Schalke – Hamburger 0:0 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
Brémy – Dortmund 2:1 (kon.) | Stuttgart – Paderborn 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 20.12.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Je dobojované, domáci tím ešte mal právo kopať rohový kop, no hlavný rozhodca ukončil zápas za stavu 0:0. V druhom polčase sme už toľko šancí na skórovanie nevideli, Neustädter síce nastrelil tyč, ale ani po tejto šanci sa skóre nemenilo. Po dnešnom zápase sa tak budú body deliť medzi oba tímy.

    Schalke sa po dnešnom zápase bodovo dotiahne na Borussiu Mönchengladbach, ktorá dnes podľahla Augsburgu. Práve Augsburg vďaka tomuto víťazstvu bude mať takisto 27 bodov. Naopak, Hamburg v tabuľke, určite klesne, keďže Brémy dnes zvíťazili nad stále trápiacim sa Dortmundom a v tabuľke preskočia Hamburg.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok dňa. (17:23:55)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa zápas viac-menej už len dohráva, zrejme sa už dnes gólu nedočkáme.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú hrať ešte extra 2 minúty navyše.
     
    90
    Z ľavej strany strieľanú prihrávku pred bránu posielal Jiráček, aj jeho pokus bol zablokovaný a lopta končí len u Fährmanna.
     
    89
    Aktívnejším dojmom pôsobia hostia, ktorí cítia šancu na plný bodový zisk, no obrana Schalke ich k bráne tentoraz nepúšťa.
     
    88
    Vo vzdušnom súboji sa nešťastne zrazili dvaja spoluhráči, konkrétne to boli Behrami a Djourou. Z ihriska sa ťažšie zdvíha prvý menovaný, ale nebude to vážne.
     
    87
    Ani z tejto štandardnej situácie nič nebolo, ponad šestnástku znova preletelo niekoľko lôpt, avšak nenašiel sa hráč, ktorý by na ne dokázal zareagovať a usmerniť ich do brány.
     
    86
    Po priamom kope krížom cez ihrisko niekoľkokrát lopta nebezpečne preplachtila nad pokutovým územím a tak hru ukľudňuje Uchida aj za cenu rohového kopu.
     
    85
    Začala sa nám posledná päťminútovka riadnej hracej doby, na gól stále čakáme, možno príde teraz, keďže Hamburg získava priamy kop po faule Högera.
     
    84
    Tak to je už obrovská smola pre domáci tím! Po rohovom kope Drobný vyboxoval loptu len k , Neustädterovi ktorý opäť len nastrelil konštrukciu brány!
     
    83
    Ďalšia snaha o vysunutie, tentoraz Huntelaara, všetko rieši pozorný Drobný, ktorý včas vybehol z brány a odkopol loptu za postrannú čiaru.
     
    82
    Z priameho kopu pálil Höwedes, avšak len do náručia Drobného, takže Huntelaar nemal šancu na dorážku.
     
    81
    Po rohovom kope získavajú domáci hráči aj priamy, keďže Cleber Reis svojho súpera vo vzduchu nepríjemne trafil lakťom do tváre. Za tento zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    80
    Následne už mal Drobný plné ruky práce, keď po krásnom vysunutí z prvej zakončoval Choupo-Moting a Drobný len končekmi prstov vytlačil loptu nad brvno!
     
    79
    Aogo následne zahrával rohový kop z ľavej strany, avšak nebezpečenstvo pre Drobného z toho nebolo.
     
    78
    Tým dal svojim spoluhráčom potrebný čas na to, aby sa obrana dokázala sformovať a zastaviť tak prenikajúceho Müllera po pravom krídle.
     
    77
    Fährmann následne výborne čítal hru, keď včas vybehol zo šestnástky a pred nabiehajúcim si Rudņevsom včas odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    76
    Svoje schopnosti tentoraz musel predviesť aj domáci brankár Fährmann! Z ničoho nič sa z hranice pokutového územia k strele dostal Jiráček a Fährmann sa musel poriadne natiahnuť aby jeho pokus k ľavej tyči vyrazil!
     
    75
    Höwedes teraz na svojej polovici ihriska nepekne fauloval Holtbyho, domáci kapitán okamžite svojmu protihráčovi pomáha zo zeme a aj možno preto nedostal žltú kartu.
     
    74
    Po centri hlavou loptu nadvihol Cleber Reis, Fährmann ju nezachytil, no pred bránkovou čiarou vysokú loptu s prehľadom odhlavičkoval jeden z domácich stopérov.
     
    73
    Hra sa nám teraz prelieva z jednej strany na druhú, obidva celky sa však na dostrel brány nedostávajú. obrana súpera ich vždy zastaví v bezpečnej vzdialenosti.
     
    72
    Cleber Reis teraz výborne vystihol prihrávku súpera, obohral si dvoh hráčov a trošku zbytočne zbrklo nedôrazne vystrelil z veľkej vzdialenosti od brány. Pre Fährmanna bola jeho strela malinou.
     
    71
    Na opačnej strane hostia zahrávali priamy kop po faule Aoga, nebezpečná situácia pre domácu bránu z toho nebola, strela Holtbyho bola zablokovaná.
     
    70
    Naopak, za zlostné protesty žltú kartu vidí domáci hráč Höger.
     
    69
    Podobne ako Sané pred malou chvíľou aj Uchida si šikovne nabehol do šestnástky a aj jeho zozadu k zemi poslal Cleber Reis. Na obrovské počudovanie sa ani tentoraz pokutový kop nepíska.
     
    68
    Modro-bieli tak zahrávali rohový kop, po ktorom sa hostia ubránili bez väčších problémov. Z opakovaných záberom ale vidíme, že Cleber Reis svojho súpera v šestnástke fauloval a pokutový kop sa kopať mal.
     
    67
    A práve striedajúci hráč si okamžite nabehol do šestnástky súpera, tam v obkľúčení trojice obrancov šiel k zemi, no penalta sa opäť nenariaďuje.
     
    66
    Schalke strieda po druhý raz v zápase, hru opúšťa Barnetta, ktorého na trávniku nahradí Sané.
     
    65
    Z priameho kopu napokon nič nebolo, prudký center s prehľadom vyboxoval Drobný a poslal tak loptu do bezpečnej vzdialenosti od brány.
     
    64
    Aj teraz bude Schalke po nedovolenom zákroku Holtbyho zahrávať priamy kop. Loptu si už chystá Barnetta.
     
    63
    Hra sa znova kúskuje, množia sa nám nielen nepresné prihrávky, ale aj nedovolené zákroky na obidvoch stranách. Zatiaľ je to všetko bez kartového trestu.
     
    62
    Z cca 20 metrovej vzdialenosti od brány vystrelil Müller, jeho pokus bol zablokovaný a lopta odletela za postrannú čiaru. Odtiaľ bude vhadzovať Hamburg.
     
    61
    Loptu si na svojich kopačkách držia hostia, tí s loptou vyčkávajú na svojej vlastnej polovici, druhému polčasu zatiaľ stále chýba to tempo.
     
    60
    Následne už musel byť gólman hostí v plnej pohotovosti, pretože sa po rýchlom protiútoku naňho rútil Uchida, napokon zasahovať nemusel, obrana súperovi odobrala loptu.
     
    59
    Hostia následne zahrávali rohový kop, po ktorom hlavou zakončoval Rudņevs, avšak mimo brány. Toto zakončenie prežíval zrejme najviac brankár hostí Drobný, ktorého v bráne šlo roztrhnúť.
     
    58
    Nevyzerá to ale vážne, Höger sa po chvíli sám pýta na hraciu plochu a v zápase tak bude môcť pokračovať.
     
    57
    Po jednom zo súbojov sa na zemi ocitol Höger, na ihrisko vybehol aj lekársky tím, v sprievode ktorého Höger opúšťa hraciu plochu.
     
    56
    Na opačnej strane center do šestnástky Schalke posielal Jiráček, ten našiel iba hlavu Höwedesa.
     
    55
    Rozhýbať hru sa pokúšal Barnetta, ktorý dostal dobrú prihrávku do veľkého vápna súpera, z ťažkého uhla sa pokúsil o strelu, pripravený Drobný s ňou ale nemal najmenší problém.
     
    54
    Hra sa opäť presunula do strednej časti ihriska, v úvode druhého polčasu hráčom akosi chýba pohyb a bojovnosť. Dúfajme že časom sa to napraví.
     
    53
    Po nedôraznom odkope obrany Hamburgu sa k lopte dostal Huntelaar, ten veľmi nevymýšľal, z otočky vystrelil, avšak poriadne vedľa.
     
    52
    Domácemu celku sa už prechod do útoku nevydaril, vhadzovať bude na vlastnej polovice obranca Cleber Reis.
     
    51
    Následne mal ešte šancu vystreliť Rudņevs, jeho pokus Fährmann len vyrazil, našťastie preňho priamo na kopačku jeho spoluhráča.
     
    50
    Na opačnej strane sa do útoku pustili hostia, lopta sa aj s poriadnou dávkou šťastia dostala k Holtbymu, jeho strela z hranice pokutového územia bola zablokovaná.
     
    49
    Choupo-Moting sa znova dostal do šestnástky súpera, tentoraz mu tam loptu sklepol Huntelaar. Choupo-Moting si ale loptu hodil príliš ďaleko pred seba a už ju nestihol dobehnúť.
     
    48
    Na opačnej strane Uchida výborne vysunul Choupo-Motinga, ktorý sa drzo natlačil až pred bránu, kde mu však v poslednej chvíli doslova loptu spod kopačiek uchmatol Drobný.
     
    47
    Na úvod druhej polovice hry to hostia skúsili niekoľkými ďalekonosnými prihrávkami, ani jedna z nich sa však neuchytila a lopta zakaždým skončila mimo hracej plochy.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie, konkrétne do druhej polovice zápasu nezasiahne domáci hráč Fuchs, ktorého nahradí Ayhan.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Hráči dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    To je z prvého polčasu všetko, gól sme v ňom nevideli, aj keď príležitosti na to boli. Viac ich malo domáce mužstvo, no dvoma príležitosťami s prívlastkom gólové sa môžu pochváliť aj hostia. Uvidíme čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhruba o 16:31.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    A to sa im takmer stalo osudným! Po chybnej prihrávke sa lopty zmocnil Rudņevs, ktorý sa dostal až k hranici pokutového územia odkiaľ len tesne minul pravú tyč!
     
    45
    Ani domáci tím sa už príliš nehrnie do útoku, hráči si len vymieňajú loptu na svojej vlastnej polovici.
     
    44
    Hra aj naďalej pokračuje v strednej časti ihriska, loptu majú síce na kopačkách hostia, domáca obrana ich ale na svoju polovicu hracej plochy príliš nepúšťa.
     
    43
    Čas do konca prvej polovice zápasu rýchlo ubieha, nevyzerá to tak, že sa ešte dočkáme nejakého vzrušenia, polčas sa viac-menej už len dohráva.
     
    42
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za zbytočné protesty ju vidí Behrami, ktorý síce nastrelil ruku Aogovi, no po neodpísknej ruke zrejme rozhodcovi nepovedal nič pekné.
     
    41
    Snažil sa o to Barnetta, ktorý chcel vystreliť z ľavej strany, včas jeho pokus zablokoval obranca Hamburgu.
     
    40
    Stále čakáme na väčšiu príležitosť, tá neprišla už viac ako desať minút, uvidíme či sa tak stane v poslednej päťminútovke riadnej hracej doby prvého polčasu.
     
    39
    Z ničoho nič sa na ľavej strane dostal do šestnástky Rudņevs, jeho center pred bránou našiel iba pozorného Neustädtera.
     
    38
    Tempo hry nám pokleslo, hra sa presunula najmä do strednej časti ihriska, kde lopta pravidelne mení svojho majiteľa.
     
    37
    Domáci tím to skúšal niekoľkými nakopávanými loptami, tie však neslávili úspech, skončili iba pri brankárovi hostí.
     
    36
    Vo vzdušnom súboji nešetrne protihráča zozadu k zemi poslal Cleber Reis, za tento zákrok by sa kľudne dala udeliť žltá karta, zostane to ale len pri dohovore.
     
    35
    Fuchs po faule na jeho osobu zahrával priamy kop, tesne pred brankárom hlavou zakončoval Höwedes, ale len do miest kde stál pripravený Drobný.
     
    34
    Barnetta sa po nevydarenom útoku snažil na ľavom krídle vysunúť Huntelaara, jeho prihrávka ale nepatrila do kategórie najpresnejších a tak lopta končí za postrannou čiarou.
     
    33
    Choupo-Moting vysúval na hranici pokutového územia Huntelaara, ten si však nedal pozor a ocitol sa v metrovom ofsajde.
     
    32
    Ten sa s ďalšou rozohrávkou príliš nenáhlil, radšej si počkal, kým sa jeho spoluhráči rozostavia do potrebnej formácie.
     
    31
    Prechod do útoku teraz príliš nevyšiel domácemu celku, po nepresnej prihrávke do behu Huntelaarovi sa lopta dokotúľala k Drobnému.
     
    30
    Videli sme teda prvú príležitosť na strane hostí, gól však ani tentoraz nepadol a tak je po prvej polhodine hry skóre stále bezgólové.
     
    29
    Obrovskú príležitosť spálil Jiráček! Po krásnej krížnej prihrávke od Rudņevsa Jiráček v sklze zakončoval prakticky do prázdnej brány, no verte tomu alebo nie, podarilo sa mu ju prestreliť.
     
    28
    Hostia zahrávali priamy kop, po nedôraznej prihrávke do priestoru pred bránou sa lopta odrazila iba k Uchidovi, ktorý ju ďalekým odkopom poslal do bezpečia.
     
    27
    Fuchs to teraz skúsil sám, po Aogovej prihrávke si zbehol až do šestnátky, z ťažkého uhla ale mieril mimo priestor troch žrdí.
     
    26
    Fuchs sa pokúšal o center z ľavej strany, včas k nemu pribehol Holtby a jeho vzdušnú prihrávku zablokoval.
     
    25
    Tá s loptou zotrvala pred hranicou vlastného pokutového územia, do kombinácie zapája aj svojho gólmana Fährmanna, ktorý dnes veľa práce zatiaľ nemal.
     
    24
    Ten dlhým odkopom vyslal svojich spoluhráčov hlboko na súperove územie, kde však znova úradovala len pozorná defenzíva Schalke.
     
    23
    Po vhadzovaní prišla rýchla akcia domáceho celku, ktorú hráči ukončili nedôraznou strelou z ľavej strany priamo do náruče Drobného.
     
    22
    Domáci tím ešte získal vhadzovanie na súperovej polovici, na to si ešte musíme počkať, pretože Fuchsa pri čiare provokuje Müller, ktorého na to upozorňuje aj rozhodca.
     
    21
    Fuchs krásnou pätičkou vysunul na ľavom krídle Choupo-Motinga, jeho center bol však prisilný a Uchidovi loptu na opačnej strane odkopol jeden z obrancov.
     
    20
    Ihneď po odohratí priameho kopu sa lopty zmocnil Choupo-Moting, ktorý sa dopredu pustil sám, z dobrej pozície vystrelil, avšak len tesne mimo ľavej tyče!
     
    19
    Faul sa tentoraz píska proti domácemu tímu, jeho autorom bol Neustädter, stalo sa to ďaleko od brány, takže tento priamy kop by nemal byť nebezpečný.
     
    18
    Hostia mali opäť veľké šťastie! Letiacu loptu predĺžil Choupo-Moting a iba centimetre chýbali Huntelaarovi na to aby pri vzdialenejšej žrdi usmernil ťažkú loptu do siete!
     
    17
    Možno sa to zmení teraz, Djourou na pravom krídle zbytočne fauloval a Schalke získava výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície.
     
    16
    Choupo-Moting to skúsil centrom naslepo, jeho úmysel ale nevystihol žiaden z jeho spoluhráčov a tak sa lopta dokotúľala len k Drobnému.
     
    15
    Schalke aj naďalej pokračuje v kombináciách na súperovej polovici, ten ale domácich hráčov na dostrel brány nepúšťa.
     
    14
    Barnetta bojoval o loptu pri pravej rohovej zástavke, lopta napokon skončila za čiarou, domáci hráč si pýta rohový kop, nasledovať však bude len odkop Drobného.
     
    13
    Pri lopte sú tak opäť domáci hráči, ktorí si ju však vymieňajú len na svojej vlastnej polovici ihriska. S ďalšou rozohrávkou sa príliš neponáhľajú.
     
    12
    Uchida si pekne narazil s Huntelaarom, japonský krídelník sa dostal až do pokutového územia, kde šiel po súboji k zemi, pokutový kop ale nepríde.
     
    11
    Po dlhšej dobe do útoku zavelili hostia, ich prechod ale stroskotal ďaleko od pokutového územia domáceho celku.
     
    10
    Hráči Schalke tak od začiatku stretnutia ukazujú, že dnes rátajú iba s plným počtom bodov a že sa hodlajú zhostiť úlohy favorita zápasu.
     
    9
    Choupo-Moting následne výborne do šestnástky súpera vysunul Huntelaara, ktorý z ťažšieho uhla pálil rovno do Drobného.
     
    8
    Ďalšia veľká šanca pre domáci tím! Fuchs krásnym centrom hľadal nabiehajúceho si Högera, ten rybičkou hlavičkoval do miest kde stál pripravený Drobný.
     
    7
    Šťastie z veľkej diaľky vyskúšal Ostrzolek, ten to však napálil iba do Aoga, od ktorého sa lopta odrazila naspäť a trafila ho priamo do tváre. Ostrzolek bude v poriadku, no nečakaný úder musí rozdýchať.
     
    6
    Ponúknutú príležitosť hostia nevyužili, po nepresnej prihrávke lopta končí iba v rukaviciach Fährmanna.
     
    5
    Domáci tím následne príliš dlho váhal s prechodom do ďalšieho útoku, Aogo následne v strednej časti ihriska loptu stratil.
     
    4
    Rohový kop tak zahrávali hráči v červenom, ich štandardná situácia už také nebezpečenstvo pre bránu neznamenalo a Schalke sa ubránilo bez problémov.
     
    3
    Hostia okamžite vyštartovali do protiútoku v trojici hráčov, situáciu pred svojou šestnástkou s chladnou hlavou vyriešil odkopom Uchida.
     
    2
    A domáci tím mohol viesť! Lopta sa po rohovom kope odrazila k Huntelaarovi, ktorý to hlavnou namieril iba do brvna Drobného svätyne!
     
    1
    Následne však z veľkej diaľky vypálil poriadnu delovku Barnetta, brankár Drobný loptu končekmi prstov vytlačil na roh.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili domáci hráči, tí to okamžite skúšali po pravom krídle, vhadzovanie do šestnástky súpera zachytil obranca hostí.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov sa už nachádzajú na hracej ploche, domáci tím bude dnes hrať v modro-bielom, zatiaľ čo hostia nastúpia v červenom.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Felipe Santana, Neustädter – Aogo, Höger, Barnetta, Uchida – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – Friedrich, Meyer, Sam, Sané, Ayhan, Sobottka

    Hamburger SV: Drobný – Ostrzolek, Cleber Reis, Djourou, Götz – Behrami – Holtby, Jiráček, Gouaida – Müller, Rudņevs
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Diekmeier, Stieber, Ronny Marcos, Rajković, Green, Kačar

    Rozhodca: Schmidt – Walz, Voss.
     
    História vzájomných zápasov:

    Hamburger 0-3 Schalke 04
    Hamburger 3-3 Schalke 04
    Schalke 04 4-1 Hamburger
    Hamburger 3-1 Schalke 04
    Schalke 04 3-1 Hamburger
     
    Pekné sobotné popoludnie Vám prajem a vítam Vás pri zápase 17. kola najvyššej nemeckej Bundesligy. V dnešnom zápase si sily zmerajú FC Schalke 04 a Hamburger SV.

    FC Schalke 04

    V Schalke sa po nie zrovna najvydarenejších výkonoch situácia zlepšila a vďaka dobrým výsledkom z posledných kôl momentálne Schalke patrí 5. miesto v tabuľke, čo by momentálne znamenalo účasť v Európskej Lige UEFA. Na svojom konte má 26 bodov a na štvrtý Leverkusen resp. tretiu Borussiu Mönchengladbach stráca jediný bod, takže je stále v hre o najvyššiu európsku pohárovú súťaž. Z posledných piatich zápasov hráči získali dokopy 12 bodov. Z toho vyplýva, že v štyroch zápasoch, konkrétne proti Wolfsburgu, Mainzu, Stuttgartu a Padebornu bodovalo Schalke naplno, naopak v Kolíne svojmu súperovi podľahlo tesne, o jediný gól.

    Hamburger SV

    Hamburgu to šliape o niečo menej ako jeho dnešnému súperovi. Síce sa konečne vyhrabal z dna tabuľky, no aj tak to nieje žiadna sláva. So 16timi bodmi mu momentálne patrí až 14. miesto v tabuľke. Rovnaký počet bodov, no horšie skóre má Stuttgart, bod naň stráca stále trápiaci sa Dortmund. Naopak, dva body Hamburg stráca na Herthu Berlín, Paderborn a Mainz. V posledných zápasoch sa hráčom darilo striedavo. Z posledných piatich zápasov sa dvakrát tešili z víťazstva, konkrétne to bolo v domácich zápasoch proti Mainzu a Brémam. Raz sa výsledok skončil nerozhodne, keď Hamburg remizoval na pôde Freiburgu a dvakrát Hamburg ťahal za kratší koniec keď podľahol Augsburgu a Stuttgartu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   70. Höger (SCH) – 42. Behrami (HAM), 81. Reis (HAM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Felipe Santana, Neustädter – Aogo, Höger, Barnetta, Uchida – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – Friedrich, Meyer, Sam, Sané, Ayhan, Sobottka

    Hamburger SV: Drobný – Ostrzolek, Cleber Reis, Djourou, Götz – Behrami – Holtby, Jiráček, Gouaida – Müller, Rudņevs
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Diekmeier, Stieber, Ronny Marcos, Rajković, Green, Kačar

    Rozhodca: Schmidt – Walz, Voss