláva.
     
    14
    Už raz sa v tejto sezóne Barcelone stalo, že prišla o body pred svojimi fanúšikmi a súperom bola "iba" Celta Vigo. Dnes niečo podobné hrozí zrejme len ťažko.
     
    13
    Katalánci si vybojovali rohový kop, v okolí šestnástky súpera sa pohybujú v permanentnej miere a radi by svoj náskok zvýšili.
     
    12
    Messi zatiaľ spolupracuje najmä s Iniestom v hĺbke poľa, na svoju typickú šancu od kolegov pred bránou zatiaľ čaká.
     
    11
    To Carlosa tentoraz nemohlo ohroziť v najvyššej miere, hoci situáciu kontroloval a bol pri žrdi, ak by niečo.
     
    10
    Suarez mohol pridať druhý zásah! Využil spätný center do ohňa od Albu, no v akrobatickej možnosti Uruguajčan mieril len do bočnej siete.
     
    9
    Všetko ide zatiaľ podľa plánu, favorit drží loptu na svojich kopačkách a postupne sa súpera snaží omámiť zdĺhavou rozohrávkou, ako to poznáme.
     
    8
    Iniesta sa pokúsil o streľbu z miesta, pekne loptu spracoval a zvnútra šestnástky chcel nachytať brankára. Bez výsledku, šlo to len do stredu brány.
     
    7
    Ak nejaké plány tréner Cordoby Miroslav Djukič mal, gólom po niekoľkých sekundách duelu zrejme opadnú a situácia sa bude možno ponášať na hru mačky s myšou.
     
    6
    Od začiatku je aktívnejším tímom, ako inak, ten domáci celok a hrá sa na jeho polovici len sporadicky. Aj preto ten úvodný zásah do siete aj plánov hostí.
     
    5
    Hlavným rozhodcom je Mateu Lahoz, na čiarach mu pomáhajú Cebrian Devis a Nunez Fernandez.
     
    4
    Domáci hrajú tradične v modrobordovej kombinácii dresov, súper začal hrať kompletne v bielom.
     
    3
    Brankár aj obrana ostali len štatistmi, o ofsajd nešlo a favorit sa poľahky okamžite dostáva do vedenia. Pokračuje tak v kanodáde, ktorú započal proti Huesce v Copa del Rey.
    Pedro RODRIGUEZ - 1:0
     
    2
    Barcelona dala gól! Takto si to fanúšikovia Blaugranas predstavujú! Ivan Rakitič poslal do šestnástky skvelú loptu, ktorá mala oči. PEDRO RODRIGUEZ si ju skvele prebral a do vinkľa zblízka otvoril skóre!
     
    1
    Duel je v plnom prúde, Barcelona mala úvodný výkop.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -32
    Úvodné zostavy:

    FC Barcelona: Bravo – Montoya, Piqué, Rakitič, Sergio Busquets, Pedro, Iniesta (K), Suárez, Messi, Mascherano, Alba.
    Náhradníci: Ter Stegen – Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Neymar Jr, El Haddadi.

    Córdoba CF: Carlos – Campabadal, I. Lopez, Pantič, Crespo – Deivid – Cartabia, Luso (K), Ekeng, Garcia – Ghilas.
    Náhradníci: Saizar – Andone, Fidel, Abel, Lopez S., Pinillos, Rossi.

    Rozhodca: Mateu Lahoz – Cebrián Devis, Nunez Fernandez.
     
    Na prelome rokov 2012 a 2013 sa tieto tímy už dvakrát stretli a Barcelona vyhrala v rámci španielskeho pohára vonku 2:0 a doma 5:0. Duel začína o 16.00.
     
    V kádri domácich už bude môcť byť aj Neymar, ktorý doposiaľ niekoľko dní laboroval so zranením. Otázny je však štart Daniho Alvesa, ktorý má problémy po zápase s Getafe. Ozaj, oba tímy v minulom kole len remizovali 0:0, tentoraz takýto výsledok rozhodne neočakávame.
     
    Dokonca si udržali v oboch prípadoch čisté konto, čo vôbec nie je bilancia na zahodenie. Od 7. novembra dokonca prehrali len raz, doma im bol nad sily Villarreal. Barcelona to nemusí mať príliš ľahké, hoci je aj tak obrovským favoritom.
     
    Nováčik si veľmi často so súpermi body delí, aj preto je jediným tímom v lige, ktorý vyhral zatiaľ len raz a až osemkrát sa v jej zapásoch zrodila remíza. Zaujímavé je, že tri body vybojovali hráči na ihrisku súpera a tak ich fanúšikovia na plný zásah doma ešte stále len čakajú. Avšak, dobrou správou je, že mužstvo sa v posledných dvoch dueloch za sebou nemuselo skloniť pred prehrou.
     
    Barca má najlepšiu obranu v ligovom pelotóne, inkasovala len sedem gólov. V ofenzíve je lepší Real ale aj 36 vsietených gólov je viac ako slušný počin. Doma už zaznamenala jednu prehru, aj preto jej v tomto ukazovali patrí až tretie miesto a celkovo stráca na Biely balet štyri body. Strata bodov by teda bola nepríjemnou záležitosťou a pre súperov dohnať Enriqueovcov.
     
    Bude to počas jediného týždňa ďalší obrovský debakel? Katalánci doma hostia po odvete Copa del Rey s Huescou (8:1) ďalšieho outsidera. Nováčik z Cordóby je na chvoste tabuľky a preto sa celkom jednoznačne nič iné, ako tri body ponechané na Nou Campe neočákavajú. Bola by to v inom prípade totiž senzácia.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

    Filip Kubaliak

    Góly: 2. Pedro Rodriguez, 53. Luis Suarez, 81. Piqué, 83. Messi, 90+2. Messi

    Karty:   66. Busquets (BAR)


    FC Barcelona: Bravo – Montoya, Piqué, Rakitič (64. Xavi), Sergio Busquets, Pedro, Iniesta (K) (77. Rafinha), Suárez, Messi, Mascherano, Alba.
    Náhradníci: Ter Stegen – Adriano, Mathieu, Xavi, Rafinha, Neymar Jr, El Haddadi.

    Cordoba CF: Carlos – Campabadal, I. Lopez (61. Pinillos), Pantič, Crespo – Deivid – Cartabia, Luso (K) (72. Rossi), Ekeng, Garcia (77. Lopez Silva) – Ghilas.
    Náhradníci: Saizar – Andone, Fidel, Abel, Lopez S., Pinillos, Rossi.

    Rozhodca: Mateu Lahoz – Cebrián Devis, Nunez Fernandez

    Diváci: 60 066