Bergamo – AS Rím 1:2 (kon.) | Lazio – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:3 (0:1)
Juventus Turín
Sobota 22.11.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Majstrovský Juventus sa dve hodiny po triumfe rímskeho AS znovu osamostatnil na čele ligovej tabuľky. Pomohlo mu k tomu jednoznačné víťazstvo na pôde úhlavného rivala svojho soka v závode o titul. Zápas proti Laziu sa už od úvodu odohrával podľa očakávaného scenára. Juventus čoraz viacej stupňoval tempo, až otvoril skóre Paul Pogba a odvtedy to bol iný zápas. Stará Dáma pohodlne kontrolovala ba i zveľaďovala svoje vedenie. Nič na tom nezmenilo ani zbytočné vylúčenie Padoina.

    Juve tak opäť posunul čierneho Petra do rúk Rudiho Garcíu. Na pokračovanie majstrovskej naháňačky na Apeninskom polostrove si budeme musieť počkať. Na dnes je to všetko, ďakujem za pozornosť. (23:00:50)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Braafheidov ďalekonosný pokus bol teraz zrazený na rohový kop, ktorý ale znovu vyrážal koncentrovaný Gigi Buffon.
     
    90+1
    Felipe Anderson sa teraz márne rozbehol po ľavej strane, odkiaľ sa márne snažil odcentrovať loptu na Dordeviča.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Antoniom Damatom pridáva k rozhodnutému stretnutiu ešte tri nadstavené minúty.
     
    88
    Dušan Basta sa stáva posledným odchádazjúcim hráčom, keď ho dve minútky pred koncom riadneho hracieho času nahradí strapatý Cavanda.
     
    86
    Gigi Buffon dnes nemal príliš veľa práce, ale to málo zvládol s veľkou bravúrou. V druhom dejstve ho najskôr tvrdým streleckým pokusom zamestnal Candreva, ktorého pokus vytlačil nad brvno a teraz musel čeliť i najlepšiemu domácemu strelcovi Dordevičovi. Ten ťažil z krásnej individuálnej akcie striedajúceho Felipeho Andersona, no zo siedmich metrov na kapitána v bránke Starej Dámy nevyzrel. Buffon ukázal i na staré kolená výborný reflex, vďaka ktorému vyrazil Srbob poku do strany. Parolova dorážka už letela vysoko nad.
     
    85
    Po sedmičke do siete Parmy sa dnes bielo-čierni trochu uskromnili, ale triumf na Stadio Olimpico má azda ešte väčšiu hodnotu.
     
    84
    Aj Pavel Nedvěd si už velebí blížiaci sa víťazstvo nad Laziom. Ostatné dva zápasy Turínčanov sa tak budú zrejme niesť v znamení desiatich strelených gólov!
     
    83
    Zvlášť, keď bude Stará Dáma neustále kempovať na polovici domácich. Lazio zatiaľ presilovku absolútne nezvláda.
     
    82
    Allegri ešte stále poriadne rozpumpovaný, ale v kútiku duše už pomýšľa na tri body. Juve by už nemalo nič ohroziť.
     
    81
    Navyše bledomodrí sa absolútne nedokážu dostať do tempa, nie to prípadného náporu. Juve kráča za tromi bodmi.
     
    80
    Aj samotné vyrovnanie by bolo pre domácich žiadaným zázrakom. Juventus má ale dostatok skúseností a kvality na to, aby si to už postrážil.
     
    79
    To je samozrejme slušná porcia času, ale zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by sme mali sledovať nejaký historický obrat.
     
    78
    Pokračujeme teda za stavu 0:3, na ktorom nič nezmenil ani následný rohový kop Starej Dámy. Do konca zostáva ešte štvrťhodina.
     
    76
    Od Andreu Pirla to navyše bolo pre dnešok všetko. Štvrťhodinu pred koncom ho nahradí nespokojný čilský stredopoliar Arturo Vidal.
     
    76
    Federico Mattiello s pre slovenského fanúšika magickým číslom 38 ale mohol poslať Juve už do maximálne komfortného náskoku štyroch gólov! Pre devätnásťročného mladíčka by to bol druhý zápas v turínskom drese ako hrom. Zo stredu ihriska ho výborným pasom znovu vyzýval Andrea Pirlo, ktorý mu ľahkým oblúčikom prehodil loptu do šance. Matiello sa pretlačil cez brániaceho Bastu a z ľavej strany šestnástky prudko napálil pod brvno domácej bránky. Tam ale našťastie pre Rimanov úradovala pravačka gólmana Marchettiho.
     
    75
    Štvrťhodinu do konca by už Lazio malo vrhnúť všetko do ofenzívy. Zatiaľ sa tak ale nedeje. Pioli už pripravuje ďalšiu zmenu.
     
    74
    Emócie sú teraz na Stadio Olimpico poriadne vybičované. Kartový trest putuje i do domáceho tábora, keď za faul na Téveza vidí žltú kartu Lulič.

    Erik Farkaš

    Góly: 24. Pogba (Tévez), 55. Tévez (Marchisio), 64. Pogba (R. Pereyra)

    Karty:   49. Basta (LAZ), 74. Lulič (LAZ) – 36. Padoin (JUV), 52. Lichtsteiner (JUV), 67. Bonucci (JUV)   71. Padoin (JUV)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Braafheid – M. Parolo, Biglia, Lulič – Candreva, Klose (C), B. Keita
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Dordevič, Konko, Ederson, Radu, Cavanda, Prce, F. Anderson, C. Ledesma, Á. González, Onazi
    Manažér:Stefano Pioli (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin – Pirlo – R. Pereyra, Marchisio – Pogba – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Rômulo, Mattiello, Giovinco, A. Vidal, Romagna, S. Pepe, Coman, Morata
    Manažér:Massimiliano Allegri (ITA)

    Rozhodca: Antonio Damato – A. Padovan, R. Bianchi – M. Musolino