Barcelona – Córdoba 5:0 (kon.) | Levante – Sociedad 1:1 (kon.) | Eibar – Valencia 0:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Espanyol 1:3 (kon.)
koniec
Levante UD
1:1 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 20.12.2014, 18:00 • Estadio Ciudad de Valencia, Valencia • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Levante sa s jesennou časťou sezóny rozlúčilo piatou remízou v rade, vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný a ničím nerušený sobotný večer. (19:52:30)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Bergara (Real Sociedad San Sebastian).
    Andreas IVANSCHITZ - 1:1
     
    90+3
    Levante dalo gól! Zodpovednosť na seba zobral ANDREAS IVANSCHITZ, ktorý poslal brankára Rulliho na pravú stranu a sám loptu s prehľadom napálil do horných poschodí brány na opačnej strane. Vzhľadom na priebeh duelu sa Levante dočkalo zaslúženého vyrovnania!
    Ruka - penalta!
     
    90+2
    Penalta proti bráne Realu Sociedad sa napokon predsa len bude kopať. O niekoľko desiatok sekúnd totiž rukou už v šestnástke skutočne zahral C. Martínez.
     
    90
    Ivanschitz vyštartoval po hlavnom rozhodcovi ako rozzúrená žena po opitom manželovi. Domáci záložník si pýtal pokutový kop, no u hlavného rozhodcu s prosbami nepochodil.
     
    89
    Domáci sa museli rýchlo vrátiť späť, pretože futbalisti Realu Sociedad otočili hru k domácemu pokutovému územiu, z ktorého napokon odpratával loptu Mohamed Sissoko.
     
    88
    Po zbytočnom faule Granera malo Levante k dispozícii priamy kop, z ktorého však vyprodukovalo len slabý center a ten sa stal ľahkou korisťou Rulliho.
     
    86
    Žltú kartu dostáva David Navarro (Levante UD).
     
    86
    Géronimo Rulli si o žlté napomenutie koledoval počas celého druhého polčasu, až napokon hlavnému rozhodcovi došla trpezlivosť a brankára San Sebastianu si zapísal do svojho notesu.
     
    85
    Center Ivanschitza odvrátila hosťujúca defenzíva k Lópezovi, ktorý sa do lopty oprel z úctyhodnej vzdialenosti, no poslal ju len vysoko, vysoko nad.
     
    83
    Domáci priaznivci už po niekoľkýkrát v zápase žiadajú piskotom žltú kartu pre brankára Realu Sociedad Rulliho, ktorý sa opäť na odkop od svojej svätyne pripravoval až priveľmi dlho.
     
    81
    Ak počítame aj s nadstavením, domácim ostáva na zachránenie minimálne jedného bodu ešte niečo viac ako desať minút, v ktorých však musia vyprodukovať podstatne väčší tlak, ako je tomu teraz.
     
    80
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Finnbogason, prichádza Hernández.
     
    79
    Striedajúci Martins bol v zhruba metrovom ofsajde, takže zástavka postranného rozhodcu, pochopiteľne, vystrelila nahor.
     
    78
    Ivanschitz sa síce na zadnej tyči dokázal v pokutovom území natiahnuť za loptou a predviesť ešte hlavičkové zakončenie, no s jeho pokusom z ťažkej pozície si Rulli poľahky poradil.
     
    76
    Žltú kartu dostáva Finnbogason (Real Sociedad San Sebastian).
     
    75
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Karampelas, prichádza Rubén García.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Xabi Prieto (Real Sociedad San Sebastian).
     
    73
    Xabi Prieto nasadil pred hranicou šestnástky jednému z protihráčov jasličky. Miesto toho, aby pokračoval v akcii sa však porúčal k zemi, podľa rozhodcu, vlastnou vinou.
     
    72
    Futbalisti San Sebastianu predviedli veľké množstvo krátkych nahrávok, ktorými donútili domácich k húfnemu návratu na obrannú polovicu.
     
    71
    Ansotegi sa stal obeťou útočného faulu, po ktorom sa opäť niekoľko sekúnd nehralo. Presne takéto momenty vyhovujú zverencom Davida Moyesa.
     
    70
    Nedovolený zákrok sa pred šestnástkou San Sebastianu nekonal. Aspoň takýto názor mal hlavný rozhodca stretnutia.
     
    68
    Diop využil svoju postavu, pred Finnbogasonom si dobre pokryl loptu a od útočníka Sociedadu si navyše vypýtal i nedovolený zákrok.
     
    67
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza David Barral, prichádza Rafael Martins.
     
    65
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Pablo Hervías, prichádza Rubén Pardo.
     
    64
    Diop preniesol loptu na ľavé krídlo, kde však veľmi ťažkú prihrávku Victor Casadesús aj napriek snahe spracovať nedokázal.
     
    63
    Real Sociedad vedie a preto môžeme očakávať, že sa jeho hráči budú predovšetkým zameriavať na obrannú činnosť.
    Barral
     
    61
    Karampelas vyprodukoval z ľavého krídla fantastický center. Defenzíva San Sebastianu totálne zaspala a nechala Davida Barrala v strede pokutového územia úplne nekrytého. Skúsený zakončovateľ to spravil fantasticky, jeho hlavičku nedokázal Rulli zneškodniť, no za už prekonaného brankára San Sebastianu zasiahlo brvno! Hosťom tak poriadne pomohla i šťastena.
     
    60
    Hodina hry za nami a čaká nás posledná tretiny zápasu, ktorá sa bude určite niesť v znamení domácej snahy o vyrovnanie.
     
    58
    Rulli sa s rozohrávkou štandardnej situácie z vlastnej polovice ihriska vôbec neponáhľal, čo u domácich priaznivcov vyvolalo vlnu nevôle.
     
    57
    Finnbogason je zatiaľ v dnešnom stretnutí prakticky neviditeľný. Teraz sa nám pripomenul, no lopte už nedokázal zabrániť v ceste mimo hraciu plochu.
     
    55
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Mate Simão, prichádza Mohamed Sissoko.
     
    54
    Nepríjemná zrážka Victora Casadesus s Estebanom Granerom, po ktorej musela byť prerušená hra.
     
    53
    Presne na poliacej čiary spáchal nedovolený zákrok na hosťujúceho kapitána Prieta grécky obranca Levante Karampelas.
     
    52
    Ivanschitz takmer posadil loptu na hlavu svojho kapitána Navarra, ktorý sa ale nakoniec do zakončenia nedostal a lopta prepadla až do rukavíc Rulliho.
     
    50
    Casadesús si v pokutovom území pripravil dobrú streleckú pozíciu, z ktorej takmer vyrovnal. Jeho ostrá strela preletela nakoniec niekoľko čísiel ponad Rulliho brvno.
    Sergio CANALES - 0:1
     
    48
    Real Sociedad San Sebastian dal gól! Ako blesk z jasného neba prichádza otvárací gól stretnutia, ktorý sa podarilo streliť Realu Sociedad. Prieto poslal svoj center z pravého krídla presne na Lucasa Vyntru, ktorý vyrobil obrovskú hrubicu, keď len pristavil loptu SERGIOVI CANALESOVI. Ten si ešte mierne vylepšil streleckú pozíciu a pravačkou upratal loptu, ktorá sa ešte odrazila aj od tyče, do svätyne brankára Mariño, ktorý bol v tomto prípade bezmocný.
     
    48
    Sergio Canales poslal domácej šestnástky nebezpečný center, ktorý si však defenzíva domáceho celku dokázala postrážiť.
     
    47
    Po tečovanom centri Xabiho Prieta lopta predsa len opustila hraciu plochu. Real Sociedad tak bude mať k dispozícii prvý roh v druhom dejstve.
     
    46
    Počas polčasovej prestávky sa neudiala žiadna zmena v zostavách tímov.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
    Levante UD - Real Sociedad San Sebastian 0:0

     
    Prvý polčas stretnutia medzi Levante a Realom Sociedad veru veľa futbalovej krásy neponúkol. Ak by sme predsa len mali určiť, koho herný prejav zniesol určité kritéria, tak rozhodne ten domáceho tímu, ktorý pôsobil na polovici súpera oveľa živším dojmom, zatiaľ čo hra San Sebastianu na veľké množstvo prihrávok neviedla k absolútne ničomu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V samom závere prvého dejstva ešte Levante rozohrávalo priamy kop. Domáci predviedli nacvičený signál s centrom Lópeza do pokutového územia, kde sa loptu nepodarilo zasiahnuť ani jednému z domácich.
     
    44
    José Morales v rýchlostnom súboji testoval de la Bellu, ktorého donútil loptu len odkopnúť do autu.
     
    42
    Ofenzívny hráč Levante si však faul nevypýtal, no práve naopak bol za svoje herecké vlohy odmenený žltou kartou.
     
    41
    Opäť všade bol David Barral, ktorý v prvom dejstve preukazuje kvality nadobudnuté v akadémii Realu Madrid. Tentoraz sa s loptou zásluhou skvelého driblingu dostal až na hranicu pokutového územia, kde padol na trávnik ako podťatý,
     
    39
    Barrala môžeme bez okolkov označiť za najlepšieho hráča doterajšieho priebehu zápasu. Z jeho ďalšej dobrej práce ťažil Morales, ktorého center letiaci tesne nad trávnikom nemal vôbec zlé parametre, no v pokutovom území Realu Sociedad kraľoval jeden z hosťujúcich zadákov.
     
    38
    Štandardná situácia, ktorú rozohral Rakúšan Ivanschitz, nepriniesla trénerovi Sociedadu Davidovi Moyesovi na čele žiadne nové vrásky.
     
    37
    V. Casadesús sa snažil pokryť si loptu, čo sa mu aj darilo až do momentu, kedy do súboja priletel C. Martínez, ktorý loptu odpálil nebezpečne vyzerajúcim šľapákom.
     
    36
    Hervias sa pekným manévrom zbavil Lópeza, ktorá mu však nedovolil postupovať vpred a radšej ho zastavil taktickým faulom.
     
    33
    Mariño vybehol mimo pokutového územia, kde zapracoval ako tretí stopér Levante, keď si postrážil Xabiho Prieta a počkal, kým lopta opustí hraciu plochu.
     
    32
    I. Martínez pri postrannej čiare prečítal úmysel Davida Barrala, ktorý si chcel okolo hosťujúceho beka hodiť loptu dopredu, čo mu však nevyšlo.
     
    31
    C. Martínez riešil center z ľavej strany v pokutovom území svojho tímu vcelku zvláštnym spôsobom, no z pohľadu San Sebastianu všetko zabezpečil brankár Rulli.
     
    28
    David Barral dostal ideálnu loptu, domáci útočník rozkmital svoje rýchle nohy a vnikol až do pokutového územia San Sebastianu, kde však jeho prihrávka pod seba adresáta nenašla.
     
    27
    Odkop do územia nikoho v podaní futbalistov Levante sa už nepozdával ani domácim tribúnam, z ktorých bolo možno počuť mierny piskot.
     
    25
    S bránením štandardnej situácie Realu Sociedad nemali domáci výraznejšie problémy. Loptu definitívne upratal do bezpečia Navarro.
     
    24
    Lopta išla do autu od Davida Barrala. Späť do hry ju tak môže od postrannej čiary vhodiť de la Bella.
     
    23
    Následný priamy kop hráčov Levante rozhodne nepatril do kategórie vydarených. Lopta skončila len za bránou, od ktorej môže odkopávať strážca hosťujúcej svätyne Rulli.
     
    21
    David Barral sa zmocnil lopty, s ktorou si to namieril k pokutovémú územiu, no pred jeho hranicou ho na pravej strane fauloval I. Martínez, ktorý navyše inkasoval aj žltú kartu.
     
    20
    Prvú dvadsať minútovku nemožno z pohľadu nezainteresovaného fanúšika futbalu hodnotiť pozitívnymi slovami. Až na jednu-dve výnimky sme zatiaľ neboli svedkami ničoho zaujímavého.
     
    19
    Sergio Canales si pri snahe potiahnuť loptu vpred naskočil do Moralesa, ktorý ho poľahky zbavil guľatého nezmyslu, ktorý je však už opäť v moci Realu Sociedad.
     
    18
    Chvíľku to vyzeralo tak, že sa domáci vydajú do rýchlej kontry, no tá sa skončila skôr než v podstate vôbec začala.
     
    16
    Mariño bol v malom pokutovom území pri snahe stiahnuť centrovanú loptu do svojich rukavíc doslova zostrelený útočiacimi hráčmi Sociedadu.
     
    15
    Štandardnú situáciu napokon rozohral Sergio Canales, ktorého technický pokus ľavačkou sa aj zásluhou teču v múre nedostal do priestoru domácej bránky.
     
    14
    Real Sociedad bude mať po faule domáceho obrancu k dispozícii priamy kop z veľmi nebezpečnej a zaujímavej pozície.
     
    14
    Žltú kartu dostáva Nikos Karabelas (Levante UD).
     
    11
    Po faule na Sergia Canalesa zahrávali hostia štandardnú situácia, ktorej realizácia im však nevyšla práve najlepšie a nič z nej nebolo.
     
    10
    Veľmi dobre to vymyslel Karampelas, ktorý si na hranici pokutového územia fantasticky spracoval loptu a pripravil si to na strelu ľavačkou. Tá smerovala presne do miest, ktoré mal brankár San Sebastianu Rulli dobre pokryté.
     
    9
    Z pravého krídla priletel do pokutového územia Levante center, ktorý však mohol nechať celú domácu defenzívu na čele s brankárom Mariñom absolútne pokojnú.
     
    8
    Útočník David Barral už o niekoľko desiatok sekúnd dostal možnosť realizovať sa. Svoj individuálny postup zakončil nepresnou strelou z vnútra pokutového územia.
     
    7
    David Barral si zabiehal za chrbát hosťujúcej defenzívy, kde aj dostal prihrávku, no v aktivite nemohol pokračovať pre ofsajdový verdikt.
     
    6
    Ansotegi rozohrával pod tlakom napádajúceho hráča a podľa toho aj vyzeral jeho pas, ktorý skončil len za autovou čiarou.
     
    5
    Levante bráni s celou jedenástkou na vlastnej polovici ihriska.
     
    4
    Futbalistom Realu Sociedad sa už takmer celé dve minúty darí držať loptu vo svojej moci, no zatiaľ ich kombinácie prebiehajú len v úctyhodnej vzdialenosti od brankára Mariña.
     
    2
    Hervías poslal od pravej postrannej čiary center na hranicu pokutového územia Levante, kde sa lopty zmocnili obrancovia domáceho celku.
     
    1
    Stretnutie otvorili úvodným výkopom domáci, ktorí z vlastnej polovice loptu okamžite nakopli vpred. Pri tom sa však ich akcia aj skončila.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Levante UD: Mariño – López, Vyntra, D. Navarro, Karampelas – Morales, Diop, Simão, Ivanschitz – V. Casadesús, Barral.
    Náhradníci: J. Fernández – Martins, Sissoko, Rubén García, El Zhar, Toňo, García Juanfran.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – C. Martínez, Ansotegi, I. Martínez, de la Bella – Bergara, Granero – Hervías, Prieto, Canales – Finnbogason.
    Náhradníci: Zubikarai – Gaztañaga, Pardo, Castro, Yuri, Elustondo, Hernández.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Carrera.
     
    Jesenná časť sezóny španielskej Primery Division utiekla ako voda. Počas aktuálneho víkendu je na programe posledné kolo tohto kalendárneho roku. Na vianočnú dovolenku by sa určite rado pobralo ako Levante, tak aj Real Sociedad vo víťaznej atmosfére. V našom online prenose sa v sobotu podvečer dozviete, ako dopadne vzájomná konfrontácia dvoch tabuľkových susedov a mužstiev s navlas rovnakým bodovým ziskom i zápasovou bilanciou.

    Levante UD

    Hlavným cieľom futbalistov Levante v aktuálnej sezóne je umiestnenie v pokojnom strede tabuľky, najideálnejšie okolo desiateho miesta, na ktorom sa klub z Valencie umiestnil minulý rok. Po pätnástich kolách zatiaľ domácim patrí v poradí ligového pelotónu 15. priečka. Pri zisku štrnástich bodov si zverenci Lucas Alcaraz, ktorý zasadol na trénerské miesto v Levante len pred dvomi mesiacmi, nemôžu byť príliš istí, pretože pred pásmom znamenajúcim opustenie španielskej klubovej elity majú len trojbodový náskok. Až v štyroch z posledných piatich zápasoch síce Levante dokázalo vybojovať minimálne bod, no len v jednom prípade všetky tri. Chuť víťazstva domáci futbalisti okúsili naposledy ešte v novembri. Minulý víkend sa Levante predstavilo na pôde Cordoby, kde sa zrodila divácky neatraktívna remíza 0-0

    Real Sociedad San Sebastian

    Real Sociedad si v nedávnej minulosti svojimi výkonmi zabezpečil sympatie viacerých fanúšikov, ktorí si zvykli, že tím zo San Sebastianu plní rolu čierneho koňa celej súťaže. Po odchode viacerých nosných hráčov základnej zostavy však v aktuálnom ročníku zatiaľ Real Sociedad za svojimi výsledkami z dvoch predošlých sezón zaostáva. Momentálne je na tom tím vedený škótskym koučom Davidom Moyesom, ktorý prišiel do Španielska reštartovať svoju trénerskú kariéru po nevydarenom angažmáne v Manchestri United, takmer úplne rovnako ako Levante, pred ktoré ho v tabuľke posúva na štrnástu pozíciu len lepšie skóre. Pri pohľade na poslednú päticu ligových zápasov zistíme, že sa hosťujúcim futbalistom podarilo dva krát vyhrať. K plnému bodovému zisku mali blízko i v minulom kole, kedy na vlastnom štadióne hostili Athletic Bilbao, no aj napriek tomu, že zápas dohrávali v presilovke o jedného muža, sa im nepodarilo doviesť ho do víťazného konca a museli sa uspokojiť len s deľbou bodov.

    Vzájomné duely

    V minulej sezóne sa obe vzájomné konfrontácie týchto dvoch celkov skončili rovnakým výsledkom, a síce, bez-gólovou remízou, preto nám ostáva veriť, že sa tentoraz dočkáme toho, prečo je futbal najsledovanejším športom na svete.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

    Michal Bakoš

    Góly: 90+3. Andreas Ivanschitz – 48. Sergio Canales

    Karty:   14. Nikos Karabelas (LVN), 42. David Barral (LVN), 86. Géronimo Rulli (LVN), 86. David Navarro (LVN) – 21. I. Martínez (RSC), 74. Xabi Prieto (RSC), 76. Finnbogason (RSC), 90+4. Bergara (RSC)


    Levante UD: Mariño – López, Vyntra, D. Navarro, Karampelas – Morales, Diop, Simão, Ivanschitz – V. Casadesús, Barral.
    Náhradníci: J. Fernández – Martins, Sissoko, Rubén García, El Zhar, Toňo, García Juanfran.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – C. Martínez, Ansotegi, I. Martínez, de la Bella – Bergara, Granero – Hervías, Prieto, Canales – Finnbogason.
    Náhradníci: Zubikarai – Gaztañaga, Pardo, Castro, Yuri, Elustondo, Hernández.

    Rozhodca: Jaime – Bueno, Carrera