Schalke – Hamburger 0:0 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
Brémy – Dortmund 2:1 (kon.) | Stuttgart – Paderborn 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 20.12.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, domáci tím ešte mal právo kopať rohový kop, no hlavný rozhodca ukončil zápas za stavu 0:0. V druhom polčase sme už toľko šancí na skórovanie nevideli, Neustädter síce nastrelil tyč, ale ani po tejto šanci sa skóre nemenilo. Po dnešnom zápase sa tak budú body deliť medzi oba tímy.

    Schalke sa po dnešnom zápase bodovo dotiahne na Borussiu Mönchengladbach, ktorá dnes podľahla Augsburgu. Práve Augsburg vďaka tomuto víťazstvu bude mať takisto 27 bodov. Naopak, Hamburg v tabuľke, určite klesne, keďže Brémy dnes zvíťazili nad stále trápiacim sa Dortmundom a v tabuľke preskočia Hamburg.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa zápas viac-menej už len dohráva, zrejme sa už dnes gólu nedočkáme.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte extra 2 minúty navyše.
     
    90
    Z ľavej strany strieľanú prihrávku pred bránu posielal Jiráček, aj jeho pokus bol zablokovaný a lopta končí len u Fährmanna.
     
    89
    Aktívnejším dojmom pôsobia hostia, ktorí cítia šancu na plný bodový zisk, no obrana Schalke ich k bráne tentoraz nepúšťa.
     
    88
    Vo vzdušnom súboji sa nešťastne zrazili dvaja spoluhráči, konkrétne to boli Behrami a Djourou. Z ihriska sa ťažšie zdvíha prvý menovaný, ale nebude to vážne.
     
    87
    Ani z tejto štandardnej situácie nič nebolo, ponad šestnástku znova preletelo niekoľko lôpt, avšak nenašiel sa hráč, ktorý by na ne dokázal zareagovať a usmerniť ich do brány.
     
    86
    Po priamom kope krížom cez ihrisko niekoľkokrát lopta nebezpečne preplachtila nad pokutovým územím a tak hru ukľudňuje Uchida aj za cenu rohového kopu.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby, na gól stále čakáme, možno príde teraz, keďže Hamburg získava priamy kop po faule Högera.
     
    84
    Tak to je už obrovská smola pre domáci tím! Po rohovom kope Drobný vyboxoval loptu len k , Neustädterovi ktorý opäť len nastrelil konštrukciu brány!
     
    83
    Ďalšia snaha o vysunutie, tentoraz Huntelaara, všetko rieši pozorný Drobný, ktorý včas vybehol z brány a odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    82
    Z priameho kopu pálil Höwedes, avšak len do náručia Drobného, takže Huntelaar nemal šancu na dorážku.
     
    81
    Po rohovom kope získavajú domáci hráči aj priamy, keďže Cleber Reis svojho súpera vo vzduchu nepríjemne trafil lakťom do tváre. Za tento zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    80
    Následne už mal Drobný plné ruky práce, keď po krásnom vysunutí z prvej zakončoval Choupo-Moting a Drobný len končekmi prstov vytlačil loptu nad brvno!
     
    79
    Aogo následne zahrával rohový kop z ľavej strany, avšak nebezpečenstvo pre Drobného z toho nebolo.
     
    78
    Tým dal svojim spoluhráčom potrebný čas na to, aby sa obrana dokázala sformovať a zastaviť tak prenikajúceho Müllera po pravom krídle.
     
    77
    Fährmann následne výborne čítal hru, keď včas vybehol zo šestnástky a pred nabiehajúcim si Rudņevsom včas odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti od brány.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   70. Höger (SCH) – 42. Behrami (HAM), 81. Reis (HAM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Felipe Santana, Neustädter – Aogo, Höger, Barnetta, Uchida – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – Friedrich, Meyer, Sam, Sané, Ayhan, Sobottka

    Hamburger SV: Drobný – Ostrzolek, Cleber Reis, Djourou, Götz – Behrami – Holtby, Jiráček, Gouaida – Müller, Rudņevs
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Diekmeier, Stieber, Ronny Marcos, Rajković, Green, Kačar

    Rozhodca: Schmidt – Walz, Voss