Chelsea – West Bromwich 2:0 (kon.) | Everton – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Sunderland 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Newcastle – QPR 1:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Chelsea FC
2:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Sobota 22.11.2014, 16:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    86
    Special One na domácej lavičke už strieda i naposledy, keď brazílskeho filigranta s číslom 22 Williana nahradí modrá sedmička a ďalší Brazílčan Ramires.
     
    85
    Alan Irvine znovu strieda, keď na hraciu plochu vybehne škótsky bitkár James Morrison. Zelený pažiť opúšťa jeho krajan Graham Dorrans.
     
    83
    Druhopolčasovú nudu možno rozhýbe legendárny bombardér Didier Drogba, ktorý desať minút pred koncom nahrádza svojho nástupcu Diega Costu.
     
    80
    Po prvýkrát strieda i José Mourinho, ktorý z ihriska sťahuje dnešného asistenta pri prvom góle Oscara. Nahrádza ho útočník Loic Rémy.
     
    79
    Krátku prestávku využili hostia na ďalšie striedanie, keď Saida Berahina nahradil na hracej ploche obrovitý útočník Anichebe.
     
    75
    Brazílčan Willian teraz pri postrannej čiare preťal cestu rozbehnutému WIsdomovi a Lee Mason ta po druhýkrát musel siahnuť do kapsy. Tentokrát sa len žltilo.
     
    73
    Tak po vyše dvadsiatich minútach uspávankových kombináciách Chelsea sa domáci predsa len dostali k ďalšej príležitosti na zvýšenie svojho vedenia. Po dobrej kombinácii medzi Matičom a Oscarom sa do nájazdu na Bena Fostera dostal Eden Hazard, ktorého pohyb nedokázal postrážiť stopér Dawson. Hazard však preváhal ideálny okamžik na strelu a z tesnej blízkosti už loptu cez anglického gólmana do siete nepretlačil. Foster vyráža na ďalší zo série rohových kopov The Blues.
     
    68
    Uspávanku na Stamford Bridge teraz aspoň čiastočne vyrušilo úvodné striedanie zápasu, keď Gamboa vymenil na kraji obrany Bairda.
     
    47
    Nemanja Matič mohol hneď na začiatku druhého dejstva pridať tretí presný zásah do siete Bena Fostera, ktoré môže svojim spoluhráčom znovu čistiť žalúdky. Nakrátko rozohraný roh sa znovu dostal na kopačku Edena Hazarda, ktorý inteligentným oblúčikom prekopol vybiehajúcu defenzívu v červenom. Tej ale bežal naproti Nemanja Matič, ktorý a stačil vyhnúť ofsajdovej pozícii, no z asi siedmich metrov na Fostera nevyzrel. Loptu totiž poslal mimo jeho priestoru dosahu, no taktiež i mimo priestoru troch žrdí.
     
    40
    Exibičná lahôdka v modrom prevedení teraz mohla znamenať tretí gól v sieti Bena Fostera, ktorý bol spolu so svohou defenzívnou štvorkou odsúdený do pozície štatistu. Cesc Fábregas prekrásnou kolmicou pomedzi statických obrancov v červenom poslal do šance Branislava Ivanoviča, ktorý už sám mohol zakončovať, no namiesto toho prihrával pred odkrytú bránku Diegovi Costovi. Ten ale dostával loptu na päty a následne sa z druhej vlny nepresadil ani Azpilicueta, ktorého sklzom vygumoval Dorrans. Roh pre Chelsea.
     
    29
    Problémy West Bromwichu sa ešte väčšmi prehlbujú a akékoľvek bodové šance zrejme zanikajú. Claudio Yacob teraz hodne divoko vybehol proti Diegovi Costovi, proti ktorému zasahoval obomi nohami napred a aj keď to nebolo až tak nebezpečné a Yacob sa ani nenachádzal v sklze, beztak sa Lee Mason rozhodol siahnuť do kapsy. Argentínskeho stredopoliara navyše posiela predčasne pod sprchy, Baggies budú dohrávať o desiatich!
    E. Hazard (Fábregas) - 2:0
     
    25
    Chelsea dala gól!
    V 25. minúte mohli domáci rozohrávať už svoj piaty rohový kop v zápase, ktorý z ľavej strany už tradične obstarával Cesc Fábregas. Ten na nič nečakal a šikovne rozohral na bližšiu žrď, kde zostal nebránený EDEN HAZARD. Ten sa výborne zorientoval, otočil sa s loptou a cez padajúceho Wisdoma zdvojnásobuje vedenie The Blues. Práve André Wisdom ešte miernym tečom zmiatol Bena Fostera, ktorý tak nedokázal zakročiť. Chelsea si dnes ide ráznym krokom za ďalšími tromi bodmi do tabuľky!
     
    20
    Drozdom sa to ale absolútne nedarí a už sa mohli dostať do dvojgólového manka. Chelsea tentokrát zaútočila i z pravej strany, kde s loptou vymýšľal Willian. Po jeho efektnej spolupráci s krajanom Oscarom sa druhému menovanému podarilo poslať výbornú loptu na hranicu malého vápna, kde znovu osamotený kĺzal Diego Costa. Ten dokázal loptu jemným tečom vychýliť z trajektórie, no do siete už guľatý nezmysel upratať nedokázal. Chýbalo mu k tomu asi tridsať centimetrov. Modrí sa i naďalej bavia futbalom.
     
    15
    Ďaleko väčšie problémy mal na druhej strane znovu Ben Foster, ktorého takmer zaskočil filigrantský pokus od Oscara. Akciu naštartoval na ľavej strane Eden Hazard, ktorý povyzvŕtal Wisdoma, aby následne prihrával pod seba na brazílskeho playmakera. Ten našiel škáru v defenzívnom bloku Baggies, ktorú využil na dobrú strelu na bránku. Ben Foster zbadal loptu pomerne neskoro, no napriek tomu dokázal reflexívne vyraziť pred seba, kde sa Diego Costa už v dorážke nepresadil. The Blues pokračujú v nápore rohovým kopom.
    D. Costa (Oscar) - 1:0
     
    11
    Chelsea dala gól!
    Ani zlepšená atmosféra na Stamford Bridge ale teraz neprebrala defenzívnu štvoricu West Bromwichu, ktorá si nedokázala postrážiť najväčšiu zbraň v modrom drese a po elegantnej koncovke DIEGA COSTU sa favorit ujíma očakávaného vedenia! Na ľavej strane šestnástky najskôr dostal príliš veľa priestoru Brazílčan Oscar, ktorý nadýchaným centrom hľadal tradičný cieľ prihrávok The Blues. Diego Costa sa lišiacky pohyboval na ofsajdovej línii, kde si dokázal prebrať loptu na prsia a následne i chladnokrvne zakončiť povedľa bezmocného Fostera. Ofsajdové apely hosťujúcich zadákov boli márne, Lee Mason ukázal svojou pravicou do stredového kruhu. Chelsea – West Bromwich 1:0!
     
    5
    Prvá obrovská šanca na Stamford Bridge patrila domácej Chelsea, ktorá sa expresne rýchlo mohla ujať očakávaného vedenia. The Blues mohli z ľavej strany rozohrávať rohový kop, ktorý si hráči v modrom ťukli nakrátko. Po rýchlej a nápaditej kombinácii sa lopta dostala k Edenovi Hazardovi, ktorý prudkým a prízemným centrom hľadal na bližšej žrdi Johna Terryho. Kapitán domácej partie sa dokázal odpútať od Lescotta a prízemnou strelou takmer prestrelil Bena Fostera. Bývalý gólman Manchestru United ale stačil pohotovo vykopnúť loptu do strany, aby len tesne minula ľavú žrď bránky Baggies. Pokračujeme bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 11. D. Costa (Oscar), 25. E. Hazard (Fábregas)

    Karty:   75. Willian (CHE)   29. Yacob (WBA)


    Chelsea FC: Courtois – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), Azpilicueta – Matič, Fábregas – Willian, Oscar, E. Hazard – D. Costa
    Náhradníci: P. Čech – Filipe Luis, Zouma, Ramires, Drogba, Schürrle, Rémy
    Manažér: José Mourinho (POR)

    West Bromwich Albion: Foster – Wisdom, C. Dawson, Lescott, Baird – C. Gardner, Yacob – Dorrans, Sességnon, Brunt (C) – Berahino
    Náhradníci: Myhill – J. Morrison, Ideye, Anichebe, Gamboa, McAuley, Samaras
    Manažér: Alan Irvine (SCO)

    Rozhodca: Lee Mason – S. Bennett, A. Halliday – A. Taylor