Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (1:0)
Newcastle United
Sobota 13.12.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.


     
    Vitajte na Emirates Stadium, kde bitkou tabuľkových susedov ukončíme sobotný program 16. kola anglickej Premier League.

    Tabuľkové postavenie:

    6. Arsenal FC: 6 – 5 – 4; skóre 24:18; body 23
    7. Newcastle: 6 – 5 – 4; skóre 17:18; body 23

    Forma:

    Arsenal FC: V – P – V – V – V – P
    Newcastle: V – R – P – V – V – V

    Na Emirates Stadium panuje veľká nespokojnosť s výsledkami i predvádzanou hrou zverencov Arséna Wengera. Gunners naposledy pohoreli na pôde Stoke City, kde prehrávali po polčase u 0:3! A to mohlo byť ešte horšie, keď rozhodcovia okradli Hrnčiarov o štvrtý gól pre údajné postavenie mimo hry Mameho Dioufa. Ten podľa postranného arbitra tienil vo výhľade Emiliana Martíneza, ale nič také sa v skutočnosti nedialo. Kanonierom sa po tomto okamžiku podarilo dvomi gólmi odvrátiť blamáž, ale na body im to nestačilo.
    Nespokojnosť fanúšikov potom vyvrcholila pri odchode domov, kedy na stanici vypískali niekedy milovaného Arséna Wengera. Ten im odpovedal už v strede týždňa, keď si s rezervným výberom pochutnal na tureckej večeri. Miestny Galatasary vyprášila jeho improvizovaná jedenástka pomerom 4:1! Zarezonovala predovšetkým exportná trefa Aarona Ramseyho, ktorú ste zrejme zachytili. Dnes sa Arsenal musí znovu koncentrovať na ligu, kde prehral tri z posledných piatich zápasov.

    Na ďalšom londýnskom favoritovi si dnes prichádza zgustnúť rozbehnutý Newcastle, ktorý v posledných šiestich kolách preukazuje tretiu najlepšiu výkonnosť. Viacej bodov získali v tomto období len manchesterské kluby City a United. Forma Magpies je skutočne výnimočná, veď z ostatných 24 možných bodov získali 19! O to viacej ich môže mrzieť zbytočná remíza na Turf Moor, kde sa s trápiacim Burnley rozišli po remíze 1:1. Nebyť toho, mohli Pardewovi zverenci vstupovať do tohto stretnutia v pozícii lepšie postaveného mužstva.
    Veľký rozruch totiž minulý týždeň na St. James´ Parku spôsobilo senzačné víťazstvo čierno-bielych nad neporaziteľnou Chelsea. Mourinhova partia dovtedy jedenásťkrát vyhrala a trikrát remizovala. Special One ale v pozícii manažéra v Newcastli ešte nevyhral a nemenilo sa to ani pred týždňom. Domáci sa necelú štvrťhodinu pred koncom zápasu ujali už dvojgólového vedenia, ktoré sa Londýnčanom podarilo len skorigovať na konečných 2:1. Straky obstarali Chelsea nielen prvú ligovú, ale i súťažnú porážku v ročníku.

    Vzájomné zápasy:

    28.04.2014; Arsenal FC – Newcastle 3:0
    (Koscielny, Ozil, Giroud)

    29.12.2013; Newcastle – Arsenal FC 0:1
    (Giroud)

    19.05.2013; Newcastle – Arsenal FC 0:1
    (Koscielny)

    29.12.2012; Arsenal FC – Newcastle 7:3
    (3x Walcott, 2x Giroud, Oxlade-Chamberlain, Podolski – 2x D. Ba, Marveaux)

    12.03.2012; Arsenal FC – Newcastle 2:1
    (van Persie, Vermaelen – Ben Arfa)

    13.08.2011; Newcastle – Arsenal FC 0:0

    Gunners vyhrali nad Newcastlom päť zápasov v rade, pričom v posledných troch na Emirates Stadium strelili 12 gólov!
    Strakám sa proti Kanonierom celkovo nedarí, veď z posledných 28 vzájomných zápasov ich zdolali len dvakrát (2 – 8 – 18).

    Absencie:

    Maródka Arsenalu je momentálne rozdelená na dve časti. Arteta, Koscielny, Monreal a Walcott sa vrátia ešte v tomto roku.
    Ozil, Ramsey a Wilshere až v priebehu januára alebo februára. Pre karty dnes nemôže nastúpiť ani obranca Callum Chambers.

    Na druhej strane riešia predovšetkým brankársky post, kde vypadla dvojica Krul a Elliot. Šancu tak znovu dostane Alnwick. Pre karty potom chýba Moussa Sissoko a Steven Taylor.
    Pre zranenia necestoval do Londýna lazaret Aarons, Good, Obertan, Santon, Siem de Jong a Ryan Taylor. Coloccini s Abeidom by mali byť k dispozícii.

    Môj tip: 3:2
     
    Úvodné zostavy:

    Arsenal FC: Szczesny – Bellerín, Debuchy, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez, Welbeck – Giroud
    Náhradníci: D. Martínez – J. Campbell, Ajayi, Podolski, Maitland-Niles, Coquelin, Y. Sanogo
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, Coloccini (C), Williamson, Dummett – Tioté, Colback – Gouffran, A. Pérez, Sa. Ameobi – P. Cissé
    Náhradníci: Woodman – Riviére, Vučkič, Cabella, Haidara, A. Armstrong, Anita
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Burt, A. Halliday – N. Swarbrick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Arsenal v bielo-červenej práve odštartoval dnešné stretnutie. Newcastle pre zmenu v bielo-čiernej kombinácii bude útočiť sprava-doľava.
     
    2
    Oxlade-Chamberlain sa v úvode zápasu celkom nebezpečne dral do šestnástky, z ktorej pravej strany centroval iba k Williamsonovi.
     
    3
    Alexis Sánchez mal následne podobnú príležitosť, ale namiesto toho elegantne volil prihrávku na Bellerín, ktorého však odtlačil Gouffran.
     
    4
    Bola to ale veľká paráda čilského krídelníka. Keby bol na pravej strane po ňom pracoval Debuchy, tak by bol z toho zrejme ostrý center na bližšiu žrď.
     
    5
    Giroud sa teraz otáčal na hrane šestnásty s loptou, no po zákroku Tiorého o ňu prichádza. Hrať môžu Straky zo severu Anglicka.
     
    6
    Tioté teraz bláznivo vletel do Alexisa Sáncheza a po jeho šlapáku sa rozhodne malo minimálne žltiť. Mason zostáva pokojný.
     
    7
    Domáci môžu byť radi, že sa im ich klenot nezranil. Maródka Gunners je beztak nadupaná až po vrch. Medzitým rohový kop pre Arsenal.
     
    8
    No a po avizovanom rohovom kope sme tu mali prvú veľkú gólovú príležitosť pre domácich Kanonierov. Štandardnú situáciu z ľavej strany rozohrával Santi Cazorla, ktorý centroval na bližšiu žrď. Tam v komfortnej pozícii hlavičkoval nedôrazne strážený Per Mertesacker, ktorý hlavičkovým oblúčikom ponad Alnwicka orazítkoval brvno bránky United. K následnej dorážke sa už Danny Welbeck nedostal, pretože mu bol odmávaný ofsajd. Jak Alnwick si poriadne vydýchol, trojka Magpies bola pri Mertesackerovej hlavičke bez šance!
     
    10
    Gunners sú v úvode zápasu jednoznačne aktívnejším celkom. Prevaha domácich je znateľná, ale zatiaľ na vedúci gól nepostačuje.
     
    11
    Nachádzame sa ale len tesne za úvodnou desaťminútovkou zápasu. Góly sa dnes na Emirates Stadium rozhodne čakajú.
     
    12
    Rohový kop sa ale bude kopať i na druhej strane. Ako s ním Straky naložia? Rozohrávať bude zrejme Ayoze Pérez.
     
    13
    Domácim sa jeho center podarilo odvrátiť a následne sa neujala ani Tiotého strela z druhej vlny, ktorou trafil len červeno-biely blok.
     
    14
    Newcastle sa po tom okamžite poctivo sťahuje pred vlastnú šestnástku, kde bude čakať na svoje brejkové príležitosti.
     
    15
    Arsenal FC dal gól!
    Kontra sa ale zrodila na druhej strane a Kanonieri ju dokázali zakončiť gólovo! Na polovici ihriska pri rozohrávke prepadol nedôrazný Gouffran, ktorého prepadol Bellerín. Španiel vypichol lopte pre Girouda. Ten následne rozdával loptu doprava pre Alexisa Sáncheza. Ten zašprintoval až na kraj šestnástky, odkiaľ posielal milimetrový center na OLIVIERA GIROUDA. Ten vo vzduchu doslova zvalcoval Janmaata a umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi otvára skóre zápasu!
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    17
    O dve minútky naňho nadviazal i Danny Welbeck a domáci mohli viesť už o dva góly. Kieran Gibbs prešiel na ľavej strane Colbacka, následne prihrával poza Janmaata do šance práve anglickému zakončovateľovi, ktorý sem na konci leta prišiel z Manchestru United. Welbeck sa presadil cez holandského obrancu a po ostrom súboji z ľavej strany preloboval i vybiehajúceho Alnwicka. Jeho gól ale neplatí pre údajné strčenie do Janmaata. Emirates Stadium bol po druhýkrát na nohách a aj Arséne Wenger sa domnieva, že gól mal platiť.
     
    19
    Zatiaľ je na Emirates Stadium poriadne horúco. Arsenal hrá výborné stretnutie a dáva tak zabudnúť na posledný ligový výbuch v Stoke.
     
    20
    V úvode tretej desaťminútovky budú môcť domáci rozohrávať rohový kop z pravej strany. Exekútorom bude Alexis Sánchez.
     
    21
    Po rohovom kope ale k Alnwickovmu ohrozeniu nedošlo a po Giroudovom následnom páde na okraji šestnástky sa nebude pískať ani penalta.
     
    23
    Tioté zatiaľ poriadne tvrdí muziku. Po jeho faule tu teraz bude voľný kop od pravej postrannej čiary pre Arsenal FC.
     
    24
    Alexisov center odvracal na rohový kop Coloccini, no ani táto štandardka hosťom nevyšla. Stav 1:0 pre Londýnčanov sa nemení.

     
    26
    Rohový kop sa rozohrával i na druhej strane, kde domácej defenzíve vypomohol útočník Giroud, ktorý poslal loptu do bezpečia.
     
    27
    Uf, to bolo teda sóličko od Bellerína, ktorý sa cez troch hráčov dostal až do šestnástky, kde mu loptu odkopol štvrtý súper a síce Coloccini.
     
    28
    Po tom nasledoval rohový kop z ľavej strany, ktorý smeroval na Alnwicka. Tomu síce lopta najskôr vypadla, ale na dvakrát ju dokázal skrotiť.
     
    30
    Po polhodine hry hráme na severe Londýna za tesného vedenia Arsenalu, ktoré už ale mohlo byť raz či dvakrát navýšené.
     
    31
    Straky z Newcastle toho zatiaľ veľa neponúkli. Jedna situácia ale môže všetko zmeniť. Góly Magpies v prvej polhodine proste neprichádzajú.
     
    32
    Alexis Sánchez predvádza svoj futbalový kumšt, no Danny Welbeck odmieta príležitosť na zdvojnásobenie domáceho vedenia. Po Chamberlainovej prihrávke sa lopty pred šestnástkou hostí zmocnil Alexis, ktorý lahodným oblúčikom prehodil defenzívny val Magpies. Z geniálnej prihrávky bývalého hráča Barcelony mohol ťažiť práve Welbeck, ktorý sa snažil zakončiť z voleja, čo sa mu i podarilo, no loptu poslal z desiatich metrov len mimo pravej žrde Jaka Alnwcka. Arsenal stále vedie len o gól.
     
    34
    Po prvýkrát ale bolo rušno i na druhej strane, kde mohli Straky vyrovnať. Po Welbeckovom nedovolenom zákroku tu bol voľný kop z rohu ihriska pre Newcastle. Rozohrával ho hrdzavý stredopoliar Jack Colback, ktorý centroval na malé vápna. Tam naskakovala dvojica Mike Williamson a Yohan Goufrran, pričom myslím, že druhý menovaný hlavičkoval presne po nohy Wojciecha Szczęsneho. Ten stačil vyraziť pred seba, aby si následne poradil i s bezprostrednou dorážkou Papissa Cissého. Gunners vďaka poľskému gólmanovi naďalej držia vedenie.
     
    36
    Zápas má zatiaľ slušné tempo. Rozhodne sa tu nenudíme, ako prednedávnom na King Powe Stadium, kde sa Manchester City uspokojil s jedným gólom a Leicester na viac skrátka nemal.
     
    37
    Héctor Bellerín prvým potrestaným hráčom zápasu, keď na pravej strane podrazil nohy waleskému obrancovi Paulovi Dummettovi.
     
    38
    Dummett mal teraz ďaleko väčšie starosti, keď na samom kraji šestnástky poslal k zemi Alexisa Sáncheza. Bude z toho len priamy kop bez karty.
     
    39
    Alexisov center zo štandardky smeroval po zemi za šestnástku, kde pálil Santi Cazorla, ale jeho zrazený pokus letel mimo bránku.
     
    40
    Welbeck sa snažil spolupracovať so Giroudom, ale toho na osi ihriska odzbrojil Coloccini. Hrať môžu opäť hráči United.
     
    41
    Sammy Ameobi sa snažil v šestnástke osloviť Papissa Cissého, ale ten na jeho prudkú prihrávku nedokázal reagovať.
     
    42
    Alexis teraz vtipne rozohral out priamo na Dummetta, ktorý dezorientovane zakopol loptu do outu. Giroud na Sánchezovo vhadzovanie nereagoval.
     
    43
    Malá pomoc waleského obrancu ale domácim nepomohla. Po Giroudovej zrazenej hlavičke tu bude aspoň rohový kop.
     
    44
    Ten zostal odvrátený, úvodné dejstvo sa pomaly blíži k svojmu koncu. Veľa sa zrejme nadstavovať nebude, nie je prečo, hra má spád.
     
    45
    V úvode jednominútového nadstavenia tu bolo Pérezove postavenie mimo hru. Arsenal bude pauzovať v pozícii vedúceho mužstva.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Na Emirates Stadium je za nami úvodné dejstvo, ktoré ponúklo svižný futbal s prevahou Arsenalu. Ten sa ujal vedenia po štvrťhodine hry a krátko nato mal byť zrejme uznaný i gól Dannyho Welbecka. Nestalo sa tak a Kanonierov to mohlo mrzieť pri jedinej príležitosti Strák v úvodnom dejstve, keď sa po rohu takmer presadil Goufrran a následne i Cissé. Nestalo sa, mierny favorit po polke tesne vedie. Rozhodnuté ale zatiaľ nie je o ničom.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Hostia práve uvideli loptu znovu do pohybu, druhé dejstvo môže začať. Pokračovať v ňom budeme bezo zmien v personálnom zložení oboch jedenástok.
     
    47
    Po Pérezovej prihrávke sa na ľavej strane dostal k centru aktívny Ameobi, no jeho lopta smerovala len k Szczesnemu.
     
    48
    Paul Dummett už po tretí či štvrtý raz fauluje pri čiare Alexisa Sáncheza, ale i v tomto prípade vykĺzne bez kartového napomínania.
     
    49
    Podobne je na tom aj Jack Colback, ktorý rovnako zacielil na Sácheza, ktorého v strede ihriska poslal na zem. Karta z toho ani teraz nebude.
     
    50
    Teraz fauloval i Ayoze Pérez. Newcastle United pokračuje v agresívnom pressingu, no zatiaľ behá bez lopty.
     
    51
    Aj toho potom vyplýva frustrácie hostí a pomerne veľké množstvo nedovolených zákrokov United. Tí sa teraz môžu odviazať pri rohovom kope z ľavej strany.
     
    52
    Rohový kop ale odvrátil dobre postavený Bellerín, ktorého pasívny Gouffran príliš nezamestnal. Na lavičke pritom čaká napríklad Cabella.
     
    53
    Alexis Sánchez teraz v brejku znovu nasadil okolo Janmaata, ale Tioté ho ráznou stopkou ďalej nepustil a navyše hral čisto.
     
    54
    Arsenal FC dal gól!
    Radosť sa pozerať na spoluprácu medzi Alexisom Sánchezom a SANTIM CAZORLOM. Prvý menovaný si naviedol loptu tentokrát z ľavej strany, odkiaľ prihrával zdanlivo do špeku pre Cazorlu. Ten ale stihol ešte pre Coloccinim pichnúť do lopty a predkopnúť si ju tak do behu. Z pomerne ťažkého uhlu následne dokázal i zakončiť, keď loptu prepasíroval pomedzi Alnwickove nohy. Lopta smerovala presne k ľavej žrdi, na bránkovej čiare ju nedokázal zastaviť ani Gouffran.
    Santi CAZORLA - 2:0
     
    56
    Na trávniku už máme aj dvojicu Francúzov v hosťujúcom drese Cabellu a Riviéra. Miesta im prepustila dvojica Papiss Cissé a Sammy Ameobi.
     
    57
    Práve nedávno prichádzajúceho Cabellu teraz na polovici ihriska podrazil Alex Oxlade-Chamberlain, ktorý inkasuje druhú žltú kartu zápasu.
     
    58
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVIER GIROUD pridáva svoj druhý gól v zápase a Arsenal sa ujíma komfortného trojgólového vedenia. Santi Cazorla na pravej strane naštartoval dnes výborného Bellerína. Ten zabehol do Dummettom nepokrytého priestoru, odkiaľ po zemi centroval na bližšiu žrď. Tam operoval francúzsky postrach Giroud, ktorý na hranici ofsajdu jemným tečom poslal loptu presne pod brvno Alnwickovej bránky. Mladý gólman Magpies bol bez šance.
    Olivier GIROUD - 3:0
     
    59
    Cheick Tioté na samej hrane šestnástky podrazil Girouda a domáci tak z priameho kopu dostávajú príležitosť na štvrtý gól. Tioté navyše vidí kartu.
     
    61
    Rozohrávka ale Strakám nevyšla, keď Alexis Sánchez napálil loptu len do dobre postaveného múru. Stále tak platí stavu 3:0.
     
    63
    Newcastle United dal gól!
    Neplatí už ale dlho, pretože Strakám sa darí znížiť na rozdiel dvoch gólov. Bellerín na ľavej strane ihriska prišliapil Colbackov členok, po čom nasledoval priamy kop pre Newcastle. Ten rozohrával sám potrestaný Jack Colback, ktorý centroval na začiatok bohatého klbka hráčov, kde najlepšie reagoval AYOZE PÉREZ. Ten umiestnenou hlavičkou upratal loptu k ľavej žrdi domácej svätyne a pred poslednou tretinou zápasu tak dáva svojim spoluhráčom ešte nádej.
    Ayoze PÉREZ - 3:1
     
    65
    Rušný druhý polčas na Emirates Stadium pokračuje. Santi Cazorla teraz zakončoval len do bočnej siete. Nebol to ale zlý pokus.
     
    67
    Arséne Wenger sa teraz snaží upokojiť svojich zverencov, aby sa náhodou nezosypali tak, ako tomu bolo v Lige majstrov proti Anderlechtu.
     
    68
    Zatiaľ tomu nič nenasvedčuje. Giroudsa ale do ďalšej príežitosti nedostáva, pretože s proti Dummettovi pomáha útočným faulom.
     
    69
    Arsenal znovu dokázal pritlačiť a Jak Alnwick sa nestačil obzerať. Po pravej strane sa do šestnástky znovu preháčkoval Alexis Sánchez, ktorý pripravil pozíciu pre Girouda. Ten, ako aj následne Danny Welbeck ale napálil loptu len do čierno-bielej hradby. Následne tu bol katastrofálny pokus Flaminiho, z ktorého sa vykľula prihrávka na Kierana Gibbsa, ktorý sa pokúsil prekvapiť hosťujúceho brankára na bližšej žrdi. Jeho volej z ľavej strany ale rovnako ako v Cazorlovom prípade obtrel iba bočnú sieť.
     
    71
    Londýnsky Arsenal hrá dnes dobrý zápas a nadväzuje tak na turecké predstavenie na pôde Galatasarayu Istanbul.
     
    72
    Tioté výborne prečítal spoluprácu Chamberlaina s Welbeckom a pre svoje mužstvo navyše získava outové vhadzovanie.
     
    73
    Dvojgólový Olivier GIroud za veľkého potlesku opúšťa scénu a prepúšťa miesto Lukasovi Podolskemu, ktorý sa v Istanbule trafil dvakrát.
     
    74
    Domáci sa ale teraz museli v prvom rade brániť rohovému kopu Strák, ktorý ale dokázal odvrátiť do bezpečia Per Mertesacker.
     
    75
    Do konca stretnutia zostáva ešte záverečná štvrťhodina hry. Presne toľko potrebujú Straky na strelenie aspoň dvoch gólov.
     
    76
    Cazorla naštartoval na pravej strane Bellerína, ale jeho pretiahnutý center už následne nedokázal spracovať Sánchez.
     
    77
    Tempo hry sa po štvrtom góle mierne upokojilo a odvtedy sme už videli len jednu dvojitú šancu Arsenalu, ktorý stále vedie o dva.
     
    78
    Hostia sa teraz naivne až príliš vysunuli hore a po nepresnej Williamsonovej zadovke tu bola domáca šanca na prečíslenie. Tú ale zhasil výborný Coloccini.
     
    79
    Argentínsky kapitán Strák vypichol Welbeckovi loptu do strany a po jej dobehnutí sa anglický útočník navyše nachádzal v postavení mimo hru.

     
    81
    No, toto sa trápiacemu Riviérovi dvakrát nepodarilo. Po dobrej prihrávke z ľavej strany od Péreza nedokázal zasiahnuť ani len loptu.
     
    82
    Daryl Janmaat sa stáva druhým potrestaným hráčom na strane hostí, keď na pravej strane podrazil nohy Alexisa Sáncheza.
     
    82
    Doposiaľ jediný strelec Newcastle United Ayoze Pérez opúšťa hraciu plochu. Na jeho miesto príde neskúsený mladík Adam Armstrong.
     
    84
    Coloccini sa prednedávnom poriadne čertil po verdiktu Leeho Masona, podľa ktorého fauloval simulujúceho Welbecka.
     
    85
    Newcastle následne dostáva ďalšiu príležitosť na kontaktný gól, keď tu po zrazenom Dummettovom centri bude rohový kop.
     
    86
    Bezprostredne po ňom sa ale hostia nepresadili a Cheick Tioté následne napálil loptu spoza šestnástky len vysoko nad.
     
    87
    Následne tu máme druhé striedanie Arséna Wengera, ktorý posiela na trávnik v týždni stiahnutého Coquelina, ktorý ukončil hosťovanie v Charltone. Odpočinúť si ide Alexis Sánchez.
     
    88
    Paul Dummett na ľavej strane šestnástky podrazil unikajúceho Danny Welbecka sa tentokrát už omilostený nebude. Lee Mason bez najmenšieho zaváhania ukazuje na biely bod. Penalta pre Arsenal!
     
    89
    Arsenal FC dal gól!
    SANTI CAZORLA ju premieňa s veľkou gráciou a pridáva tak svoj druhý gól v zápase, ktorým definitívne pochováva nádeje Magpies na bodový zisk. Španielsky technik zakončoval tradičným „panenkovským dloubákom," proti ktorému Alnwick nemohol zasiahnuť, keďže sa vrhol po svojej pravej ruke.
    Santi CAZORLA - 4:1
     
    90+1
    V úvode trojminútového nadstavenia tu máme i posledné striedanie domácich, keď namiesto Oxlade-Chamberlainea naskočí ligový debutant Maitland-Niles.
     
    90+2
    Ešte predtým tu bol zaujímavý volej Lukasa Podolskeho, ktorý spoza šestnástky letel mimo ľavej žrde Jaka Alnwicka.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Arsenal dnes podal veľmi dobrý výkon, jeden z najlepších v ligovej sezóne. Rozbehnuté Straky zvalcoval celkom suverénne 4:1. Po dva góly dali Giroud a Cazorla, na druhej strane kontroval Ayoze Pérez. Na tabuľkovom postavení oboch tímov to nič nemení. Arsenal je už iba o skóre horší ako piaty Southampton. Newcastle môže zajtra klesnúť až o dve priečky.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (20:22:59)

    Erik Farkaš

    Góly: 15. Giroud, 54. Cazorla, 58. Giroud, 89. Cazorla (pen.) – 63. A. Pérez

    Karty:   37. Bellerín (ARS), 57. Oxlade-Chamberlain (ARS) – 59. Tioté (NEW), 82. Janmaat (NEW)


    Arsenal FC: Szczesny – Bellerín, Debuchy, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez, Welbeck – Giroud
    Náhradníci: D. Martínez – J. Campbell, Ajayi, Podolski, Maitland-Niles, Coquelin, Y. Sanogo
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, Coloccini (C), Williamson, Dummett – Tioté, Colback – Gouffran, A. Pérez, Sa. Ameobi – P. Cissé
    Náhradníci: Woodman – Riviére, Vučkič, Cabella, Haidara, A. Armstrong, Anita
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Burt, A. Halliday – N. Swarbrick