Chelsea – West Bromwich 2:0 (kon.) | Everton – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Sunderland 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Newcastle – QPR 1:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (0:0)
Manchester United
Sobota 22.11.2014, 18:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy

     
    Napokon sa mimoriadne zaujímavá zápletka dvoch tradičných klubov veľkej štvorky skončila víťazstvom Manchestru United. Za ten strieľal gól nešťastným vlastencom Kierran Gibbs a Wayne Rooney. V tretej minúte dlhočizného nadstaveného času pokazil samostatný únik na Fabianskiho, ktorý v bráne Kanonierov nahradil zraneného krajana Szczesneho, Angel Di Maria a prakticky z brejkovej situácie znížil Olivier Giroud. Záverečné minúty už dokázali hostia zásluhou obrovského nasadenia zvládnuť a na Old Trafford si tak odvážajú dôležité víťazstvo, a to aj napriek tomu, že takmer počas celého zápasu čelili tlaku Arsenalu a na bránu domáceho tímu vyslali len dve strely.

    Na dnes je to z mojej strany všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera. (20:33:34)
     
    90+9
    Koniec zápasu.
     
    90+9
    V deviatej minúte nadstaveného času sa ešte k lopte dostal Santi Cazorla, ktorému sa fantasticky vložil do strely Carrick. Tyler Blackett už pre kŕče ledva stál na nohách, no ešte stačil loptu odkopnúť do bezpečia.
     
    90+8
    Žltú kartu dostáva Olivier Giroud (Arsenal FC).
     
    90+8
    Angel Di Maria sa v bolestiach zvíjal na trávniku, čo sa domácim, samozrejme, nepáčilo. Na nohy ho dvihol Chambers, no to sa zas nepáčilo argentínskemu záložníkovi, ktorý sa po súperovi ohnal. Dôsledkom všetkého je strkanica na polovici Arsenalu, ktorá vyhovuje hosťom.
     
    90+7
    Prichádza žlté napomenutie pre Jamesa Wilsona, ktorý až príliš okato zdržiaval hru.
    Olivier GIROUD - 1:2
     
    90+5
    Arsenal FC dal gól! Aby zahodená šanca Di Mariu ešte nevyšla Manchester United veľmi draho. Kanonierom sa totiž v piatej minúte nadstaveného času podarí znížiť. Mikel Arteta našiel svojim pasom OLIVIERA GIROUDA, ktorý sa do lopty oprel ľavačkou a exportnou strelou k pravej žrdi prekonal doteraz bezchybného De Geu, ktorý v tomto prípade nemal prakticky žiadnu šancu na úspech!
     
    90+3
    Po úspešne odvrátenom rohovom kope a príkladnej práci Wayna Rooneyho sa dostal Angel Di Maria už prakticky na polovici ihriska do samostatného nájazdu. Svoj dlhý šprint sa snažil zakončiť efektným oblúčikom ponad Fabiańskiho, ktorého Argentínčan síce preloboval, no lopta zapadla len vedľa ľavej žrde svätyne Arsenalu!
     
    90+2
    Takmer všetci aktéri zápasu sú už v týchto momentoch sústredení pred pokutovým územím Diablov, ktorí zatiaľ stále úspešne odolávajú.
     
    90
    Mike Dean nadstavuje k druhému polčasu ešte osem minút! Na dva góly dostatok času, no domáci už pôsobia dosť bezradným dojmom. Vzhľadom na priebeh zápasu sa im však príliš nedivím.
     
    89
    Taktické striedanie Van Gaala, ktorý zo hry sťahuje Ashleyho Younga a na trávnik posiela škótskeho bojovníka Darrena Fletchera, ktorý bude mať za úlohu ešte viac zhustiť v závere stred poľa.
     
    88
    Na pravej strane sa ešte jeden z domácich hráčov snažil o center do pokutového územia, no Tyler Blackett loptu zblokoval do autu.
     
    86
    Vyzerá to tak, že za súčasného stavu a prebiehajúcej minúty už Arsenalu k bodom z dnešného stretnutia pomôže len pomoc z futbalových nebies, na vzhľadom na očakávanú dĺžku nadstaveného času, ešte nemusí byť všetkým dňom z pohľadu Kanonierov koniec.
    Wayne ROONEY - 0:2
     
    85
    Manchester United dal gól!
    S blížiacim sa koncom zápasu Arsenal čoraz viac nechával v zadu pootvorené dvierka. Jednu z takýchto situácii dokázali futbalisti Manchestru United dokonale využiť a poistili si svoje vedenie. Fellaini vysunul Angela Di Mariu, ktorý sa spoločne s WAYNEOM ROONEYM dostal do prečíslenia dvoch proti jednému. Argentínčan všas loptu posunul na svojho kapitána, ktorý sa dostal do samostatného nájazdu na Łukasza Fabiańskiho, ktorý mu síce výborne zmenšil strelecký uhol, no kapitán United ho dokázal aj napriek tomu prekonať a rozjasať tak všetkých fanúšikov Diablov sústredených práve za bránou Arsenalu.
     
    83
    Tlak Londýnčanov sa začína stupňovať. Po prihrávke Gibbsa si Cazorla pripravoval loptu v pokutovom území na strelu. K tej napokon neprišlo, no španielsky záložník napokon predviedol nepríjemný center, s ktorým si však defenzíva Červených Diablov dokázala poradiť.
     
    82
    Valencia vyzýval do narážačky striedajúceho Wilsona, ktorý mu však nemohol loptu priťuknúť späť, pretože bol zozadu napadnutý. Všetko však bolo v súlade s pravidlami.

    Michal Bakoš

    Góly: 90+5. Olivier Giroud – 56. Kieran Gibbs (vla.), 85. Wayne Rooney

    Karty:   65. Santi Cazorla (ARS), 90+8. Olivier Giroud (ARS) – 90+7. James Wilson (MAN)


    Arsenal FC: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Arteta, Wilshere – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Alexis – Welbeck.
    Náhradníci: Martinez – Bellerin, Flamini, Rosický, Cazorla, Podolski, Giroud.

    Manchester United: De Gea – Smalling, McNair, Blackett, Shaw – Carrick, Fellaini – Valencia, Rooney, Di Maria – van Persie.
    Náhradníci: Lindegaard – Fletcher, Herrera, Young, Mata, Januzaj, Wilson.

    Rozhodca: Dean – Collin, England – Jones.