Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (1:0)
Newcastle United
Sobota 13.12.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia tu máme i posledné striedanie domácich, keď namiesto Oxlade-Chamberlainea naskočí ligový debutant Maitland-Niles.
    Santi CAZORLA - 4:1
     
    89
    Arsenal FC dal gól!
    SANTI CAZORLA ju premieňa s veľkou gráciou a pridáva tak svoj druhý gól v zápase, ktorým definitívne pochováva nádeje Magpies na bodový zisk. Španielsky technik zakončoval tradičným „panenkovským dloubákom," proti ktorému Alnwick nemohol zasiahnuť, keďže sa vrhol po svojej pravej ruke.
     
    88
    Paul Dummett na ľavej strane šestnástky podrazil unikajúceho Danny Welbecka sa tentokrát už omilostený nebude. Lee Mason bez najmenšieho zaváhania ukazuje na biely bod. Penalta pre Arsenal!
     
    87
    Následne tu máme druhé striedanie Arséna Wengera, ktorý posiela na trávnik v týždni stiahnutého Coquelina, ktorý ukončil hosťovanie v Charltone. Odpočinúť si ide Alexis Sánchez.
     
    82
    Doposiaľ jediný strelec Newcastle United Ayoze Pérez opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde neskúsený mladík Adam Armstrong.
     
    82
    Daryl Janmaat sa stáva druhým potrestaným hráčom na strane hostí, keď na pravej strane podrazil nohy Alexisa Sáncheza.
     
    73
    Dvojgólový Olivier GIroud za veľkého potlesku opúšťa scénu a prepúšťa miesto Lukasovi Podolskemu, ktorý sa v Istanbule trafil dvakrát.
     
    69
    Arsenal znovu dokázal pritlačiť a Jak Alnwick sa nestačil obzerať. Po pravej strane sa do šestnástky znovu preháčkoval Alexis Sánchez, ktorý pripravil pozíciu pre Girouda. Ten, ako aj následne Danny Welbeck ale napálil loptu len do čierno-bielej hradby. Následne tu bol katastrofálny pokus Flaminiho, z ktorého sa vykľula prihrávka na Kierana Gibbsa, ktorý sa pokúsil prekvapiť hosťujúceho brankára na bližšej žrdi. Jeho volej z ľavej strany ale rovnako ako v Cazorlovom prípade obtrel iba bočnú sieť.
    Ayoze PÉREZ - 3:1
     
    63
    Newcastle United dal gól!
    Neplatí už ale dlho, pretože Strakám sa darí znížiť na rozdiel dvoch gólov. Bellerín na ľavej strane ihriska prišliapil Colbackov členok, po čom nasledoval priamy kop pre Newcastle. Ten rozohrával sám potrestaný Jack Colback, ktorý centroval na začiatok bohatého klbka hráčov, kde najlepšie reagoval AYOZE PÉREZ. Ten umiestnenou hlavičkou upratal loptu k ľavej žrdi domácej svätyne a pred poslednou tretinou zápasu tak dáva svojim spoluhráčom ešte nádej.
     
    59
    Cheick Tioté na samej hrane šestnástky podrazil Girouda a domáci tak z priameho kopu dostávajú príležitosť na štvrtý gól. Tioté navyše vidí kartu.
    Olivier GIROUD - 3:0
     
    58
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVIER GIROUD pridáva svoj druhý gól v zápase a Arsenal sa ujíma komfortného trojgólového vedenia. Santi Cazorla na pravej strane naštartoval dnes výborného Bellerína. Ten zabehol do Dummettom nepokrytého priestoru, odkiaľ po zemi centroval na bližšiu žrď. Tam operoval francúzsky postrach Giroud, ktorý na hranici ofsajdu jemným tečom poslal loptu presne pod brvno Alnwickovej bránky. Mladý gólman Magpies bol bez šance.
     
    57
    Práve nedávno prichádzajúceho Cabellu teraz na polovici ihriska podrazil Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý inkasuje druhú žltú kartu zápasu.
     
    56
    Na trávniku už máme aj dvojicu Francúzov v hosťujúcom drese Cabellu a Riviéra. Miesta im prepustila dvojica Papiss Cissé a Sammy Ameobi.
    Santi CAZORLA - 2:0
     
    54
    Arsenal FC dal gól!
    Radosť sa pozerať na spoluprácu medzi Alexisom Sánchezom a SANTIM CAZORLOM. Prvý menovaný si naviedol loptu tentokrát z ľavej strany, odkiaľ prihrával zdanlivo do špeku pre Cazorlu. Ten ale stihol ešte pre Coloccinim pichnúť do lopty a predkopnúť si ju tak do behu. Z pomerne ťažkého uhlu následne dokázal i zakončiť, keď loptu prepasíroval pomedzi Alnwickove nohy. Lopta smerovala presne k ľavej žrdi, na bránkovej čiare ju nedokázal zastaviť ani Gouffran.
     
    37
    Héctor Bellerín prvým potrestaným hráčom zápasu, keď na pravej strane podrazil nohy waleskému obrancovi Paulovi Dummettovi.
     
    34
    Po prvýkrát ale bolo rušno i na druhej strane, kde mohli Straky vyrovnať. Po Welbeckovom nedovolenom zákroku tu bol voľný kop z rohu ihriska pre Newcastle. Rozohrával ho hrdzavý stredopoliar Jack Colback, ktorý centroval na malé vápna. Tam naskakovala dvojica Mike Williamson a Yohan Goufrran, pričom myslím, že druhý menovaný hlavičkoval presne po nohy Wojciecha Szczęsneho. Ten stačil vyraziť pred seba, aby si následne poradil i s bezprostrednou dorážkou Papissa Cissého. Gunners vďaka poľskému gólmanovi naďalej držia vedenie.
     
    32
    Alexis Sánchez predvádza svoj futbalový kumšt, no Danny Welbeck odmieta príležitosť na zdvojnásobenie domáceho vedenia. Po Chamberlainovej prihrávke sa lopty pred šestnástkou hostí zmocnil Alexis, ktorý lahodným oblúčikom prehodil defenzívny val Magpies. Z geniálnej prihrávky bývalého hráča Barcelony mohol ťažiť práve Welbeck, ktorý sa snažil zakončiť z voleja, čo sa mu i podarilo, no loptu poslal z desiatich metrov len mimo pravej žrde Jaka Alnwcka. Arsenal stále vedie len o gól.
     
    17
    O dve minútky naňho nadviazal i Danny Welbeck a domáci mohli viesť už o dva góly. Kieran Gibbs prešiel na ľavej strane Colbacka, následne prihrával poza Janmaata do šance práve anglickému zakončovateľovi, ktorý sem na konci leta prišiel z Manchestru United. Welbeck sa presadil cez holandského obrancu a po ostrom súboji z ľavej strany preloboval i vybiehajúceho Alnwicka. Jeho gól ale neplatí pre údajné strčenie do Janmaata. Emirates Stadium bol po druhýkrát na nohách a aj Arséne Wenger sa domnieva, že gól mal platiť.
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    15
    Arsenal FC dal gól!
    Kontra sa ale zrodila na druhej strane a Kanonieri ju dokázali zakončiť gólovo! Na polovici ihriska pri rozohrávke prepadol nedôrazný Gouffran, ktorého prepadol Bellerín. Španiel vypichol lopte pre Girouda. Ten následne rozdával loptu doprava pre Alexisa Sáncheza. Ten zašprintoval až na kraj šestnástky, odkiaľ posielal milimetrový center na OLIVIERA GIROUDA. Ten vo vzduchu doslova zvalcoval Janmaata a umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi otvára skóre zápasu!
     
    8
    No a po avizovanom rohovom kope sme tu mali prvú veľkú gólovú príležitosť pre domácich Kanonierov. Štandardnú situáciu z ľavej strany rozohrával Santi Cazorla, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam v komfortnej pozícii hlavičkoval nedôrazne strážený Per Mertesacker, ktorý hlavičkovým oblúčikom ponad Alnwicka orazítkoval brvno bránky United. K následnej dorážke sa už Danny Welbeck nedostal, pretože mu bol odmávaný ofsajd. Jak Alnwick si poriadne vydýchol, trojka Magpies bola pri Mertesackerovej hlavičke bez šance!

    Erik Farkaš

    Góly: 15. Giroud, 54. Cazorla, 58. Giroud, 89. Cazorla (pen.) – 63. A. Pérez

    Karty:   37. Bellerín (ARS), 57. Oxlade-Chamberlain (ARS) – 59. Tioté (NEW), 82. Janmaat (NEW)


    Arsenal FC: Szczesny – Bellerín, Debuchy, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez, Welbeck – Giroud
    Náhradníci: D. Martínez – J. Campbell, Ajayi, Podolski, Maitland-Niles, Coquelin, Y. Sanogo
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, Coloccini (C), Williamson, Dummett – Tioté, Colback – Gouffran, A. Pérez, Sa. Ameobi – P. Cissé
    Náhradníci: Woodman – Riviére, Vučkič, Cabella, Haidara, A. Armstrong, Anita
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Burt, A. Halliday – N. Swarbrick