Bergamo – AS Rím 1:2 (kon.) | Lazio – Juventus 0:3 (kon.)
koniec
Lazio Rím
0:3 (0:1)
Juventus Turín
Sobota 22.11.2014, 20:45 • Stadio Olimpico (Rím) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    88
    Dušan Basta sa stáva posledným odchádazjúcim hráčom, keď ho dve minútky pred koncom riadneho hracieho času nahradí strapatý Cavanda.
     
    86
    Gigi Buffon dnes nemal príliš veľa práce, ale to málo zvládol s veľkou bravúrou. V druhom dejstve ho najskôr tvrdým streleckým pokusom zamestnal Candreva, ktorého pokus vytlačil nad brvno a teraz musel čeliť i najlepšiemu domácemu strelcovi Dordevičovi. Ten ťažil z krásnej individuálnej akcie striedajúceho Felipeho Andersona, no zo siedmich metrov na kapitána v bránke Starej Dámy nevyzrel. Buffon ukázal i na staré kolená výborný reflex, vďaka ktorému vyrazil Srbob poku do strany. Parolova dorážka už letela vysoko nad.
     
    76
    Od Andreu Pirla to navyše bolo pre dnešok všetko. Štvrťhodinu pred koncom ho nahradí nespokojný čilský stredopoliar Arturo Vidal.
     
    76
    Federico Mattiello s pre slovenského fanúšika magickým číslom 38 ale mohol poslať Juve už do maximálne komfortného náskoku štyroch gólov! Pre devätnásťročného mladíčka by to bol druhý zápas v turínskom drese ako hrom. Zo stredu ihriska ho výborným pasom znovu vyzýval Andrea Pirlo, ktorý mu ľahkým oblúčikom prehodil loptu do šance. Matiello sa pretlačil cez brániaceho Bastu a z ľavej strany šestnástky prudko napálil pod brvno domácej bránky. Tam ale našťastie pre Rimanov úradovala pravačka gólmana Marchettiho.
     
    74
    Emócie sú teraz na Stadio Olimpico poriadne vybičované. Kartový trest putuje i do domáceho tábora, keď za faul na Téveza vidí žltú kartu Lulič.
     
    72
    Hosťujúca lavička na to okamžite reaguje a na trávnik už vbieha Mattiello. Obeťou taktického striedania sa stáva dobre hrajúci Pereyra.
     
    71
    Teraz sa už ale manažér Allegri usmieva o niečo menej. Sviatočný záskok v základnej zostave Starej Dámy Simone Padoin sa totiž po druhom nedovolenom zastavení Candrevu musí predčasne porúčať pod sprchy. Damato ho už raz ušetril, no tentokrát ho už vykázal z trávnika!
     
    67
    Ďalším potrestaným hráčom sa stáva taliansky stopér hostí Leonardo Bonucci, ktorý na pravej strane premazal Andersona.
    Pogba (R. Pereyra) - 0:3
     
    64
    Juventus Turín dal gól!
    Turínsky koncert pokračuje, čierno-bieli sa ujímajú už trojgolového a zrejme definitívneho vedenia! Juventus sa hodnú chvíľku pohrával s lotpou, až sa jej zmocnil majster Pirlo. Ten prihrával na hranicu šestnástky na Pereyru, ktorý elegantným dotykom prehodil do šance PAULOVI POGBOVI. Ten sa ešte elegantnejšie zvrtol s loptou, následne naznačil pravou a napokon ľavou poslal loptu presne k pravej žrdi diváka Marchettiho. Odchovanec Manchestru United svojim druhým gólom posiela Juve za tromi bodmi.
     
    61
    Na trávnik nám po hodine hry vybieha i Álvaro Morata, ktorý na hrote turínskeho útoku vymení svojho krajana Fernanda Llorenteho.
     
    57
    Stefano Pioli okamžite reaguje na situáciu dvojitým striedaním. Na trávnik príde ofenzívna dvojica Dordevič a Anderson, pažiť opúšťa Klose s Keitom.
    Tévez (MARCHISIO) - 0:2
     
    55
    Juventus Turín dal gól!
    Stará Dáma predvádza ďalší smrtiaci brejk a už sa ujíma dvojgólového vedenia! Akciu začal na pravej strane Stephan Lichtsteiner, ktorý po čiare vysúval Claudia Marchisia. Ten sa na poliacej čiare efektným spôsobom zbavil križujúceho Luliča, aby následne z pravej strany pred šestnástkou prihrával na CARLOSA TÉVEZA. Ten si šikovne počkal na pohyb domácich zadákov, ktorú popred neho prebehli ako kačičky na strelnici a Carilitos následnou presnou strelou k ľavej žrdi zdvojnásobil vedenie pruhovaných. Marchetti sa naťahoval márne, Juve vedie 2:0!
     
    52
    Tretia žltá karta zápasu putuje do táboru vedúceho mužstva. Potrestaným hráčom je Lichtsteiner, ktorý nedovolene bránil na ľavej strane Candrevu.
     
    49
    Dušan Basta vidí hneď v úvode druhej časti žltú kartu, keď rukou siahol do tváre Carlosa Téveza. Damato nezaváhal ani na okamžik.
     
    36
    Simone Padoin sa stáva vôbec prvým potrestaným hráčom zápasu, keď pri Candrevovom obhodení zastavil loptu rukami. Žltá karta namieste.
     
    29
    Paul Pogba ale však druhým gólom takmer zdvojnásobil vedenie talianskeho šampióna! Delili ho od toho skutočne len centimetre. Žiadaný francúzsky stredopoliar tentokrát zaútočil z ľavej strany, kde ho prihrávkou hľadal režisér Pirlo. Pogba si hodil loptu na pravú nohu a nádherným oblúčikom z okraja šestnástky opečiatkoval brvno Marchettiho svätyne! Domáci gólman sa za loptou len obzeral, Pereyra už v dorážke nepochodil, keď halfvolejom napálil loptu len do bočnej siete.
     
    24
    Juventus Turín dal gól!
    Teraz už ale Stará Dáma dokázala zpriamočiariť svoju hru a okamžite za to prichádza sladká odmena. Celá situácia pritom začala voľným kopom domáceho Lazia. To sa ale zo štandardky nedokázalo presadiť a práve naopak sa muselo brániť rýchlemu brejku. Ten z poliacej čiary vyšperkoval nádherným oblúčikom aktívny Carlos Tévez, ktorý poslal do šance PAULA POGBU. Ten sa dokázal odpútať od albánskeho stopéra Canu a povedľa Marchettiho tak s prehľadom otvára skóre zápasu. Favorit sa ujíma tesného vedenia!
     
    18
    Pozor ale na výbornú príležitosť domáceho Candrevu, ktorý mohol technickým pokusom poslať domácich do vedenia! Z pravej strany sa popred šestnástku prehnal aktívny Keita, ktorého nezastavila dvojica Chiellini a Marchisio. Španielsky krídelník následne posúval loptu na os ihriska pre Candrevu, ktorý sa zbavil Bonucciho a obaľovačkou poslal loptu k ľavej žrdi Buffonovej bránky. Tú ale napokon taliansky krídelník tesne minul, kapitán Starej Dámy tak zasahovať nemusel.
     
    15
    Po štvrťhodine hry sa nám štatistika zaujímavých príležitostí na otvorenie skóre vyrovnáva na 1:1. Kým domáci stredný obranca de Vrij hlavičkoval po rohovom kope tesne nad, teraz mieril Carlos Tévez ešte bližšie k priestoru troch žrdí. Argentínsky zakončovateľ sa dostal k dobrej spätnej porihrávke od Paula Pogbu. Loptu si následne naviedol na svoju silnejšiu pravú nohu a krížnou strelou sa zo šestnásty snažil prestreliť Marchettiho. Carlitosov pokus sa ale kotúľal len pár centimetrov mimo pravej žrde. Pokračujeme bez gólov.

    Erik Farkaš

    Góly: 24. Pogba (Tévez), 55. Tévez (Marchisio), 64. Pogba (R. Pereyra)

    Karty:   49. Basta (LAZ), 74. Lulič (LAZ) – 36. Padoin (JUV), 52. Lichtsteiner (JUV), 67. Bonucci (JUV)   71. Padoin (JUV)


    Lazio Rím: Marchetti – Basta, de Vrij, Cana, Braafheid – M. Parolo, Biglia, Lulič – Candreva, Klose (C), B. Keita
    Náhradníci: Berisha, Strakosha – Dordevič, Konko, Ederson, Radu, Cavanda, Prce, F. Anderson, C. Ledesma, Á. González, Onazi
    Manažér:Stefano Pioli (ITA)

    Juventus Turín: Buffon (C) – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Padoin – Pirlo – R. Pereyra, Marchisio – Pogba – Tévez, F. Llorente
    Náhradníci: Storari, Rubinho – Rômulo, Mattiello, Giovinco, A. Vidal, Romagna, S. Pepe, Coman, Morata
    Manažér:Massimiliano Allegri (ITA)

    Rozhodca: Antonio Damato – A. Padovan, R. Bianchi – M. Musolino