Chelsea – West Bromwich 2:0 (kon.) | Everton – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Sunderland 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Newcastle – QPR 1:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 22.11.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Na Stamford Bridge sa dnes kľudne mohla hrať iba úvodná polhodinka, kedy sa udialo všetko podstatné. Chelsea v jej rámci dvakrát prekonala Bena Fostera, ktorému dnes jeho zadáci príliš nepomáhali. Na konci spomínanej polhodinky sa navyše nechal vylúčiť Yacob a bolo vymaľované. The Blues v ďalšom priebehu už len bezstarostne kontrolovali hru a s prehľadom si doma ustrážili všetky tri body. Aj vďaka nim sa zverencom Josého Mourinha podarilo upevniť si svoju vedúcu pozíciu.

    Týmto konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť. (17:52:54)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Prakticky od úvodu zápasu sa hralo len na jedinú bránku. Courtois okrem pár centrov nemusel riešiť absolútne nič.
     
    90+1
    K dlhodobo dohrávanému duelu sa budú pridávať ešte tri nadstavené minútky. O všetkom podstatnom už ale bolo rozhodnuté pomerne skoro.
     
    89
    Ten sa začal rysovať v 29. minúte, kedy smeroval predčasne pod sprchy Claudio Yacob. Baggies ale i vďaka pasivite Chelsea obstáli.
     
    88
    Aspoň chvíľku kombinuje s loptou na kopačkách i West Bromwich, ktorý sa napokon dokázal vyhnúť očakávanému výprasku.
     
    86
    Special One na domácej lavičke už strieda i naposledy, keď brazílskeho filigranta s číslom 22 Williana nahradí modrá sedmička a ďalší Brazílčan Ramires.
     
    85
    Alan Irvine znovu strieda, keď na hraciu plochu vybehne škótsky bitkár James Morrison. Zelený pažiť opúšťa jeho krajan Graham Dorrans.
     
    84
    Fábregas medzitým zahrával rohový kop z pravej strany, ktorý ale obetavo odhlavičkoval do bezpečia stredopoliar Craig Gardner.
     
    83
    Druhopolčasovú nudu možno rozhýbe legendárny bombardér Didier Drogba, ktorý desať minút pred koncom nahrádza svojho nástupcu Diega Costu.
     
    82
    Domáci pokračujú v tréningovom obliehaní šestnástky Drozdov. Tí sa ale v pomalom tempe stačia presúvať za loptou.
     
    80
    Po prvýkrát strieda i José Mourinho, ktorý z ihriska sťahuje dnešného asistenta pri prvom góle Oscara. Nahrádza ho útočník Loic Rémy.
     
    79
    Krátku prestávku využili hostia na ďalšie striedanie, keď Saida Berahina nahradil na hracej ploche obrovitý útočník Anichebe.
     
    78
    Na zemi sa teraz ocitá Diego Costa, ktorý neustál súboj práve s Craigom Dawsonom. Hrať sa teraz chvíľku nebude.
     
    77
    Craig Dawson v rohu ihriska prihral súboj s Oscarom a po verdikte Leeho Masona tak odľahčil preťaženej defenzíve Drozdov.
     
    75
    Brazílčan Willian teraz pri postrannej čiare preťal cestu rozbehnutému WIsdomovi a Lee Mason ta po druhýkrát musel siahnuť do kapsy. Tentokrát sa len žltilo.
     
    73
    Tak po vyše dvadsiatich minútach uspávankových kombináciách Chelsea sa domáci predsa len dostali k ďalšej príležitosti na zvýšenie svojho vedenia. Po dobrej kombinácii medzi Matičom a Oscarom sa do nájazdu na Bena Fostera dostal Eden Hazard, ktorého pohyb nedokázal postrážiť stopér Dawson. Hazard však preváhal ideálny okamžik na strelu a z tesnej blízkosti už loptu cez anglického gólmana do siete nepretlačil. Foster vyráža na ďalší zo série rohových kopov The Blues.
     
    72
    Branislav Ivanovič si dnes dosýta zaútočí. Kapitán Drozdov Chris Brunt ho na ľavej strane zatiaľ príliš nezamestnal.
     
    71
    O vzrušenie sa až teraz postaral Ivanovič, ktorý dostával dobrú prihrávku od Matiča, no pravý bek znovu predkladal loptu Costovi, ktorý sa na hrote nenachádzal.

    Erik Farkaš

    Góly: 11. D. Costa (Oscar), 25. E. Hazard (Fábregas)

    Karty:   75. Willian (CHE)   29. Yacob (WBA)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Ramires, Drogba, Schürrle, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    West Bromwich Albion: Foster – Wisdom, C. Dawson, Lescott, Baird – C. Gardner, Yacob – Dorrans, Sességnon, Brunt (C) – Berahino
    Náhradníci: Myhill – J. Morrison, Ideye, Anichebe, Gamboa, McAuley, Samaras
    Manažér: Alan Irvine (SCO)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, A. Halliday – A. Taylor