Schalke – Hamburger 0:0 (kon.) | Leverkusen – Frankfurt 1:1 (kon.) | Augsburg – Mönchengladbach 2:1 (kon.)
Brémy – Dortmund 2:1 (kon.) | Stuttgart – Paderborn 0:0 (kon.) | Wolfsburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:0 (0:0)
Hamburger SV
Sobota 20.12.2014, 15:30 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    84
    Tak to je už obrovská smola pre domáci tím! Po rohovom kope Drobný vyboxoval loptu len k , Neustädterovi ktorý opäť len nastrelil konštrukciu brány!
     
    81
    Po rohovom kope získavajú domáci hráči aj priamy, keďže Cleber Reis svojho súpera vo vzduchu nepríjemne trafil lakťom do tváre. Za tento zákrok vidí aj žltú kartu.
     
    80
    Následne už mal Drobný plné ruky práce, keď po krásnom vysunutí z prvej zakončoval Choupo-Moting a Drobný len končekmi prstov vytlačil loptu nad brvno!
     
    76
    Svoje schopnosti tentoraz musel predviesť aj domáci brankár Fährmann! Z ničoho nič sa z hranice pokutového územia k strele dostal Jiráček a Fährmann sa musel poriadne natiahnuť aby jeho pokus k ľavej tyči vyrazil!
     
    70
    Naopak, za zlostné protesty žltú kartu vidí domáci hráč Höger.
     
    66
    Schalke strieda po druhý raz v zápase, hru opúšťa Barnetta, ktorého na trávniku nahradí Sané.
     
    48
    Na opačnej strane Uchida výborne vysunul Choupo-Motinga, ktorý sa drzo natlačil až pred bránu, kde mu však v poslednej chvíli doslova loptu spod kopačiek uchmatol Drobný.
     
    46
    Počas prestávky registrujeme jedno striedanie, konkrétne do druhej polovice zápasu nezasiahne domáci hráč Fuchs, ktorého nahradí Ayhan.
     
    45+1
    A to sa im takmer stalo osudným! Po chybnej prihrávke sa lopty zmocnil Rudņevs, ktorý sa dostal až k hranici pokutového územia odkiaľ len tesne minul pravú tyč!
     
    42
    Prichádza prvá žltá karta v zápase, za zbytočné protesty ju vidí Behrami, ktorý síce nastrelil ruku Aogovi, no po neodpísknej ruke zrejme rozhodcovi nepovedal nič pekné.
     
    29
    Obrovskú príležitosť spálil Jiráček! Po krásnej krížnej prihrávke od Rudņevsa Jiráček v sklze zakončoval prakticky do prázdnej brány, no verte tomu alebo nie, podarilo sa mu ju prestreliť.
     
    20
    Ihneď po odohratí priameho kopu sa lopty zmocnil Choupo-Moting, ktorý sa dopredu pustil sám, z dobrej pozície vystrelil, avšak len tesne mimo ľavej tyče!
     
    18
    Hostia mali opäť veľké šťastie! Letiacu loptu predĺžil Choupo-Moting a iba centimetre chýbali Huntelaarovi na to aby pri vzdialenejšej žrdi usmernil ťažkú loptu do siete!
     
    8
    Ďalšia veľká šanca pre domáci tím! Fuchs krásnym centrom hľadal nabiehajúceho si Högera, ten rybičkou hlavičkoval do miest kde stál pripravený Drobný.
     
    2
    A domáci tím mohol viesť! Lopta sa po rohovom kope odrazila k Huntelaarovi, ktorý to hlavnou namieril iba do brvna Drobného svätyne!

    Andrej Marienka

    Góly:

    Karty:   70. Höger (SCH) – 42. Behrami (HAM), 81. Reis (HAM)


    FC Schalke 04: Fährmann – Höwedes, Felipe Santana, Neustädter – Aogo, Höger, Barnetta, Uchida – Choupo-Moting, Huntelaar
    Náhradníci: Giefer – Friedrich, Meyer, Sam, Sané, Ayhan, Sobottka

    Hamburger SV: Drobný – Ostrzolek, Cleber Reis, Djourou, Götz – Behrami – Holtby, Jiráček, Gouaida – Müller, Rudņevs
    Náhradníci: Brunst-Zöllner – Diekmeier, Stieber, Ronny Marcos, Rajković, Green, Kačar

    Rozhodca: Schmidt – Walz, Voss