Burnley – Southampton 1:0 (kon.) | Chelsea – Hull City 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Stoke City 1:1 (kon.)
Leicester – Manchester City 0:1 (kon.) | Sunderland – West Ham 1:1 (kon.) | West Bromwich – Aston Villa 1:0 (kon.)
Arsenal – Newcastle 4:1 (kon.)
koniec
Arsenal FC
4:1 (1:0)
Newcastle United
Sobota 13.12.2014, 18:30 • Emirates Stadium (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
    Santi CAZORLA - 4:1
     
    89
    Arsenal FC dal gól!
    SANTI CAZORLA ju premieňa s veľkou gráciou a pridáva tak svoj druhý gól v zápase, ktorým definitívne pochováva nádeje Magpies na bodový zisk. Španielsky technik zakončoval tradičným „panenkovským dloubákom," proti ktorému Alnwick nemohol zasiahnuť, keďže sa vrhol po svojej pravej ruke.
    Ayoze PÉREZ - 3:1
     
    63
    Newcastle United dal gól!
    Neplatí už ale dlho, pretože Strakám sa darí znížiť na rozdiel dvoch gólov. Bellerín na ľavej strane ihriska prišliapil Colbackov členok, po čom nasledoval priamy kop pre Newcastle. Ten rozohrával sám potrestaný Jack Colback, ktorý centroval na začiatok bohatého klbka hráčov, kde najlepšie reagoval AYOZE PÉREZ. Ten umiestnenou hlavičkou upratal loptu k ľavej žrdi domácej svätyne a pred poslednou tretinou zápasu tak dáva svojim spoluhráčom ešte nádej.
    Olivier GIROUD - 3:0
     
    58
    Arsenal FC dal gól!
    OLIVIER GIROUD pridáva svoj druhý gól v zápase a Arsenal sa ujíma komfortného trojgólového vedenia. Santi Cazorla na pravej strane naštartoval dnes výborného Bellerína. Ten zabehol do Dummettom nepokrytého priestoru, odkiaľ po zemi centroval na bližšiu žrď. Tam operoval francúzsky postrach Giroud, ktorý na hranici ofsajdu jemným tečom poslal loptu presne pod brvno Alnwickovej bránky. Mladý gólman Magpies bol bez šance.
    Santi CAZORLA - 2:0
     
    54
    Arsenal FC dal gól!
    Radosť sa pozerať na spoluprácu medzi Alexisom Sánchezom a SANTIM CAZORLOM. Prvý menovaný si naviedol loptu tentokrát z ľavej strany, odkiaľ prihrával zdanlivo do špeku pre Cazorlu. Ten ale stihol ešte pre Coloccinim pichnúť do lopty a predkopnúť si ju tak do behu. Z pomerne ťažkého uhlu následne dokázal i zakončiť, keď loptu prepasíroval pomedzi Alnwickove nohy. Lopta smerovala presne k ľavej žrdi, na bránkovej čiare ju nedokázal zastaviť ani Gouffran.
    Olivier GIROUD - 1:0
     
    15
    Arsenal FC dal gól!
    Kontra sa ale zrodila na druhej strane a Kanonieri ju dokázali zakončiť gólovo! Na polovici ihriska pri rozohrávke prepadol nedôrazný Gouffran, ktorého prepadol Bellerín. Španiel vypichol lopte pre Girouda. Ten následne rozdával loptu doprava pre Alexisa Sáncheza. Ten zašprintoval až na kraj šestnástky, odkiaľ posielal milimetrový center na OLIVIERA GIROUDA. Ten vo vzduchu doslova zvalcoval Janmaata a umiestnenou hlavičkou k ľavej žrdi otvára skóre zápasu!

    Erik Farkaš

    Góly: 15. Giroud, 54. Cazorla, 58. Giroud, 89. Cazorla (pen.) – 63. A. Pérez

    Karty:   37. Bellerín (ARS), 57. Oxlade-Chamberlain (ARS) – 59. Tioté (NEW), 82. Janmaat (NEW)


    Arsenal FC: Szczesny – Bellerín, Debuchy, Mertesacker (C), Gibbs – Flamini – Oxlade-Chamberlain, Cazorla, A. Sánchez, Welbeck – Giroud
    Náhradníci: D. Martínez – J. Campbell, Ajayi, Podolski, Maitland-Niles, Coquelin, Y. Sanogo
    Manažér: Arséne Wenger (FRA)

    Newcastle United: Alnwick – Janmaat, Coloccini (C), Williamson, Dummett – Tioté, Colback – Gouffran, A. Pérez, Sa. Ameobi – P. Cissé
    Náhradníci: Woodman – Riviére, Vučkič, Cabella, Haidara, A. Armstrong, Anita
    Manažér: Alan Pardew (ENG)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Burt, A. Halliday – N. Swarbrick