Chelsea – West Bromwich 2:0 (kon.) | Everton – West Ham 2:1 (kon.) | Leicester – Sunderland 0:0 (kon.)
Manchester City – Swansea 2:1 (kon.) | Newcastle – QPR 1:0 (kon.) | Arsenal – Manchester United 1:2 (kon.)
koniec
Arsenal FC
1:2 (0:0)
Manchester United
Sobota 22.11.2014, 18:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    89
    Taktické striedanie Van Gaala, ktorý zo hry sťahuje Ashleyho Younga a na trávnik posiela škótskeho bojovníka Darrena Fletchera, ktorý bude mať za úlohu ešte viac zhustiť v závere stred poľa.
     
    77
    Francúzsky stratég Arsene Wenger využíva aj svoju poslednú možnosť na striedanie. Trávnik opustil Aaron Ramsey a posilniť ofenzívu prichádza francúzsky zakončovateľ Olivier Giroud.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom riadnej hracej doby zápasu si Van Gaal pripravil druhé striedanie. Z ihriska stiahol Robina van Persieho, ktorého vyprevádza Emirates na lavičku piskotom. Miesto skúseného kanoniera zaujal mladík James Wilson.
     
    59
    Arsene Wenger po druhý raz v krátkom časovom slede vynútene strieda. Po zranenom brankárskom kolegovi a krajanovi zaujal miesto vo svätyni Kanonierov Łukasz Fabiański.
     
    55
    Wilshere svoje zranenie už napokon nerozchodil a po vynútenej zmene na strane United prichádza striedanie z rovnakého dôvodu i v domácom tábore. Na miesto zraneného spoluhráča naskočil Santi Cazorla.
     
    16
    Ďalšie starosti pre Van Gaala sú skutočne na svete. Shaw s bolestivou grimasou opustil trávnik a prepustil svoje miesto na ľavej strane Ashleymu Youngovi.

    Michal Bakoš

    Góly: 90+5. Olivier Giroud – 56. Kieran Gibbs (vla.), 85. Wayne Rooney

    Karty:   65. Santi Cazorla (ARS), 90+8. Olivier Giroud (ARS) – 90+7. James Wilson (MAN)


    Arsenal FC: Szczesny – Chambers, Mertesacker, Monreal, Gibbs, Arteta, Wilshere – Oxlade-Chamberlain, Ramsey, Alexis – Welbeck.
    Náhradníci: Martinez – Bellerin, Flamini, Rosický, Cazorla, Podolski, Giroud.

    Manchester United: De Gea – Smalling, McNair, Blackett, Shaw – Carrick, Fellaini – Valencia, Rooney, Di Maria – van Persie.
    Náhradníci: Lindegaard – Fletcher, Herrera, Young, Mata, Januzaj, Wilson.

    Rozhodca: Dean – Collin, England – Jones.