Chievo – Sassuolo 0:0 (kon.) | Sampdoria – Fiorentina 3:1 (kon.) | Turín – Bergamo 0:0 (kon.)
Udinese – CFC Janov 2:4 (kon.) | AC Miláno – Palermo 0:2 (kon.)
koniec
AC Miláno
0:2 (0:2)
US Palermo
Nedeľa 02.11.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza • Talianska Seria A
     
    Je dobojované, za hlasného piskotu hlavný rozhodca ukončuje zápas. V druhom polčase boli domáci hráči na výborne hrajúcu obranu hostí prikrátki, v útoku sa im nič nepodarilo vymyslieť a tak finálne skóre vyznieva pre Palermo, ktoré si vďaka výhre 2:0 odnáša na Sicíliu všetky tri body.

    Po dnešnom stretnutí tak Palermo poskočí na 13. miesto v tabuľke, zatiaľ čo AC Miláno sa prepadne až na 7. priečku.

    Odomňa je to všetko, ďakujem Vám za pozornosť a prajem Vám pekný zvyšok víkendu. (22:39:47)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Ešte jeden priamy kop pre AC, tentoraz bol center príliš prudký, skončil až pri rohovej zástavke. Domáci fanúšikovia medzitým predčasne opúšťajú svoje miesta v hľadisku.
     
    90+2
    Zápas sa dohráva ďaleko od brány Palerma, za čo si domáci hráči vyslúžili aj piskot z vlastných tribún.
     
    90+1
    Rozhodca nám signalizuje, že nad rámec riadnej hracej doby sa budú nadstavovať ešte 3 minút navyše.
     
    90
    Medzitým sa nám začala posledná minúta riadnej hracej doby, Belotti skúšal zakončiť z ťažkej pozície, loptu netrafil ideálne a tak sa ledva dokotúľala k Lópezovi.
     
    89
    Veľmi rozumná hra od hráčov Palerma, hráči skúsene udržujú hru ďaleko od svojej brány, navyše domáci tím sa absolútne nenadýchol na záverečný tlak.
     
    88
    Registrujeme posledné striedanie na strane Palerma, na pár posledných minút sa do hry zapojí aj Quaison, ktorý na ihrisku zaujme miesto Dybalu.
     
    87
    A znova faulujúci Rami, ktorý po verdikte hlavného rozhodcu od zlosti odhodil loptu za čo ho logicky neminie kartový trest.
     
    86
    Dybala šiel po súboji s Ramim k zemi, z nej sa príliš neponáhľa, zbiera sekundy, ktoré majú momentálne cenu zlata.
     
    85
    Prichádza druhé striedanie na strane Palerma, Belotti vystrieda Vázqueza, pre ktorého to tak bola posledná útočná akcia v zápase.
     
    84
    Vázquez nám predsa predviedol strelu na bránu aj v druhom polčase, doteraz v podstate López zasahovať nemusel. Jeho pokus ale nebol najprudší a tak s ním nemal domáci gólman veľké problémy.
     
    83
    El Shaarawy zahrával rohový kop z ľavej strany, ten zase našiel len hráča Palerma, ktorý neváhal ani sekundu a poslal loptu ďalekým odkopom do bezpečia.
     
    82
    Hostia získali loptu podržali ju na svojich kopačkách, na svojej polovici ihriska, očividne si hráči veria, vidia, že dnes je to s domácim tímom katastrofálne.
     
    81
    Nič nové, de Jongova strieľaná prihrávka smerovala presne na Sorrentina, ktorému nikto neclonil, nikto loptu netečoval, takže pre hosťujúceho brankára to bola malina.
     
    80
    Uvidíme, čoho budeme svedkami teraz. AC totiž získava ďalší priamy kop z takmer ideálnej pozície, ktorý bude zahrávať de Jong.
     
    79
    Hostia ustáli aj túto nebezpečnejšiu situáciu a desať minút pred koncom riadnej hracej doby stále držia dvojgólový náskok.
     
    78
    Všetko má svoj koniec, aj útoku Palerma a tak sa hostia znova museli stiahnuť pred vlastnú bránu, keďže Pazziniho v šestnástke hľadal Saponara.
     
    77
    Naopak, v útoku sa darí udržať sa po dlhšej dobe hráčom v bielych dresoch. To sa už nesnažia o nejaké ohrozovanie brány, skôr sa snažia udržať loptu čo najdlhšie pri rohovej zástavke.
     
    76
    Neúspešné dobývanie palermskej brány pokračuje, domáci tím je v útoku totálne bezzubý, navyše mu rýchlo ubieha čas do konca zápasu.
     
    74
    Fernando Torres to skúsil individuálne, jeho parádička mu ale nevyšla, González prečítal jeho úmysel prečítal a loptu mu ľahko zobral.
     
    73
    Teraz to už bolo nebezpečnejšie, po centri z ľavej strany nám Torres predviedol peknú rybičku, ale aj v tomto prípade nepresným koncom. Gólman hostí zasahovať nemusel.
     
    72
    Domáci tím nevie čo s loptou, hráči si ju vymieňajú len pred vlastným brankárom a rozmýšľajú akým spôsobom založiť ďalší útok.
     
    71
    Pazzini tentoraz hľadal vpredu nabiehajúceho si Shaarawyho, ten loptu nedobehol, Sorrentino si pre ňu skúsene zbehol.
     
    70
    Následne ešte El Shaarawy zakončoval z ťažkej pozície a aj preto lopta znova mieri mimo priestoru troch žrdí. Sorrentino môže zostať v kľude.
     
    69
    Následne po jednom z vydarenejších centrov zavládol pred bránou Palerma menší chaos, hlavou sa pokúšal presadiť Torres, hlavičkoval však mimo.
     
    68
    Strieda aj domáci tím, v tomto prípade sa jedná už o posledné striedanie v zápase. Hondu na ihrisku vystrieda čerstvý Pazzini.
     
    68
    Prichádza prvé striedanie na strane Palerma, ihrisko opúšťa Maresca, jeho miesto zaujme N'Goyi.
     
    67
    Jeden nepresný center za druhým, často krát sa nemusia hráči v bielych dresoch ani príliš snažiť. Honda teraz z pravej rohovej zástavky prihral presne na kopačky Lazaara.
     
    66
    Akcia Milána končí po tom ako hlavný rozhodca odpískal útočný faul Méneza. Ten svojho súpera pri vzdušnom súboji neopatrne poslal k zemi.
     
    65
    Z hranice pokutového územia vystrelil Ménez, jeho chabý pokus presne do stredu brány s prehľadom chytá Sorrentino.
     
    64
    Po ľavom krídle to znova skúšal El Shaarawy, tomu sa nepodarilo zakončiť cez dnes výborne hrajúceho Muñoza. Domáci útočník znova šiel až príliš ochotne k zemi, rýchlo si to ale rozmyslel a v zápätí radšej bleskovo vyskočil na nohy.
     
    63
    Ďalší nepodarený center, ktorého autorom bol Ménez. Aj na ňom je vidieť stupňujúca sa frustrácia a nemohúcnosť.
     
    62
    Domáci tím získava rohový kop, Rossoneri sú ale dnes v útoku bezzubí, nedarí sa im nič vymyslieť, stále je to to isté.
     
    61
    Honda to skúsil sám po pravom krídle, jeho center našiel iba pozorného Sorrentina, pred bránou jeho spoluhráči chýbali.
     
    60
    Navyše sa hostia snažia o kúskovanie hry, takže sa hra odohráva najmä v strednej časti ihriska. Obaja brankári sa tak v posledných minútach príliš nezapotili.
     
    59
    Kvalita futbalu šla po prestávke dole, čo bolo aj očakávateľné, zo strany Palerma môžeme čakať zbieranie cenných sekúnd kde len to bude možné.
     
    58
    V útoku tentoraz zaváhali hostia. Všetci traja hráči sa totiž dostali na dostrel brány, no alibisticky si loptu vymieňali až dovtedy pokiaľ sa strelu nepodarilo zablokovať jednému z domácich obrancov.
     
    57
    Po rohovom zákroku sa nám dobrým obranným zákrokom predviedol Muñoz. Ten navyše okamžite vysielal trojicu útočiacich hráčov do rýchlej kontry.
     
    56
    Ménez zase dlho váhal, napokon z dobrej pozície nezakončil, na pravom krídle našiel Saponaru, ten Abateho, ktorého center bol zrazený na roh.
     
    55
    V strednej časti ihriska zbytočne v súboji fauloval Fernando Torres, tým len daroval loptu na kopačky súpera, ktorý sa s ďalšou rozohrávkou rozhodne neponáhľa.
     
    54
    Takmer všetci hráči sicílskeho tímu zostávajú sformovaní pred vlastnou šestnástkou, výnimkou je len dvojica útočníkov vysunutá v prípade možnosti ísť do kontry.
     
    53
    Individuálne to teraz vyskúšal Ménez, obrana hostí aj naďalej zostáva stopercentná, nepustila ho na dostrel brány. Na ľavej strane to ešte skúšal El Shaarawy, ale jeho pokus z ťažkého uhla preletel mimo brány.
     
    52
    Hostia domáci tím postupne zatlačili na jeho vlastnú polovicu ihriska, je vidieť, že tréner Palerma svojim hráčom nadiktoval hrať viac v obrane ako v útoku.
     
    51
    Saponara z ľavej strany posielal prudkú loptu do ohňa pred bránu, tam sa až príliš ľahko k zemi porúčal El Shaarawy, navyše sa súper ani nedotkol. Jeho herecký výkon odmenil hlavný arbiter žltou kartou.
     
    50
    Na opačnej strane domácich fanúšikov postrašil Vázquez, ten z dobrej pozície loptu napálil presne do miest kde stál pripravený Diego López.
     
    49
    Domácim hráčom navyše chýba pohyb, stále je ich hra akosi strnulá, bez nápadu. Takto sa im veru nepodarí vyrovnať.
     
    48
    Domáci tím sa od samého začiatku polčasu pokúša o dobývanie palermskej brány, hostia aj naďalej pokračujú v dôraznom bránení.
     
    47
    El Shaarawy sa okamžite zapojil do hry, no jeho center z pravého krídla nenašiel pred bránou svojho adresáta.
     
    46
    Začal sa nám druhý polčas, počas prestávky registrujeme jedno striedanie, konkrétne na domácej strane. na druhý polčas už nenastúpi Poli, ktorého vystrieda El Shaarawy.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obidva celky dnes po druhý raz opúšťajú svoje šatne, o malú chvíľu pokračujeme.
     
    Viac už toho v prvom polčase neuvidíme, Palermo v priebehu dvoch minút totálne šokovalo celý štadión, keď sa im v 24. a 26. minúte podarilo skórovať. Je vidieť, že hostia sa dnes neprišli brániť a svojho súpera sa absolútne nezľakli. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý začne zhuba o 21:48.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hondova delovka stroskotala na tlupe tiel pred ním, lopta sa odrazila až do stredového kruhu. Tak takéto zaváhanie môže v konečnom výsledku domáce mužstvo veľmi mrzieť.
     
    45+1
    Medzitým nám štvrtý rozhodca signalizoval, že nad rámec riadnej hracej doby bude nadstavovať 1 minúta.
     
    45
    Predsa len, AC získava ešte jednu veľkú príležitosť skórovať. Torres sa do šestnástky pustil sám, tesne pred ňou ho k zemi poslal Anđelković, ktorý vidí aj kartu žltej farby.
     
    44
    Domáci tím sa ešte snaží o nejaký ten útok v prvom polčase, Palermo si však za každú cenu chce udržať dvojgólové vedenie. Preto sa hostia takmer výlučne zameriavajú na obrannú činnosť.
     
    43
    Ďalšie protesty po tomto veľmi spornom momente nepomôžu, hlavný rozhodca nariaďuje pokračovať v hre.
     
    42
    Domáci tím si teraz pýta pokutový kop, po tom ako Anđelković sklepol loptu vlastnému gólmanovi pred dobiedzajúcim Torresom. Hlavný rozhodca zostáva chladný, penaltu nenariaďuje, aj keď by ju zrejme nariadiť mal.
     
    41
    Naopak, do rýchlej kontry zavelili hráči milánskeho AC, na pravej strane ale stroskotali znova na dobre rozostavanej obrane Palerma.
     
    40
    Tento rohový kop už nebol tak nebezpečný, hráčom hostí sa síce podarilo zakončiť, no nedôrazne a tak López nemal toľko roboty.
     
    39
    A po ňom sme mohli vidieť ďalší gól! Po ďalšej chybičke v obrannej hre sa k lopte dostal Barreto, ten neváhal poriadne vypálil a len Lópezov skvelý zákrok zabránil tomu aby lopta neskončila v sieti. Domáci brankár totiž končekmi prstov vyškriabol loptu, ktorá smerovala pod brvno.
     
    38
    Na druhej strane po rýchlom prechode do útoku z cca dvadsiatich metrov pálil Maresca. Jeho pokus sa ešte obtrel o domáceho hráča a tak uvidíme ďalší roh pre Palermo.
     
    37
    Napokon z neho nič nebolo, de Jong poslal loptu na Hondu, ktorý si ale nedal pozor a ocitol sa v postavení mimo hry.
     
    36
    Na nej ešte zostanú, Saponara si vypýtal faul a tak bude AC zahrávať priamy kop z úctyhodnej vzdialenosti od brány.
     
    35
    Nestalo sa tak, Miláno tak malo možnosť trošku ukľudniť hru a dlhým odkopom sa nasťahovať pred súperovu šestnástku.
     
    34
    V útoku si pre zmenu loptu vymieňajú hostia, tí sa na súperovu polovicu dostali o poznanie ľahšie. V útoku si ale zbytočne faulom pomohol Morganella, za ktorý by kľudne mohol vidieť druhú žltú kartu.
     
    33
    Tentoraz do útoku zavelili Honda, aj ten v krátkom čase stroskotal na dobre rozostavených obrancoch Sicílčanov.
     
    32
    Postupne sa hra presunula do okolia stredového kruhu, tam sa o loptu tvrdo bojuje, ani jeden z tímov nemá momentálne vyslovene navrch.
     
    31
    Ménez hľadal oblúčikom nabiehajúceho si Torresa, prihrávka však bola nepresná a svojho spoluhráča zahnal až k rohovej zástavke.
     
    30
    Až teraz sa podarilo domácim hráčom dostať sa na hranicu pokutového územia, k strele ich už obrana Palerma nepustila.
     
    29
    Hostia sa naopak snažia udržať loptu na svojich kopačkách na domácej polovici ihriska, čo sa im zatiaľ darí. Na domácom tíme je vidieť očividné šokovanie z toho čo sa pred malou chvíľou stalo.
     
    28
    Domáci tím sa okamžite snaží o vyrovnanie, no hráči Palerma sa výborne sformovali na stredovej čiare a súpera na svoju polovicu ihriska nevpúšťajú.
     
    27
    Dva góly v priebehu dvoch minút, to je naozaj ťažký úder pre AC, ktoré teraz bude musieť vynaložiť veľké úsilie ak chce ešte s dnešným výsledkom niečo spraviť.
    DYBALA - 0:2
     
    26
    Palermo dalo gól! Tentoraz už bol domáci gólman na strelu prikrátky! Po ďalšej chybe v domácej obrane sa do bezprostrednej vzdialenosti od brány dostal PAULO DYBALA a ten z ťažšieho uhla, no presne chladnokrvne prekonal Lópeza!
     
    25
    A už mohlo byť 0:2! Tentoraz sa ale Diego López zaskvel parádnym zákrokom keď len končekmi prstov vytlačil Dybalovu prudkú strelu z ľavej strany.
    ZAPATA - 0:1
     
    24
    Palermo dalo gól! Zatočený roh našiel dobre postaveného Muñoza, avšak pred ním loptu do vlastnej siete nešťastne tečoval CRISTIAN ZAPATA. Palermo sa tak ujíma vedenia.
     
    23
    Na opačnej strane to podobne vyskúšal Lazaar, jeho pokus pre istotu vytlačil Diego López na druhý rohový kop pre Palermo.
     
    22
    Po krátkej výmene lopty sa k strele z hranice pokutového územia odhodlal domáci Ménez. Jeho pokus po zemi nebol márny, preletel však len tesne vedľa pravej tyče.
     
    21
    Individuálne to vpredu skúšal Vázquez, obrana si ho však dobre postrážila, nedovolila mu ohroziť bránu, ani vybojovať rohový kop.
     
    20
    Rohový kop domácemu mužstvu nevyšiel, hostia sa oslobodili bez väčších problémov, Torres sa následne snažil loptu pretlačiť na Hondu, ten bol ale v ofsajde.
     
    19
    Domáci tím získal rohový kop, hlavný rozhodca sa však akosi prestáva s hráčmi maznať, za zákrok ešte zo strednej časti ihriska vidí žlté napomenutie aj Morganella.
     
    18
    Žltá karta aj pre domáceho hráča, hroziaci rýchly útok faulom zastavil de Jong, hlavný rozhodca neváha a udeľuje mu rovnaký trest ako pred chvíľou Gonzálezovi.
     
    17
    Torres posielal pred bránu prudkú loptu, tá sa obtrela o hlavu jeho spoluhráča, avšak zamierila tesne vedľa vzdialenejšej žrde.
     
    16
    Rossoneri získavajú priamy kop, po tom ako bol Ménez doslova zostrelený Gonzálezom. Ten za svoj faul vidí aj žltú kartu.
     
    16
    Vázquez bol následne pred bránou až príliš horlivý a pri vzdušnom súboji si pomohol rukami, takže je pískaný útočný faul.
     
    14
    Do útoku pre zmenu zavelili hostia, Lazaar o loptu bojoval pri rohovej zástavke, odtiaľ posielal vzdušnú prihrávku na Vázqueza, ten vybojoval aspoň prvý rohový kop.
     
    13
    Až teraz Ménez veľmi šikovne do šestnástky vysunul Poliho, ktorý síce preloboval Sorrentina, no loptu poslal mimo bránu. Poli si ešte pýtal pokutový kop, keďže sa dostal do kontaktu s brankárom, no ten nepríde.
     
    12
    Pred hranicou pokutového územia si loptu vymieňali Torres s Hondom, hostia však tento priestor prehustili, k strele sa tak ani jeden nedostal.
     
    11
    Po nedôraznom odkope Anđelkovića loptu na pravej strane získal Poli. Ani jeho kolmica nebola najpresnejšia a tak Anđelković mohol svoju chybu na druhý raz napraviť.
     
    10
    Tempo hry nám o niečo pokleslo, hra sa síce presúva z jednej strany na druhú, no niesu to také rýchle útoky ako tomu bolo pred pár minútami.
     
    9
    Na opačnej strane šťastie z veľkej diaľky vyskúšal Honda, jeho ďalekonosný pokus ale mieri nad brvno brány hostí.
     
    8
    Na ľavom krídle tentoraz za hostí operoval Vázquez, jeho center z ľavej strany prišiel až vtedy, keď bola lopta za čiarou, čo neušlo pozornému oku rozhodcu.
     
    7
    Pred bránu mieril mäkučký center, na ten si počkal Anđelković, ktorý dlhočizným odkopom dostal loptu až za stredovú čiaru.
     
    6
    Priamy kop pre zmenu získava AC, Honda po zrážke s Marescom bol označený ako faulovaný hráč.
     
    5
    Prvý raz v zápase sa do útoku vydali domáci hráči, loptu pred hranicu pokutového územia doviezol Torres, na krídle našiel Méneza, ktorý ale zbytočne špekuloval a o loptu prišiel.
     
    4
    Hostia zahrávali priamy kop, no slabučký center skončil v rukaviciach pozorného Diega Lópeza.
     
    3
    Následne je ale hra prerušená, Alex si zrejme pri obrannom zákroku poranil nohu, takže je nútený striedať už v 3. minúte hry. Jeho miesto zaujme Zapata.
     
    2
    Hostia však zostali pri lopte a po zaváhaní domácej defenzívy sa až prekvapivo ľahko do šestnástky dostal Vázquez, ktorého z dobrej pozície pohotovo vychytal domáci brankár Diego López.
     
    1
    Úvodnej rozohrávky sa zhostili práve hostia, tí to okamžite skúšali dlhou nakopávanou loptou na Dybalu, toho si ale postrážila dvojica brániacich hráčov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči obidvoch tímov už vychádzajú na hraciu plochu, domáci tím nastúpi v tradičných červeno-čiernych dresoch, zatiaľ čo hostia budú hrať v bielom.
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Diego López – De Sciglio, Rami, Alex, Abate – Saponara, de Jong, Poli – Ménez, Fernando Torres, Honda
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Pazzini, Albertazzi, Essien, Zapata, Niang, van Ginkel, Bonera, Armero, Zaccardo, El Shaarawy

    US Palermo: Sorrentino – Anđelković, González, Muñoz – Barreto, Bolzoni – Lazaar, Morganella – Maresca – Vázquez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Vitiello, Pisano, João Silva, Della Rocca, N'Goyi, Chochev, Terzi, Quaison, Feddal, Daprelà, Belotti

    Rozhodca: Gervasoni – Posado, Di Fiore.
     
    História vzájomných zápasov:

    Miláno 2-0 Palermo
    Palermo 2-2 Miláno
    Palermo 0-4 Miláno
    Miláno 3-0 Palermo
    Palermo 2-1 Miláno
     
    Pekný nedeľný večer Vám prajem a vítam Vás pri zápase 10. kola najvyššej talianskej Serie A. V dnešnom zápase si sily zmerajú AC Miláno a US Palermo.

    AC Miláno

    Dnešný domáci tím v predchádzajúcich deviatich kolách získal dohromady 16 bodov za čo mu momentálne patrí 4. miesto v tabuľke. Rovnaký počet bodov získalo aj tretie Lazio Rím, ktoré má však lepšie skóre. Naopak so 16timi bodmi, no horším skóre Milánu na chrbát dýchajú Sampdoria a Udinese. S odstupom jediného bodu sa za touto skupinou nachádza Neapol, Inter Miláno, či Janov. Naopak, na Juventus a AS Rím AC Miláno stráca už 6 bodov. Miláno síce ťahá šnúru šiestich zápasov bez prehry, no určite by to mohlo byť lepšie, keďže "Rossoneri" iba remizovali s takými tímami ako Cesena či Cagliari. Fanúšikov naopak určite potešili víťazstvá nad obidvoma tímami z Verony. Nad Chievom AC doma zvíťazilo 2:0, na pôde Hellasu zase triumfovalo 3:1.

    US Palermo

    Palermo sa konečne odlepilo od dna tabuľky, no taktiež to nieje ono. Posledný zápas síce hráči na domácej pôde zvládli, keď porazili Chievo Verona 1:0, no v predchádzajúcich štyroch zápasoch dokopy strelili len dva góly a aj to pri jedinom víťazstve nad Cesenou. Ostatné tri zápasy proti Laziu Rím, Empoli aj Juventusu sa skončili prehrou Palerma, navyše Sicílčania v nich nestrelili ani len gól. Aj preto momentálne patrí Palermu 15. miesto v tabuľke so ziskom 9tich bodov. Rovnaký počet bodov, no lepšie skóre má Cagliari, na Sassuolo stráca Palermo 1 bod, na FC Turín dva. Naopak, po dnešnom zápase sa na Palermo môže bodovo dotiahnuť Atalanta, ktorá naň stráca jeden bod, či Empoli, ktoré zaostáva o dva body.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

    Andrej Marienka

    Góly: 24. Zapata (vla.), 26. Dybala

    Karty:   18. Jong (ACM), 51. Shaarawy (ACM), 87. Rami (ACM) – 16. González (PAL), 19. Morganella (PAL), 45. Anđelković (PAL)


    AC Miláno: Diego López – De Sciglio, Rami, Alex, Abate – Saponara, de Jong, Poli – Ménez, Fernando Torres, Honda
    Náhradníci: Agazzi, Abbiati – Pazzini, Albertazzi, Essien, Zapata, Niang, van Ginkel, Bonera, Armero, Zaccardo, El Shaarawy

    US Palermo: Sorrentino – Anđelković, González, Muñoz – Barreto, Bolzoni – Lazaar, Morganella – Maresca – Vázquez, Dybala
    Náhradníci: Ujkani – Vitiello, Pisano, João Silva, Della Rocca, N'Goyi, Chochev, Terzi, Quaison, Feddal, Daprelà, Belotti

    Rozhodca: Gervasoni – Posado, Di Fiore